Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - mna

Sivuja: 1 [2]
16
Karttaselain / Vs: tarkentavia kysymyksiä lisensseistä
« : Syyskuu 15, 2016, 14:22:52 »
Ei muuten sattumalta olisi sitä Oma Riista -yhteensopivuutta tulossa jota kilpailijat kovasti mainostavat Metsästäjä -lehdessä?

Muuten saako uudessa versiossa paikkamerkeille symboleja karttaruutuun?

Hm, pitäisiköhän nämä olla omana aiheenaan...

17
Kartta- ja muut aineistot / Vs: koordinaattijärjestelmä
« : Heinäkuu 31, 2016, 19:28:12 »
Olisiko muuten mahdollista saada myös MGRS-koordinaatisto ainakin vaihtoehtoisesti näytettäväksi ja paikkahakuun?

Tuohan on se jota sotaväessä nykyään opetetaan ja käytetään. Reserviläisilläkin olisi joskus sille käyttöä...

18
Karttaselain / tarkentavia kysymyksiä lisensseistä
« : Heinäkuu 31, 2016, 12:28:08 »
Terve,

Tuossa vähän testailin ja näyttäisi että kyllä me tähän vaihdetaan syksyksi, mutta... miten ne 4 laitetta lasketaan, onko kesken lisenssikauden vaihdettavissa että mitkä laitteet ne ovat? Ts. onko jossain hallintatoiminto jota käyttäen voisi osalisenssin siirtää laitteesta toiseen kesken kauden?

19
Karttaselain / Vs: Karttaselain paikannin - tarkkuus eri laitteissa
« : Kesäkuu 28, 2016, 01:56:25 »
Onkohan sitten missään tai kenellään tietoja puhelinmallien eroista tässä suhteessa?
Eipä niistä kattavasti ole oikein missään. Yksittäisistä laitteista jotain jossain mutta, no, puhelinmalleja tulee markkinoille kymmeniä vuodessa ja alan lehdet tekevät paikannustarkkuustestin ehkä joka kolmas vuosi ehkä viidelle puhelimelle ja yhdelle "oikealle" irto-GPS:lle...


Perheen kokemuksia (ei tarkkaa dataa mutta edes vähän sinne päin)...

Huawein joissakin malleissa on joskus ihan hirveästi heittoa GPS:n tarkkuudessa ihan ulkonakin ollessa. Y360 heittää välillä pari kilometriä ja P7 nähty piirtävän reittiä 300 m sivussa.

Motorolan Moto G jokin versio näytti paikantavan suhteellisen tarkasti.

Vanha Samsung Galaxy Xcover (S5690, Android 2.3) näyttää olevan kohtuullisen tarkka ulkona kunhan ehtii saada lukituksen (hidas siinä) mutta sisätiloista paikannettaessa joskus tulee todella isoja heittoja - ennätys yli 70 km virhe, mutta sisätiloissa paikasta jossa useimmat laitteet eivät saa ollenkaan satelliittisignaalia. Silti käytän tätä koiran jahtiliivin taskussa kun on edes jotenkin kosteussuojattu malli ja jaksaa koko päivän. (Akku uusittu viime vuonna kyllä.)

Talossa on myös Xcover 2 mutta se on ollut itselläni... paikantaa suht tarkasti ja nopeasti.

Jokin HTC:n vanha Android 2.3-laite paikansi todella surkeasti. Kesti puoli tuntia saada mikään paikkatieto ulkona aukean laidassa ja akkua häipyi 50 prosenttiyksikköä.

Aosonin halpa 4G-tablettipuhelin paikantaa nopeasti mutta sijainti on usein alkuun pielessä muutaman kymmenen metriä muutaman minuutin ajan.

Sonyn jotkin mallit ilmeisesti pakottavan GPS-piirin virransäästötilaan ja sijainti ei päivity ihan siihen tahtiin kuin ohjelma haluaisi päivittää, mutta päivittäessä on tarkka.


Tablettipuolella hajontaa on vielä enemmän muuten, eli jos isoa karttanäyttöä haluaa...


(Olen siis käyttänyt aiemmin kilpailevia tuotteita Android-laitteissa.)

20
... juu, Android-Karttaselaimen ajo PC:ssä on vähän turhan työlästä... teoriassa olisi jo nyt juuri ja juuri mahdollista kyllä.

(Television ruudulle meinasin itse laittaa vaimolle mutta meillä onkin ennestään sellainen Android smart-tv vempain ruudun kyljessä.)

21
Karttaselain / Vs: Karttojen talletuspaikka
« : Kesäkuu 14, 2016, 02:01:56 »
Hei, ja isot pahoittelut, kun vastaus viivästyi näin paljon, ja kiitos paljon testaajaksi ilmoittautumisesta! Saimme onneksi tämän jo julkaisukuntoon, joten testausapua ei siten tarvitakaan. Päivitys saatiin julkaistua eilen, ja tästä on nyt kirjoitus blogissa. Android-versio tulee nyt siis muistikortille tallennusta Android 4.4 (KitKat) ja uudemmissa laitteissa, sekä valituissa vanhoissa laitteissa, kuten Samsung Xcover 2.

Tuota noin. Onko kuluneen vuoden aikana kyseinen ominaisuus peruutettu? Kun juuri tuossa muutama tunti sitten asensin ja aloituspakkauksella testailin niin eipä mene muistikortille vaikka onkin täppä tuossa kohdassa asetuksia.

Aina jää puhelimen omaan muistiin. Android 5.1 ja uudehko laite.


(Samaa on kyllä liikkeellä monella muullakin, ilmeisesti Androidin tapa käsitellä tallennustilaa vaan on muuttunut vähän liian usein. Ainoa versioriippumattomasti toimiva tapa taitaa olla antaa käyttäjän kirjoittaa polku johon tallennetaan, mutta se sitten tietysti vaatii oikeuksia...)

Sivuja: 1 [2]