Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: virhekoodia...  (Luettu 14523 kertaa)

Juki

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 6
    • Profiili
virhekoodia...
« : Helmikuu 10, 2010, 19:36:40 »

Olen ladannut tuon maanmainion karttaselaimen.
Mutta kun yritän tallentaa "lataa reittipiste# Niin pukkaa teksti...Virhekoodi 12 ota yhteys...jen.
eiköhän se koodi selkiä.
kiitoksia etukäteen jo vinkeistä...tää tätä aloittelijan tuuria ja tumpelointia ::)
Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: virhekoodia...
« Vastaus #1 : Helmikuu 10, 2010, 22:24:51 »

Olen ladannut tuon maanmainion karttaselaimen.
Mutta kun yritän tallentaa "lataa reittipiste# Niin pukkaa teksti...Virhekoodi 12 ota yhteys...jen.
eiköhän se koodi selkiä.
kiitoksia etukäteen jo vinkeistä...tää tätä aloittelijan tuuria ja tumpelointia ::)

Hei Juki! Virhekoodisi viittaa siihen että asennuksen aikana on tapahtunut virhe (tila on loppunut tai muu vastaava häiriö). Voit kokeilla poistaa Karttaselaimen ja asentaa uudestaan. Vaihtoehtoisesti voit tarkistaa että seuraavat hakemistot ovat olemassa puhelimesi muistissa (ei muistikortilla). Jos hakemistoja ei ole, luo ne käsin niin reittien ja reittipisteiden tallennuksen pitäisi onnistua. Voit luoda hakemistot puhelimen Tiedostonhallinta-sovelluksella tai PC Suitella. Alla tarvittavat hakemistot (riippuen puhelimesi kieliasetuksista):
Suomenkielinen puhelin:
\muu\trusted\Karttaselain\Content\Own\POIs
\muu\trusted\Karttaselain\Content\Own\Routes

Englanninkielinen puhelin:
\others\trusted\Karttaselain\Content\Own\POIs
\others\trusted\Karttaselain\Content\Own\Routes

Normaalisti asennusohjelma luo nämä hakemistot mutta sinulla ei ole jostain syystä käynyt niin.
Kirjattu

Juki

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: virhekoodia...
« Vastaus #2 : Helmikuu 11, 2010, 09:36:32 »


Kiitoksia nopeasta ja hyvistä ,selkeistä ohjeista.

\muu\trusted\Karttaselain\Content\Own\POIs
\muu\trusted\Karttaselain\Content\Own\Routes

Tarkastin nuo asetukset.
Tein kansion POIs joka puuttui.
Tuloksena oli että Tallentaa ja lataa kyllä nyt reittipisteen ,mutta vain istunnon ajaksi.
Kun sammutan yhteyden ja palaan "lataa" reittipiste ... niin ei mitään reittipistettä ole, ja edelleen virhe Koodi 12.
Lataan ohjelman kokonaan huomenna (11.02.)...tietysti kaikki kaladatut kartat varmaankin katoaa välimuistista? reilu 400 karttasivua.
Sokostin maisemista... ;D
Mutta kartat on sentään halpaa tavaraa. :o

Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: virhekoodia...
« Vastaus #3 : Helmikuu 11, 2010, 14:26:31 »


Kiitoksia nopeasta ja hyvistä ,selkeistä ohjeista.

\muu\trusted\Karttaselain\Content\Own\POIs
\muu\trusted\Karttaselain\Content\Own\Routes

Tarkastin nuo asetukset.
Tein kansion POIs joka puuttui.
Tuloksena oli että Tallentaa ja lataa kyllä nyt reittipisteen ,mutta vain istunnon ajaksi.
Kun sammutan yhteyden ja palaan "lataa" reittipiste ... niin ei mitään reittipistettä ole, ja edelleen virhe Koodi 12.
Lataan ohjelman kokonaan huomenna (11.02.)...tietysti kaikki kaladatut kartat varmaankin katoaa välimuistista? reilu 400 karttasivua.
Sokostin maisemista... ;D
Mutta kartat on sentään halpaa tavaraa. :o

Jos sinulla on ollut muistikortti paikallaan puhelimessa niin kaikki ladatut kartat ovat muistikortilla ja säilyvät siellä vaikka poistaisitkin Karttaselaimen. Voit halutessasi varmuuskopioida karttalehdet ottamalla kopion tietokoneellesi muistikortilla olevasta Karttaselain-hakemistosta. Palautat vain tämän hakemiston esim. muistkortin vaihdon jälkeen niin saat aina takaisin kaikki karttalehtesi. Tavallisesti karttalehdet siis säilyvät ilman erillistä varmuuskopiotakin muistikortilla vaikka Karttaselain itse poistettaisiinkin tai päivitettäisiin.

Kerrotko vielä Juki mikä puhelin sinulla on (voit lähettää tiedon yksityisviestinä jos et halua laittaa tietoa foorumille)? Voisin kokeilla toistuuko ongelmasi vastaavassa testipuhelimessa.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 11, 2010, 14:28:55 kirjoittanut janne »
Kirjattu

Juki

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: virhekoodia...
« Vastaus #4 : Helmikuu 11, 2010, 18:42:42 »

Kiitoksia jälleen nopeasta ja asiantuntevista ohjeista ,tiedoista...kehveli kun en heti älynyt kertoa puhelinmallia,näitäkun maailmaan mahtuu...siis puhelimia.
Tämä on Nokia 6110 Navigaation...Sain sen lahjaksi muutamavuosi sitten ja otin sen viimeviikolla käyttöön,kun on nyt nämä edulliset tiedonsiirto hintapaketit.
Käyn mielelläni nämä asiat tässä foorumissa läpi...kenties jollekkin olisi myös hyödyksi.
Otan varmuuskopiot puhelinkortista jonka vaihdoin myös isopmpaa alkuviikosta.
kiitos neuvoista vielä kerran. ;D

Kirjattu

Juki

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: virhekoodia...
« Vastaus #5 : Helmikuu 11, 2010, 21:22:51 »

kerron vain, että poistin karttaohjelman sovellutuksenhallinan kautta ja latasin ohjelman karttaselaimenkautta uudelleen .
Ei tarvinnut varmuuskopioinnista mitään palautusta,
Pelittää nyt ihan asiallisesti.
ei muutakun luontoon liikkumaan...tuntuu että tekniikka tekee ihmisen avuttomammaksi luonnossa.
Vaikka ei sitä vielä ole eksynyt vaikka soilla ja tiettömillä teillä onkin tamannut.
Voihan sitä iltalehden lööpeissä selittää että akkuloppui...kun helikopteri hakee uupuneen vaeltajan.
Antoisaa ajankulua kullekkin...
Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: virhekoodia...
« Vastaus #6 : Helmikuu 12, 2010, 08:48:35 »

kerron vain, että poistin karttaohjelman sovellutuksenhallinan kautta ja latasin ohjelman karttaselaimenkautta uudelleen .
Ei tarvinnut varmuuskopioinnista mitään palautusta,
Pelittää nyt ihan asiallisesti.
...
Antoisaa ajankulua kullekkin...

Hienoa kuulla että sait Karttaselaimen toimimaan. Jos käytät jatkossa paljon ladattavia reittiaineistoja, kannattaa pistää valikosta päälle "Kevyttila". 6110 Navigator on aika vanha puhelinmalli ja siinä on ohjelmamuistia (joka on siis eri asia kuin tallennustila) aika rajallisesti. Tästä syystä reittiaineistojen latailussa ja selaamisessa joutuu olemaan vähän tarkkana ettei muisti pääse loppumaan. Jos Karttaselain varroittelee muistin loppumisesta, reittiaineistojen piilotus ja uudelleenkäynnistys korjaa ongelman. Hyviä hetkiä luonnossa ja Karttaselaimen parissa!
Kirjattu

Juki

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: virhekoodia...
« Vastaus #7 : Helmikuu 12, 2010, 11:02:27 »

Kysyisin vähän tämän puhelimen tekniikasta ...sivuaa tuota karttaineistoa...muttakun sulla on toi tieto hallussa.
Kun katson tuota karttaselaimenvälimuistintilaa, kertoo että välimuistissa on 344 karttaa,muistikotilla 334 karttaa puhelimen muistissa 10 karttaa...
Eli rohkenen näin aloittelevana karttaselaimen käyttäjänä kysyä... miten tässä voisin säästellen puhelimen muistia käyttää,kuin vain kevyttilassa.
Olen erittäin tyytyväinen karttaselaimen toimintaa,nähtävästi ongelmat johtuu minusta ja vanhasta"2v" puhelimesta.
Kiitän nöyrimmin tiedoista...
Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: virhekoodia...
« Vastaus #8 : Helmikuu 12, 2010, 13:11:27 »

Kysyisin vähän tämän puhelimen tekniikasta ...sivuaa tuota karttaineistoa...muttakun sulla on toi tieto hallussa.
Kun katson tuota karttaselaimenvälimuistintilaa, kertoo että välimuistissa on 344 karttaa,muistikotilla 334 karttaa puhelimen muistissa 10 karttaa...
Eli rohkenen näin aloittelevana karttaselaimen käyttäjänä kysyä... miten tässä voisin säästellen puhelimen muistia käyttää,kuin vain kevyttilassa.
Olen erittäin tyytyväinen karttaselaimen toimintaa,nähtävästi ongelmat johtuu minusta ja vanhasta"2v" puhelimesta.
Kiitän nöyrimmin tiedoista...

Puhelimen tallennusmuistia säästät parhaiten pitämällä muistikortin kytkettynä, silloin Karttaselain tallentaa kaikki lataamansa Karttalehdet sinne. Reitit ja paikkatietopisteet tallennetaan toistaiseksi puhelimen tallennusmuistiin mutta ne eivät kuluta kovinkaan paljoa tallennustilaa. Tulevissa versioissa nämäkin tosin voidaan tallentaa muistikortille.

Ongelmallisempaa noissa vanhoissa puhelinmalleissa on ns. käyttömuistin vähyys johon ei juurikaan voi itse vaikuttaa. Karttaselain yrittää säästää käyttömuistia kun kevyttila on päällä. Tämä näkyy siten että piirron tarkkuus muuttuu karkeammaksi ja pohjakartta käy välillä mustana kun uutta karttalehteä ladataan. Alla on listattuna vinkkejä joiden avulla käyttömuistia voi säästää Karttaselaimen toimintojen avulla:
- Pidä kevyttila päällä (kun kevyttila on päällä oikeassa alakulmassa näkyy höyhensymboli)
- Älä lataa karttoja liian tiheästi (n. 1 karttalehti / minuutti on kohtuullinen lataustahti)
- Älä pidä useita eri lisäaineistoja näkyvissä yhtä aikaa: kun kytket näkyviin uuden lisäaineiston, kytke samalla muut aineistot pois näkyvistä
- Älä selaa reittiaineistoja laajimmissa mittakaavoissa. Tällöin reittejä pyrkii näkyville niin paljon että muisti saattaa loppua
- Nauhoita pitkät, yli 5-10 km reitit osissa. Nauhoitettu reitti ei katoa vaikka muisti loppuisi ja Karttaselain sammuisi. Reitti löytyy tämänkin jälkeen tallennetuista reiteistä.
- Jos muistin loppumisilmoituksia tulee näkyviin näytön yläreunaan. Kytke ylimääräiset lisäaineistot pois käytöstä ja siirrä Karttaselain hetkeksi taustalle (paina esim. valikkonäppäintä). Tausta-ajon aikana ylimääräinen muisti vapautuu.
- Jos muisti uhkaa jatkuvasti käydä vähiin, käytä välillä Googlen maastokarttaa. Se on huomattavan paljon kevyempi ja kuluttaa vähemmän muistia

Näillä vinkeillä ja ohjeilla pärjää varmasti pitkälle vanhoillakin S60 puhelimilla! :)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 12, 2010, 13:12:59 kirjoittanut janne »
Kirjattu

Juki

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: virhekoodia...
« Vastaus #9 : Helmikuu 15, 2010, 11:28:53 »

Kiitoksia valaisevista ohjeista,tulostin käyttöohjeet,selasin vanhaa aineistoa.
Rauhallisuus on valttia selaimen käytössä.
Nyt kysymys koskee ladattuja kuvia Galleriassa,on kahdessa paikkaa ladatut ensikesän retket...siis noin 400 kuvaa kuvina ja toiset samat kuvat Gallerian "kaikki tiedostot"... tehnyt puhelin itse  sinne kansion.
Eli ei kuvat häiritse koska on kakkospuhelin...mutta voinko poistaa kuvat kummastakin kansiosta.
Terveisin Karttaselaimen tyytyväinen käyttäjä...Juki
Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: virhekoodia...
« Vastaus #10 : Helmikuu 16, 2010, 08:26:42 »

Kiitoksia valaisevista ohjeista,tulostin käyttöohjeet,selasin vanhaa aineistoa.
Rauhallisuus on valttia selaimen käytössä.
Nyt kysymys koskee ladattuja kuvia Galleriassa,on kahdessa paikkaa ladatut ensikesän retket...siis noin 400 kuvaa kuvina ja toiset samat kuvat Gallerian "kaikki tiedostot"... tehnyt puhelin itse  sinne kansion.
Eli ei kuvat häiritse koska on kakkospuhelin...mutta voinko poistaa kuvat kummastakin kansiosta.
Terveisin Karttaselaimen tyytyväinen käyttäjä...Juki

Karttaselaimen lataamat karttakuvat tosiaan ilmestyvät joissakin puhelinmalleissa galleriaan. Kuvat voi piilottaa muuttamalla karttalehdet sisältävä kansio alikansioineen piilotetuksi. Tämä onnistuu seuraavasti:
1. Kytke puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla "Massamuistitilassa". Tällöin pääset selaamaan muistikortin kansioita Windowsin tiedostoselaimella.
2. Etsi muistikortilta kansio "Karttaselain" ja klikkaa sitä hiiren oikealla napilla.
3. Kansion asetuksista sinun pitäisi nyt pystyä muuttamaan kansio piilokansioksi. Kun Windows kysyy muutetaanko myös alikansiot ja tiedostot piilotetuksi niin valitse että muutetaan.
4. Irroita puhelin tietokoneesta ja käynnistä se uudelleen. Tämän jälkeen karttalehtien pitäisi kadota galleriasta.

Täältä foorumilta löydät lisää tietoa ja ohjeita tähän samaan ongelmaan liittyen! Toivomme että saamme tämän vian korjattua tuleviin Karttaselain-versioihin.
Kirjattu