Karttaselaimen foorumi

Karttaselain => Karttaselain => Aiheen aloitti: sa-muli - Elokuu 09, 2011, 11:39:14

Otsikko: Karttaselain Qt
Kirjoitti: sa-muli - Elokuu 09, 2011, 11:39:14
Minulla on puhelimessa vanhempi Karttaselain versio. Nyt asensin siihen uuden Karttaselain Qt:n. Käyttääkö uusi versio mitenkään hyväksi vanhoja jo ladattuja välilehtiä yms. vai voinko huoleta poistaa vanhan version puhelimesta?
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Elokuu 09, 2011, 12:25:30
Uuden ja vanhan version välimuistit ovat erilliset. Qt-versio ei käytä vanhan version välimuistia, ja vanhan version voi huoletta poistaa laitteesta. Sovellukset toimivat myös rinnakkain samassa laitteessa.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: sa-muli - Elokuu 09, 2011, 22:43:51
Tuleeko Qt versioon sama ominaisuus mikä vanhassa on, että pystyy tietyltä alueelta lataamaan kartat muistiin? Oliko vanhassa jotain 15 neliökilometriä...
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Janne [Karttaselain] - Elokuu 10, 2011, 10:07:42
Qt-version ominaisuudet tuodaan syksyn kuluessa samalle tasolle nykyisen S60-version ja iOS-version kanssa. Välimuistin esilataus tulee mukaan Qt-versiolle sovitetussa muodossa.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: mikko - Elokuu 10, 2011, 13:37:05
Onko karttaselaimesta tulossa QT versiota Nokian Meego Harmattan alustalle? N9:n hankinta mielessä...
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Elokuu 11, 2011, 08:56:42
Kyllä, N9:ssä on natiivi Qt-tuki joten Karttaselain saadaan myös Harmattan-alustalle.
Otsikko: Karttaselain Qt vs. vanha symbian
Kirjoitti: VaPePa - Elokuu 17, 2011, 21:24:58
Hei !

Onko todella, että karttalehtien/tiilien kulutuksessa on näin suuri ero. Kun Qt:n avaa uudessa paikassa menee 3-10 tiiltä kun vanhassa symbian versiossa yksi. Eli samalla hinnalla pitäis esim. vanha 2500 kpl vs. 12 500 kpl Qt tiiliä !!!! Toimii kyllä jouhevammin.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Elokuu 17, 2011, 22:07:11
Olet huomannut aivan oikein. Tiilipohjaisen karttanäkymän vuoksi kuluu Qt-versiossa lukumäärällisesti enemmän karttalatauksia. Alkuperäisessä Symbian-versiossa oli karttalehti koko näytön kokoinen, mutta toisaalta vierekkäiset karttalehdet sisälsivät jonkin verran päällekkäisyyttä. Qt-versio sisältää enemmän karttalatauksia sekä aloituspaketissa että Kausi- että vuosi-lisensseissä.

Hyväksihavaittuja keinoja karttalatauksien säästämiseksi on mm. seuraavat:
-Siirtyessä selailemaan aluetta joka on kaukana nykyisestä sijainnista, kannattaa käyttää Hakutoimintoa syöttämällä siihen mahdollisimman tarkan osoitteen.
-Mittakaavoja vaihdettaessa kannattaa valita suoraan käytettävä mittakaava keskimmäisestä valikosta. Tällöin välttää välissä olevien ns. turhien mittakaavojen karttalehtien lataamisen
-Käyttää offline-tilaa silloin kun se on mahdollista

Pyrimme tuomaan mahdollisimman pian Qt-versioon samat rajoittamattomat plus-tilaukset kuin mitä iPhoneen on jo nyt saatavilla. Tällöin ei tarvitse välittää karttalatauksien määrästä.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: marder - Lokakuu 17, 2011, 11:11:42
Kyllä, N9:ssä on natiivi Qt-tuki joten Karttaselain saadaan myös Harmattan-alustalle.

Onko varmaa että Karttaselain toimii N9:ssä saatavilla olevalla versiolla?
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Lokakuu 17, 2011, 14:08:31
Karttaselain Qt:n nykyinen versio ei vielä toimi N9-alustalla, ja selvitystyö tämän suhteen on käynnissä. Kannattaa pysyä linjoilla!
Otsikko: Bugeja
Kirjoitti: nordah - Marraskuu 03, 2011, 20:12:31
Terve kaikille. Ekaa kertaa foorumilla.
Karttaselainta on tullut käytettyä nyt n. puolisentoista vuotta. Vuoden verran maksullisena.

Vaihdoin syksyllä Qt versioon ja pääosin toimii huomattavasti vanhaa paremmin. Muutamia hieman erikoisia bugeja on tullut huomattua ehkä johtuen paikoista joissa liikun. Nämä ensimmäiset olivat jo ekassa Qt versiossa.
-Offline bugi: Kun poistun kokonaan verkon kuuluvuusalueelta ei karttaselain suostu toimimaan ollenkaan. Verkon alueella offlinenä toimii kyllä.
-Kartan sammumis bugi: Jos osa avoinna olevasta kartasta on norjan puolella niin ruutu näyttää pimeää..
Lisäksi nyt viimeisimmän päivityksen jälkeen on tullut pari hankalaa vikaa:
-sovellutuksen itsestään sammuilu on lisääntynyt paljon
-verkkovirhe tulee lähes koko ajan jollen ole Wlan verkossa

Puhelimena N8 viimeisimmillä päivityksillä.
Otsikko: Vs: Bugeja
Kirjoitti: Janne [Karttaselain] - Marraskuu 04, 2011, 09:41:05
Terve kaikille. Ekaa kertaa foorumilla.
Karttaselainta on tullut käytettyä nyt n. puolisentoista vuotta. Vuoden verran maksullisena.

Vaihdoin syksyllä Qt versioon ja pääosin toimii huomattavasti vanhaa paremmin. Muutamia hieman erikoisia bugeja on tullut huomattua ehkä johtuen paikoista joissa liikun. Nämä ensimmäiset olivat jo ekassa Qt versiossa.
-Offline bugi: Kun poistun kokonaan verkon kuuluvuusalueelta ei karttaselain suostu toimimaan ollenkaan. Verkon alueella offlinenä toimii kyllä.
-Kartan sammumis bugi: Jos osa avoinna olevasta kartasta on norjan puolella niin ruutu näyttää pimeää..
Lisäksi nyt viimeisimmän päivityksen jälkeen on tullut pari hankalaa vikaa:
-sovellutuksen itsestään sammuilu on lisääntynyt paljon
-verkkovirhe tulee lähes koko ajan jollen ole Wlan verkossa

Puhelimena N8 viimeisimmillä päivityksillä.

Voisiko osa ongelmista johtua juuri siitä että sinulla on uusimmat päivitykset puhelimessasi? Karttaselain ei valitettavasti toimi oikein uusimman Qt 4.3 -version kanssa. Kyseisen Qt-version kanssa Karttaselain kaatuilee ja käyttäytyy epävakaasti. Ongelma on tiedossa ja sitä korjataan parhaillaan.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: nordah - Marraskuu 05, 2011, 11:54:57
Nuo viimeisimmät varmaankin johtuvat tuosta, mutta tuo offlineongelma ja kartan sammuminen ilmenivät jo syyskuun alussa. Hienoa, että homma on työnalla!
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt ei käynisty...
Kirjoitti: VaPePa - Joulukuu 19, 2011, 13:32:42
Hei !

Erikoinen ongelma uusimman(1.6.5412) Qt:n kanssa. Qt käynistyy vasta 50:n yrityksen jälkeen, tosi raivostuttavaa. Edellinen versio 1.5.433 ei ollut ko. ongelmaa. Puhelin on 5230  tyyppi RM-588 v.51.0.002 eli uusin. Olen asentanut Qt:n jo useasti uudestaan mutta ei apua...

T:VaPePa
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Joulukuu 19, 2011, 14:48:50
Hei!

Karttaselain versionumeroltaan 1.6.5412 on nimenomaan vanhempi Karttaselain S60, ei Karttaselain Qt. Sovellukset erottaa puhelimessa siitä, että Karttaselain Qt-version ikonissa on pienellä mukana teksti Qt.

Tästä syystä Qt-kirjastojen versiolla ei ole ole vaikutusta ko. sovelluksen toimintaan.

Kannattaa lähteä siitä, että asentaa Karttaselaimen uudelleen. Mikäli ongelma jatkuu, ota yhteyttä asiakaspalveluumme (http://www.karttaselain.fi/support) niin ryhdytään tutkimaan lisää.

Risto
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: VaPePa - Joulukuu 20, 2011, 12:33:41
Sori ! Siis ongelma koski Qt 1.1.5 versiota. Tämä vanha karttaselain oli vähän aikaan rinnalla mutta otin sen pois kun Qt:n tuli kiinteistörajat. Paljonko puhelimessa tarvitsee vapaata muistia Qt:a varten ? Itsellä vapaana 11 Mt.

T:VaPePa
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: lana - Joulukuu 20, 2011, 20:45:01
Aloittelijan ongelma:
Latasin upouuteen Nokia N8-00:aan Karttaselain Qt:n, mutta asentaminen ei onnistu.
Kun asennuksen edistymistä kuvaava palkki on edennyt noin 3/4:n mittaiseksi, se jämähtää ja tulee ilmoitus "Asennus keskeytetty" ja siihen homma sitten jääkin.

Olisiko kellään ideaa, mistä tämä voisi johtua? Eikö tuo Qt kuitenkin pitäisi sopia N8:lle?
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Janne [Karttaselain] - Joulukuu 20, 2011, 20:56:53
Sori ! Siis ongelma koski Qt 1.1.5 versiota. Tämä vanha karttaselain oli vähän aikaan rinnalla mutta otin sen pois kun Qt:n tuli kiinteistörajat. Paljonko puhelimessa tarvitsee vapaata muistia Qt:a varten ? Itsellä vapaana 11 Mt.

T:VaPePa

Vapaata tallennustilaa tarvitaan 1-10 megatavua riippuen siitä onko puhelimess Qt asennettuna vai ei. Qt saattaa olla mahdollista asentaa myös muistikortille tai massamuistiin.

Onko puhelimesi ohjelmistoversio uusin mahdollinen? Jos ei ole, kannattaa päivittää uusimpaan.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Janne [Karttaselain] - Joulukuu 20, 2011, 20:59:24
Aloittelijan ongelma:
Latasin upouuteen Nokia N8-00:aan Karttaselain Qt:n, mutta asentaminen ei onnistu.
Kun asennuksen edistymistä kuvaava palkki on edennyt noin 3/4:n mittaiseksi, se jämähtää ja tulee ilmoitus "Asennus keskeytetty" ja siihen homma sitten jääkin.

Olisiko kellään ideaa, mistä tämä voisi johtua? Eikö tuo Qt kuitenkin pitäisi sopia N8:lle?

Qt-versio sopii erinomaisesti N8:lle mutta minun korviini kuullostaa että itse Qt:n kirjastojen asennuksessa on laitteessasi jotain ongelmia. Varmista aivan aluksi että puhelimesti ohjelmisto on uusin mahdollinen. Mikäli ohjelimiston päivitys ei auta, ainoa ratkaisu saattaa olla tehdasasetuksien palauttaminen. Tähän on ohjeita puhelimesi käyttöohjeessa. Tee kuitenkin varmuuskopio puhelimestasi ennen tehdasasetusten palauttamista jos päädyt siihen.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt ei käynisty...
Kirjoitti: VaPePa - Joulukuu 20, 2011, 21:41:12
Hei !

Viellä kertaus tilanteesta jossa Qt ei käynisty. Puhelin on 5230  tyyppi RM-588 softa v.51.0.002 eli uusin, jossa vapaana 11 Mt muistia Qt 1.1.5 asennetuna. Oli aikaisemmin Qt 1? eka julkinen. Myös Karttaselain oli rinnalla mutta poistin senkin. Asennettu muistikortille, ainakin ohjelman perässä näkyy toi muistikortin logo.

T:VaPePa :'(

Ps. Kokeiluja jatkettu, mutta laihoin tuloksin. Käynistyy satunnaisesti 20-40 kerran yrittämisen jälkeen. Muistia kun Qt päällä on vapaana 10Mt. Voisiko asiaan vaikuttaa kun minulla täytyy hyväksyä internetyhteys (Valitse yhteys, kysyy kaksi kertaa)  manuaallisesti vanhassa Qt:ssa se ei vaikuttanut mutta entäs tässä 1.1.5?
Ps.. Nyt myös kännyn käyttis on uudelleen asennettu, ei apua  :(
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Joulukuu 21, 2011, 15:11:03
Harmillista!

Olemme juuri tekemässä viimeisiä testejä seuraavan Qt-version julkaisua varten. Julkaisu tehdään aivan lähipäivinä. Voisi olla hyvä testata muuttaako uusi versio tilannetta sinun kohdallasi, sen verran omituisesta ongelmasta on kyse.

Jos lähettäisit minulle IMEI-koodisi puhelimesta osoitteeseen risto (at) karttaselain (piste) fi. Lähetän sinulle sitten julkaisuehdokkaan uudesta Qt-versiosta sekä ohjeet kuinka pystyt uutta versiota kokeilemaan. Kävisikö tämä?

Risto
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: VaPePa - Joulukuu 21, 2011, 15:52:01
Hei !

Kaikki kokeilut otetaan vastaan. Juuri ajattelin asentaa vanhemman Qt version josko se toimisi? Pitäisikö ensin putsata puhelin jotenkin paremmin kuin poista sovellus kohdasta?

T:VaPePa
Ps. S-postiin lähetetty imei
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: koirankusettaja - Joulukuu 22, 2011, 10:57:14
Hei
Oli samoja ongelmia VaPePa:n kanssa kun latasin QT-version, ei suostunut käynnistymään. Omassa Nokian C5-03 puhelimessa ratkesi ongelma seuraavasti. " asetukset - yhteydet - verkkokohteet - valinnat - oletusyhteys - internet " Alkuun käynnistäessä kysyi kaksi kertaa yhteyttä ja sammui itsestään sen jälkeen, nyt toimii QT moitteettomasti.
Paikantimena on tällä hetkellä HT-24 joka toimii hyvin, mutta olisin kysellyt onko QT- versioon tulossa toimintoa jolla näkee seurattavan kohteen nopeus ja keskitys mahdollista siirtää seurattavaan kohteeseen?
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: VaPePa - Joulukuu 22, 2011, 14:53:34
Hei !

Kiitos koirankusettaja. No nyt käynistyy kun muutin tuon oletusyhteyden internetiksi. Ilmeisesti kännyn käyttiksen päivityksessä on muuttunut tuo asetus tai uusin Qt on "herkempi" tuolle asetukselle  ;)
Hieno homma kun nyt näyttäis pelittävän...

T:VaPePa

Ps. Ajatuksia miksi karttaselain on aina kysynyt yhteyttä nettiin, kun esim. endomondo tai Sport tracker ei ole kysynyt ikinä mitään? Eli voiko ohjelman esim Qt tehdä niin ettei se kysele mitään?  No nyt ongelma on ratkaistu mutta....
Pss. Vika voi johtua kun olen kokeillut toisen operaattorin simmiä puhelimessa? Yhteys asetukset muuttuneet?
Ajatuksia vaan...
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Joulukuu 23, 2011, 16:30:32
Hieno homma, ja kiitoksia "Koirankusettajalle" hyvästä huomiosta. Ehdottamallasi asetuksella saa verkkovirheitä vähennettyä dramaattisesti. Mainitsemasi paikantimen tarkempi seuranta on tulossa varmasti myöhemmässä vaiheessa Karttaselain Qt:hen.

Risto

p.s. Juuri äsken julkaistu uusi versio Karttaselain Qt 1.1.6 löytyy nyt muuten lataussivulta. :)
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: marder - Joulukuu 28, 2011, 16:08:15
Karttaselain Qt:n nykyinen versio ei vielä toimi N9-alustalla, ja selvitystyö tämän suhteen on käynnissä. Kannattaa pysyä linjoilla!

Mikähän on tilanne?
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Joulukuu 29, 2011, 13:24:29
Ensimmäinen käännös Karttaselain Qt:sta N9:lle on tehty ja ohjelma on saatu laitteessa käyntiin. Kaikki Qt-version tutut ominaisuudet toimivat periaatteessa myös N9-versoissa, mutta sovelluksessa on muita merkittäviä puutteita. Esimerkiksi  käyttöliittymäelementit (valikot, painikkeet jne) ovat melko karun näköisiä vielä, fontit turhan pieniä jne.. Lisäksi sovellus toimii N9:ssä vain vaakatasomoodissa. Tällä hetkellä N9-version käyttö vaatii melkeinpä sen, että Karttaselain Qt on käyttäjälle Symbianin puolelta tuttu.

Mikäli joku haluaa tällaista "Experimental"-versiota kokeilla omassa laitteessaan, niin voin lähettää sovelluksen vaikkapa sähköpostilla. Pistäkää viestiä risto (at) karttaselain (piste) fi, niin laitan N9-version latauslinkin paluupostissa. Huom: Karttaselain Qt N9-laitteelle on varhainen koeversio, emmekä tarjoa sille virallista tukea. Toki kommentteja sähköpostiin saa lähettää jne.. 
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Satunnaikalastaja - Tammikuu 02, 2012, 16:42:34
Pikkujuttu mutta mainittakoon: QT online-käytössä käytin ilmaisversion lataukset loppuun, jolloin sovellus kysyi aktivointikoodia. Syötin sen ja QT kertoi aktivoinnin onnistuneen, mutta ei ladannut uusia karttalehtiä (yläreunan latausten lukumäärä näytti yhä nollaa). Suljin sovelluksen, käynnistin uudelleen ja tarkistin aktivoinnin tilan, niin pelasi jälleen. En tullut kokeilleeksi, mutta ehkä pelkkä aktivoinnin tilan tarkastaminen olis riittänyt.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Janne [Karttaselain] - Tammikuu 04, 2012, 17:29:34
Pikkujuttu mutta mainittakoon: QT online-käytössä käytin ilmaisversion lataukset loppuun, jolloin sovellus kysyi aktivointikoodia. Syötin sen ja QT kertoi aktivoinnin onnistuneen, mutta ei ladannut uusia karttalehtiä (yläreunan latausten lukumäärä näytti yhä nollaa). Suljin sovelluksen, käynnistin uudelleen ja tarkistin aktivoinnin tilan, niin pelasi jälleen. En tullut kokeilleeksi, mutta ehkä pelkkä aktivoinnin tilan tarkastaminen olis riittänyt.

Kiitos huomiosta! Tämä onkin tiedossa oleva bugi joka on käsittääkseni jo korjattu mutta korjattua versiota ei ole vielä julkaistu.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Yonexi - Helmikuu 11, 2012, 13:47:14
Moro!

Onko tämän QT version käyttämä välimuisti yhteensopiva eri versioiden välillä?

Asensin N8 luuriin uusimman Belle päivityksen jonka yhteydessä vanha karttaselaimen QT versio poistettiin. Talteen jäi kuitenkin tuo välimuisti (E:\Karttaselain.cache) ja asensin selaimen uudestaan (v1.1.7). Nyt kuitenkaan lataamani kartat ja tallentamani reitit eivät enää näy, ainoastaan muutama tallennettu paikkamerkki toimii. Onko olemassa mitään kikkaa jolla nuo saisi palautettua?
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Helmikuu 11, 2012, 21:47:00
Välimuistin pitäisi olla yhteensopiva eri versioiden välillä! Näyttää siltä, että Karttaselain ei löydä enää välimuistihakemistoa. Paikkamerkit tallentuvatkin puhelimen Landamarkkeihin, joten ne ovat siksi tallessa. Onko puhelimen muistikorttiin liittyen tullut muutoksia viime aikoina? Voit myös tarkistaa, onko nyt mahdollisesti kahdessa paikassa karttaselain.cache-hakemisto (massamuisti sekä muistikortti). Välimuistihakemistoa voi myös käsin siirtää massamuistin ja muistikortin välillä, ja kannattaa kokeilla että siirrät alkuperäisen välimuistihakemiston tämän uuden päälle mikäli se molemmista paikoista löytyy!

Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: sa-muli - Toukokuu 11, 2012, 15:47:22
Onko Norjan maastokarttaa tulossa Qt:lle?  Entä mites niiden merikorttien kanssa olikaan, onko tulossa?
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Toukokuu 14, 2012, 22:46:14
Hei!

Norjan maastokartta tulee jollain aikataululla Qt-versioon. Tällä hetkellä tosin keskitymme muiden ominaisuuksien saattamiseen samalle tasolle kuin muissa Karttaselain-versioissa.

Kehitämme Karttaselaimen kartasta paremmin veneilykäyttöön sopivaa tuomalla maastotietokannasta kaikki mahdolliset lisätiedot. Sen sijaan varsinaisia merikortteja ei olla toistaiseksi tuomassa Karttaselaimeen, mutta mikäli tähän tulee muutos, tiedotamme siitä sivuillamme.

Risto
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: sa-muli - Maaliskuu 18, 2013, 17:55:57
Vieläkö Norjan maastokartta on tuloillaan? Käytössä edelleen kalastus/vaellusreissuilla Nokian N8 ja olisi taas ensi kesälle tarvetta norskien maastokartalle.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Maaliskuu 18, 2013, 22:45:24
Tutkimme paraikaa mahdollisuutta saada norjan maastokartat myös seuraavaan Qt-versioon.

Risto
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: palej - Toukokuu 15, 2013, 12:19:40
Itse tuumailin, että olisi kätevä palvelu jos voisitte laittaa karttapalvelun rekisteröityneille ja maksaneille käyttäjille nettiin jossa voisi merkata sitten paikkoja kartalle ja sitten ne tupsahtaisivat näkyviin myös puhelimessa. Olisi käytännöllisempi tutkiskella karttoja kotona koneelta ja merkkailla helmiä :)
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Toukokuu 16, 2013, 22:25:55
Kiitos hyvistä ideoista palej! Nettipohjainen kartta onkin meillä kehityslistalla. Paikkojen tallennus Oma Karttaselain-tiliin on mukana jo Windows 8 -versiossa, ja se tuodaan mukaan myös muihin versioihin jatkossa. Sitten voi tietokoneella/netissä luodut paikkamerkit helposti synkroida muihin laitteisiin.
Otsikko: Karttaselain Qt Jollan Sailfish OS:lle
Kirjoitti: maps - Toukokuu 29, 2013, 11:56:18
Hei!

Laitoin Jollan puhelimen ennakkotilaukseen ja ajattelin kysäistä, onko karttaselaimen Qt versiota tarkoitus päivittää Sailfish yhteensopivaksi? N9 versio toiminee liki sellaisenaankin, mutta toki tässä olisi hyvää aikaa viilata vielä käyttöliittymää jollan Sailfishiin paremmin istuvaksi, samalla myös toiminnallisuuteen voisi tulla päivitystä. Esim. http://kartat.hylly.org ladattavien karttojen tuki olisi mainio lisä. Tai muuten vastaava toteutus jossa ilmainen maastotietokanta yhdistetttynä open streetmap tietoihin ja hinnaksi kohtuullisen edukas tms.

Yhtä kaikki, tärkeintä olisi saada itse sovellus Sailfishille. Koskahan tämä olisi luvassa? Toivottavasti olisi saatavissa Jollan kaupasta heti ensipäivästä lähtien, kun laitteen saa käsiin.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Toukokuu 29, 2013, 21:57:42
Meilläkin on Jolla-laitteen ennakkotilaus vetämässä ja mielenkiinnolla odotamme että saamme laitteen käsiimme. Eiköhän Jollallekin jonkinlainen Karttaselain-versio saada. Pidetäänhän peukkuja Jollan porukalle, että Sailifish lähtee menestymään!
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: maps - Toukokuu 31, 2013, 11:11:58
Meilläkin on Jolla-laitteen ennakkotilaus vetämässä ja mielenkiinnolla odotamme että saamme laitteen käsiimme. Eiköhän Jollallekin jonkinlainen Karttaselain-versio saada. Pidetäänhän peukkuja Jollan porukalle, että Sailifish lähtee menestymään!

Hienoa! Eiköhän tuo alustan vapaus mahdollista ei vain jonkinlaisen, vaan sen parhaan version luomisen. ;) Peukkuja Jollalle ja Sailfishille täältäkin, toivotaan että mahdollisimman moni tuon hommaa ja antaa Jollalle mahdollisuuden näyttää mihin kykenee.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: sa-muli - Heinäkuu 22, 2013, 23:24:36
Tutkimme paraikaa mahdollisuutta saada norjan maastokartat myös seuraavaan Qt-versioon.

Milloinkohan tutkimuksen tulokset julkaistaan?
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Jukka [Karttaselain] - Heinäkuu 23, 2013, 23:59:07
Tutkimme paraikaa mahdollisuutta saada norjan maastokartat myös seuraavaan Qt-versioon.

Milloinkohan tutkimuksen tulokset julkaistaan?

Hei, pyrimme antamaan arvion julkaisuajankohdasta mahdollisimman pian.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Risto [Karttaselain] - Heinäkuu 25, 2013, 00:26:42
Näyttää siltä, että Norjan maastokarttoja ei seuraavaan Qt-julkaisuun tule. Tarkoitus on elokuun aikana saada merikartat julkaistua myös Karttaselain Qt:lle.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Jupilli - Heinäkuu 25, 2013, 12:05:45
Verkkokaupoista löytyypi melkoinen valikoima raahattavia aurinkopaneli/akku paketteja joilla pystyypi lataaamaan kännyköitä, paikantimien ym akkuja silloin kun yhteyttä Imatralle ei ole saatavilla.  Lisää kannettavaa kyllä, mutta tarpeellisen kapasiteetin valitsemalla näitä vempeleitä pystyypi käyttämään jatkuvasti.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Vingeri - Heinäkuu 25, 2013, 12:45:34
Verkkokaupoista löytyypi melkoinen valikoima raahattavia aurinkopaneli/akku paketteja joilla pystyypi lataaamaan kännyköitä, paikantimien ym akkuja silloin kun yhteyttä Imatralle ei ole saatavilla.  Lisää kannettavaa kyllä, mutta tarpeellisen kapasiteetin valitsemalla näitä vempeleitä pystyypi käyttämään jatkuvasti.

Mutta kannattaa olla tarkkana näiden valitsemisessa. Monien halpojen aurinkonenno latureiden kennot eivät ole tehokkaita. Tästähän oli testi jossakin lehdessä muutama viikko sitten.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: maps - Marraskuu 07, 2013, 15:33:58
Onko Qt versiosta kehitelty vielä Jolla versiota joka pyörisi SDK:ssa? Jos on, niin videoita ihmeessä näytille, kuten Saildev omista ohjelmistaan tekee. :) Nyt Jolla kuitenkin julkaissut palvelun jonka kautta sovelluksia voi tarjota kauppaan https://harbour.jolla.com/ (kirjoitushetkellä tosin "under maintenance"") ja josta hyvin asioita yhteen kokoava artikkeli mm. täällä http://www.tietoviikko.fi/kehittaja/jolla+houkuttelee+kauppaansa+sovelluksia++myos+androidversiot+kelpaavat/a945538

Toki huomiona, että vaikka Android version pitäisikin toimia, niin Natiivi versio on aina natiivi versio. On se myös käyttöliittymältään aivan eri, kun suuri osa näytöstä on karttaa, valikkopainikkeiden sijasta.
Otsikko: Vs: Karttaselain Qt
Kirjoitti: Jukka [Karttaselain] - Marraskuu 12, 2013, 08:51:58
Hei, kiitos tästä hyvästä huomiosta ja kysymyksestä. Android-versio on tarkoitus viedä mukaan Jollan sovelluskauppaan ensi vaiheessa, ja natiiviversio on myös meillä selvityksessä. Tiedotamme näistä sivuillamme heti, kun lisätietoa on saatavilla.