Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - marder

Sivuja: 1 [2] 3
16
Karttaselain / Vs: GPS:n tarkkuus eri laitteissa?
« : Toukokuu 08, 2013, 08:20:05 »
Kännykän ja tabletin gps tarkkuus ei yllä näihin maastonavigaattori laitteiden tarkkuuteen. Tämä on tullut testattua monia kertoja geokätköilyssä. Eli noihin rajajoen selvittämiseen suosittelen maastonavigaattori laitteita jos metsä on tiheä tai siellä on korkeita puita.

Tästä olen eri mieltä. Omien kokemustemme (ei varsinaisten tutkimusten) mukaan kännyköiden tarkkuus on sama kuin esim. Garmineilla. Glonassia hyödyntävät kännykät menevät sitten ohi, tosin ei juurikaan merkittävästi.

Omassa käytössämme kännykkä + Karttaselain toimii mainiosti rajojen haussa jotka ovat jotenkin havaittavissa. Täysin epämääräisissä rajoissa tarkkuus ei riitä millään. Tosin laitteillakaan joilla pääsee desimetrien tarkkuuteen totaalisesti kadonneiden tai epäselvien rajojen hakeminen on haastavaa.

17
Karttaselain / Vs: Karttalatauksista
« : Marraskuu 28, 2012, 21:04:48 »
Joo ei, tämä oli vaan tällainen enempi spekulatiivinen kysymys. Kuten toisaalla mainitsin, niin tulen hankkimaan vuoden lisenssin, kunhan saan ensin hommattua uistelukäyttöä (kastumista) kestävän luurin.

Miten tuon Samsung XCoverin laita oikein on? Ymmärsin jostain kommentista, että sillä on taipumusta jumittaa. Onkohan tuohon saatu selitystä / korjausta?

penax

Omassa käytössä Sonyn Xperia Go on osoittautunut Samppaa paremmaksi oikeastaan joka osa-alueella paitsi hinnassa.

18
Karttaselain / Vs: Re: Vs: Kehitysideoita selaimeen...
« : Kesäkuu 11, 2012, 15:39:07 »
Terve,

Erinomainen softa, mutta olisiko siihen mahdollista lisätä pinta-alan mittaus. Tuota toimintoa kaipaisi usein maa-/metsätalouskäytössä kuvioiden/lohkojen pinta-alan määrittämiseen.

Hyvä ehdotus ja palaute! Jotain tämänsuuntaista meillä on tulossa uudistetun Oma Karttaselain -palvelun myötä mutta lisään palautteesi myös erikseen työlistalle.

Olisiko sitä lisäzoomausmahdollisuutta mahdollista harkita myös? 1:5000 mittakaava on ihan oikeasti todella huono kun haluaa katsoa mahdollisimman tarkasti omaa sijaintia kiinteistörajoihin nähden. Gps:n tarkkuus kyllä riittäisi, mutta mittakaavan vuoksi ei tarkkuudesta ole mitään hyötyä. Kiitos.

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Ehdottomasti 1:1000 kaikkiin versioihin saataville. On rajanhaussa ainoa käyttökelpoinen mittakaava.

19
Kartta- ja muut aineistot / Vs: kiinteistöjen metsäkuviot
« : Toukokuu 07, 2012, 14:57:32 »
Hei

Onko karttaselain sovellukseen mahdollista saada kiinteistörajojen lisäksi esim. Sähkölinjat ja metsäkuvioiden rajat ikään kuin metsäsuunnitelmassa?
Jokos se nokian wp7. versio alkaa valmistua olisi hyvä saada ennen syksyn vaellusreissuja :D

Hei Arska,

Kiitos kiinnostavasta ehdotuksesta! Selvitämme olisiko noita mainitsemiasi aineistoja mahdollista saada jollakin aikataululla mukaan sovellukseen.

MHY Pirkanmaa ja allekirjoittanut on tietysti tarpeen mukaan jeesimässä asian tiimoilta metsäsuunnitelmakuvioiden osalta :)

20
Karttaselain / Vs: Karttaselain Androidille
« : Huhtikuu 30, 2012, 09:04:23 »
Heittelin juuri 2kk version HTC One S:lle ja tuntuu toimivalta, MUTTA.
Sama toive kuin monella muulla "droidilaisella" Pitää saada se 2500 aineisto tai ainakin ruutuzoomi, koska tossa ainakaan ei voi zoomata suuremmaksi.
1:5000 on 4" näytöllä vähän tihrustamista, kun tuossa gepsissä tuntuisi tarkkuutta riittävän tarkempaankin sijainnin hahmotteluun.
S60 versiota olen käyttnyt nokia C6.00:lla onnistuneesti ... pienen harjoittelun jälkeen toki ... jopa rajalinjojen karkeaan harvennukseen, niin että saa visuaalia auki linjan tähtäämiseen, ilman että menee kohtuuttomasti omaa ja naapurin taimikkoa  ;)

S60 versio on meilläkin töissä osoittautunut parhaimmaksi versioksi rajalinjojen haussa :)

21
Karttaselain / Vs: Karttaselain Qt
« : Joulukuu 28, 2011, 16:08:15 »
Karttaselain Qt:n nykyinen versio ei vielä toimi N9-alustalla, ja selvitystyö tämän suhteen on käynnissä. Kannattaa pysyä linjoilla!

Mikähän on tilanne?

22
Karttaselain / Vs: Karttaselain 1.0 Androidille julkaistu
« : Joulukuu 20, 2011, 09:33:10 »
Vielä toinen kysymys, miksi kommentin jättäminen tuonne Blogin edm. "Lisätietoja Android-version hinnoittelusta" alle ei onnistu? Kokeilin useamman kerran ja sivu vain päivittyy joka kerta, kun painan "Lähetä kommentti" -nappia. Ei ilmesty mitään vikailmoituksia tai vastaavaa, silti kommentti ei tallennu sivulle.

Ehkäpä kommentit menevät ennakkotarkastukseen spämmin ja bottien estämiseksi?

24
Karttaselain / Vs: Karttaselain Qt
« : Lokakuu 17, 2011, 11:11:42 »
Kyllä, N9:ssä on natiivi Qt-tuki joten Karttaselain saadaan myös Harmattan-alustalle.

Onko varmaa että Karttaselain toimii N9:ssä saatavilla olevalla versiolla?

25
Karttaselain / Vs: Symbian^3 (Nokia N8, C6-01 yms..)
« : Maaliskuu 29, 2011, 10:51:37 »
Uutta tietoa Karttaselaimeen ja Symbian^3 laitteisiin liittyen:

Ilmeisesti Fring -nimisen sovelluksen asentaminen ja käyttö häiritseen Karttaselaimen verkkoyhteyksien toimintaa S3 -laitteissa. Eli jos sinulla on ongelmia Karttaselaimen verkkoyhteyden kanssa (verkkoyhteys ei aukea tai katkeilee) tarkista onko sinulla asennettuna Fring.

Olemme saaneet muutamilta käyttäjiltä palautetta että Fringin poistaminen puhelimesta ratkaisi Karttaselaimeen liittyneet verkkoyhteysongelmat. Myös muut jatkuvasti verkkoyhteyttä käyttävät sovellukset saattavat häiritä Karttaselaimen nykyisen S60-version toimitaan Symbian^3 -laitteissa.

Vahvistan tämän korjausehdotuksen toimivaksi!
Fring mäkeen ja alkoi heti pelittämään  8)

26
TR-151 näyttää mielenkiintoiselta tuotteelta. Metsästyskäyttö on varmaan se kaikkein suosituin ja ensisijainen käyttökohde, mutta ainakin itse näen potentiaalia esim. metsurien työturvallisuuden parantamisessa. Loppujen lopuksi melko pieni investointi. Tosin tämä vaatisi Karttaselaimen kehittämistä, niin että se hanskaa useaa etäpaikanninta yhtäaikaa.

27
Karttaselain / Vs: Symbian^3 (Nokia N8, C6-01 yms..)
« : Joulukuu 02, 2010, 08:36:00 »
Olisiko mahdollista saada asetukset joilla Karttaselain on toiminut?

28
Onko mahdollista että noita olisi käytössä useampikin samaan aikaan?

29
Karttaselain / Vs: Symbian^3 (Nokia N8, C6-01 yms..)
« : Marraskuu 30, 2010, 18:20:19 »
Olen koittanut räpläillä noita yhteyksien prioriteetteja yms. ja kokeillut eri liittymillä. Eivät ole auttaneet.

30
Karttaselain / Vs: Symbian^3 (Nokia N8, C6-01 yms..)
« : Marraskuu 30, 2010, 18:03:11 »
Lisenssin syöttö ei onnistu millään. Aktivoimiskoodin tarkistus antaa tälläisen virheilmoituksen: "Lisenssin tarkistus epäonnistui! Varmista että internet-yhteys on saatavilla ja yritä uudelleen."

Puhelin on online-tilassa ja aktivoimiskohdassa N8 ilmoittaa että aukaisee mobiililaajakaistan.

Sivuja: 1 [2] 3