Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - KarttaKuikka

Sivuja: [1]
1
Karttaselain / Vs: Ongelmia offline tilan kanssa
« : Lokakuu 01, 2018, 11:10:14 »
Ongelman ratkaisuun mennee aikaa vajaa vuosi, tai siis siihen, että poistuiko se ongelma. Ja minulla on plus-lisenssi ja olen ladannut UKK-puiston alueen etukäteen, eli siinä mielessä tuo vaikuttanee hieman oudolta ettei se näytä aina sijaintia kartalla vaikka käytössä on vain se offline-kartta. Tosin karttalaukussa on perinteinen paperinen, tai taitaa olla muovinen, kartta ja kompassi, eli suurinpiirtein on "kartalla" missä vaeltaa.

2
Karttaselain / Vs: Ongelmia offline tilan kanssa
« : Syyskuu 28, 2018, 15:11:03 »
"Jos siis olet etukäteen selaillut karttoja zoomattuna kauemmaksi, ne tallentuvat siinä mittakaavassa. Jos sitten sovellus laitetaan offline-tilaan ja zoomataan lähemmäs, ei kartat ole etukäteen latautuneet tässä mittakaavassa ja kartan tilalla näkyy harmaata ruudukkoa."

Kiitos vastauksesta, ongelmani oli juuri tuossa, eli olin etukäteen selaillut karttaa suuremmalla mittakaavalla. Palataan asiaan ensi kesän (2019) vaelluksen jälkeen ;-)

3
Karttaselain / Ongelmia offline tilan kanssa
« : Syyskuu 27, 2018, 12:27:42 »
Olen nyt pari kertaa kuluneen (taakse jääneen) kesän aikana vaellellut tuolla UKK-puistikossa, ja molemmilla kerroilla ilmeni sama ongelma. Offline-tilassa kartta ei pysynyt ajan tasalla, eli GPS kyllä näytti paikan missä ollaan mutta karttaa ei näkynyt vain harmaa tausta, ongelma poistui osittain kun zoomasi karttaa mahd. pieneksi, eli koko alueen kattavaksi kännykän näytölle. Olisiko mahdollisesti A-GPS:llä osuutta asiaan, vai onko vika jälleen siellä omien korvien välissä. Tuota A-GPS:ää epäilen siitä syystä, että ongelma tuntui poistuvan kun lähestyin Kiilopäätä, eli kännykkä sai yhteyden verkkoon.

Ai niin jäi pois puhelimen malli, eli kyseessä on Samsung Galaxy A5 (2016).

4
Karttaselain / Vs: Reitin tallennuksen keskeytyminen
« : Helmikuu 25, 2017, 16:55:22 »
Testasin tuon "älykkään virransäästön" vaikutusta, ja reitin tallennus toimi niinkuin pitikin, kun otin "älyn"  pois käytöstä "karttaselaimen" osalta. Täytyy tehdä vielä uusi testi "virransäästö" automaatilla, jos tulos on sama kuin alussakin, eli tallennus keskeytyy, niin syyllinen löytyi.

Kiitos vielä "mna" vinkistä.

5
Karttaselain / Vs: Reitin tallennuksen keskeytyminen
« : Helmikuu 24, 2017, 09:37:38 »
Kiitos "mna" vinkistä, eli seuraavan kerran kun käytän reitin tallennusta, niin teen muutoksia tuohon "älykkääseen virransäästöön".  Eli tallennus loppui kokonaan noin 1,5 km:n pyöräilyn jälkeen.

muoks: Puhelin oli taskussa "pimeänä".

6
Karttaselain / Vs: Reitin tallennuksen keskeytyminen
« : Tammikuu 29, 2017, 14:42:58 »
Kyseessä on Android.

Muoks:

Jäi tuo vastaus lyhyeksi, joten kerrotaan vähän lisää. Aloin ihmettelemään tallennuksen keskeytymistä lähinnä sen vuoksi, kun tallennus loppui keskellä peltoaukeata, eli yhteyksien piti olla kunnossa, ja puhelin oli koko ajan taskussa.

7
Karttaselain / Reitin tallennuksen keskeytyminen
« : Tammikuu 19, 2017, 18:22:30 »
Olen varsin uusi "Karttaselaimen" käyttäjä. Törmäsin toistamiseen samaan ongelmaan, eli kun alan tallentamaan kulkemaani reittiä, niin tallennus päättyy jo alku kilometreillä.

Onko vika:

a) käyttäjässä,
b) kännykässä (Samsung A5),
c) Karttaselaimessa.

Eli katkeaako reitin tallennus, jos yhteys satelliitteihin katoaa, vai onko syy kännykän asetuksissa, eli siis käyttäjässä.

ps. Aiemmin käyttämässäni OruxMapissa tätä ongelmaa ei ollut, tosin OruxMap ei ole ollut tässä kännykässä.

ps2. Tämä vika tahi puute ei tosin isommin menoani haittaa, koska en useinkaan tallentele kulkemiani polkuja ;-)


Sivuja: [1]