Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - pse

Sivuja: 1 2 [3] 4
31
Karttaselain / Vs: Karttaselain+ Windows phone
« : Helmikuu 11, 2011, 22:27:24 »
Kuinka käy S-60 alustalle tehdyn ohjelman kehityksen?Sehän ei lienee ainakaan bisnesmielessä enään kovin kannattavaa.Toki muutenkin olen harkinnut tuohon androidiin siirtymistä,koska samsungilla löytyy parempi puhelin jahtikäyttöön(x-cover) joka käsittääkseni käyttää juuri androidia.Aika sitten näyttää millaisia luureja Noksu tarjoaa windows ympäristössä.

32
Karttaselain / Vs: TK 102 koirapaikantimena
« : Tammikuu 31, 2011, 19:30:23 »
Saman huomasin itsekin viime reissulla.Välillä sai sijainnin ja välillä ei.En kyllä keksi mistä voisi johtua.Ensi kerralla kokeilen taas sisäisellä akulla.On meinaan pirun ikävää,kun koira seuraa haukkumatta(sen verran vanha jälki) pupun jälkeä puoli tuntia ja paikkatiedon saa vain muutaman kerran koko aikana.Ainoa mitä voisin epäillä syylliseksi on lisäakkujen muodostama magneettikenttä...täytyy tutkia asiaa.

33
Karttaselain / Vs: Nokian Akut/ akkujen huono kesto
« : Tammikuu 23, 2011, 17:34:56 »
23h kohdalla vielä pelitti,mutta sitten muiden menojen takia unohdin laitteen kokonaan ja 30 tunnin kohdalla olikin jo sammunut.Ulkona pakkasta muutamia asteita.Eli jonkunverran käyttöaika pakkasessa lyheni,mutta silti tavoiteltua vuorokauden luokkaa 30 s päivitysvälillä.

34
Karttaselain / Vs: Nokian Akut/ akkujen huono kesto
« : Tammikuu 22, 2011, 21:55:46 »
Ei ollut keli niin paha ja päivä koiran kanssa metsässä ja sen jälkeen liivi gepseineen roikkumaan ulkoilmaan...nyt ollut päällä 12 h ja hyvin toimii.Seuraava yhteyskokeilu varmaan aamulla...toivottavasti vielä silloinkin vörkkii.Yöllä ei jaksa nousta ylös välillä testaamaan.Jos tällaisella pikkupakkasella menis vaikka 24 h,niin voisi olla enemmän kuin tyytyväinen.

35
Karttaselain / Vs: Nokian Akut/ akkujen huono kesto
« : Tammikuu 21, 2011, 22:16:38 »
Mietin samaa,mutta katsoin tuon ulkoisen akun paljon helpommaksi toteuttaa.Huomenna piti lähteä ihan oikeissa olissa testaamaan,mutta keli on nyt sellainen,että ei voi koiraa irti laskea...vajaa puoli tuntia tänään ajoi ja nännit vereslihalla nartulla...Kunhan tulee kunnon kelit,niin testaan niin,että aamulla liivi koiralle ja päivän päätteeksi puun oksaan roikkumaan ja katson kauanko virtaa riittää...veikkaisin niillä keleillä,joilla yleensäkään ajatetaan niin luokkaa vuorokausi.Tuon pitäisi riittää ajavalle koiralle loistavasti.

36
Karttaselain / Vs: Nokian Akut/ akkujen huono kesto
« : Tammikuu 19, 2011, 21:41:44 »
Tällä hetkellä tuo on vielä prototyyppivaiheessa eli kasaamiseen käytetty jeesusteippiäPitää ensin siistiä ulkoasua,ennenkuin laitan kuvan näkyville.Pitää katsoa testausten jälkeen,jos riittäis aika purkaa tuo systeemi ja kasata uudelleen...kasatessa joka vaiheesta sitten kuva.

37
Karttaselain / Vs: Nokian Akut/ akkujen huono kesto
« : Tammikuu 19, 2011, 17:25:38 »
Sen verran vielä,että paketin kokonaispainoksi(pelkkä TK-102 + akkupaketti + pussi) tuli 120 g.Tuo on vajaa 1% Dreeverin painosta eli vastannee noin kilon painoa satakiloisen ukon selässä...ei kovin paha.Alkuperäisakulla ja pussilla varustettu painaa 70 g.

38
Karttaselain / Vs: Nokian Akut/ akkujen huono kesto
« : Tammikuu 19, 2011, 17:11:46 »
Testin ensimmäinen osa suoritettu.12h ladattu akkupaketti(laturi näytti vihreää) kiinni TK-102:een ja päivitysväliksi 30s.Laite sisätiloissa n. 22 asteen lämpötilassa ikkunan vieressä.33 h kohdalla sai vielä luurilla sijainnin otettua.35 h kohdalla laite oli jo sammunut.Seuraavaksi katson,kauanko menee lataukseen ja sitten uusi testi niin,että laite sijoitettuna kylmään paikkaan samalla päivitysvälillä.Pitää nyt katsoa,jos testaisi vielä 60 s päivitysvälillä.

39
Karttaselain / Vs: Nokian Akut/ akkujen huono kesto
« : Tammikuu 17, 2011, 19:10:13 »
NiMh pohjaisten AA-akkujen kehno puoli on paino.Tällä kännyakkusysteemilläkin tulee painoa koko komeudelle(GPS/GPRS jaakkupaketti) helposti 150 g.Pienelle koiralle ei kovin valtavia akkupaketteja viitsisi selkään laitta

40
Karttaselain / Vs: Nokian Akut/ akkujen huono kesto
« : Tammikuu 17, 2011, 18:38:43 »
Otetaampas tuota äskeistä ohjetta vähän uusiksi.ÄLKÄÄ VAAN TEHKÖ SEN MUKAAN.Lithium-akkujen kyseessä ollessa pitää käyttää siihen sopivaa laturia ja tuo nokian "laturi" taitaa olla vaan virtalähde ja latauksen säätöelektroniikka ilmeisesti puhelimen sisällä.Vaarana ylilataus ja akun räjähtäminen.Oikeastaan ylläpito voisi poistaa tuon minun aikaisemman ohjeen.

Tuosta alkuperäisestä TK-102:n laturista saa helposti kuoret auki,sillä yllättäen se on kiinni ruuveilla jotka sijaitsee takakannessa liukuesteiden alla.Otin vanhasta nokian laturista koko piuhan ja tinasin kiinni suoraan niihin liittimiin joidenka kautta muutenkin lataa akkua...siis tietysti sisäpuolelle laturia.Pieni reikä koteloon ja piuhan ympärille teippiä vedonpoistajaksi...nyt tulee sitten oikeantyyppisen laturin kautta lataus ja laturista näkee vielä senkin,kun akku täynnä.Nyt vaan odotellaan ja sitten kun täynnä,niin testiin.

Eli vielä kerran...
Tarvikkeet

2 kpl Novon 1300 mAh akkuja
Nokian muutospiuha,jossa iso narttuliitin
Vanha nokian laturi(pelkkä piuha riittää)
TK-102:n laturi

Teipataan akut yhteen ja kytketään ne rinnankytkennällä(plussa plussaan ja miinus miinukseen.Poistetaan nokialaisen muutospiuhasta toinen pää ja jätetään se narttupää(isompi liitin).Nipsaistaan TK-102:n johdosta poikki se piuha mikä menee USB mini-liittimelle.Jääneet piuhan päät eristetään kunnolla,etteivät myöhemmin aiheuta oikosulkua.Kytketään USB-minin ja sen virtapiuhan jossa se narttupää piuhat akkupakettiin...miinukset miinukseen ja plussat plussaan.Teipataan piuhat kunnolla kiinni akkupakettiin...usb.piuhaa pitää olla sen verran,että yltää vieressä olevaan TK-102:een.Katkaistaan nokian isopäisestä laturista(sopii siihen narttuliittimeen) piuha ja kytketään aiemmin mainitulla tavalla TK-102:n alkuperäislaturiin.

Toivottavasti tuosta nyt saa edes jotain selvää...joka tapauksessa kaikki kokeilut omalla vastuulla.Kirjoitan sitten kokemuksia,kunhan saan testattua ensin kunnolla.

41
Karttaselain / Vs: Nokian Akut/ akkujen huono kesto
« : Tammikuu 17, 2011, 16:38:15 »
Ohje poistettu, päivitetty ohje seuraavassa viestissä...

42
Karttaselain / Vs: TK 102 koirapaikantimena
« : Tammikuu 08, 2011, 12:22:43 »
Minulla on molemmissa päissä DNA:n kiinteä datayhteys ja maksaa yhteensä jotain reilu 7 euroa/kk.Ei mielestäni ollenkaan paha hinta ja saa käyttää niin paljon kuin ehtii.

43
Karttaselain / Vs: TK 102 koirapaikantimena
« : Tammikuu 06, 2011, 22:22:58 »
Joo tuon olen itsekin huomannut eri testeissä,että ei paljon tule katvealueita.Karttaselain ohjelmana on jo nytkin hinta/laatu suhteeltaan erinomainen.Tuosta liivistä,niin minulla Samfinderin liivi ja ei rajunkaan lenkin jälkeen ollut keränny dreeverille ylimääräistä lunta.Ainoat mitä tosiaan kaipaisin koirakäytössä olisi pidemmät toiminta-ajat ja itse ohjelmistoon ulkoisen paikantimen suuntaviiva ja kuljettu matka.Kuljetun reitin piirto olis tottakai kiva,mutta ei mikään välttämätön.Toki nykyiselläkin tulee hyvin toimeen,mutta jos nöyrästi pyytää ja ehkä joskus saa nuo niin olis tosi hienoa.

44
Karttaselain / Vs: Kehitys ehdotuksia
« : Tammikuu 05, 2011, 19:41:05 »
Koirapaikanninkäytössä olisi hienoa,jos olisi koiran kulkusuunnan osoittava suuntavektori,piirtäisi ulkoisen paikantimen jäljen ja näkisi ulkoisen paikantimen(koiran) kulkeman matkan...Varmasti eri käyttäjäryhmillä on vaikka mitä ehdotuksia ja kaikkia mahdoton toteuttaa ainakaan kovin lyhyellä ajanjaksolla,mutta nuo nyt kuitenkin tuli mieleen.

45
Karttaselain / Vs: TK 102 koirapaikantimena
« : Tammikuu 05, 2011, 19:37:32 »
pse: Mistä tilasit akut? Voisi itsekin yritellä rakentelua, jos saisi ohjeet. Millä nimellä kutsutaan liitintä, jolla akku kytketään kiinni paikantimeen? Se littana pieni liitin, samanlainen kuin laturissa.

Akut tilasin E-villestä Hong-Kongista ja kaksi akkua yhteensä 10€ posteineen.Se liitin on se hankalampi saada edullisena,mutta on kuitenkin USB miniB uros 8-pinnisenä.Laturiksi ajattelin vanhan mallista Nokian laturia ja siihen vastakappale vaikka jostain vanhasta puhelimen romusta.Kotelon saa vaikka Bebekiltä tilattua tai sitten vaan teippaa sen paketin "siististi" jollei ulkonäöllä ole väliä.Noissa akuissa voi pari viikkoa vierähtää,mutta sitten yritän saada jotain rakenneltua ja kun saan toimimaan,niin voin laittaa tänne tarinaa ja ohjetta.

Sivuja: 1 2 [3] 4