Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - samoilija

Sivuja: [1]
1
Kartta- ja muut aineistot / Vs: Karttojen lataus
« : Toukokuu 02, 2013, 23:22:44 »
Hei!
Laitteena nyt Galaxy Tab2 10.1 ja ongelma: kartat latautuvat laitteen sisäiseen muistiin (sd card) eivätkä ulkoiselle kortille (ext sd card),joka olisi parempi muistitilan käytön kannalta. En löydä Karttaselaimen asetuksista mahdollisuutta itse määrittää välimuistin paikkaa ja sitä kaipaisi! Onko ongelma tunnettu? Ratkaisu? Muistaakseni Android puhelimessani (htc) kartat tallentuivat automaattisesti ulkoiselle kortille..... Pystyn kyllä manuaalisesti siirtelemään aineistoja eri muistien välillä,mutta Karttaselain ei osaa lukea kartta-aineistoa ext sd cardilta esim off line tilassa ja siten kartat on ensin palautettava laitteen muistiin...hankalaa!
t rk

2

OK...

Hyvä tietää ettei se ollutkaan vanhuuden höperöintiä....vielä!

3
Karttaselain / Android uusin päivitys,ongelma paikkamerkeissä...
« : Marraskuu 15, 2011, 11:30:52 »
Hei!

Uusin  Karttaselaimen Android päivitys 1.3.1 vei 'omat paikkamerkit' listan tyhjäksi, grrrrrrr >:(. Onko muilla samaa?


Hmmm. ??? tarkempi tutkistelu osoitti, että lista ei ole tyhjä, mutta valikkoikkuna muutti muotoaan(=pieneksi) ja siinä ei paikkamerkkejä pysty scrollaamaan/vierittämään ja siten ensimmäistä lukuunottamatta muut jäävät näkymättä. Puhelin Htc Desire HD, ohjelmisto viimeisin päivitys 2.3.3, Sense 2.1.

4
Kartta- ja muut aineistot / Vs: Aikarajoituksista
« : Lokakuu 24, 2011, 11:16:39 »
Samaa ongelmaa itselläkin. Lisäksi lisenssin loppumisaika tuli edellisellä kerrallakin yllätyksenä: oli tarkoitus latailla wi-fin kautta karttoja mahdollisille tuleville hiihto/patikointi alueille, mutta ohjelma herjasikin lisenssin jo vanhentuneen 9.10. vaikka oletin sen päivämäärän aina tarkoittavan viimeistä voimassaolo päivää! No, omaa hölmöyttä jättää latailut viimeiseen päivään, mutta sinne meni yli 400 karttalehteä hukkaan.... >:(

5
Karttaselain / Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« : Elokuu 23, 2011, 12:31:13 »
Itselleni Karttaselain Tracker ominaisuus on vielä kokeilematta. Jos seurattava laite on toinen matkapuhelin, tuleeko siihen puhelimeen  datasiirtokuluja? Ilmeisesti sisällä pitää olla ainakin sim kortti ja tietysti gps? Vai siirtyykö tieto jotain muuta kautta omaan puhelimeen?

Saisi vanhalle Kumisaappaalle edes jotain käyttöä...


6
Karttaselain / Vs: Kehitys ehdotuksia
« : Elokuu 16, 2011, 09:17:01 »
Androidilla(HTC) omien paikkamerkkien muokkaaminen:

Valinta menu->omat paikkamerkit-> valitaan listasta haluttu paikka painamalla pari sek->avautuu valikko, jossa esim 'muokkaa'-> voisiko vaihtoehtoihin lisätä tarkan koordinaattien syötön, tarvittaessa eri järjestelmillä? Vai voiko sitä muokata jotenkin 'näytä koordinaatit'->'kopioi leikepöydälle' valinnoilla? Omalla sormella painettu paikan merkki kun tahtoo helposti mennä hieman sivuun, varsinkin kartan karkeammilla mittakaavoilla, eikä sen takia viitsisi ladata tarkinta mittakaavaa.....

Ja tietenkin sitten se kompassin nuolen tapainen osoitus (suunta+matka, vrt esim 'Gps Essentials') haluttuun paikkamerkkiin, ettei tarvitsisi sukkuloida usean gps sovelluksen välillä (joka sekin Androidilla toki aika helppoa).

Karttapohjan päälle 'nappi' online/offline, koska sitä joutuu karttojen latausvaiheessa aika paljon käyttämään.

Varmaan jo tuttuja asioita, mutta tulipahan ainakin sitten kerrattua...

7
Kartta- ja muut aineistot / Vs: lataus välimuistiin 15x15 km
« : Elokuu 16, 2011, 07:56:13 »
OK, hyvä homma...se reuna-alueitten latautuminen on ymmärrettävää eikä haittaa. :) 8)

8
Kartta- ja muut aineistot / Vs: lataus välimuistiin
« : Elokuu 15, 2011, 22:59:37 »
Kiitos edellisestä vastauksesta...

...eli sen mukaan ilmeisesti karttojen päällekkäisiltä latauksilta ei voi kokonaan välttyä, koska aikaisempien latausten jäljiltä kartan reuna-alueet voivat olla kovinkin epäsäännöllisiä eivätkä siten neliön muodolla täytettäviä, koska-kuten aikaisemmin mainittu- ei myöskään tyhjiä alueita voi jäädä....eikö?

Tuolla aikaisemmin mainittin kyllä:"Karttaselain ei lataa uudelleen niitä karttalehtiä jotka menevät limittäin aikaisemmin ladatun alueen kanssa..." (s60?android?). Onko aina näin...

..vai onko hyväksyttävä, että kulloisestakin lisenssistä ei voi saada aivan sataprosenttista hyötyä.
Onko silloin  tulevaisuudessa mahdollista kehittää karttojen latausta niin 'älykkääksi', että se tunnistaa jo muistissa olevat saman mittakaavan alueet eikä lataa niitä yhtään uudelleen. Toivottavasti näin on, onhan kartat sovelluksen maksullinen osio eikä ole järkevää maksaa samasta asiasta moneen kertaan!!

9
Vielä karttojen latauksesta:

Latautuvatko Android kartat IPhonen tapaan?

Kattaako lataus eri mittakaavoilla aina saman määrän 'tiilejä' eli verottaa lisenssiä saman verran vai pyrkiikö lataus kattamaan saman alueen luonnossa ja lisenssiä kuluu siten mittakaavan suhteessa enemmän?(välillä tuntuu siltä..!)

Onko uusi lataus aina suorakaiteen muotoinen vai pyrkiikö se täyttämään edellisen latauksen jäljiltä tuleet aukot karttareunaan?

terv.
'lisenssiä säästävä online lataaja, mutta offline vaeltaja'

10
Karttaselain / Vs: Karttaselain Androidille,karttojen lataus
« : Elokuu 10, 2011, 12:39:37 »
Kiitos vastauksesta...

..noin olin huomannut karttojen latautuvan uudelta alueelta. Ehkä en riittävän tarkasti selvittänyt tätä lisäkarttojen latautumista jo olemassa olevalle alueelle, jonka reuna-alueet voivat olla edellisten latausten jäljiltä kovin 'palikoituneet'. Siinä tapauksessa en varmuudella saanut selville, kuinka uudet lehdet samalla mittakaavalla  latautuivat: tuliko lisää suorakaiteen muotoinen alue, vai täyttyivätkö 'palikoituneet' reunat jollain logiikalla ja miten. Kaikki tämä siis kun on siirrytty tyhjälle (=uudelle) alueella, eikä  enää liikuteta karttapohjaa, vaan annetaan uusien lehtien latautua rauhassa paikallaan ja sen jälkeen tutkitaan latauksia offline tilassa.

Mutta eihän tuo ole suurikaan ongelma, tieto auttaisi vaan säästäväiseen karttojen lataamiseen. Ja kun kartat on kerran suunnitelmallisesti ladattu (sopiva mittakaava, oikea alue) ei mielestäni ole mitään järkeä liikuttaa karttaa ja zoomailla sitä online tilassa vaan AINA offline!!!

Muuten itselläni ladatut kartat toimivat puhelimen muistista upeasti ja ongelmitta, eikä ladatuilta mittakaavoilta koskaan tule pimeitä sivuja. Latauksissa on ehdottoman järkevää käyttää esivalittua mittakaavaa (kuten aik ehdotettu), koska sormien zoomaillessa helposti hyppää jonkun mittakaavan ohi....tulisiko siitä niitä pimeitä sivuja?

No niin, eiköhän omat 'ongelmani' liene selvitetty, nyt vaan odottelemaan seuraavaa Android kehitysversiota, eikö?


11
Nyt on lisenssi 1000/2kk kokeilussa ja alustavasti ladattu tulevalta vaeltelualueelta karttoja vain 1:25000 mittakaavalla. Tuolla mittakaavalla niillä saa katettua kohtalaisen alueen (kuten edellä onkin jo mainittu)ja isolta näytöltä saa jotain selvääkin, mutta pari kysymystä siihen liittyen:
-mikä on osoittautunut käytännössä riittäväksi mittakaavaksi eli gps tarkkuus riittää osoittamaan oletko esim. oikealla polulla? Isompaa karttaa voisi ladata 'kriittisistä' paikoista.

-mikä on karttojen lataamislogiikka a) 'tyhjältä' alueelta suhteessa ympäristöön (haetusta pisteestä tasan joka puolelle?),b) jo ladatulta alueelta esim oikeasta reunasta (ylöspäin?oikealle? alaspäin?vasemmallehan ei pitäisi ladata,kun ne kartat jo on!). Tällä tarkoitan sitä, kun karttapohjaa on offline tilassa vieritetty oikealle olemassa olevan kartan reunaan ja sitten siirrytään online tilaan uusia latauksia varten ja tarkoituksena olisi tietystä saada karttalehtiä oletettuun kulkusuuntaan nähden eikä turhaa muualle. Olikohan riittävän sekavasti kerrottu..?

(ehkä tämä keskustelu sopisi parhaiten kartta-aineisto osioon, mutta kun tällä android puolella tuli aloitettua...)

12
Karttaselain / Vs: Karttaselain Androidille
« : Elokuu 08, 2011, 12:00:01 »
Kiitokset...

..kattavasta selvityksestä, Vaeltava Uave. Ehkäpä olin itse liian toiveikas karttalehtien riittävyyden suhteen pelkän kokeiluversion perusteella - toki huomasin siinäkin 700 lehteä (niinhän se oli..?) menevän tosi nopeasti. Joka tapauksessa seuraavana on tarkoitus siirtyä 1000/2 kk versioon ja siinä on varmasti syytä ladata kartat vain sopivimmalla käyttökelpoisella zoomaustasolla edellä kertomallani tavalla. Katsotaan kuinka monen joenmutkan päähän pääsen majapaikastani tulevaa patikointia suunnitellessa :D. Ja hyvä huomio nämä huomattavasti isommalla näytöllä toimivat laitteet, eihän nykyiset latausmallit riitä mihinkään!!!

Toivottavasti myös me androidit saamme pian sellaisen rajattoman version tänne bittiavaruuteen!!!! 8)

13
Karttaselain / Vs: Karttaselain Androidille
« : Elokuu 07, 2011, 12:10:38 »
Puhelimeni on HTC Desire HD ja siten siis aika isolla näytöllä,muistaakseni 4,3". Kovin nopeasti menivät demopaketin karttalehdet minullakin, mutta siihen olin osannut varautuakin. Jo s60 puhelimella latasin kartat aina muistiin siten, että siirsin karttaa jo ladatulta alueelta offline tilassa eteenpäin ja vasta kun eteen tuli 'mustaa ruutua' kytkin puhelimen verkkoon (ja useimmiten wifi tilassa) ja siten varmistin että latautuvat kartat/zoomaustaso ovat minulle uusia. Android puhelimella zoomailu on varsinkin niin helppoa ja huomaamatonta, että karttoja menee äkkiä samalta alueelta tosi paljon!!

Syksyn Lapin vaelteluun valmistaudun taas samoin: tietokoneella auki Retkikartta.fi ja siinä voi valmiiksi 'virtuaalivaellellen' suunnitella reittiä ja sitten tallentaa puhelimeen vain kyseiset alueet ja reitit- ei mitään ylimääräistä!!! Erämaassahan 3g ei yleensä edes toimi, joten siellä on turha yrittää latailla karttoja! Näin toimien lisenssillä saa kohtalaisen kattavan kartaston omalle sd kortille. Ongelmana on sen jälkeen lähinnä puhelimen virran riittävyys, jota varten kaikki ylimääräinen on syytä sammuttaa pois (esim.'lentokone'- tila) ettei puhelin yritä koko ajan hakea verkkoa ja pyörittää taustalla android sovelluksia yms.

Mutta, mutta...nythän Karttaselain auttaa lähinnä paikallistamaan itsensä kartalle, kyllä se (tulossa oleva?) suunnistaminen/suunnan näyttö/suora koordinaattien syöttö on tarpeellinen, juuri sitähän ainakin vaelluksessa tarvitaan. Kohteeksi seuraava laavu/tupa/tulipaikka ja sitten matkaan... Katsokaapa esim. android app 'GPS Essentials'-sellainen yhdistettynä Karttaselaimen tasoisiin karttoihin olisi aika toimiva paketti!!

PS. Miksi Karttaselaimessakin edetään ensin iPhonen ehdoilla, vaikka ymmärtääkseni Android on paljon käytetympi järjestelmä?????????

Sivuja: [1]