Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - EetuP

Sivuja: [1]
1
Kartta- ja muut aineistot / Karttapalaute?
« : Elokuu 05, 2017, 18:43:06 »
Mitä kautta voi antaa palautetta kartoista? En löytänyt valikoista. Täällä Oulussa on valmistunut keväällä uusi Poikkimaantien silta, hyvin merkittävä liikenneyhteys, mutta se ei vieläkään näy kartoissa.


Sent from my iPhone using Tapatalk

2
Karttaselain / Vs: Pimenemisongelma iPhone 5s
« : Heinäkuu 06, 2017, 13:43:01 »
Jep. Toistaiseksi ei ongelmia pimenemisen kanssa. Tallennusta en ole ehtinyt vielä kunnolla testata.

Semmoinen eri pikkuongelma on vielä, että oma sijainti kartalla hyppää jokseenkin aina aluksi muutaman sata metriä väärään paikkaan ja kestää jonkin aikaa ennenkuin alkaa näyttää oikein. Ei vakava juttu mutta vaatii vähän kärsivällisyyttä.


Sent from my iPhone using Tapatalk

3
Karttaselain / Vs: Pimenemisongelma iPhone 5s
« : Heinäkuu 01, 2017, 08:38:53 »
Hei, kyllä vain oli päällä. (Koska ainakin aiemmin nauhoitus katkesi jos virtanäppäimestä sammutti näytön.) Saa nähdä auttaako sen poisto. (Ja toivottavasti nauhoitus ei enää katkea.)
Kiitos vinkistä.

Hei, pahoittelut minunkin puolesta ongelmastasi Karttaselaimen kanssa. Varmistaisitko vielä että sinulla ei ole käytössä Karttaselaimen asetusvalikosta kytketyävä "Näytön sammutus" -toiminto. Kyseinen toiminto sammuttaa puhelimen näytön etäisyysanturin tietojen perusteella esin kun laite laitetaan taskuun tai koteloon. Jotkun näytönsuojakalvot tai kotelot saattavat aiheuttaa tuon toiminnon kanssa ruudun yllätyävän pimenemisen.Sent from my iPhone using Tapatalk

4
Karttaselain / Vs: Pimenemisongelma iPhone 5s
« : Kesäkuu 29, 2017, 23:40:25 »
Kyllä on molemmat päivitetty. Lisäksi näyttää että ongelma alkaa Karttaselaimesta, mutta se ei poistu vaikka appin sulkee, vaan pimenemistä tapahtuu sen jälkeenkin kunnes koko puhelimen buuttaa. Sitten taas kun selaimen käynnistää ja yrittää muuttaa karttaa, niin se alkaa.Sent from my iPhone using Tapatalk

5
Karttaselain / Pimenemisongelma iPhone 5s
« : Kesäkuu 29, 2017, 17:01:17 »
Nyt ilmennyt sellainen ongelma, että Karttaselain saa koko puhelimen pimenemään. Nyt en pääse Ainistot valikosta eteenpäin enkä taaksepäin. Aina kun täppää jotain niin näyttö vain pimenee ja käynnistyy uudelleen kotinäppäimestä. Pitäisi saada taustakartta pois päältä.


Sent from my iPhone using Tapatalk

6
Karttaselain / Android ja reitin suunnittelu ja näyttö
« : Kesäkuu 05, 2017, 20:38:33 »
Mahtavaa että saatiin viimein tämä ominaisuus, kiitos.
Pikkuongelma nyt on että kun tallentaa reitin ja yrittää ottaa siitä kuvakaappauksen, nii tulee väkisin näkyviin tuo hassu nuoli ja etäisyys keskipisteestä. Miten sen saisi pois?
Ja hyvä että viiva on huomasmattomampi kuin iOs ssa mutt taas kuvakaappauksesss saisi olla selvempi. Voisiko se olla säädettävä?
Eetu


Sent from my iPhone using Tapatalk

7
Karttaselain / Vs: Tallennusten muokkaaminen
« : Maaliskuu 12, 2017, 19:22:41 »
Kiitos hienoa olisi jos voisi suoraan laitteessa muokata. Mutta ajattelin että olisiko sitä ennen olemassa esim pöytäkoneelle ohjelmaa jolla gpx :ää pystyisi muokkaamaan?

Minulla on kyllä ollut nuo asetukset päällä ja tallennus tuntuu toimivan jos taustalla, mutta jos lukitsin laitteen niin tallennus keskeytyy ja sitten kun avaa, niin pisteiden väliin tulee suora viiva.


Sent from my iPhone using Tapatalk

8
Karttaselain / Tallennusten muokkaaminen
« : Maaliskuu 12, 2017, 11:16:47 »
Hei. Pystyykö jollakin ohjelmalla muokkaamaan tallennettuja reittejä?

Voisiko iOS versioon saada asetuksen, että nauhoitus pysyisi päällä vaikka puhelimen sammuttaa?

Kiitos
Eetu


Sent from my iPhone using Tapatalk

9
Kiitos tuosta kuvakaappaus vastauksesta. Sitten toinen kysymys: käytän maastossa iPhone ja blogin teossa iPad. Voisiko vaikka suoraan Oma Karttaselain tilin kautta jakaa tallennettuja reittejä toiseen laitteeseen - olisi kovin kätevää? Vai täytyykö vain mailata itselle?


Sent from my iPhone using Tapatalk

10
Karttaselain / Karttakuvan julkaiseminen
« : Lokakuu 27, 2016, 21:55:25 »
Hei, kun tallentaa retken reitin ja ottaa siitä sitten näyttökuvan niin saako ja millä ehdoilla kuvan julkaista julkisessa ko retkeä käsittelevässä blogissa?


Sent from my iPhone using Tapatalk

11
Hei, nyt vasta ehdin kirjoittamaan ja kysymään ongelmasta, johon kesällä törmäsin.
Tulin keväällä hankkineeksi iPad minin ilman puhelinominaisuuksia, kun tarvitsin sitä muuhun käyttöön. Vasta sen jälkeen huomasin, että sehän olisi erinomaisen kätevä Karttaselaimen kanssa isommalla näytöllään ja paremmalla akullaan kuin vanha iPhoneni.
Niinpä latasin langattoman verkon kautta sinne välimuistiin karttoja eri mittakaavoissa tulevasta retkikohteesta.
Sitten kun päästiin perille ja kaivoin laitteen esille alkaakseni suunistamaan, niin ilmeni, että välimuistissa ei ollutkaa enää juuri mitään. Näkyi enimmäkseen vain niitä harmaita kameran kuvia, vai mitä ne lienevät.

Niinpä nyt kun ei ole ollut tilaisuutta oikein testailla enempää, kysyisinkin, että pitäisikö jollakin konstilla välimuistin säilyä (vaikka laitetta käyttäisi johonkin muuhun välillä)?

Tämän tapaisiin ongelmiin liittyen ja muutenkin toivoisin Karttaselaimella sellaista toimintoa, että näyttöä voisi (valinnaisesti) zuumata isommaksi ja pienemmäksi ilman, että karttapohjan (mittakaavana) tarvitsisi vaihtua. Tämä olisi usein kätevää: kun esim. haluan huonolla näkökyvylläni tarkistaa, mikä merkki kartalla oikein on, ja nipistän näyttöä suuremmaksi, niin karttapohja vaihtuu ja koko merkki katoaa; vastaavasti, jos haluan pienentää ja pikaisesti vilkaista mitä reunojen takan on, niin
karttapohja alkaakin pikkuhiljaa muuttua toiseksi ja joudun odottelemaan sen latautumista ja sitten taas paluuta takaisin alkuperäiselle näytölle.

Kiitos, muute erittäin kätevästä ohjelmasta
Eetu

12
Karttaselain / Liian paksut reitit
« : Helmikuu 15, 2013, 13:07:58 »
Ai niin vielä on yksi asia ollut mielenpäällä: kun tallentaa oman reitin tai näyttää tallennettujen aineistojen reittejä,  niin reitit näkyvät (näytön kokoon nähden) tavattoman paksuina viivoina - lisäksi tallennettujen ainestojen reiteissä on niitä aika isoja kylttejä aika tiheään. Olisiko nämä mahdollista muutta jotenkin vähemmän tilaa vieviksi ja peittäviksi? Voisiko ne näkyä vaikka vähän samantapaisina kuin kartan polutkin, vain eri väreillä?
Kiitos

13
Karttaselain / Turha täppä
« : Helmikuu 15, 2013, 12:50:12 »
Hei, minulla on iOS versio ja siinä näkyy aina näytön keskellä vihreä pikku pallo. Minusta tuo tähtäyspiste on turha ja vähän kiusallinen. Voisiko sen laittaa vaikka asetuksista poistettavaksi?
Kiitos muuten hienosta ohjelmasta!

14
Karttaselain / Vs: Parannusehdotus: Koordinaatit karttaselaimesta
« : Helmikuu 15, 2013, 12:47:04 »
Toivottavasti onnistuu vastaaminen näin vanhaan viestiin. Olen juuri aatellut tuota samaa ongelmaa. Jos täytyy lähettää oma sijainti jollekulle, joka käyttää eri järjestelmiä - ei eli saa gpx tiedostoa auki, niin onpa hankala homma. Ei oikeastaan puhelimella onnistu ollenkaa, täytyy lähettää itelle sähköpostina, avata tietokoneessa liite Muistiossa ja hakea koordinaatit sieltä ja lähettää ne sittn tekstinä edelleen. Ja kun tätä nimen omaan tarvitsisi useimmiten maastossa.

Esim sellainen olisi kätevä, että joko oman paikkamerkin tai suoraan täpätyn kohdan koordinaatit voisi kopioida leveys/pituus ja NE muodoissa puhelien leikepöydälle, josta ne voisi lähettää tekstarina tai mailina.

Kiitos muuten hieno ohjelma ja palvelu!

15
Karttaselain / Vs: Kehitysideoita selaimeen...
« : Toukokuu 18, 2012, 10:32:48 »
2)  Lyhyesti sovellusta kokeilleena en keksinyt miten paikkamerkin sijaintia voi muuttaa. Omalla etusormella kun tökkää paikkamerkin puhelimen näytölle, niin kyllä se sinne päin menee, muttei ihan kohdalle. Yksinkertaisimmillaan tämä voisi tapahtua editoimalla paikkamerkin koordinaatteja. Voihan siellä joku tapa olla, mutta uutena käyttäjänä en intuitiivisesti tälläista löytänyt.

2) Paikkamerkkiä ei voi nykyisellään siirtää. Otamme pohdittavaksi voisiko Karttaselaimeen lisätä mahdollisuuden muokata paikkamerkin sijaintia.

Aivan ehdottomasti tähän täytyisi saada parannus! Lisäksi seuraavat pikkujutut:
- paikkamerkkin koordinaattien kopiointi, jotta voisi esim. tekstiviesinä lähettää sijainnin, tai liittää sen johonkin muistioon tms.
- paikkamerkin otsikon muokkaus jälkikäteen ja/tai muistiinpanojen ja/tai tagien liittäminen. Siis, että voisi (helposti) tarkentaa muistiin tällaisiä paikkoja kuin: syvänne, näköala, apaja, lähde, karikko, suonsilmä, linnunpesä jne. jne.

(Tosin iPhonelle on saatavana tällaisia sovelluksia oman paikkatietokannan tekemiseen, mutta mieluummin tekisin sen Karttaselaimen yhteydessä, kun sitä kuitenkin maastossa mieluummin käyttää kuin GoogleMapsia.)

Kiitos vain kätevästä sovelluksesta!

Sivuja: [1]