Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Karttaselain Qt  (Luettu 32471 kertaa)

sa-muli

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 9
    • Profiili
    • Sähköposti
Karttaselain Qt
« : Elokuu 09, 2011, 11:39:14 »

Minulla on puhelimessa vanhempi Karttaselain versio. Nyt asensin siihen uuden Karttaselain Qt:n. Käyttääkö uusi versio mitenkään hyväksi vanhoja jo ladattuja välilehtiä yms. vai voinko huoleta poistaa vanhan version puhelimesta?
Kirjattu

Risto [Karttaselain]

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Viestejä: 154
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #1 : Elokuu 09, 2011, 12:25:30 »

Uuden ja vanhan version välimuistit ovat erilliset. Qt-versio ei käytä vanhan version välimuistia, ja vanhan version voi huoletta poistaa laitteesta. Sovellukset toimivat myös rinnakkain samassa laitteessa.
Kirjattu

sa-muli

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 9
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #2 : Elokuu 09, 2011, 22:43:51 »

Tuleeko Qt versioon sama ominaisuus mikä vanhassa on, että pystyy tietyltä alueelta lataamaan kartat muistiin? Oliko vanhassa jotain 15 neliökilometriä...
Kirjattu

Janne [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #3 : Elokuu 10, 2011, 10:07:42 »

Qt-version ominaisuudet tuodaan syksyn kuluessa samalle tasolle nykyisen S60-version ja iOS-version kanssa. Välimuistin esilataus tulee mukaan Qt-versiolle sovitetussa muodossa.
Kirjattu

mikko

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #4 : Elokuu 10, 2011, 13:37:05 »

Onko karttaselaimesta tulossa QT versiota Nokian Meego Harmattan alustalle? N9:n hankinta mielessä...
Kirjattu

Risto [Karttaselain]

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Viestejä: 154
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #5 : Elokuu 11, 2011, 08:56:42 »

Kyllä, N9:ssä on natiivi Qt-tuki joten Karttaselain saadaan myös Harmattan-alustalle.
Kirjattu

VaPePa

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 14
    • Profiili
Karttaselain Qt vs. vanha symbian
« Vastaus #6 : Elokuu 17, 2011, 21:24:58 »

Hei !

Onko todella, että karttalehtien/tiilien kulutuksessa on näin suuri ero. Kun Qt:n avaa uudessa paikassa menee 3-10 tiiltä kun vanhassa symbian versiossa yksi. Eli samalla hinnalla pitäis esim. vanha 2500 kpl vs. 12 500 kpl Qt tiiliä !!!! Toimii kyllä jouhevammin.
Kirjattu

Risto [Karttaselain]

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Viestejä: 154
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #7 : Elokuu 17, 2011, 22:07:11 »

Olet huomannut aivan oikein. Tiilipohjaisen karttanäkymän vuoksi kuluu Qt-versiossa lukumäärällisesti enemmän karttalatauksia. Alkuperäisessä Symbian-versiossa oli karttalehti koko näytön kokoinen, mutta toisaalta vierekkäiset karttalehdet sisälsivät jonkin verran päällekkäisyyttä. Qt-versio sisältää enemmän karttalatauksia sekä aloituspaketissa että Kausi- että vuosi-lisensseissä.

Hyväksihavaittuja keinoja karttalatauksien säästämiseksi on mm. seuraavat:
-Siirtyessä selailemaan aluetta joka on kaukana nykyisestä sijainnista, kannattaa käyttää Hakutoimintoa syöttämällä siihen mahdollisimman tarkan osoitteen.
-Mittakaavoja vaihdettaessa kannattaa valita suoraan käytettävä mittakaava keskimmäisestä valikosta. Tällöin välttää välissä olevien ns. turhien mittakaavojen karttalehtien lataamisen
-Käyttää offline-tilaa silloin kun se on mahdollista

Pyrimme tuomaan mahdollisimman pian Qt-versioon samat rajoittamattomat plus-tilaukset kuin mitä iPhoneen on jo nyt saatavilla. Tällöin ei tarvitse välittää karttalatauksien määrästä.
Kirjattu

marder

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 35
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #8 : Lokakuu 17, 2011, 11:11:42 »

Kyllä, N9:ssä on natiivi Qt-tuki joten Karttaselain saadaan myös Harmattan-alustalle.

Onko varmaa että Karttaselain toimii N9:ssä saatavilla olevalla versiolla?
Kirjattu

Risto [Karttaselain]

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Viestejä: 154
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #9 : Lokakuu 17, 2011, 14:08:31 »

Karttaselain Qt:n nykyinen versio ei vielä toimi N9-alustalla, ja selvitystyö tämän suhteen on käynnissä. Kannattaa pysyä linjoilla!
Kirjattu

nordah

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 2
    • Profiili
    • Sähköposti
Bugeja
« Vastaus #10 : Marraskuu 03, 2011, 20:12:31 »

Terve kaikille. Ekaa kertaa foorumilla.
Karttaselainta on tullut käytettyä nyt n. puolisentoista vuotta. Vuoden verran maksullisena.

Vaihdoin syksyllä Qt versioon ja pääosin toimii huomattavasti vanhaa paremmin. Muutamia hieman erikoisia bugeja on tullut huomattua ehkä johtuen paikoista joissa liikun. Nämä ensimmäiset olivat jo ekassa Qt versiossa.
-Offline bugi: Kun poistun kokonaan verkon kuuluvuusalueelta ei karttaselain suostu toimimaan ollenkaan. Verkon alueella offlinenä toimii kyllä.
-Kartan sammumis bugi: Jos osa avoinna olevasta kartasta on norjan puolella niin ruutu näyttää pimeää..
Lisäksi nyt viimeisimmän päivityksen jälkeen on tullut pari hankalaa vikaa:
-sovellutuksen itsestään sammuilu on lisääntynyt paljon
-verkkovirhe tulee lähes koko ajan jollen ole Wlan verkossa

Puhelimena N8 viimeisimmillä päivityksillä.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 03, 2011, 20:33:17 kirjoittanut nordah »
Kirjattu

Janne [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Bugeja
« Vastaus #11 : Marraskuu 04, 2011, 09:41:05 »

Terve kaikille. Ekaa kertaa foorumilla.
Karttaselainta on tullut käytettyä nyt n. puolisentoista vuotta. Vuoden verran maksullisena.

Vaihdoin syksyllä Qt versioon ja pääosin toimii huomattavasti vanhaa paremmin. Muutamia hieman erikoisia bugeja on tullut huomattua ehkä johtuen paikoista joissa liikun. Nämä ensimmäiset olivat jo ekassa Qt versiossa.
-Offline bugi: Kun poistun kokonaan verkon kuuluvuusalueelta ei karttaselain suostu toimimaan ollenkaan. Verkon alueella offlinenä toimii kyllä.
-Kartan sammumis bugi: Jos osa avoinna olevasta kartasta on norjan puolella niin ruutu näyttää pimeää..
Lisäksi nyt viimeisimmän päivityksen jälkeen on tullut pari hankalaa vikaa:
-sovellutuksen itsestään sammuilu on lisääntynyt paljon
-verkkovirhe tulee lähes koko ajan jollen ole Wlan verkossa

Puhelimena N8 viimeisimmillä päivityksillä.

Voisiko osa ongelmista johtua juuri siitä että sinulla on uusimmat päivitykset puhelimessasi? Karttaselain ei valitettavasti toimi oikein uusimman Qt 4.3 -version kanssa. Kyseisen Qt-version kanssa Karttaselain kaatuilee ja käyttäytyy epävakaasti. Ongelma on tiedossa ja sitä korjataan parhaillaan.
Kirjattu

nordah

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 2
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #12 : Marraskuu 05, 2011, 11:54:57 »

Nuo viimeisimmät varmaankin johtuvat tuosta, mutta tuo offlineongelma ja kartan sammuminen ilmenivät jo syyskuun alussa. Hienoa, että homma on työnalla!
Kirjattu

VaPePa

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 14
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt ei käynisty...
« Vastaus #13 : Joulukuu 19, 2011, 13:32:42 »

Hei !

Erikoinen ongelma uusimman(1.6.5412) Qt:n kanssa. Qt käynistyy vasta 50:n yrityksen jälkeen, tosi raivostuttavaa. Edellinen versio 1.5.433 ei ollut ko. ongelmaa. Puhelin on 5230  tyyppi RM-588 v.51.0.002 eli uusin. Olen asentanut Qt:n jo useasti uudestaan mutta ei apua...

T:VaPePa
Kirjattu

Risto [Karttaselain]

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Viestejä: 154
    • Profiili
Vs: Karttaselain Qt
« Vastaus #14 : Joulukuu 19, 2011, 14:48:50 »

Hei!

Karttaselain versionumeroltaan 1.6.5412 on nimenomaan vanhempi Karttaselain S60, ei Karttaselain Qt. Sovellukset erottaa puhelimessa siitä, että Karttaselain Qt-version ikonissa on pienellä mukana teksti Qt.

Tästä syystä Qt-kirjastojen versiolla ei ole ole vaikutusta ko. sovelluksen toimintaan.

Kannattaa lähteä siitä, että asentaa Karttaselaimen uudelleen. Mikäli ongelma jatkuu, ota yhteyttä asiakaspalveluumme (http://www.karttaselain.fi/support) niin ryhdytään tutkimaan lisää.

Risto
Kirjattu