Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Karttaselain Androidille  (Luettu 174699 kertaa)

samoilija

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 13
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille,karttojen lataamisesta...
« Vastaus #45 : Elokuu 09, 2011, 15:40:07 »

Nyt on lisenssi 1000/2kk kokeilussa ja alustavasti ladattu tulevalta vaeltelualueelta karttoja vain 1:25000 mittakaavalla. Tuolla mittakaavalla niillä saa katettua kohtalaisen alueen (kuten edellä onkin jo mainittu)ja isolta näytöltä saa jotain selvääkin, mutta pari kysymystä siihen liittyen:
-mikä on osoittautunut käytännössä riittäväksi mittakaavaksi eli gps tarkkuus riittää osoittamaan oletko esim. oikealla polulla? Isompaa karttaa voisi ladata 'kriittisistä' paikoista.

-mikä on karttojen lataamislogiikka a) 'tyhjältä' alueelta suhteessa ympäristöön (haetusta pisteestä tasan joka puolelle?),b) jo ladatulta alueelta esim oikeasta reunasta (ylöspäin?oikealle? alaspäin?vasemmallehan ei pitäisi ladata,kun ne kartat jo on!). Tällä tarkoitan sitä, kun karttapohjaa on offline tilassa vieritetty oikealle olemassa olevan kartan reunaan ja sitten siirrytään online tilaan uusia latauksia varten ja tarkoituksena olisi tietystä saada karttalehtiä oletettuun kulkusuuntaan nähden eikä turhaa muualle. Olikohan riittävän sekavasti kerrottu..?

(ehkä tämä keskustelu sopisi parhaiten kartta-aineisto osioon, mutta kun tällä android puolella tuli aloitettua...)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 09, 2011, 15:56:44 kirjoittanut samoilija »
Kirjattu

Vaeltava uave

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #46 : Elokuu 10, 2011, 03:24:31 »


Kuten aimmin kirjoitin, jokainen mittakaavataso ladataan erikseen, joten sormin zoomatessa luonnollisesti karttalatauksia kuluu jokaiselta selatulta mittakaavatasolta. Tässä kannattaa ehdottomasti käyttää mittakaavan pikavalintaa ja siirtyä suoraan haluttuun mittakaavaan, jos välissä olevia mittakaavoja ei tarvitse.


Hiplattavaa näyttöä käyttänyt tietää, että pikavalinta ei mitenkään estä eikä rajoita kartan vapaata zoomailua näytöllä.
Siis kun olet valinnut kartan mittakaavan sovelluksen pikavalinnasta, näytön nipistäminen ja raottaminen lataa jälleen lisää karttoja kuhunkin zoomaukseen lähinnä sopivalta mittakaavatasolta.

Pikavalinnoista riippumatta zoomailu voi kuluttaa rajatun karttalisenssin loppuun - tosin vain jos puhelin (tms. päätelaite) on nettiyhteydessä ja sovellus voi ylipäätään hakea karttoja.
Tässä on aito käytettävyysongelma kuin oppikirjasta ikään, sillä näinhän laitteen (näytön) pitää toimia, näinhän käyttäjä sillä tekee, ja karttasovelluskin tekee vain työtä käskettyä.

Mikä tällä hetkellä on varma keino välttyä ylettömän monilta karttojen latauksilta - siirtää sovellus offline tilaan tai muuten estää verkkoyhteys latauspalvelimeen? Mutta pitäähän ne kartat kuitenkin kerran ladata!

Offline-tilassa olisi se (jälleen käyttäjälle) huono puoli, että karttaa tarkoituksella ja etenkin tahattomasti zoomatessa näytölle tulee pelkkää harmaata, eli kartta näyttää olevan täysin hukassa, vaikka jokin/jotkin mittakaavat ja osat siitä saattavat olla muistissa. Tämän voi nytkin kokeilla (saada aikaan) helposti.

Tuotekehitykselle ei liene ylivoimaista keksiä jokin käyttäjän kannalta sopiva ratkaisu, jolla molemmat ongelmat ratkeavat?


Kuten myös sanoin aiemmassa viestissä, zoomaukseen liittyvä turhien karttalehtien lataus (jos zoomausta tehdään useita kertoja sekunnissa) on sovelluksen virhe joka korjataan seuraavaan versioon.

Hyvä, mutta eikös pelkkä fixi olisi syytä korjata ja julkaista heti?


Muu palautteesi näyttää liittyvän yleisesti karttalehtien nopeaan kulumiseen ja mielestäsi korkeaan hintaan verrattuna vaikkapa painettuihin karttoihin. Onkohan asia ihan näinkään, koska tosiaan kuten mainitsin, Karttaselaimen Vuositilauksella lataa 1:25000 -karttaa 5400 neliökilometrin alueen.


Kirjoitin vain siitä arkisesta tuloksesta joka syntyi todellisella laitteella, saatavilla olleella sovelluksella ja omalla karttojen käytöllä.
Voin vakuuttaa että aiempi kertomukseni ja kokemukseni karttaselaimesta Android-puhelimella on yhtä tosi kuin tuo esimerkki jakolaskusta  8)


Ja kuten sanoin, rajoittamattomat lisenssit ovat jatkossa tulossa myös Androidiin niille, jotka ne kokevat tarpeellisiksi.

Hyvä. Jos minulla on silloin edelleen Android-puhelin, voisi harkita uutta koekierrosta Suomen kamaralla.
 
Toivottavasti jo syksyllä tulee näiden uusien isonäyttöisten puhelinten maastokarttavertailua vaikkapa Metsästäjä-lehteen, Tekniikan maailmaan tms.

---
Vaeltava aave ei koskaan unohda.

- vvs
Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Androidille,karttojen lataamisesta...
« Vastaus #47 : Elokuu 10, 2011, 10:05:36 »

Nyt on lisenssi 1000/2kk kokeilussa ja alustavasti ladattu tulevalta vaeltelualueelta karttoja vain 1:25000 mittakaavalla. Tuolla mittakaavalla niillä saa katettua kohtalaisen alueen (kuten edellä onkin jo mainittu)ja isolta näytöltä saa jotain selvääkin, mutta pari kysymystä siihen liittyen:
-mikä on osoittautunut käytännössä riittäväksi mittakaavaksi eli gps tarkkuus riittää osoittamaan oletko esim. oikealla polulla? Isompaa karttaa voisi ladata 'kriittisistä' paikoista.

-mikä on karttojen lataamislogiikka a) 'tyhjältä' alueelta suhteessa ympäristöön (haetusta pisteestä tasan joka puolelle?),b) jo ladatulta alueelta esim oikeasta reunasta (ylöspäin?oikealle? alaspäin?vasemmallehan ei pitäisi ladata,kun ne kartat jo on!). Tällä tarkoitan sitä, kun karttapohjaa on offline tilassa vieritetty oikealle olemassa olevan kartan reunaan ja sitten siirrytään online tilaan uusia latauksia varten ja tarkoituksena olisi tietystä saada karttalehtiä oletettuun kulkusuuntaan nähden eikä turhaa muualle. Olikohan riittävän sekavasti kerrottu..?

(ehkä tämä keskustelu sopisi parhaiten kartta-aineisto osioon, mutta kun tällä android puolella tuli aloitettua...)

Hei Samoilija! Alla vastauksia kysymyksiisi:

Sopiva karttamittakaava vaellushommiin on varmaan aika henkilökohtainen kysymys. Itse olen käyttänyt menestyksellä juuri tuota mainitsemaasi 1:25000 mittakaavaa. Lisäksi olen ladannut joitakin hankalia paikkoja (reitin haarautumispaikat, mutkikkaat nousut, veden ylitykset jne...) pykälää tarkemmassa mittakaavassa. Aivan tarkimmat mittakaavat (esim. 1:5000) olen suosiolla jättänyt geokätköilijoille ja muille suurta  tarkkutta kaipaaville. Vaellushommissa näin tarkalle kartalle ei juuri ole käyttöä.

Karttoja ladataan tyypillisesti tasaisesti ruutukeskipisteen ympäristöstä joka suuntaan. Karttaa ladataan aina jonkin verran ruudun reunan yli koska kiinteän kokoiset karttatiilit eivät koskaan täsmää täysin ruudun reunoihin. Mainitsemaasi ennustavaa käyttäytymistä Karttaselaimen karttalatauksissa ei toistaiseksi ole. Tätä ongelmaa varten meillä on kehitteillä joitakin automaattisia lataustekniikoita (esim. piirrerrettyä reittiä seuraava karttojen etukäteislataus) mutta näiden julkaisusta lopulliseen tuotteeseen ei ole vielä aikataulua.
Kirjattu

samoilija

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 13
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille,karttojen lataus
« Vastaus #48 : Elokuu 10, 2011, 12:39:37 »

Kiitos vastauksesta...

..noin olin huomannut karttojen latautuvan uudelta alueelta. Ehkä en riittävän tarkasti selvittänyt tätä lisäkarttojen latautumista jo olemassa olevalle alueelle, jonka reuna-alueet voivat olla edellisten latausten jäljiltä kovin 'palikoituneet'. Siinä tapauksessa en varmuudella saanut selville, kuinka uudet lehdet samalla mittakaavalla  latautuivat: tuliko lisää suorakaiteen muotoinen alue, vai täyttyivätkö 'palikoituneet' reunat jollain logiikalla ja miten. Kaikki tämä siis kun on siirrytty tyhjälle (=uudelle) alueella, eikä  enää liikuteta karttapohjaa, vaan annetaan uusien lehtien latautua rauhassa paikallaan ja sen jälkeen tutkitaan latauksia offline tilassa.

Mutta eihän tuo ole suurikaan ongelma, tieto auttaisi vaan säästäväiseen karttojen lataamiseen. Ja kun kartat on kerran suunnitelmallisesti ladattu (sopiva mittakaava, oikea alue) ei mielestäni ole mitään järkeä liikuttaa karttaa ja zoomailla sitä online tilassa vaan AINA offline!!!

Muuten itselläni ladatut kartat toimivat puhelimen muistista upeasti ja ongelmitta, eikä ladatuilta mittakaavoilta koskaan tule pimeitä sivuja. Latauksissa on ehdottoman järkevää käyttää esivalittua mittakaavaa (kuten aik ehdotettu), koska sormien zoomaillessa helposti hyppää jonkun mittakaavan ohi....tulisiko siitä niitä pimeitä sivuja?

No niin, eiköhän omat 'ongelmani' liene selvitetty, nyt vaan odottelemaan seuraavaa Android kehitysversiota, eikö?

« Viimeksi muokattu: Elokuu 10, 2011, 13:48:57 kirjoittanut samoilija »
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #49 : Elokuu 13, 2011, 11:09:39 »


Kuten aimmin kirjoitin, jokainen mittakaavataso ladataan erikseen, joten sormin zoomatessa luonnollisesti karttalatauksia kuluu jokaiselta selatulta mittakaavatasolta. Tässä kannattaa ehdottomasti käyttää mittakaavan pikavalintaa ja siirtyä suoraan haluttuun mittakaavaan, jos välissä olevia mittakaavoja ei tarvitse.


Hiplattavaa näyttöä käyttänyt tietää, että pikavalinta ei mitenkään estä eikä rajoita kartan vapaata zoomailua näytöllä.
Siis kun olet valinnut kartan mittakaavan sovelluksen pikavalinnasta, näytön nipistäminen ja raottaminen lataa jälleen lisää karttoja kuhunkin zoomaukseen lähinnä sopivalta mittakaavatasolta.

Pikavalinnoista riippumatta zoomailu voi kuluttaa rajatun karttalisenssin loppuun - tosin vain jos puhelin (tms. päätelaite) on nettiyhteydessä ja sovellus voi ylipäätään hakea karttoja.
Tässä on aito käytettävyysongelma kuin oppikirjasta ikään, sillä näinhän laitteen (näytön) pitää toimia, näinhän käyttäjä sillä tekee, ja karttasovelluskin tekee vain työtä käskettyä.

Tämä on hyvä pointti, ja meillä onkin kehityslistalla muuttaa toiminnallisuutta niin, että sormizoomaus ei välttämättä vaihtaisi mittakaavatasoa, vaan pelkästään zoomaisi nykyistä tasoa (siten että karttalehtiä ei ladattaisi enempää). Mittakaavaa voisi tällöin edelleen vaihtaa muilla tavoilla (volume-napit, +/- -napit tai mittakaavan pikavalinta).


Kuten myös sanoin aiemmassa viestissä, zoomaukseen liittyvä turhien karttalehtien lataus (jos zoomausta tehdään useita kertoja sekunnissa) on sovelluksen virhe joka korjataan seuraavaan versioon.

Hyvä, mutta eikös pelkkä fixi olisi syytä korjata ja julkaista heti?

Kaikkien (pientenkin) korjausten julkaiseminen vaatii aina jonkin verran testausta jotta ei samalla rikota jotain muuta. Nyt on kuitenkin jo julkaistu Android-versio 1.1.2, jossa on korjattu meidän tiedossamme olevat ongelmat jotka aiheuttivat ylimääräisiä latauksia.


Muu palautteesi näyttää liittyvän yleisesti karttalehtien nopeaan kulumiseen ja mielestäsi korkeaan hintaan verrattuna vaikkapa painettuihin karttoihin. Onkohan asia ihan näinkään, koska tosiaan kuten mainitsin, Karttaselaimen Vuositilauksella lataa 1:25000 -karttaa 5400 neliökilometrin alueen.


Kirjoitin vain siitä arkisesta tuloksesta joka syntyi todellisella laitteella, saatavilla olleella sovelluksella ja omalla karttojen käytöllä.
Voin vakuuttaa että aiempi kertomukseni ja kokemukseni karttaselaimesta Android-puhelimella on yhtä tosi kuin tuo esimerkki jakolaskusta  8)

Kyllä, ja tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että käytettävyyttä voi edelleen parantaa, ja se onkin tarkoitus tehdä. Yksi parannus olisi varmasti tuo sormizoomauksen rajoittaminen valitulle mittakaavatasolle josta mainitsin yllä. Myös muita parannuksia tehdään ja mietitään jatkuvasti. Sitä varten mielellämme kuulisimme konkreettisia parannusehdotuksia myös käyttäjiltä.

Kiitos paljon palautteesta ja kommenteista!
« Viimeksi muokattu: Elokuu 13, 2011, 11:11:25 kirjoittanut Juksu »
Kirjattu

JK

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #50 : Elokuu 29, 2011, 09:21:28 »

Hyviä kysymyksiä! Tämänhetkisessä Android-versiossa reittejä ei voi tuoda eikä viedä sovelluksesta. GPX-tuki on tulossa mukaan ~ kuukauden sisällä, jolloin onnistuu reittien siirto molempiin suuntiin.

GPX-import/Export-toiminnolle olisi kovasti käyttöä. Latailin karttaselaimen android-marketista pari päivää sitten enkä vielä löytänyt tuollaista ohjelman valikoista. Onhan tämä ominaisuus edelleen tulossa? :)
Kirjattu

Evreka

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #51 : Syyskuu 04, 2011, 11:46:04 »

Nyt on aloituspaketti ostettuna kokeiluun, josko tästä saisi edullisen koira-gps:n tk-102:n kanssa. Olettaen että paikannus tulee syksyn aikana android-versioonkin  :)
ZTE Bladella (2.2 froyo) toimii offline-tilassa kelvollisesti, mutta online-tilassa huomioin että nopeasti scrollatessa puhelin ei ehtinyt mukaan ja muutaman kerran karttatiili välähti harmaana ja se  ladattiin uudelleen. Nopeasti kuitenkin oppi että liikuttaa karttaa hyvin hitaasti ettei tule turhia latauksia.

Sellainen ominaisuus olisi hyvä että saisi yläpalkin piilotettua.
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #52 : Syyskuu 04, 2011, 17:45:07 »

Nyt on aloituspaketti ostettuna kokeiluun, josko tästä saisi edullisen koira-gps:n tk-102:n kanssa. Olettaen että paikannus tulee syksyn aikana android-versioonkin  :)
ZTE Bladella (2.2 froyo) toimii offline-tilassa kelvollisesti, mutta online-tilassa huomioin että nopeasti scrollatessa puhelin ei ehtinyt mukaan ja muutaman kerran karttatiili välähti harmaana ja se  ladattiin uudelleen. Nopeasti kuitenkin oppi että liikuttaa karttaa hyvin hitaasti ettei tule turhia latauksia.

Sellainen ominaisuus olisi hyvä että saisi yläpalkin piilotettua.

Kyllä on paikannus tulossa jo seuraavaan versiopäivitykseen. Meillä on tuo sama testilaite tosiaan käytössä, ja en saanut tuota karttatiilien ylimääräistä latausta toistumaan ainakaan vielä.. huomioithan, että karttatiilin välähtäminen harmaana ei aina tarkoita sitä, että se ladattaisiin palvelimelta, vaan välähdys voi näkyä vaikka karttatiili ladattaisiin välimuististakin (varsinkin jos skrollataan nopeasti ja puhelin ei ole kovin tehokas).

Yläpalkin piilotus kuulostaa hyvältä idealta ja voimme lisätä senkin ominaisuuden seuraavaan versiopäivitykseen!
Kirjattu

Evreka

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #53 : Syyskuu 04, 2011, 20:00:32 »

Nyt on aloituspaketti ostettuna kokeiluun, josko tästä saisi edullisen koira-gps:n tk-102:n kanssa. Olettaen että paikannus tulee syksyn aikana android-versioonkin  :)
ZTE Bladella (2.2 froyo) toimii offline-tilassa kelvollisesti, mutta online-tilassa huomioin että nopeasti scrollatessa puhelin ei ehtinyt mukaan ja muutaman kerran karttatiili välähti harmaana ja se  ladattiin uudelleen. Nopeasti kuitenkin oppi että liikuttaa karttaa hyvin hitaasti ettei tule turhia latauksia.

Sellainen ominaisuus olisi hyvä että saisi yläpalkin piilotettua.

Kyllä on paikannus tulossa jo seuraavaan versiopäivitykseen. Meillä on tuo sama testilaite tosiaan käytössä, ja en saanut tuota karttatiilien ylimääräistä latausta toistumaan ainakaan vielä.. huomioithan, että karttatiilin välähtäminen harmaana ei aina tarkoita sitä, että se ladattaisiin palvelimelta, vaan välähdys voi näkyä vaikka karttatiili ladattaisiin välimuististakin (varsinkin jos skrollataan nopeasti ja puhelin ei ole kovin tehokas).

Yläpalkin piilotus kuulostaa hyvältä idealta ja voimme lisätä senkin ominaisuuden seuraavaan versiopäivitykseen!

Juu, korjaanpa vähän sanomisia. :P
En saanut itsekään toistumaan tuota mistä sanoin vaikka yritin jonkin aikaa, lienee ollut kyse siitä että olen käynyt kartta-alueen reunan lähellä ja ohjelma on ladannut ruudun ulkopuolelta, jota en ole huomannut kun olen suihkinut sormella pitkin ruutua.
Lisähuomiona vielä, mukavan yksinkertaisena olette pitäneet karttanäkymän.
Kirjattu

Evreka

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #54 : Syyskuu 09, 2011, 13:25:04 »

No nyt on paikannusta androidilla testattu. Paikannettavana puhelimena toimi Samsung S5620. Hyvin toimi, nyt uskaltanee tilata tk-102 paikantimen.
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #55 : Syyskuu 09, 2011, 14:20:17 »

Hieno homma, Evreka!

TK-102 toimii paikanninlaitteena hyvin (kunhan kohdalle ei satu viallista laitetta, joista on myös nähty raportteja). Toinen harkinnan arvoinen paikannuslaite TK-102:n vaihtoehdoksi on Samsung Xcover 271 (joka toimii paikannuskäytön ulkopuolella myös puhelimena). Kokemuksia laitteesta täällä:

http://www.karttaselain.fi/forum/index.php?topic=718.msg1882#msg1882
Kirjattu

Jusse

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 33
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #56 : Helmikuu 13, 2012, 16:58:12 »

Uppia hiukan


"Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #15 : Kesäkuu 10, 2011, 19:50:46 »
Moi Jusse,

Pahoittelut vastauksen viivästymisestä. Kysymyksesi on todellakin asiallinen ja hyvä.

Androidin ensimmäiseen versioon ei tule kääntyvää karttaa, vaan käytössä on karttapohjoinen. Kompassi näkyy myös kartan päällä. Kääntyvä kartta on tulossa tulevissa versioissa."

Olisikohan tuohon perkeleellisen hyvään tuotteeseenne saatavilla kääntyvä kartta ?
Kirjattu

MMP

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #57 : Helmikuu 15, 2012, 09:31:34 »

Onko mahdollista tallentaa paikantimen reitti karttaselaimella? Symbian-versiossahan paikantimen reitin tallennus löytyy, mutta miten Android? En ainakaan helposti löytänyt tietoa asiasta, saatoin olla sokeakin.
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #58 : Helmikuu 16, 2012, 23:58:53 »

Uppia hiukan


"Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #15 : Kesäkuu 10, 2011, 19:50:46 »
Moi Jusse,

Pahoittelut vastauksen viivästymisestä. Kysymyksesi on todellakin asiallinen ja hyvä.

Androidin ensimmäiseen versioon ei tule kääntyvää karttaa, vaan käytössä on karttapohjoinen. Kompassi näkyy myös kartan päällä. Kääntyvä kartta on tulossa tulevissa versioissa."

Olisikohan tuohon perkeleellisen hyvään tuotteeseenne saatavilla kääntyvä kartta ?

Hei,

Kääntyvä kartta on edelleen tulossa Android-versioon, valitettavasti se on hieman viivästynyt. Viimeisimpänä mukaan tullut suuntanuoli kohteeseen myös hieman lievittää tätä puutetta, mutta myös kartan kääntö on tulossa (sanoisin, että kevään aikana).
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Karttaselain Androidille
« Vastaus #59 : Helmikuu 17, 2012, 00:00:19 »

Onko mahdollista tallentaa paikantimen reitti karttaselaimella? Symbian-versiossahan paikantimen reitin tallennus löytyy, mutta miten Android? En ainakaan helposti löytänyt tietoa asiasta, saatoin olla sokeakin.

Tätä ominaisuutta ei vielä ole mukana, mutta on tulossa (en osaa luvata tarkempaa aikataulua tällä hetkellä, mutta tiedotamme asiasta heti kun mahdollista).
Kirjattu