Karttaselaimen foorumi

Karttaselain => Karttaselain => Aiheen aloitti: harri - Kesäkuu 02, 2017, 02:00:38

Otsikko: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: harri - Kesäkuu 02, 2017, 02:00:38
Onko kukaan ehtinyt kokeilla uutta tuettua paikanninta? Hinta olisi kohdallaan, lieneekö laite
luotettava? Ainakaan esittelytekstissä ei erikseen mainita luotettavuutta.
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: Jukka - Karttaselain - Kesäkuu 02, 2017, 13:39:39
Hei, kyseessä on tosiaan edullinen ja ominaisuuksiltaan kiinnostava paikannin jolle on vastikään lisätty tuki asiakkaiden palautteen perusteella. Meillä on tällä hetkellä meneillään useampikin testi ko. paikantimella (mm. akunkestoon liittyen), ja päivitämme tietoja paikanninsivulle kun testit on suoritettu. Päivitin nyt paikanninsivulle myös tiedon tästä, että testit ovat meneillään.
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: pasip22 - Kesäkuu 06, 2017, 23:29:28
Kolmisen kuukautta olen ko paikanninta testailut beaglen-pennun kaulassa. Erillisiä käyttökertoja useita kymmeniä (ehkä yli sata?), kestot kerralla yleensä pari kolme tuntia. Sama maasto (samat karttalehdet) muutaman km säteellä mökistä, sama puhelin (Huawei Y6 Pro). Seuraavat maallikon huomiot.

1. Käyttöönotossa paikannin ei meinnannut alkaa toimia gprs-tilassa millään. Syyksi paljastui lopulta, että liittymässä ei ollutkaan datayhteys oletuksena päällä (Saunalahti Norppa latausliittymä), vaan piti käydä erikseen omilta sivuilta laittamassa päälle. Muutoin onnistui Karttaselaimen ohjeen mukaan.

2. Laitteen ominaisuuksista/ erikoisuuksista:
- n. 45 eur tulleineen AliExpressiltä, vajaassa 2 viikossa tuli mutta tulliselvitys piti tehdä missä meni joku päivä lisää.
- Pannan käyttöönotto ja käskyt tekstiviesteillä, muutoin riittää tuo datayhteys, Käyttö edullista/ kk (4,94 eur +0,07 eur/viesti, viestejä ei alun jälkeen montaa tarvitse lähettää).
- Kolme tilaa: jatkuvasti päällä (Sleep123456 off), lepotilaan asetetun ajan (minuuteissa) jälkeen (Sleep123456 5) tai herää liikeestä lepotilasta (Sleep123456 shock). Itse olen pääasiassa käyttänyt tuota viimeistä, menee lepotilaan muutaman minuutin sisällä jos ei ole käytössä. Tämä tieto löytyi laitteen mukana tulleista ohjeista.
- Ei erillistä virtakytkintä, vain sim-kortin irroittamalla saa kokonaan sammuksiin. Tämä typerä ominaisuus. Päällä olevasta napista herää vain, jos käytössä ajastettu lepotila.
- Kun laitteen kytkee päälle uudestaan (sim-kortti paikoilleen), ei ohjeista poiketen tarvitse erikseen viestillä enää käynnistää. Laite toimii edellisten asetusten mukaan, ainakin löytää kartalle ja lepotila-asetus säilyy. Päivitystiheydestä en osaa sanoa, koska sen muuttaminen ei toimi (lisää tästä alempana).
- Akun kestosta ei vielä parempaa kokemusta, mutta arvelisin sen ainakin yhden "työpäivän" kestävän. Oma käyttö ollut aina pätkiä kerrallaan, joskin usempaankin otteeseen samana päivänä. Iltaisin olen aina ladannut, lataus onnistuu kätevästi puhelimen laturilla.
- Vesitiiveys on sitten roisketiiveys, ei yhtään enempää. Parin pulahduksen jälkeen on vettä selvästi ollut laitteen sisällä, joskin ei ole käyttöön ainakaan vielä vaikuttanut.
- Todella kätevän kokoinen pienellekin koiralle. Mukana tuleva pantakin ihan hyvä.
- Gps itsessään tuntuisi toimivan ihan luotettavasti. Ubloxin-sirua kai käytettään kalliimmissakin laitteissa?

3. Käytössä taas olen törmännyt seuraaviin ongelmiin/ ominaisuuksiin:
- Paikannin ei päivity kartalle kuin 60 s välein, laittoi asetuksissa ajan miksi tahansa. Testannut olen väleillä 5 - 120 s. Tästä olen ylläpitoon ollutkin yhteyksissä.
Mistään ohjeista en ole löytänyt (en myöskään laitteen mukana tulleissa) mikä tuo  sallittu aikaväli voisi olla. Ohjataan siis käskyllä Upload123456 60, missä luku 60 pitäisi olla päivitystiheys sekunneissa.
-  Ajoittain paikantimen päivitys kartalla jumittaa. Tämä saattaa kestää minuuteista tunteihin, mitään logiikkaa tähän en ole löytänyt. Paikantimen "ruudussa" kartalla näkyy vain tieto kuinka kauan on aikaa kulunut viimeisestä paikkatiedosta. Samoiten reitin tallennus pysähtyy myös.
Kuitenkin viestillä paikannin löytyy aina. Myös jos reitin tallennuksen laittaa uudestaan päälle, tallennuksen alkamispiste on sillä hetkellä oikealla kohti poikkeuksetta.
Samoiten kun paikannin taas päivittyy kartalle, yleensä tallennettu reitti tulee näkyville takautuvasti. Jotenkin viittaisi näytön päivitysongelmaan tms? Minusta tämä ongelma on ollut pahempi viime viikkoina, käytännössä jumi tulee joka kerta jossakin vaiheessa.

Kun tuon paikantimen päivittymisen kartalle saisi vain toimivaksi/ luotettavaksi. Paikannustiheyskään ei ole niin tärkeä, 60s kanssa pärjää kyllä, mutta varsinkin pentukoiran kulkua olisi mukava seurata ihan reaaliajassa. Kesälomalla aioin testata vielä toisella puhelimella, josko sillä saisi lisäinfoa onko vikaa kenties puhelimessa.
Hinta pannalle on sen verran edullinen, ettei korkealta tipu jos yhtään kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: harri - Kesäkuu 09, 2017, 17:41:28
Kiitos perusteellisesta selostuksesta. Ei tuo ihan huippulaatuiselta vaikuta.
Onkohan tästäkin jotain halpiskopioita liikkeellä. Ebay.uk:ssa näitä myydään
vain 34 dollarilla, rahti mukana. Nimi on kirjoitettu muotoon TK-STAR-TK909.
Samanlaiselta tuo näyttää..
   
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: Jukka - Karttaselain - Kesäkuu 09, 2017, 23:23:13
Hei, kiitos tosiaan erittäin hyvästä ja kattavasta kuvauksesta! Selvitämme tällä hetkellä tuota päivitysvälin asetuksen toimimattomuutta, on tosiaan mahdollista että laitteesta on liikkeellä huonolaatuisia klooneja, jotka eivät toimi välttämättä vastaavalla tavalla kuin alkuperäinen. Selvitämme myös tuota, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian. Päivitimme paikanninsivua (https://www.karttaselain.fi/paikantimet#TK909) tämän tiedon osalta. Konfiguroinnin ongelmatilanteissa tai muissa kysymyksissä voi olla yhteydessä myös asiakaspalveluun (https://www.karttaselain.fi/support).
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: Jukka - Karttaselain - Heinäkuu 08, 2017, 13:08:37
Hei, olemme testanneet nyt TK909:ä, ja huomiot ovat samat kuin pasip:n hyvässä (https://forum.karttaselain.fi/index.php?topic=1088.msg4394#msg4394) kuvauksessa aiemmassa viestissä. Kuten pasip mainitsi, käyttöohjeen tiedoista poiketen laitteen paikannustiheyttä ei voi säätää, vaan laite lähettää sijaintia Karttaselaimeen 60 sekunnin välein. Tämä on erikoinen piirre, ja ainut selitys jonka keksimme tähän on se, että tuo upload-asetus vaikuttaa johonkin muuhun tiheyteen kuin GPRS-lähetykseen, tai sitten kyseessä on laitteen vika jota valmistaja ei ole korjannut. Tutkimme kattavasti myös muita konfiguraatioparametreja, mm. komento "Run,300" (jossa arvo 300 sekunteina) oli annettu joissakin ohjeissa paikannustiheyden säätöön, mutta sekään ei vaikuttanut tuohon 60 sekuntiin. Sinänsä 60 sekunnin päivitysväli on useissa käyttötapauksissa hyvä päivitysväli, joten tämä ei välttämättä ole ongelma. Jos tämä ei sovellu jollekin käyttäjälle joka on jo hankkinut laitteen sinä aikana kun Karttaselaimessa on ollut ko. laitteelle tuki (tänä keväänä), voimme hyvittää laitteen hankinnan käyttäjälle ja ottaa laitteen meille testilaitteeksi. Tätä varten voi olla tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun.

Kun käytetään pasip:n mainitsemaa virransäästötoimintoa (Sleep123456 shock), akunkesto laitteessa näyttäisi vaihtelevan 12 tunnista useisiin päiviin, riippuen siitä miten paljon laite on liikkessä. Tätä voidaan pitää ihan hyvänä akunkestona tämän hintaluokan laitteelle. Päivitimme TK909-paikantimen tietosivua (https://blog.karttaselain.fi/tk909-paikannin-ja-karttaselain/) ja paikanninsivustoa (https://www.karttaselain.fi/paikantimet) näillä uusilla tiedoilla (ml. tuo päivitysväli-asia). Johtuen mm. tuosta päivitysvälin asetusongelmasta, voidaan tuki Karttaselaimessa ko. paikantimelle tarjota tällä hetkellä vain epävirallisena. Jos asiaan saadaan parempi selvyys tai korjaus jatkossa, voidaan mahdollisesti tarjota virallinen tuki laitteelle. Kiitos vielä pasip:lle tuosta erittäin kattavasta selvityksestä!
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: makost - Maaliskuu 20, 2018, 18:26:06
Moikka!

Testailin tässä itsekin tuota TK909 paikanninta.

Itselläkin suostuu vain päivittämään 60sek välein karttaselaimeen, MUTTA testasin sitä myös racemap.com servulla, jossa on portti 5100 testikäytössä, ja siellä suostui lähettämään 10sek välein?

Olisikohan tuo 9001 portti joka hidastaa päivitystiheyttä? Voisiko kokeeksi avata jonkun muunkin portin, josko sillä saisi päivitystiheyttä parannettua?
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: Ida - Karttaselain - Maaliskuu 21, 2018, 16:53:54
Hei ja kiitos viestistä! Tutkimme asiaa tarkemmin, ja selvitämme, jos päivitystiheyttä olisi mahdollista säätää myös Karttaselaimessa alle 60 sekunnin. On mahdollista, että paikantimen tiheys on säädettävissä esimerkiksi vain palvelinkomennolla, eikä ongelma luultavasti liity käytettyyn porttiin. Palaamme asiaan heti, kun lisätietoa on saatavilla!
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: kaitsur - Marraskuu 03, 2019, 19:02:52
Vähän offtopic, mutta paikantimesta on kuitenkin kyse. Minkälaisen liittymän nämät paikantimet vaatii, riittääkö esim. tämä https://kauppa4.dna.fi/c/DNA-Laitenetti/p/QDS00001 vai pitääkö olla puhe ominaisuus liittymässä?  Laite on TkStar TK1000 https://www.amazon.co.uk/TKSTAR-Tracker-TK1000-vehicle-tracking-Black/dp/B06XYBPB4W
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: pasip22 - Marraskuu 20, 2019, 19:32:16
Minä olen käyttänyt ihan prepaid-liittymiä, niin tässä TkStarissa kuin myös Ultrapointin tutkapannassa. Nämä ei dataa kuluta juuri lainkaan, ja normisti viestejä ei tarvitse kuin asetusten teossa. Käytännössä liittymän voimassaoloaika loppuu ennen saldoa. 4,90 eur aloituspakkaus riittää helposti koko voimassaoloajan.
https://www.telia.fi/kauppa/liittymat/prepaid

Tässä paikanninasiassa ei ole tapahtunut mitään edistystä 2,5 vuoteen. TkStar toimii yhtä huonosti yhä, mutta edelleen toimii. Sinänsä ihan hyvin 50 eur paikantimelle. Karttaselaimen puolelta aihe on ollut seis nyt 1,5 v. Metsästyskäyttöön hommasinkin Ultrapointin, sen kanssa ei ole tarvinnut leikkiä.
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: kaitsur - Joulukuu 01, 2019, 20:15:36
Miksihän luin jostain ohjeesta, että puheominaisuus pitäisi paikantimen simmillä olla... :-\
Laite ollut hankittuna jo pitkään, mutta ei vielä käytössä, isäukon etenevän dementian varalle.
Otsikko: Vs: Paikannin TKSTAR TK909
Kirjoitti: pasip22 - Joulukuu 17, 2019, 20:10:41
En tiedä puheen tarpeesta, mutta onhan tuossa prepaid-liittymässä tarvittaessa puheominaisuuskin, 0.066 eur/ min.
Kokeile tuolla aloituspakkauksella, ei siitä korkealta tipu.