Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Elokuu 04, 2019, 11:35:49 
Aloittaja anssi - Uusin viesti kirjoittanut GuitarKin
Joko yhteistyö ja kehitys on paikantimien suhteen missä vaiheessa?

 2 
 : Kesäkuu 24, 2019, 13:46:03 
Aloittaja heijkki - Uusin viesti kirjoittanut Jukka [Karttaselain]
Ei kyllä heti näytä tutulta, vaikka paljon on noita myös meillä Karttaselaimessa tutkittu.

 3 
 : Kesäkuu 24, 2019, 13:43:54 
Aloittaja heijkki - Uusin viesti kirjoittanut heijkki
Hei, en tiedä tuliko oikealle foorumille, mutta tunnistaako kukaan kuvan gps/glonass paikanninta?

Lähetetty minun Nokia 5.1 laitteesta Tapatalkilla


 4 
 : Huhtikuu 08, 2019, 13:44:51 
Aloittaja JohHop - Uusin viesti kirjoittanut JohHop
Hei! Palaan tähän samaan ongelmaan. Puhelinkin on kyllä vaihtunut Iphone SE puhelimeksi mutta edelleen sama ongelma toistuu. Eli ongelma syntyy jos karttaselaimessa on reitin nauhoitus päällä ja osoitin on "suunnanosoittimena", eli se sektorimalllinen osoitin kulkusuunnasta, ja silloin pistän puhelimesta ohjelman taustalle tai sitten näytön välillä pimeäksi. Kun ohjelman ottaa uudelleen esille, on reitin nauhoitus loppunut. Onko muilla tätä ongelmaa? Tosiaa puhelin on vaihtunut tässä välillä, liittymä on vaihtunut ja päivitykset teen aina kun niitä tulee.

 5 
 : Marraskuu 05, 2018, 10:19:02 
Aloittaja jkpm - Uusin viesti kirjoittanut eesaari
Milloin tämä ominaisuus mahtanee tulla käyttöön?

Hei, sijainnin jakaminen suoraan sovelluksesta muille käyttäjille pyritään tuomaan mukaan kesään mennessä. Pahoittelut toiminnon viivästymisestä!

Hei, tämä oli kolme vuotta sitten. Haluaisin päivitystä tilanteeseen, koska toimintaa ei vielä Android sovelluksesta löydy. Vai enkö ole sitä sitten löytänyt.

Kiitos etukäteen!

 6 
 : Lokakuu 01, 2018, 16:07:30 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut Ida [Karttaselain]
Jos ongelma tuntuu ilmenevän uudelleen, kannattaa kokeilla ladata alueelta toinen offline-kartta ja testata toistuuko ongelma uudella offline-kartalla. Jos sijainti kartalta häviää, se saattaa selittyä heikolla gps-signaalilla, mutta jos kartta muuttuu harmaaksi ruudukoksi, se liittyy kartan latautumiseen sovellukseen. Palataan siis asiaan, jos ongelma toistuu vielä! :) Kannattaa myös ottaa yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme osoitteessa [email protected], jos ilmenee ongelmaa, sillä asiakaspalvelun kautta tulleisiin viesteihin vastataan tavallisesti nopeammin.

 7 
 : Lokakuu 01, 2018, 11:10:14 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut KarttaKuikka
Ongelman ratkaisuun mennee aikaa vajaa vuosi, tai siis siihen, että poistuiko se ongelma. Ja minulla on plus-lisenssi ja olen ladannut UKK-puiston alueen etukäteen, eli siinä mielessä tuo vaikuttanee hieman oudolta ettei se näytä aina sijaintia kartalla vaikka käytössä on vain se offline-kartta. Tosin karttalaukussa on perinteinen paperinen, tai taitaa olla muovinen, kartta ja kompassi, eli suurinpiirtein on "kartalla" missä vaeltaa.

 8 
 : Lokakuu 01, 2018, 09:41:39 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut Ida [Karttaselain]
Hyvä, jos ongelman syy selvisi! Jos käytössäsi on maksullinen plus-lisenssi, kannattaa kartat ladata etukäteen Offline-kartta -toiminnon avulla. Vaihtoehtoisesti aluetta kannattaa selailla etukäteen siinä mittakaavassa, jossa sitä haluaa käyttää.

Mukavaa syksyn jatkoa! :)

 9 
 : Syyskuu 28, 2018, 15:11:03 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut KarttaKuikka
"Jos siis olet etukäteen selaillut karttoja zoomattuna kauemmaksi, ne tallentuvat siinä mittakaavassa. Jos sitten sovellus laitetaan offline-tilaan ja zoomataan lähemmäs, ei kartat ole etukäteen latautuneet tässä mittakaavassa ja kartan tilalla näkyy harmaata ruudukkoa."

Kiitos vastauksesta, ongelmani oli juuri tuossa, eli olin etukäteen selaillut karttaa suuremmalla mittakaavalla. Palataan asiaan ensi kesän (2019) vaelluksen jälkeen ;-)

 10 
 : Syyskuu 28, 2018, 14:50:20 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut Ida [Karttaselain]
Hei ja pahoittelut ongelmasta Karttaselaimen kanssa! Kuulostaisi siltä, että kartta ei ollut latautunut valmiiksi offline-kartaksi tai sovelluksen välimuistiin, jos se näkyi paikoin harmaana. Jos näytöllä näkyi oma sijaintisi sinisenä pisteenä, on GPS todennäköisesti toiminut oikein. Olitko ladannut etukäteen karttoja offline-tilaan offline-työkalun avulla tai olitko tallentanut karttoja sovelluksen välimuistiin selailemalla niitä? Offline-tilassa Karttaselain ei siis käytä verkkoyhteyttä, eikä tämän vuoksi uusia karttaruutuja pystytä lataamaan. Offline-tilassa on mahdollista tarkastella joko etukäteen Offline-kartat työkalun avulla ladattuja tai välimuistiin selaimella tallennettuja karttaruutuja.

Offline-karttoja ladattaessa erillisen työkalun kautta kartat latautuvat kaikissa mittakaavoissa rajatulta alueelta. Offline-karttojen latauksissa ilmeni kesän aikana hitautta, mutta ne on korjattu uudessa päivityksessä, ja lataukset toimivat normaalisti. Selailemalla karttaruutuja käsin niitä ladataan ja tallennetaan välimuistiin, mutta ne tallentuvat vain siinä mittakaavassa, jossa niitä on selailtu. Jos siis olet etukäteen selaillut karttoja zoomattuna kauemmaksi, ne tallentuvat siinä mittakaavassa. Jos sitten sovellus laitetaan offline-tilaan ja zoomataan lähemmäs, ei kartat ole etukäteen latautuneet tässä mittakaavassa ja kartan tilalla näkyy harmaata ruudukkoa. Lisäksi jos lataus vaiheessa on valittuna vain tavallinen maastokartta, sovellus siirretään offline-tilaan ja valitaan käyttöön lisäksi esimerkiksi kiinteistöjen rajat, eivät ne ole tallentuneet aiemmin ja harmaa ruudukko ilmestyy taas. Olisiko siis mahdollista, että ongelma johtui mainituista asioista?

Sivuja: [1] 2 3 ... 10