Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Karttaselain Qt  (Luettu 32469 kertaa)

VaPePa

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 14
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #15 : Joulukuu 20, 2011, 12:33:41 »

Sori ! Siis ongelma koski Qt 1.1.5 versiota. Tämä vanha karttaselain oli vähän aikaan rinnalla mutta otin sen pois kun Qt:n tuli kiinteistörajat. Paljonko puhelimessa tarvitsee vapaata muistia Qt:a varten ? Itsellä vapaana 11 Mt.

T:VaPePa
Kirjattu

lana

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #16 : Joulukuu 20, 2011, 20:45:01 »

Aloittelijan ongelma:
Latasin upouuteen Nokia N8-00:aan Karttaselain Qt:n, mutta asentaminen ei onnistu.
Kun asennuksen edistymistä kuvaava palkki on edennyt noin 3/4:n mittaiseksi, se jämähtää ja tulee ilmoitus "Asennus keskeytetty" ja siihen homma sitten jääkin.

Olisiko kellään ideaa, mistä tämä voisi johtua? Eikö tuo Qt kuitenkin pitäisi sopia N8:lle?
Kirjattu

Janne [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #17 : Joulukuu 20, 2011, 20:56:53 »

Sori ! Siis ongelma koski Qt 1.1.5 versiota. Tämä vanha karttaselain oli vähän aikaan rinnalla mutta otin sen pois kun Qt:n tuli kiinteistörajat. Paljonko puhelimessa tarvitsee vapaata muistia Qt:a varten ? Itsellä vapaana 11 Mt.

T:VaPePa

Vapaata tallennustilaa tarvitaan 1-10 megatavua riippuen siitä onko puhelimess Qt asennettuna vai ei. Qt saattaa olla mahdollista asentaa myös muistikortille tai massamuistiin.

Onko puhelimesi ohjelmistoversio uusin mahdollinen? Jos ei ole, kannattaa päivittää uusimpaan.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 20, 2011, 20:59:13 kirjoittanut janne »
Kirjattu

Janne [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #18 : Joulukuu 20, 2011, 20:59:24 »

Aloittelijan ongelma:
Latasin upouuteen Nokia N8-00:aan Karttaselain Qt:n, mutta asentaminen ei onnistu.
Kun asennuksen edistymistä kuvaava palkki on edennyt noin 3/4:n mittaiseksi, se jämähtää ja tulee ilmoitus "Asennus keskeytetty" ja siihen homma sitten jääkin.

Olisiko kellään ideaa, mistä tämä voisi johtua? Eikö tuo Qt kuitenkin pitäisi sopia N8:lle?

Qt-versio sopii erinomaisesti N8:lle mutta minun korviini kuullostaa että itse Qt:n kirjastojen asennuksessa on laitteessasi jotain ongelmia. Varmista aivan aluksi että puhelimesti ohjelmisto on uusin mahdollinen. Mikäli ohjelimiston päivitys ei auta, ainoa ratkaisu saattaa olla tehdasasetuksien palauttaminen. Tähän on ohjeita puhelimesi käyttöohjeessa. Tee kuitenkin varmuuskopio puhelimestasi ennen tehdasasetusten palauttamista jos päädyt siihen.
Kirjattu

VaPePa

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 14
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt ei käynisty...
« Vastaus #19 : Joulukuu 20, 2011, 21:41:12 »

Hei !

Viellä kertaus tilanteesta jossa Qt ei käynisty. Puhelin on 5230  tyyppi RM-588 softa v.51.0.002 eli uusin, jossa vapaana 11 Mt muistia Qt 1.1.5 asennetuna. Oli aikaisemmin Qt 1? eka julkinen. Myös Karttaselain oli rinnalla mutta poistin senkin. Asennettu muistikortille, ainakin ohjelman perässä näkyy toi muistikortin logo.

T:VaPePa :'(

Ps. Kokeiluja jatkettu, mutta laihoin tuloksin. Käynistyy satunnaisesti 20-40 kerran yrittämisen jälkeen. Muistia kun Qt päällä on vapaana 10Mt. Voisiko asiaan vaikuttaa kun minulla täytyy hyväksyä internetyhteys (Valitse yhteys, kysyy kaksi kertaa)  manuaallisesti vanhassa Qt:ssa se ei vaikuttanut mutta entäs tässä 1.1.5?
Ps.. Nyt myös kännyn käyttis on uudelleen asennettu, ei apua  :(
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 21, 2011, 14:15:27 kirjoittanut VaPePa »
Kirjattu

Risto [Karttaselain]

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Viestejä: 154
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #20 : Joulukuu 21, 2011, 15:11:03 »

Harmillista!

Olemme juuri tekemässä viimeisiä testejä seuraavan Qt-version julkaisua varten. Julkaisu tehdään aivan lähipäivinä. Voisi olla hyvä testata muuttaako uusi versio tilannetta sinun kohdallasi, sen verran omituisesta ongelmasta on kyse.

Jos lähettäisit minulle IMEI-koodisi puhelimesta osoitteeseen risto (at) karttaselain (piste) fi. Lähetän sinulle sitten julkaisuehdokkaan uudesta Qt-versiosta sekä ohjeet kuinka pystyt uutta versiota kokeilemaan. Kävisikö tämä?

Risto
Kirjattu

VaPePa

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 14
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #21 : Joulukuu 21, 2011, 15:52:01 »

Hei !

Kaikki kokeilut otetaan vastaan. Juuri ajattelin asentaa vanhemman Qt version josko se toimisi? Pitäisikö ensin putsata puhelin jotenkin paremmin kuin poista sovellus kohdasta?

T:VaPePa
Ps. S-postiin lähetetty imei
Kirjattu

koirankusettaja

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #22 : Joulukuu 22, 2011, 10:57:14 »

Hei
Oli samoja ongelmia VaPePa:n kanssa kun latasin QT-version, ei suostunut käynnistymään. Omassa Nokian C5-03 puhelimessa ratkesi ongelma seuraavasti. " asetukset - yhteydet - verkkokohteet - valinnat - oletusyhteys - internet " Alkuun käynnistäessä kysyi kaksi kertaa yhteyttä ja sammui itsestään sen jälkeen, nyt toimii QT moitteettomasti.
Paikantimena on tällä hetkellä HT-24 joka toimii hyvin, mutta olisin kysellyt onko QT- versioon tulossa toimintoa jolla näkee seurattavan kohteen nopeus ja keskitys mahdollista siirtää seurattavaan kohteeseen?
Kirjattu

VaPePa

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 14
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #23 : Joulukuu 22, 2011, 14:53:34 »

Hei !

Kiitos koirankusettaja. No nyt käynistyy kun muutin tuon oletusyhteyden internetiksi. Ilmeisesti kännyn käyttiksen päivityksessä on muuttunut tuo asetus tai uusin Qt on "herkempi" tuolle asetukselle  ;)
Hieno homma kun nyt näyttäis pelittävän...

T:VaPePa

Ps. Ajatuksia miksi karttaselain on aina kysynyt yhteyttä nettiin, kun esim. endomondo tai Sport tracker ei ole kysynyt ikinä mitään? Eli voiko ohjelman esim Qt tehdä niin ettei se kysele mitään?  No nyt ongelma on ratkaistu mutta....
Pss. Vika voi johtua kun olen kokeillut toisen operaattorin simmiä puhelimessa? Yhteys asetukset muuttuneet?
Ajatuksia vaan...
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 27, 2011, 17:58:17 kirjoittanut VaPePa »
Kirjattu

Risto [Karttaselain]

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Viestejä: 154
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #24 : Joulukuu 23, 2011, 16:30:32 »

Hieno homma, ja kiitoksia "Koirankusettajalle" hyvästä huomiosta. Ehdottamallasi asetuksella saa verkkovirheitä vähennettyä dramaattisesti. Mainitsemasi paikantimen tarkempi seuranta on tulossa varmasti myöhemmässä vaiheessa Karttaselain Qt:hen.

Risto

p.s. Juuri äsken julkaistu uusi versio Karttaselain Qt 1.1.6 löytyy nyt muuten lataussivulta. :)
Kirjattu

marder

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 35
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #25 : Joulukuu 28, 2011, 16:08:15 »

Karttaselain Qt:n nykyinen versio ei vielä toimi N9-alustalla, ja selvitystyö tämän suhteen on käynnissä. Kannattaa pysyä linjoilla!

Mikähän on tilanne?
Kirjattu

Risto [Karttaselain]

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Viestejä: 154
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #26 : Joulukuu 29, 2011, 13:24:29 »

Ensimmäinen käännös Karttaselain Qt:sta N9:lle on tehty ja ohjelma on saatu laitteessa käyntiin. Kaikki Qt-version tutut ominaisuudet toimivat periaatteessa myös N9-versoissa, mutta sovelluksessa on muita merkittäviä puutteita. Esimerkiksi  käyttöliittymäelementit (valikot, painikkeet jne) ovat melko karun näköisiä vielä, fontit turhan pieniä jne.. Lisäksi sovellus toimii N9:ssä vain vaakatasomoodissa. Tällä hetkellä N9-version käyttö vaatii melkeinpä sen, että Karttaselain Qt on käyttäjälle Symbianin puolelta tuttu.

Mikäli joku haluaa tällaista "Experimental"-versiota kokeilla omassa laitteessaan, niin voin lähettää sovelluksen vaikkapa sähköpostilla. Pistäkää viestiä risto (at) karttaselain (piste) fi, niin laitan N9-version latauslinkin paluupostissa. Huom: Karttaselain Qt N9-laitteelle on varhainen koeversio, emmekä tarjoa sille virallista tukea. Toki kommentteja sähköpostiin saa lähettää jne.. 
Kirjattu

Satunnaikalastaja

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 5
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #27 : Tammikuu 02, 2012, 16:42:34 »

Pikkujuttu mutta mainittakoon: QT online-käytössä käytin ilmaisversion lataukset loppuun, jolloin sovellus kysyi aktivointikoodia. Syötin sen ja QT kertoi aktivoinnin onnistuneen, mutta ei ladannut uusia karttalehtiä (yläreunan latausten lukumäärä näytti yhä nollaa). Suljin sovelluksen, käynnistin uudelleen ja tarkistin aktivoinnin tilan, niin pelasi jälleen. En tullut kokeilleeksi, mutta ehkä pelkkä aktivoinnin tilan tarkastaminen olis riittänyt.
Kirjattu

Janne [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #28 : Tammikuu 04, 2012, 17:29:34 »

Pikkujuttu mutta mainittakoon: QT online-käytössä käytin ilmaisversion lataukset loppuun, jolloin sovellus kysyi aktivointikoodia. Syötin sen ja QT kertoi aktivoinnin onnistuneen, mutta ei ladannut uusia karttalehtiä (yläreunan latausten lukumäärä näytti yhä nollaa). Suljin sovelluksen, käynnistin uudelleen ja tarkistin aktivoinnin tilan, niin pelasi jälleen. En tullut kokeilleeksi, mutta ehkä pelkkä aktivoinnin tilan tarkastaminen olis riittänyt.

Kiitos huomiosta! Tämä onkin tiedossa oleva bugi joka on käsittääkseni jo korjattu mutta korjattua versiota ei ole vielä julkaistu.
Kirjattu

Yonexi

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #29 : Helmikuu 11, 2012, 13:47:14 »

Moro!

Onko tämän QT version käyttämä välimuisti yhteensopiva eri versioiden välillä?

Asensin N8 luuriin uusimman Belle päivityksen jonka yhteydessä vanha karttaselaimen QT versio poistettiin. Talteen jäi kuitenkin tuo välimuisti (E:\Karttaselain.cache) ja asensin selaimen uudestaan (v1.1.7). Nyt kuitenkaan lataamani kartat ja tallentamani reitit eivät enää näy, ainoastaan muutama tallennettu paikkamerkki toimii. Onko olemassa mitään kikkaa jolla nuo saisi palautettua?
Kirjattu