Karttaselaimen foorumi

Yleinen => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: hjarvent - Lokakuu 04, 2010, 22:11:41

Otsikko: Karttaselain pelasti hankalasta tilanteesta
Kirjoitti: hjarvent - Lokakuu 04, 2010, 22:11:41
Olin viime lauantai-iltapäivänä veneilemässä Espoon edustalla, kun sankka sumu levisi merelle. Veneessäni on gps-navigaattori ja siinä venenavigointiohjelma, joten en huolestunut tilanteesta, ja pääsinkin sumussa haluamaani paikkaan kalastamaan. Sitten kuitenkin navigaattorin akku loppui, kun se ei jostaan syystä saanut virtaa veneestä. Onneksi mukana oli matkapuhelin ja siinä Karttaselain, jolla onnistuin seuraamaan kartalla olevia veneväyliä, ja hämärän laskeutumisesta huolimatta pääsin onnellisesti kotisatamaan. Sumu oli todella tiheää, ja siinä tilanteessa ei olisi pärjännyt ollenkaan ilman gps-navigointia. Karttaselaimelle suurkiitos!
Otsikko: Vs: Karttaselain pelasti hankalasta tilanteesta
Kirjoitti: Jukka - Karttaselain - Lokakuu 05, 2010, 11:18:24
Kiitos todella kiinnostavasta tosielämän tarinasta, tällaisissa tilanteissa GPS (oikeanlaisella karttapohjalla) todellakin on korvaamaton apu!

Hienoa kuulla, että Karttaselaimesta on ollut apua tiukassa tilanteessa! :)
Otsikko: Vs: Karttaselain pelasti hankalasta tilanteesta
Kirjoitti: kkoskela - Tammikuu 16, 2011, 16:39:05
Itse olen ajanut enduropyörällä, niin että ajetaan ojia, pellonreunoja, teitä ja polkuja pitkin. Kun tarvis on löytää pois, karttaselain päälle ja katsotaan missä ollaan.
"Tuosta linjaa pitkin, tuo oja näyttää niin isolta että sen jäätä myöten tuolle pellolle, sen pellon toisesta reunasta lähtee tie jolta voikin oikaista tuolle tielle tuon ojan kautta." Varsin mukavia hetkiä ollut tämän kanssa. Lisäksi käytän pilkki ja muiden kalapaikkojen etsinnässä paljon karttaselainta.