Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Helmikuu 02, 2021, 20:34:11 
Aloittaja Ari s. 1956 - Uusin viesti kirjoittanut Ari s. 1956
Kuka käyttää Karttaselaimen merikarttoja? Nehän ovat sopivan hintaisia ja ladattavissa offline-käyttöä varten. Lataus on kuitenkin hankala ja työläs. Ladattava alue pitää rajata ja ainakin kännykällä se jää aika pieneksi. Myöskin rajaus ei jää sovelluksen muistiin. Siis siinä tulee rajatuksi mahdolliseti päällekkäisiä kohtia ja jotkin kohdat saattavat jäädä ulkopuolelle. Sellaisista kohdista latautuu kuitenkin matalan resoluution kartta ja sen voi todeta vasta sitten, kun siirtyy Offline-tilaan ja zoomaa lähelle. Tällöin ko. alueesta ei saa mitään selvää. Olisi kiva, jos saisi ladatuksi kerralla kokonaisen karttasarjan, esim C-sarja, Ahvenanmaa. Osaisiko joku auttaa???

 2 
 : Tammikuu 28, 2021, 13:04:42 
Aloittaja Prestige - Uusin viesti kirjoittanut kk-hillo
"Jos käytössäsi on uusin versio Karttaselaimesta iPhonella, voit aloittaa reitin tallennuksen alapalkin vihreää + -painiketta kertaalleen painamalla, jonka jälkeen voit valita kohdan "Nauhoita reitti". Sen jälkeen voit ennen tallennuksen aloittamista syöttää reitille nimen sekä tarvittavat avainsanat, jonka jälkeen painamalla kohtaa "Tallenna" reitti alkaa tallentua. Tallennuksen voi sen jälkeen katkaista punaisesta painikkeesta, joka näkyy karttapohjan päällä. Kannattaa tarkistaa, onko Karttaselaimeen saatavilla päivityksiä App Storesta, sillä tuo ohje koskee nimenomaan uusinta versiota."

 3 
 : Joulukuu 13, 2020, 15:30:59 
Aloittaja PekkaTapio - Uusin viesti kirjoittanut PekkaTapio
Koska autiotuvat tulevat selkeästi ja haettavina webbisovellukseen? Miten teen reitin?

 4 
 : Joulukuu 13, 2020, 13:13:01 
Aloittaja PekkaTapio - Uusin viesti kirjoittanut PekkaTapio
Joulupukki tuo minulle kellon Hero Watch GS Pro. Siinä on mm. GPS paikannus ja se osaa ohjata kulkijan lähtöpisteeseen. Mikä oleellista, siinä on erinomainen akkukesto. iPhonesta löytyy karttaselain mutta ei sen akku kestä maastossa päiviä navigoida. Kello ja puhelin ovat tarvittaessa bluetooth yhteydessä. Eikö ole mitään keinoa saada kellosta sijainti puhelimen offline kartalle? Eikö kellon voisi liittää tukemienne paikantimien listalle?

 5 
 : Joulukuu 01, 2020, 10:50:48 
Aloittaja PilotMen - Uusin viesti kirjoittanut PilotMen
Kuinka luon reitin pc:llä. Kun valitsen reitin piirto kynän niin mitään ei tule kartalle näkyviin, niin kuin esim omena laitteissa toimii.

 6 
 : Lokakuu 21, 2020, 12:31:57 
Aloittaja skimba - Uusin viesti kirjoittanut Hannu - Karttaselain
Hei,

Ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta.

Sähköisiä merikarttoja päivitetään pääasiassa samaan tahtiin ja samalla aineistolla kuin painettujakin merikarttoja. Joitain laajempia syvyys, rantaviiva tms. aineistoja voi sähköiseen aineistoon päivittyä, ohi Tiedoksiantoja Merenkulkijoille -julkaisussa tiedotetun aineiston.

Terveisin, Hannu

 7 
 : Kesäkuu 08, 2020, 11:39:17 
Aloittaja skimba - Uusin viesti kirjoittanut skimba
Kun nuo karttasarjat Karttaselaimessa perustuvat seuraavaan: "Karttaselaimen merikartta-aineistoon sisältyvät alla listatut Liikenneviraston merikartat. Kartoista päivitetään Karttaselaimeen aina Liikenneviraston tuottamat uusimmat versiot. Tarkempi kuvaus kartoista Liikenneviraston julkaisussa Merikartat 2019."

Niin onko painetun sähköisen verison välillä mitään eroa ja jos on niin, mikä.

Toisaalta, kun painetut versiot voivat olla useamman vuden ikäisiä, niin ovatko Karttaselaimen aineistot myös siinä suhteessa samoja vai on niitä päivitetty?

 8 
 : Toukokuu 13, 2020, 16:21:39 
Aloittaja Heppu - Uusin viesti kirjoittanut Heppu
Ok. Ilmeisesti tämä appsi ei ole tarkoitettu omien reittien tallennukseen. Jännää kuitenkin ettei kehittäjä vastaa tällaiseen ihan asiallisen kysymykseen?

 9 
 : Toukokuu 13, 2020, 08:16:56 
Aloittaja Heppu - Uusin viesti kirjoittanut JyrkiTL
Ei ole maksullisessa erilainen. Käytännössä siis puuttuva ominaisuus jota itsekin kaipailen. Haluaisin suunnitella peruskartalle/merikortille reitin ja siirtää gpx tiedoston Suunnon laitteelleni. Onneksi Suunnon sovelluksen kartat ovat aika hyviä ainakin taajaan asutulla seudulla. Silti käyttäisin tähän mieluummin Karttaselainta. Oikeastaan voin nyt luvata että on dealbraker monivuotisen tilaukseni jatkumiselle ja tuskin ongelma tehdä.

 10 
 : Huhtikuu 18, 2020, 18:33:27 
Aloittaja Heppu - Uusin viesti kirjoittanut Heppu
Aika monta lukijaa mutta ei vastausta? Eikö kukaan tallenna koskaan reittejään, vai...

Onko tämä toiminto jotenkin erilainen maksullisessa versiossa?

Sivuja: [1] 2 3 ... 10