Karttaselain > Kartta- ja muut aineistot

Pisteiden ja reittien virheet

(1/1)

Heppu:
Heippa

Olen katsellut muutamia appsistä löytyviä virallisia reittejä, ja ne on jotakuinkin kaikki olleet aivan virheellisiä.

Pari esimerkkiä::
Kullaan Joutsijärven ympäri kiertävän reitin selostuksessa mainitaan että se kiertää järven, mutta viiva näyttää ihan pienen pätkän yhdeltä parkkipaikalta?

Kuhankuonon retkeilyreitti näkyy samalla lailla vain pienenä pätkänä, vaikka se olisi monta sataa kilometriä pitkä?

Kysymys:
Mistä nämä reittien tiedot tulee appsiin kun  ne on näin pahasti pielessä? Voiko käyttäjät auttaa teitä lähettämällä reittejä jotka on kokonaisia tms?

Jukka - Karttaselain:
Hei, ja pahoitteluni kun vastaus viivästyi ja myös isot pahoittelut tuosta ongelmasta! Voitko vielä vahvistaa onko kyse iOS- vai Android-versiosta niin voimme tutkia asiaa tarkemmin? iOS-versiossa on vanha retkeilyaineisto, jota ollaan päivittämässä. Päivityksen mukana tulee myös erittäin suuri määrä uusia retkeilykohteita ja -reittejä. Pyrimme tekemään aineiston päivityksen mahdollisimman nopeasti ja ilmoitamme heti kun se on tehty. Android-versiossa on jo uudempi aineisto käytössä.

Heppu:
Android ja kaikki päivitetty jne.

Tältä näyttää Joutsijärven 30km lenkki. Tämä on yhtenäinen reitti, eli on outoa jos sen toimittaja (?) olisi laittanut vain tuollaisen pätkän?

Kuhankuonon (ja muiden pitkien) reitin suhteen ymmärrän hankaluuden, reitit muodostuu joskus jopa kymmenistä eri nimillä kulkevista reiteistä. Silti... reitin kokonaisuus pitäisi olla näkyvissä jotta siitä olisi mitään hupia sitä tuntemattomallle retkeilijälle.

Muutoin teidän appsi näyttää todella hyvältä. Koettakaa kestää kaltaisiani ruikuttajia...   ::)

Ida - Karttaselain:
Hei ja kiitos viestistä sekä mukavasta palautteesta! Ymmärrän, että on hankalaa kun reitit ovat puutteellisia tai niitä on vaikea tulkita lyhyinä pätkinä. Jotkin Lipas-tietokannan reitit koostuvat useista pienemmistä pätkistä, jotka kauempaa tarkasteltuna näyttävät yhtenäiseltä reitiltä. Jos reittipätkien päät kohtaavat, ne on yhdistetty yhtenäiseksi reitiksi ennen Karttaselaimeen tuontia. Tällä hetkellä Karttaselaimessa on reittiaineistoja sekä Metsähallitukselta että Lipas-rekisteristä, johon aineistoja toimittavat kaupungit ja kunnat.  Lisäksi Karttaselaimeen on mahdollista tuoda omia reittejä gpx-muotoisina tiedostoina. Tarkistimme kyseisen Joutsijärven reitin ja näyttäisi todella siltä, että Lipas-tietokannasta löytyy vain tuo lyhyt pätkä. Selvitämme asiaa reitin lisääjältä ja toivottavasti he osaisivat kertoa, miksi tietokannasta löytyy vain lyhyt pätkä, vaikka reitin kuvauksessa pituus näyttäisi olevan kymmeniä kilometrejä. Pahoittelut vielä meidän puolestamme ja palaamme asiaan, kun olemme saaneet lisätietoa.

Heppu:
Ok. Jos vielä yksi asia...  ::)

Ehkä tämä liittyy siihen että appsinne näyttää pätkiä... tai sitten ei.

Teidän apsiinne tuotu (oma) reitti näkyy monena eri reittinä jos se on koostettu useammasta pätkästä. Jos reitti on vähänkään pidempi näin todennäköisesti on, jo senkin takia ettei tiedostossa olisi turhaan joku osuus moneen kertaan (monia reittejä on mahdotonta kulkea menemättä jotain osuutta uudestaan kun on kaikennäköisiä kahdeksikkoja reitillä...). Epäilen ettei kukaan kulje esim. tuota kuhankuonon reitin 300 km kerralla?

Esim. tuo liitteenä oleva joutsijärvi näkyy kolmena, ja kuhankuono-reitti näkyy 42:na... (omaa tuotantoa, liitetty monesta eri retkestä kunnes sain sen koko reitin kerättyä oikein). Käytännössä siis aika käyttökelvoton sitten kun latailee sinne muutaman reitin lisää...

Kuhankuono_xxx.gpx olikin liian iso liitteksi, se löytyy Google Drivesta.

https://drive.google.com/file/d/190Ff8jv-iTraqpxgQNWHVNZv5Kg-Amd1/view?usp=sharing

--

Perinteinen tyyli apseissä on että reitti näkyy sillä nimellä joka on gps-tiedostolla, ei jollain sellaisella sanalla joka löytyy gpx-tiedoston sisältä. Tässä tapauksessa tiedoston (monta nimeä...) niminä näkyy "GpsPruneTrack" jolla olen osuuksia yhdistellyt.

Kokeilkaa ja käyttäkää vapaasti liitetiedostoja, ne on minun itse keräämiä ja kasaamia.

PS
Pikaisesti kokeiltuna tuo minun kuhankuono-reittikin näkyy ok jos valitsee kaikki ja klikkaa näytä kartalla. Tosin pitäisi olla keino poistaa näkyvistä ne poi-pisteen pallopääneulat jotka nyt näkyy ilmeisesti aina kun reitin uusi osuus alkaa tahi loppuu...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta