Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - pmatil

Sivuja: [1]
1
Karttaselain / Vs: Karttaselain Androidille
« : Heinäkuu 29, 2013, 16:27:22 »
Lainaus
Hei, pahoittelut ongelmista reitin tallennuksen kanssa. Oman sijainnin päivitys poistetaan käytöstä, jos sovellus on taustalla, mutta reitin tallennuksen pitäisi kyllä jatkua edelleen. Eikö reitti tuolloin tallentunut normaalisti? Voitko lähettää kaatumisista virheraportin (Android-käyttöjärjestelmä ehdottaa virheraportin lähetystä kun sovellus kaatuu), vai joko lähetitkin raportin?

Reitti ei tallentunut ollenkaan näytön ollessa kiinni. GPS meni kokonaan pois päältä kun näyttö suljettiin ja seuraavan kerran kun näyttö avattiin GPS alkoi hakemaan paikkaa uudestaan. Tämä voi olla myös puhelimen ongelma, eikä karttaselaimen. Tutkin asiaa. Kaatuessa sovellus vain sulkeutui, mitään ilmoitusta ei tullut. Jos ilmoitus tulee niin yritän kaivaa virheraportin tänne.

Lainaus
Kulkusuunnan osoittavassa nuolessa on tosiaan olemassa raja nopeudelle, jota pitää vähintää liikkua, jotta kulkusuuntanuoli päivittyy. Syynä on se, että jatkuvasti päivittyvä nuoli lisäisi akun kulutusta (sama vaikutus, kuin jos kompassi on kytketty päälle karttapohjalla). Tämäkin vaihtoehto on kyllä mahdollista lisätä erillisenä asetuksena, ja selvitämme sitä.

Asetus jatkuvalle kulkusuunnan nuolelle olisi hyvä ominaisuus. Pidän sellaisesta enemmän kuin erillisestä kompassista.

Lainaus
Kartan kääntö kulkusuuntaan onkin mukana viimeisimmässä Android-versiossa 2.0.0. Valitettavasti ko. toimintoa ei ole vielä mainittu käyttöohjeessa, lisäämme sen sinne ensi tilassa. Kartan käännön voit aktivoida klikkaamalla omaan sijaintiin keskityspainiketta kaksi kertaa.

Ahaa, klikkailin sitä oman sijainnin nappia monesti mutten huomannut että kartta olisi kääntynyt kulkusuuntaan. Tarkoitatko kahta nopeaa klikkausta (tuplaklikkausta) vai kahta peräkkäistä painallusta? Symbolihan siinä napissa muuttuu kompassinuolesta pisteeseen jota kiertää kaksi nuolta kun painaa useamman kerran.

2
Karttaselain / Vs: Karttaselain Androidille
« : Heinäkuu 20, 2013, 20:49:54 »
Pari kysymystä Android-version käytöstä (olen lukenut myös käyttöohjeen). Android-versioni on 2.3.7, karttaselainversio 2.0.0. Kävin tänään metsässä ja reitin tallennus tuotti ongelmia. Nimittäin aina kun puhelimen näyttö on kiinni, myös GPS menee pois päältä, vaikka reitin tallennus on päällä. GPS kyllä lukittuu kun näyttö on päällä. Ohjelma myös kaatui pariin kertaan sanomatta mitään virhettä. Tiedän että Androidini on vanha, mutta tähän puhelimeen ei saa juurikaan uudempaa.

Toiseksi kulkusuunnan osoittava suuntanuoli ei juuri koskaan ilmestynyt paikkapisteeseen. Onko siinä kenties joku nopeus, joka pitää ylittää jotta vihreä nuoli ilmestyy? Nuoli saisi olla pisteessä koko ajan tai ainakin valittavissa näkymään jatkuvasti. Nyt oli erittäin hankalaa (mahdotonta) tietää mihin suuntaan pitäisi liikkua, jos haluaa kartassa edetä tiettyyn suuntaan. Kompassinäyttö on hieman epäkäytännöllinen tähän.

P.S. Toivottavasti tuo mainittu kartan kääntö menosuuntaan on tulossa pian.

Sivuja: [1]