Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Maanmittari

Sivuja: [1] 2
1
Karttaselain / Vs: Tallennetun jäljen siirto tietokoneelle
« : Joulukuu 26, 2011, 19:58:01 »
Tuohan kuulostaa ihan hyvältä. "Tarkka" voisi olla oletuksena paikallisessa tallennuksessa, ellei se vaikuta kovin negatiivisesti akunkestoon tms.

Muut gpx-jälkeen tallennettavat muuttujat on tosiaan ihan kiva saada mukaan. (Itse asiassa yllämainitun kahden laitteen vertailun perimmäinen tarkoitus oli verrata Garminin barometrillä kalibroitua z-koordinaattia toisella (barometrittomalla) laitteella tallennettuun korkeushavaintoon. Barometrin käyttöön liittyy tietyä mystiikka, joa ei selviä käyttöohjeesta.)

Samaa mieltä Samsungin nimeämispolitiikasta. Omistan molemmat mainitut samsungit, enkä ilmaissut itseni ihan täsmällisesti aikaisemmin. Ymmärrän että menit sekaisin kun höpisin vielä koirasta. Koira oli siis ihan hihnan päässä.

Tuo ei-Android on muuten mainio *puhelin* sää- ym kestävyyden ja akunkeston vuoksi.

Barometrin käyttö liittyy yleensä siihen, että sen avulla on helppo blokata pois epätarkat koordinaatit (x,y), joiden z heittää yli asetetun raja-arvon. Satelliittigeometriasta johtuen sijaintitieto on heikoin z suunnassa, koska maapallon läpi ei tule satelliittien signaaleja. Z on yleisesti noin 2-2,5 kertaa huonompi kuin x ja y ja tästä johtuen barometri avusteisesti (kalibroitu z) on helppo poistaa nuo huonosta geometriasta tai peitteisyydestä aiheuttamasta huonosta geometriasta johtuvat huonot havainnot.

2
Karttaselain / Vs: Tallennetun jäljen siirto tietokoneelle
« : Joulukuu 19, 2011, 21:39:30 »
Joo hyvin toimii ja selkeästi toteutettu. Sovelluksen käyttömahdollisuudet laajenevat ihan uudelle tasolle. Pari toivomusta/havaintoa:

1) z-koordinaatti olisi ihan hauska juttu tallennetussa gpx:ssä
2) kävelin pienen lenkin kaksi laitetta taskussa: Samsung Galaxy xcover Karttaselaimella ja Garmin GPSMAP 62st. Garminiin verrattuna Karttaselain näyttää oikaisevan aika lailla ja tallentaa harvemmin reitin taitepisteitä. Saattaa tietysti johtua laitteestakin.

Moro!

Samsungin xcoverin gps ei ole x,y tarkkuudeltaan kovin hyvä ja käytännössä z -koordinaatti on tarkkuudeltaan noin 2-2,5 kertaa huonompi kuin tasokoordinaatit (johtuu yksinkertaisesti siitä, että geometria on huono z suunnasta, kun maapallon läpi ei valitettavasti tule singnaalia). Xcoverilla pääsee hyvissä olosuhteissa ehkä noin 10 m tasotarkkuuteen, mutta huonoissa olosuhteissa olen havainnut lähes sadan metrin heittoja, joten tässä mielessä z -koordinaattia ei ainakaan kannata ottaa kovin vakavasti.
Garminissa on huomattavasti parempi gps (sirf III) ja lisäksi siellä on ohjelmallisesti suodatettu pois isoja heittoja niin kuin muissakin retkigepseissä ja navigaattoreissa(esim jos liikut keskinopeudella 3 km/h niin et voi hypätä sekunnissa 80 metrin päähän).
Nokian E71 oma gepsiohjelma soudattaa hyvin suuria heittoja pois ja näytti tuossa taannoin junassa tasaisesti 161 km/h ja samaan aikaan intercityn näytöllä oli lukema 160 km/h, mutta kun laitoin Karttaselaimen päälle niin nopeus heitteli 18-520 km/h!!

3
Karttaselain / Vs: Mikä puhelin koiralle?
« : Joulukuu 19, 2011, 21:14:50 »
Päivitysväli on ollut varovaisesti 30 s, joka kylläkin riittää tässä hommassa. Olisi varaa lyhentääkin sitä. Vielä tuosta reitin piirtämisestä. Tuo toiminto ei ole ollu minulla kovin aktiivisessa käytössä, joten voin erehtyäkin. Havaintoni on se, että selain päivittää paikantimen sijaintia ja piirtää reittiä vain silloin kun selaimen näyttö on aktiivinen. Jos näyttö on pimeä tai ohjelma siirretty taustalle, punainen pallo ei liiku eikä viivaa piirry. Vasta kun näppään näytön auki, selain ilmoittaa -etsitään paikanninta - päivitetään sijainti- ja pallo ja reittiviiva siirtyvät uudelle paikalle. Joskus selaimen reitinpiirto on oikaissut lennosta jonkin koiran tekemän mutkan. Siis ensin ensin "mutka" näkyy reitissä, mutta seuraava päivitys oikaisee sen.

Onko sulla asetuksissa päällä se taustanauhoitus?
Ei. Eikös taustanauhoitusta käytetettäessä puhelin ole lukittuna? Kun laitan taustanauhoituksen päälle, ruutu pimenee ja siihen tulee teksti Reitin taustanauhoitus...Lasketaan.  Mulla on asetuksissa vain rasti kohdassa Nauhoita reitti. Miten reitin nauhoitus siis oikein tehdään?

Niksu ja Biscuit !

Mulla reitin tallennus (Omat paikat ja reitit, Nauhoita reitti) on toiminut (koiralla loistavasti pelittävä xcover+paikannin) ja reitti piirtynyt aika nätisti 20 s välein oman puhelimen näytölle, mutta ongelmia on aiheuttanut huonosti pelaava selain E71:ssä. Parhaimmillaan koiran jälkeä on piirtynyt ehkä kilometrin verran, jonka jälkeen selain on mennyt syystä tai toisesta jumiin ja sen on joutunut käynnistämään uudelleen vaikka olisin seurannut tilannetta aukella paikalla hyvässä verkossa. Tällöin reitin tallennus tietenkin katkeaa, eikä koko päivän aikana kuljettua reittiä saa talteen, joten olen tyytynyt seuraamaan yksittäisiä sijainteja.

Toissa viikonloppuna meinasin saada laakin, kun mäyris meni vilkkaasti liikennöidylle tielle ja lähdin kiireesti juoksemaan paikalle. Vilkaisin kesken juoksun tilannetta puhelimesta ja seuraava paikannus tuli yli puolen kilometrin päästä tieltä ! Pellon reunaan päästyäni tilanne laukesi onnellisesti, kun eräs paikallinen ohi ajanut erämies oli napannut koiran auton kyytiin ja ajanut seuraavalle bussipysäkille soittelemaan meidän jahtiporukalle kiinni otetusta koirasta ! Huh !

4
Karttaselain / Vs: Mikä puhelin koiralle?
« : Joulukuu 07, 2011, 20:26:39 »
Minun kokemukset on että Nokialainen hakee GPS signaalit huomattavasti nopeammin kuin Samsung...

Kehittäjille viestiä uuden paikantimen version kokeilusta tälle päivää... ekat 2 toimi moitteettomasti, sitten meni jumiin signaalia ei saatavilla tilassa,vaikka koira oli vieressä ja oma paikka tieto tuli oikein. Loppu päivän taas toimi hyvin kun käynnisti koiran paikantimen uudelleen.
Saako paikannin ohjelmaan muutoksen että käynnistyisi uudelleen jos ei saa lähetettyä signaalia esim:30min..
Helpottaisi huomattavasti esim jos koira on hirvenperässä ja paikannin jumii...


Plussaakin pitää antaa.... paljon varmempaa paikantimen toimita mitä edellisessä versiossa!!!
Eteenpäin mennään :)

T:Pasi

Kiitos hyvästä testipalautteesta! Vaikuttaa tosiaan siltä, että viimeinen versio korjasi paikkatiedon lähetyksen jumiutumisen. Itse paikan löytäminen näyttää voivan vielä jumiutua, ja pureudumme seuraavaksi sen ongelman selvittämiseen. Java-sovelluksissa on rajoitettu itse sovelluksen uudelleenkäynnistämistä, joten se ei suoraan onnistu, mutta uskon että tähän löydetään ratkaisu.

Eilen ensimmäinen käytännön testi uudella paikantimen versiolla (xcover, GPS-sijainti ja GSM900/1800). Toimi moitteettomasti koiralla 6,5 h  vaikka välillä siirryttiin uuteen maastoon autolla ja vaikka gps katveiden kohdalla herjasi sijainnista (PAIKANNUSVIRHE -3) niin heti koiran tultua väljempään maastoon sijainti tuli hienosti. xcoverista ei kulunut akkua päivän aikana kuin yhden tolpan verran. KIITOS KEHITTÄJILLE !! Selain puolestaan meni jostain mystisestä syystä muutaman kerran jumiin. Paikannin päivittyi kyllä hienosti selaimeen, mutta ohjelma ei totellut mitään muuta painiketta kuin keskitys, mutta sekään ei todellisuudessa vaikuttanut mihinkään. Ohjelman sulkeminen ja uudelleen käynnistäminen poisti ongelman.

E71/xcover gepseissä on todellakin eroa niin kuin Pasi mainitsi. Xcover ei esim. löydä sijaintia ollenkaan junassa, mutta jos laittaa gepsin päälle laiturilla niin sitten se toimii junassa sisällä eli alkutuntemattomien ratkaisuun se tarvitsee paremman sateliittitilanteen kuin nokialainen.

Päivitystä tilanteeseen: Xcover+paikannin 20 s paikannusvälillä on toiminut AIVAN LOISTAVASTI ! mm. viime viikonvaihteessa kolme päivää metsässä koiran kanssa eikä mitään ongelmia.

E71+selain sen sijaan ei toimi aivan toivotulla tavalla :-\. Jostain syystä selain menee sijaintien päivittämisen osalta jumiin - sekä selaimen että paikantimen sijainti menee jumiin. Kun laittaa paikantimen pois päältä niin selaimen sijainti alkaa päivittymään heti ja kun sitten kytkee paikantimen päälle niin johan pelaa, mutta vain vähän aikaa. Muutaman kerran kun on laittanut paikantimen pois ja päälle niin sitten ei enää auta muu kuin selaimen uudelleen käynnistäminen. Em. aiheuttaa tietenkin sen, ettei saa selville koiran juoksemia kilometrejä ja vilkkaampien tieden läheisyydessä aiheuttaa turhaa hermoilua, kun selain jumittelee eikä koiran sijaintia tule...

5
Kiitoksia Vingeri!

Tästäkin on apua ja täytyy testata. Onko kokemusta pelkästä ulkoisesta näytöstä ? toimisi luotettavammin avoveneessä...

Valitettavasti ei ole kokemusta ulkoisesta näytöstä Nokiassa. Androidissa ja iOS:ssä on kyllä toiminut ja olettaisin että osaan nokian malleista saa myös kaapeleilla kuvan ulos (ainakin 5800 XM ja uudemmat).

Kiitos Janne ja Vingeri ! Täytynee päivittää puhelin ensi kaudelle uudempaan, josta löytyy hdmi -portti....

6
Karttaselain / Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« : Marraskuu 17, 2011, 07:54:23 »
Moro!

Latasin uuden version E71:een ja se ei löydä välimuistiin ladattuja karttoja. Joudunko lataamaan kaikki uusiksi  :-\ Latauskaan ei tunnu onnistuvan, ilmakuva-> virhe latauksessa, MML:n kartta - > ladataan karttaa -> ladattu 1 % -> tyhjä näyttö, googlen maastokartta latautuu. Perjantaina koiran kanssa kokeeseen - olisko pitänyt jättää lataamatta/saako vanhan version jostain vielä ladattua?

Ongelma johtunee siitä että Maanmittauslaitoksen kaikki karttapalvelut ovat tänään 16.11. olleet jumissa n. klo 14.00 alkaen. Asiasta on tiedote blogissamme.

Valitettavasti asia tuskin korjaantuu ennen huomisaamua kun Maanmittauslaitoksen teknikot palaavat töihin. Me emme voi asialle mitään vaan MML:n on korjattava palvelunsa itse. Korjaustöiden etenemistä voi seurata osoitteessa:
http://www.ktj.fi/sovellusinfo/fi/

Huomenta!

Käänsin aamulla sim kortin työpuolelle ja nyt takaisin siviilipuolelle - kas kummaa... Selain löytää nyt välimuistissa olevat kartat !  Kylläpä helpotti huomisia kokeita silmällä pitäen. Uusi versio vaikuttaa oikein hyvältä, mutta pienellä E71 näytöllä toimittaessa suurentunut alapalkki vie nyt noin 1/3 koko näytöstä. Olisiko mahdollista saada näyttövalikko, josta voisi valita mitä näytöllä kartan päällä näytetään ?

7
Karttaselain / S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« : Marraskuu 16, 2011, 21:33:49 »
Moro!

Latasin uuden version E71:een ja se ei löydä välimuistiin ladattuja karttoja. Joudunko lataamaan kaikki uusiksi  :-\ Latauskaan ei tunnu onnistuvan, ilmakuva-> virhe latauksessa, MML:n kartta - > ladataan karttaa -> ladattu 1 % -> tyhjä näyttö, googlen maastokartta latautuu. Perjantaina koiran kanssa kokeeseen - olisko pitänyt jättää lataamatta/saako vanhan version jostain vielä ladattua?

8
Karttaselain / Kehitysideoita selaimeen...
« : Marraskuu 13, 2011, 20:36:36 »
Terve!

Olisi hyvä jos mittakaavaluvun ja metrimäärän lukujen ympärillä olisi valkoinen "halo", jolloin ne erottuisivat mustalta pohjalta paremmin. Oikeaan alareunaan mahtuisi hyvin kello, joka jahti- ja koetilanteissa olisi hyvä olla näkyvillä. Voisiko karttojen latausta välimuistista kehittää niin, että tarvittaessa haettaisiin jopa neljä karttapalaa näyttöön, jolloin näytössä ei olisi mustia alueita ? Tämä on tarpeen silloin, kun koira on kauempana ja itse suunnittelee passipaikkaa vieraassa maastossa tai arvioi riistaeläimen tulevia reitinvalintoja. Mustalta näytöltä passipaikan suunnittelu ei ole kovin kätevää :o t: Maanmittari+E71

9
Karttaselain / Vs: Mikä puhelin koiralle?
« : Marraskuu 13, 2011, 20:15:04 »
Minun kokemukset on että Nokialainen hakee GPS signaalit huomattavasti nopeammin kuin Samsung...

Kehittäjille viestiä uuden paikantimen version kokeilusta tälle päivää... ekat 2 toimi moitteettomasti, sitten meni jumiin signaalia ei saatavilla tilassa,vaikka koira oli vieressä ja oma paikka tieto tuli oikein. Loppu päivän taas toimi hyvin kun käynnisti koiran paikantimen uudelleen.
Saako paikannin ohjelmaan muutoksen että käynnistyisi uudelleen jos ei saa lähetettyä signaalia esim:30min..
Helpottaisi huomattavasti esim jos koira on hirvenperässä ja paikannin jumii...

Plussaakin pitää antaa.... paljon varmempaa paikantimen toimita mitä edellisessä versiossa!!!
Eteenpäin mennään :)

T:Pasi

Kiitos hyvästä testipalautteesta! Vaikuttaa tosiaan siltä, että viimeinen versio korjasi paikkatiedon lähetyksen jumiutumisen. Itse paikan löytäminen näyttää voivan vielä jumiutua, ja pureudumme seuraavaksi sen ongelman selvittämiseen. Java-sovelluksissa on rajoitettu itse sovelluksen uudelleenkäynnistämistä, joten se ei suoraan onnistu, mutta uskon että tähän löydetään ratkaisu.

Eilen ensimmäinen käytännön testi uudella paikantimen versiolla (xcover, GPS-sijainti ja GSM900/1800). Toimi moitteettomasti koiralla 6,5 h  vaikka välillä siirryttiin uuteen maastoon autolla ja vaikka gps katveiden kohdalla herjasi sijainnista (PAIKANNUSVIRHE -3) niin heti koiran tultua väljempään maastoon sijainti tuli hienosti. xcoverista ei kulunut akkua päivän aikana kuin yhden tolpan verran. KIITOS KEHITTÄJILLE !! Selain puolestaan meni jostain mystisestä syystä muutaman kerran jumiin. Paikannin päivittyi kyllä hienosti selaimeen, mutta ohjelma ei totellut mitään muuta painiketta kuin keskitys, mutta sekään ei todellisuudessa vaikuttanut mihinkään. Ohjelman sulkeminen ja uudelleen käynnistäminen poisti ongelman.

E71/xcover gepseissä on todellakin eroa niin kuin Pasi mainitsi. Xcover ei esim. löydä sijaintia ollenkaan junassa, mutta jos laittaa gepsin päälle laiturilla niin sitten se toimii junassa sisällä eli alkutuntemattomien ratkaisuun se tarvitsee paremman sateliittitilanteen kuin nokialainen.

10
Karttaselain / Vs: Mikä puhelin koiralle?
« : Marraskuu 09, 2011, 19:36:01 »
Samat ongelmat mullakin.Eilen oli koiran selässä 6220 classic joka pelasi paremmin kuin Samsung Xcover...
Classic tilttasi kerran.Korjautui uudelleen käynnistyksellä.Koirankusetuslenkillä seurasin E71 ja Xcoverin toimintaa pitämällä niitä rinnakkain samassa kädessä. Näytti siltä, että nokialaisen gps on selkeästi herkempi ja tarkempi kuin samsungin. Loppuviikosta kolmen päivän jahtiin ja ruutuvihko taskuun ongelmien/kehitysideoiden keruuta varten... HIENOA, ETTÄ KEHITTÄJÄT JAKSAVAT OLLA AKTIIVISIA!!

Kiitos kannustavasta palautteesta ja mielenkiintoisesta havainnosta, Maanmittari!

Paikantimesta on nyt julkaistu uusi versio 1.2, jossa sijainnin lähetyksen luotettavuutta huonossa kentässä on parannettu. Suosittelen sen lataamista käyttöön mahdollisimman nopeasti. Lisää tietoa blogissa. Palaute tästä versiosta myös erittäin tervetullutta.

Terve!

Valitettavasti en ehtinyt ladata uutta versiota paikantimeen ennen perjantaita. Paikannin meni jumiin haun aikana useampaan kertaan, mutta sain aina koiran kiinni ja laitteen toimintakuntoon. Lopulta PAIKANNIN MENI JUMIIN AJON AIKANA JA MÄYRÄKOIRA ON OLLUT NYT YLI KAKSI VUOROKAUTTA KATEISSA !! Lapset (3kpl) ja vaimo ovat nyt pari päivää tihrustaneet koiran perään, eikä tässä tietenkään helppoa ole itselläkään. Juuri tämän tilanteen välttämiseksi hankin koiralle paikantimen (xcover toista kertaa koiran selässä). Toivon todella hartaasti, että uusi versio toimisi luotettavammin ja että se estäisi tällaisia tilanteita jatkossa.

No voihan, kuulostaa todella ikävältä, pahoittelut ongelmista!  :-\ Toivottavasti koira löytyy pikaisesti! Kylläpä sitten meni ajoitus juuri pahimmoilleen, että et ehtinyt ladata tuota uutta versiota. Uskon, että se korjaa ainakin useita luotettavuusongelmia. Jatkamme myös sovelluksen korjaamista, niin kauan kuin uusia vikoja löytyy.

Koira löytyi hyvässä kunnossa  :D Onneksi ei mennyt kuin kolme vuorokautta...
Latasin paikantimeen uuden päivityksen ja testasin koiran kusetuslenkillä. Paikannin (xcover) näyttää toimivan huomattavasti paremmin eikä jäänyt jumiin kertaakaan, vaikka kuljin paikoissa joissa oli gps katvetta. Nyt selain näytti piirtävän koiran kulkureittiäkin, kun laittoi reitin tallennuksen päälle - jes!! Mutta selain (E71) ei jostain syystä ottanut vastaan kaikkia paikantimen lähettämiä sijainteja vaan saattoi mennä useampi minuutti, ettei se edes yrittänyt etsiä gps:ää. Seurasin toisessa kädessä olevaa  paikanninta ja se kyllä lähetti sijainteja kymmenen sekunnin välein. Mistähän moinen johtuu?

Mahtava juttu, että koira löytyi kunnossa!  :D Mukava kuulla, että Paikannin tuntui toimivan ainakin tuolla reitillä. Ilmoittele, jos siinä ongelmia ilmenee.

Liittyen selaimen hitaaseen päivittymiseen, kuulostaa siltä että ongelma voi liittyä laitteesi Internet-yhteyksiin. Onko siinä laitteessa saman vai eri operaattorin SIM-kortti, kuin Paikantimessa?

Molemmissa on Soneran kortti. Tänään kusetuslenkin testillä huomasin, että vaikka paikannin lähettää sijaintitietoa 10 s välein niin selain päivittää kuitenkin vain noin 20 s välein. Tämä saattaa osittain selittää sitä, että sijainteja jää tallentamatta reitille. Muutin paikantimen lähettämään sijaintitietoa 20 s välein  ja vaikka paikannin oli takin rintataskussa niin metsäpolulla jäi vain muutamia sijainteja tallentamatta reitille. Pidemmällä lähetysvälillä en päässyt testaamaan, kun akku loppui. Huomenna...

11
Karttaselain / Vs: Mikä puhelin koiralle?
« : Marraskuu 08, 2011, 19:58:49 »
Samat ongelmat mullakin.Eilen oli koiran selässä 6220 classic joka pelasi paremmin kuin Samsung Xcover...
Classic tilttasi kerran.Korjautui uudelleen käynnistyksellä.

Koirankusetuslenkillä seurasin E71 ja Xcoverin toimintaa pitämällä niitä rinnakkain samassa kädessä. Näytti siltä, että nokialaisen gps on selkeästi herkempi ja tarkempi kuin samsungin. Loppuviikosta kolmen päivän jahtiin ja ruutuvihko taskuun ongelmien/kehitysideoiden keruuta varten... HIENOA, ETTÄ KEHITTÄJÄT JAKSAVAT OLLA AKTIIVISIA!!

Kiitos kannustavasta palautteesta ja mielenkiintoisesta havainnosta, Maanmittari!

Paikantimesta on nyt julkaistu uusi versio 1.2, jossa sijainnin lähetyksen luotettavuutta huonossa kentässä on parannettu. Suosittelen sen lataamista käyttöön mahdollisimman nopeasti. Lisää tietoa blogissa. Palaute tästä versiosta myös erittäin tervetullutta.

Terve!

Valitettavasti en ehtinyt ladata uutta versiota paikantimeen ennen perjantaita. Paikannin meni jumiin haun aikana useampaan kertaan, mutta sain aina koiran kiinni ja laitteen toimintakuntoon. Lopulta PAIKANNIN MENI JUMIIN AJON AIKANA JA MÄYRÄKOIRA ON OLLUT NYT YLI KAKSI VUOROKAUTTA KATEISSA !! Lapset (3kpl) ja vaimo ovat nyt pari päivää tihrustaneet koiran perään, eikä tässä tietenkään helppoa ole itselläkään. Juuri tämän tilanteen välttämiseksi hankin koiralle paikantimen (xcover toista kertaa koiran selässä). Toivon todella hartaasti, että uusi versio toimisi luotettavammin ja että se estäisi tällaisia tilanteita jatkossa.

No voihan, kuulostaa todella ikävältä, pahoittelut ongelmista!  :-\ Toivottavasti koira löytyy pikaisesti! Kylläpä sitten meni ajoitus juuri pahimmoilleen, että et ehtinyt ladata tuota uutta versiota. Uskon, että se korjaa ainakin useita luotettavuusongelmia. Jatkamme myös sovelluksen korjaamista, niin kauan kuin uusia vikoja löytyy.

Koira löytyi hyvässä kunnossa  :D Onneksi ei mennyt kuin kolme vuorokautta...
Latasin paikantimeen uuden päivityksen ja testasin koiran kusetuslenkillä. Paikannin (xcover) näyttää toimivan huomattavasti paremmin eikä jäänyt jumiin kertaakaan, vaikka kuljin paikoissa joissa oli gps katvetta. Nyt selain näytti piirtävän koiran kulkureittiäkin, kun laittoi reitin tallennuksen päälle - jes!! Mutta selain (E71) ei jostain syystä ottanut vastaan kaikkia paikantimen lähettämiä sijainteja vaan saattoi mennä useampi minuutti, ettei se edes yrittänyt etsiä gps:ää. Seurasin toisessa kädessä olevaa  paikanninta ja se kyllä lähetti sijainteja kymmenen sekunnin välein. Mistähän moinen johtuu?

12
Karttaselain / Vs: nopeus mittari
« : Marraskuu 06, 2011, 17:53:43 »
Moi. Käytän karttaselainta uistelussa sisävesillä. nopeusmittari olis tosi hyvä lisä ohjelmassa. Syvyys käyrät onkyllä kaikun kanssa samoilla linjoilla ollu aika hyvin.

Hienoa kuulla että Karttaselain toimii tuossa käytössä sinulla.

Androidiin ja Qt:hen nopeusnäyttö on tulossa lähiaikoina, muissa versioissa se onkin jo mukana.

Moro!

Karttaselain ei ilmeisesti suodata/rajoita gps havaintoja millään lailla, eikä se "sivistyneiden navigaattoreiden" tavoin laske nopeutta soudattimien jälkeen usean havainnon keskiarvona. Testasin aamulla junassa. Junan mittari näytti 161 km/h ja E71+nokian oman gps toiminnon nopeus näytti 161,5 km/h. Karttaselain puolestaan näytti nopeutta pääosin haarukassa 20-260 kh/h, mutta seassa oli yksi huima 530 kh/h. Nopeus ei vakiintunut vaan hyppeli laidasta laitaan huonosta gps yhteydestä johtuen.

Hei Maanmittari,

Kiitos raportista! Voitko vahvistaa, että sinulla oli Karttaselain siinä samassa puhelimessa (Symbian & E71), eikä joku muu versio, niin pääsemme tarkemmin tutkimaan.

Moro!

E71 ja karttaselain versio 1.5.4433. Istuin junassa itäpuolella ja sateliittitilanne oli tuohon suuntaan huono.

13
Karttaselain / Vs: Mikä puhelin koiralle?
« : Marraskuu 06, 2011, 17:49:24 »
Samat ongelmat mullakin.Eilen oli koiran selässä 6220 classic joka pelasi paremmin kuin Samsung Xcover...
Classic tilttasi kerran.Korjautui uudelleen käynnistyksellä.

Koirankusetuslenkillä seurasin E71 ja Xcoverin toimintaa pitämällä niitä rinnakkain samassa kädessä. Näytti siltä, että nokialaisen gps on selkeästi herkempi ja tarkempi kuin samsungin. Loppuviikosta kolmen päivän jahtiin ja ruutuvihko taskuun ongelmien/kehitysideoiden keruuta varten... HIENOA, ETTÄ KEHITTÄJÄT JAKSAVAT OLLA AKTIIVISIA!!

Kiitos kannustavasta palautteesta ja mielenkiintoisesta havainnosta, Maanmittari!

Paikantimesta on nyt julkaistu uusi versio 1.2, jossa sijainnin lähetyksen luotettavuutta huonossa kentässä on parannettu. Suosittelen sen lataamista käyttöön mahdollisimman nopeasti. Lisää tietoa blogissa. Palaute tästä versiosta myös erittäin tervetullutta.

Terve!

Valitettavasti en ehtinyt ladata uutta versiota paikantimeen ennen perjantaita. Paikannin meni jumiin haun aikana useampaan kertaan, mutta sain aina koiran kiinni ja laitteen toimintakuntoon. Lopulta PAIKANNIN MENI JUMIIN AJON AIKANA JA MÄYRÄKOIRA ON OLLUT NYT YLI KAKSI VUOROKAUTTA KATEISSA !! Lapset (3kpl) ja vaimo ovat nyt pari päivää tihrustaneet koiran perään, eikä tässä tietenkään helppoa ole itselläkään. Juuri tämän tilanteen välttämiseksi hankin koiralle paikantimen (xcover toista kertaa koiran selässä). Toivon todella hartaasti, että uusi versio toimisi luotettavammin ja että se estäisi tällaisia tilanteita jatkossa.

14
Karttaselain / Vs: Mikä puhelin koiralle?
« : Marraskuu 02, 2011, 19:49:57 »
Samat ongelmat mullakin.Eilen oli koiran selässä 6220 classic joka pelasi paremmin kuin Samsung Xcover...
Classic tilttasi kerran.Korjautui uudelleen käynnistyksellä.

Koirankusetuslenkillä seurasin E71 ja Xcoverin toimintaa pitämällä niitä rinnakkain samassa kädessä. Näytti siltä, että nokialaisen gps on selkeästi herkempi ja tarkempi kuin samsungin. Loppuviikosta kolmen päivän jahtiin ja ruutuvihko taskuun ongelmien/kehitysideoiden keruuta varten... HIENOA, ETTÄ KEHITTÄJÄT JAKSAVAT OLLA AKTIIVISIA!!

15
Karttaselain / Vs: nopeus mittari
« : Marraskuu 02, 2011, 19:42:32 »
Moi. Käytän karttaselainta uistelussa sisävesillä. nopeusmittari olis tosi hyvä lisä ohjelmassa. Syvyys käyrät onkyllä kaikun kanssa samoilla linjoilla ollu aika hyvin.

Hienoa kuulla että Karttaselain toimii tuossa käytössä sinulla.

Androidiin ja Qt:hen nopeusnäyttö on tulossa lähiaikoina, muissa versioissa se onkin jo mukana.

Moro!

Karttaselain ei ilmeisesti suodata/rajoita gps havaintoja millään lailla, eikä se "sivistyneiden navigaattoreiden" tavoin laske nopeutta soudattimien jälkeen usean havainnon keskiarvona. Testasin aamulla junassa. Junan mittari näytti 161 km/h ja E71+nokian oman gps toiminnon nopeus näytti 161,5 km/h. Karttaselain puolestaan näytti nopeutta pääosin haarukassa 20-260 kh/h, mutta seassa oli yksi huima 530 kh/h. Nopeus ei vakiintunut vaan hyppeli laidasta laitaan huonosta gps yhteydestä johtuen.

Sivuja: [1] 2