Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Karttaselain Androidille  (Luettu 133715 kertaa)

Jusse

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 33
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #180 : Huhtikuu 25, 2014, 19:48:23 »

Hyvä Jukka, lähestyn sinua nyt Android-version kääntyvän karttasuunnan merkeissä, kuten varmaan jo oletkin huomannut, toisissa laitteissa esiintyy nykimistä, kartan hyppelyä ja sanoisinko noin 40% toiminta-ajasta karttasuunta ei kulje ylöspäin, kuitenkin Google Samsung-nexus puhelimella sovelluksen käyttäminen on jopa yllättävän jouheaa, josta suuri kiitos, en tänään Savonlinnan vesillä eksynyt montaakaan kertaa kivelle, Kasinosta nyt puhumattakaan, joka tapauksessa suuri kiitos mahtipontisesta yrityksestä. :-[
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #181 : Huhtikuu 30, 2014, 09:07:15 »

Hei Jusse, hieno juttu, että näyttäisi toimivan päivityksen jälkeen. :)

Jatkamme tosiaan kehitystä siten, että pyritään saamaan tuota kartan kääntöä vähemmän nykiväksi.
Kirjattu

Jusse

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 33
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #182 : Tammikuu 03, 2015, 21:31:00 »

mäni kesä, mäni vuos, nykii vielä kone tuos :'(
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #183 : Tammikuu 04, 2015, 00:57:07 »

mäni kesä, mäni vuos, nykii vielä kone tuos :'(

Hei Jusse, parannusta tilanteeseen on onneksi luvassa, sillä kuten kerroimme joulutervehdyksessämme, Android-laitteille on tulossa Karttaselaimesta keväällä täysin uudistettu versio, joka parantaa yleisesti ottaen sovelluksen suorituskykyä moninkertaiseksi. Tässä yhteydessä myös kartan kääntö tulee sujuvoitumaan.
Kirjattu

Kari

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #184 : Tammikuu 15, 2015, 07:01:03 »

Hei

Ei onnistu paikkamerkkien tuonti muistikortin hakemistosta karttaselain/mydata sony experia z2:lla.

T.kari
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #185 : Tammikuu 16, 2015, 14:34:57 »

Hei

Ei onnistu paikkamerkkien tuonti muistikortin hakemistosta karttaselain/mydata sony experia z2:lla.

T.kari

Hei Kari, pahoittelut tästä ongelmasta!

Saatko jonkin virheilmoituksen tuonnin yhteydessä? Entä onko kyseessä kuinka suuri tiedosto?
Kirjattu

Kari

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #186 : Tammikuu 19, 2015, 19:41:09 »

Hei

Ei onnistu paikkamerkkien tuonti muistikortin hakemistosta karttaselain/mydata sony experia z2:lla.

T.kari

Hei Kari, pahoittelut tästä ongelmasta!

Saatko jonkin virheilmoituksen tuonnin yhteydessä? Entä onko kyseessä kuinka suuri tiedosto?
Väittää 'ei tuotavia paikkamerkkejä' . Tiedostoja (.gpx) on nelisenkymmentä, koot välillä 0.88-9.14 kb:tä. Saman hakemiston tuonti onnistui experia z:taan.
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #187 : Tammikuu 31, 2015, 19:01:56 »

Hei

Ei onnistu paikkamerkkien tuonti muistikortin hakemistosta karttaselain/mydata sony experia z2:lla.

T.kari

Hei Kari, pahoittelut tästä ongelmasta!

Saatko jonkin virheilmoituksen tuonnin yhteydessä? Entä onko kyseessä kuinka suuri tiedosto?
Väittää 'ei tuotavia paikkamerkkejä' . Tiedostoja (.gpx) on nelisenkymmentä, koot välillä 0.88-9.14 kb:tä. Saman hakemiston tuonti onnistui experia z:taan.

Hei, ja isot pahoittelut vastauksen viivästymisestä! Voisitko lähettää jonkin noista tiedostoista asiakaspalveluun, niin voisimme tarkistaa mistä ongelmasta on kyse. Viittaa myös viestissä tähän keskusteluun.
Kirjattu

Peniö

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #188 : Helmikuu 02, 2015, 19:34:17 »

Moro!

Olen ollut Karttaselain ohjelman käyttäjä muutaman vuoden ja nyt tilanne on sellainen, että ohjelma aukeaa kyllä mutta näyttö on vain valkeaa? Ostin uuden plus lisenssin ja koodin asennuskin onnistui oikein. Sammutin puhelimen ja käynnistin puhelimen ja yritin avata karttaselain ohjelmaa uudelleen mutta sama homma, lataa kyllä mutta aukeaa vain valkeana.  Asetusten mukaan Karttaselain ohjelma on ajan tasalla. Puhelin on Samsung Xcover 271.
Mitä tehtävissä?
Kirjattu

xalo73

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #189 : Helmikuu 02, 2015, 21:26:32 »

Tere.
Käytössä  uutena kapulana Xcover2  vanhana Nokia 5320  navi.  Geokätköilyssä on vaikeutena koordinaattien syöttö. Nokialaisessa oli oma paikannus johon koordinaatit saattoi syöttää. Coverista en löydä vastaavaa.
Karttaselaimen ohjeissa neuvotaan  kohteen haku koordinaattien avulla. WGS84  tai ETRS  järjestelmien mukaisesti.  Naattien syöttö on nuukaa ja kun kone sitten hyväksyy muodon niin kohde ei kuitenkaan tule kartalle. Kohde ei mene kartan ulkopuolelle, sen olen tarkiatanut.
Onko coverissa mahdollista käyttää laajempaa aluetta kuin 1:25000. Karttanäyttö ei ainakaan laajene sen isommaksi.
Selain ladattu coveriin 1 helmikuuta 2015  Play-kaupan kautta. Palikkakin tullut huollosta viikko sitten.
t Kari Salo
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #190 : Helmikuu 06, 2015, 16:47:05 »

Moro!

Olen ollut Karttaselain ohjelman käyttäjä muutaman vuoden ja nyt tilanne on sellainen, että ohjelma aukeaa kyllä mutta näyttö on vain valkeaa? Ostin uuden plus lisenssin ja koodin asennuskin onnistui oikein. Sammutin puhelimen ja käynnistin puhelimen ja yritin avata karttaselain ohjelmaa uudelleen mutta sama homma, lataa kyllä mutta aukeaa vain valkeana.  Asetusten mukaan Karttaselain ohjelma on ajan tasalla. Puhelin on Samsung Xcover 271.
Mitä tehtävissä?

Hei, Xcover 271 -laitteessa toimii vain Karttaselain Paikannin -sovelluksen J2ME-versio. Onko kyse siis siitä, vai onko sinulla tarkoitus käyttää varsinaista Karttaselain-sovellusta? Paikannin-sovellusta voi käyttää lähettämään sijaintia itse Karttaselain-sovellukseen, esim. koiran pannassa käytettynä.
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #191 : Helmikuu 06, 2015, 16:53:59 »

Tere.
Käytössä  uutena kapulana Xcover2  vanhana Nokia 5320  navi.  Geokätköilyssä on vaikeutena koordinaattien syöttö. Nokialaisessa oli oma paikannus johon koordinaatit saattoi syöttää. Coverista en löydä vastaavaa.
Karttaselaimen ohjeissa neuvotaan  kohteen haku koordinaattien avulla. WGS84  tai ETRS  järjestelmien mukaisesti.  Naattien syöttö on nuukaa ja kun kone sitten hyväksyy muodon niin kohde ei kuitenkaan tule kartalle. Kohde ei mene kartan ulkopuolelle, sen olen tarkiatanut.
Onko coverissa mahdollista käyttää laajempaa aluetta kuin 1:25000. Karttanäyttö ei ainakaan laajene sen isommaksi.
Selain ladattu coveriin 1 helmikuuta 2015  Play-kaupan kautta. Palikkakin tullut huollosta viikko sitten.
t Kari Salo

Hei Kari, ja pahoittelut tästä ongelmasta! Käytettävät mittakaavat riippuvat kartta-aineistosta, eli ilmakuvissa pienin mittakaava on 1:50000, kiinteistörajoja sisältävissä aineistoissa 1:25000, maastokartoissa 1:800000 ja merikartoissa 1:100000.

Koordinaattihaku kyllä toimii viimeisimpien testiemme mukaan. Voisitko lähettää toimimattomat koordinaatit asiakaspalveluun, niin voimme tarkistaa tilanteen.
Kirjattu

Jusse

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 33
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #192 : Elokuu 22, 2015, 12:42:33 »

Olisiko mahdollista, että kehittäisitte semmoisen ominaisuude, että kun tablettini on vaakatasossa,  niin kulkusuunta olisi vertikaalisti ylöspäin, se helpottaisi veneen ajoa kummasti, kun nuoli ei poukkoilisi oikealta vasemmalle miten sattuu, jos tuo kartta vielä kääntyisi menosuunnan mukaan, niin, että sitä voisi seurata sivusilmäll, eikä koko aika ja focus menisi tabletin pyörittelyyn.
Valtavan hienoa työtä teette, tuotteenne alkaa jo saavuttamaan samanlaisia ominaisuuksia kuin nokiassani oli 2002 ilmaisena palveluna.
Kirjattu

Risto [Karttaselain]

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Viestejä: 154
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #193 : Elokuu 30, 2015, 21:54:00 »

Heh, kiitos hauskasta loppukevennyksestä :) Kertoisitko vielä mikä laiteversio sinulla on käytössäsi? Mikäli ymmärsin toiveesi oikein, niin Android- ja iOS-versioissa taitaakin jo olla haluamasi ominaisuus - eli kulkusuunnan mukaan kääntyvä kartta.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 02, 2015, 18:44:54 kirjoittanut Jukka [Karttaselain] »
Kirjattu

Jusse

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 33
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #194 : Syyskuu 02, 2015, 20:58:54 »

Jos nyt viitsit lukea muutaman viestin taaksepäin, niin tiedät missä ongelma on, eli, kun otan android-tabletin tai puhelimen käteeni ja pidän sitä edessäni niinkuin sitä kuuluu pitää, ei nuoli tai kartta kulje ylöspäin, vaan sattumanvaraiseen suuntaa, joka taas johtuu siitä, että te olette yrittäneet saada kartan käännön toimimaan kompassilla, vaikka kartan kääntöä tulisi ohjata gps:n avulla.

Se johtaa tilanteeseen  jossa kartta kääntyy oikein vain jos laite makaa pöydällä, näin tablettia tai puhelinta ei kuitenkaan ole tarkoitettu käytettäväksi, vaan sitä käytetään telineessä vaakatasossa, olette vuosia luvanneet korjata asian, mutta näin ei tapahdu.MIKSI?
 Miksi myöskään sotket ios-järjestelmän android keskusteluun?
Kirjattu