Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?  (Luettu 14048 kertaa)

Maanmittari

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 23
    • Profiili
S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« : Marraskuu 16, 2011, 21:33:49 »

Moro!

Latasin uuden version E71:een ja se ei löydä välimuistiin ladattuja karttoja. Joudunko lataamaan kaikki uusiksi  :-\ Latauskaan ei tunnu onnistuvan, ilmakuva-> virhe latauksessa, MML:n kartta - > ladataan karttaa -> ladattu 1 % -> tyhjä näyttö, googlen maastokartta latautuu. Perjantaina koiran kanssa kokeeseen - olisko pitänyt jättää lataamatta/saako vanhan version jostain vielä ladattua?
Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #1 : Marraskuu 16, 2011, 21:38:55 »

Moro!

Latasin uuden version E71:een ja se ei löydä välimuistiin ladattuja karttoja. Joudunko lataamaan kaikki uusiksi  :-\ Latauskaan ei tunnu onnistuvan, ilmakuva-> virhe latauksessa, MML:n kartta - > ladataan karttaa -> ladattu 1 % -> tyhjä näyttö, googlen maastokartta latautuu. Perjantaina koiran kanssa kokeeseen - olisko pitänyt jättää lataamatta/saako vanhan version jostain vielä ladattua?

Ongelma johtunee siitä että Maanmittauslaitoksen kaikki karttapalvelut ovat tänään 16.11. olleet jumissa n. klo 14.00 alkaen. Asiasta on tiedote blogissamme.

Valitettavasti asia tuskin korjaantuu ennen huomisaamua kun Maanmittauslaitoksen teknikot palaavat töihin. Me emme voi asialle mitään vaan MML:n on korjattava palvelunsa itse. Korjaustöiden etenemistä voi seurata osoitteessa:
http://www.ktj.fi/sovellusinfo/fi/
Kirjattu

Maanmittari

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 23
    • Profiili
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #2 : Marraskuu 17, 2011, 07:54:23 »

Moro!

Latasin uuden version E71:een ja se ei löydä välimuistiin ladattuja karttoja. Joudunko lataamaan kaikki uusiksi  :-\ Latauskaan ei tunnu onnistuvan, ilmakuva-> virhe latauksessa, MML:n kartta - > ladataan karttaa -> ladattu 1 % -> tyhjä näyttö, googlen maastokartta latautuu. Perjantaina koiran kanssa kokeeseen - olisko pitänyt jättää lataamatta/saako vanhan version jostain vielä ladattua?

Ongelma johtunee siitä että Maanmittauslaitoksen kaikki karttapalvelut ovat tänään 16.11. olleet jumissa n. klo 14.00 alkaen. Asiasta on tiedote blogissamme.

Valitettavasti asia tuskin korjaantuu ennen huomisaamua kun Maanmittauslaitoksen teknikot palaavat töihin. Me emme voi asialle mitään vaan MML:n on korjattava palvelunsa itse. Korjaustöiden etenemistä voi seurata osoitteessa:
http://www.ktj.fi/sovellusinfo/fi/

Huomenta!

Käänsin aamulla sim kortin työpuolelle ja nyt takaisin siviilipuolelle - kas kummaa... Selain löytää nyt välimuistissa olevat kartat !  Kylläpä helpotti huomisia kokeita silmällä pitäen. Uusi versio vaikuttaa oikein hyvältä, mutta pienellä E71 näytöllä toimittaessa suurentunut alapalkki vie nyt noin 1/3 koko näytöstä. Olisiko mahdollista saada näyttövalikko, josta voisi valita mitä näytöllä kartan päällä näytetään ?
Kirjattu

pse

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 49
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #3 : Marraskuu 17, 2011, 21:02:21 »

Millä koordinaattijärjestelmällä nuo koordinaatit on?
Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #4 : Marraskuu 18, 2011, 20:49:37 »

Huomenta!

Käänsin aamulla sim kortin työpuolelle ja nyt takaisin siviilipuolelle - kas kummaa... Selain löytää nyt välimuistissa olevat kartat !  Kylläpä helpotti huomisia kokeita silmällä pitäen. Uusi versio vaikuttaa oikein hyvältä, mutta pienellä E71 näytöllä toimittaessa suurentunut alapalkki vie nyt noin 1/3 koko näytöstä. Olisiko mahdollista saada näyttövalikko, josta voisi valita mitä näytöllä kartan päällä näytetään ?

Hienoa että alkoi toimimaan! Alapalkin piilotus voidaan varmastikin ottaa asetuksiin tulevassa versiopäivityksessä!
Kirjattu

pji

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 7
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #5 : Marraskuu 18, 2011, 22:39:55 »

Hei! Onko S60 uuden version käyttöohje päivitetty? Netissä vielä vanha? Puhelimeen latautuu päivämäärän mukaan uudempi, mutta ei jaksa lukea pieneltä näytöltä.
Uusi versio asentui Nokian C5:een ilman ongelmia, ja näyttää toimivan pöydällä ihan ok. Kiitos.
Koordinaatit on vähän turhaan esillä metsästyskäytössä, joten olisi hyvä jos ne saisi piilotettua. Mittapalkki mustalla pohjalla on hyvä parannus.
Pienellä näytöllä paikantimen nimi/pvm/aika voisi olla myös alapalkissa. Nyt peittää turhaan karttanäkymää keskeltä näyttöä.
Voisiko ulkoiselle paikantimelle laittaa pikanäppäimen ja pelkän ok/peruuta-kuittauksen? Nyt vaatii 12 painallusta saada paikannin seurantaan. Enemmistöllä käyttäjistä lienee kuitenkin vain yksi seurattava, joten tietojen näyttö käynnistettäessä ja ruudun rastitus on turha toimenpide.
Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #6 : Marraskuu 21, 2011, 12:01:26 »

Hei! Onko S60 uuden version käyttöohje päivitetty? Netissä vielä vanha? Puhelimeen latautuu päivämäärän mukaan uudempi, mutta ei jaksa lukea pieneltä näytöltä.
Uusi versio asentui Nokian C5:een ilman ongelmia, ja näyttää toimivan pöydällä ihan ok. Kiitos.
Koordinaatit on vähän turhaan esillä metsästyskäytössä, joten olisi hyvä jos ne saisi piilotettua. Mittapalkki mustalla pohjalla on hyvä parannus.
Pienellä näytöllä paikantimen nimi/pvm/aika voisi olla myös alapalkissa. Nyt peittää turhaan karttanäkymää keskeltä näyttöä.
Voisiko ulkoiselle paikantimelle laittaa pikanäppäimen ja pelkän ok/peruuta-kuittauksen? Nyt vaatii 12 painallusta saada paikannin seurantaan. Enemmistöllä käyttäjistä lienee kuitenkin vain yksi seurattava, joten tietojen näyttö käynnistettäessä ja ruudun rastitus on turha toimenpide.

Kiitos näistä parannusehdotuksista. Otamme nämä huomioon seuraavassa versiopäivityksessä. Tarkistamme myös tuon netissä olevan käyttöohjeen version ASAP!
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #7 : Marraskuu 21, 2011, 18:06:23 »

Hei! Onko S60 uuden version käyttöohje päivitetty? Netissä vielä vanha? Puhelimeen latautuu päivämäärän mukaan uudempi, mutta ei jaksa lukea pieneltä näytöltä.
Uusi versio asentui Nokian C5:een ilman ongelmia, ja näyttää toimivan pöydällä ihan ok. Kiitos.
Koordinaatit on vähän turhaan esillä metsästyskäytössä, joten olisi hyvä jos ne saisi piilotettua. Mittapalkki mustalla pohjalla on hyvä parannus.
Pienellä näytöllä paikantimen nimi/pvm/aika voisi olla myös alapalkissa. Nyt peittää turhaan karttanäkymää keskeltä näyttöä.
Voisiko ulkoiselle paikantimelle laittaa pikanäppäimen ja pelkän ok/peruuta-kuittauksen? Nyt vaatii 12 painallusta saada paikannin seurantaan. Enemmistöllä käyttäjistä lienee kuitenkin vain yksi seurattava, joten tietojen näyttö käynnistettäessä ja ruudun rastitus on turha toimenpide.

Kiitos näistä parannusehdotuksista. Otamme nämä huomioon seuraavassa versiopäivityksessä. Tarkistamme myös tuon netissä olevan käyttöohjeen version ASAP!

Uusin Symbian-käyttöohje on nyt päivitetty sivuille. Kiitos tästä huomiosta, ja pahoittelut häiriöstä!
Kirjattu

pse

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 49
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #8 : Marraskuu 22, 2011, 07:59:41 »

Huomasin tuossa viimeksi rusakkojahdissa mielenkiintoisen ominaisuuden S-60 versiossa.Koira paineli tietä pitkin rusakon perässä ja lähdettiin autolla perään.Yhtäkkiä nopeusnäyttö hyppäsi 50 km/h ja kävi jo kylmät väreet selkäpiissä,että jäikö koira auton alle...ennenkuin tajusin,että näyttikin oman nopeutemme.Olisikohan mahdollista saada valintaa kumman haluaa näyttöön...ulkoisen paikantimen vai oman nopeuden.Metsästyskäytössä tuolla oman nopeuden tiedolla ei ole mitään käyttöä,mutta jossain muussa käytössä varmasti on.
Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #9 : Marraskuu 23, 2011, 15:20:43 »

Huomasin tuossa viimeksi rusakkojahdissa mielenkiintoisen ominaisuuden S-60 versiossa.Koira paineli tietä pitkin rusakon perässä ja lähdettiin autolla perään.Yhtäkkiä nopeusnäyttö hyppäsi 50 km/h ja kävi jo kylmät väreet selkäpiissä,että jäikö koira auton alle...ennenkuin tajusin,että näyttikin oman nopeutemme.Olisikohan mahdollista saada valintaa kumman haluaa näyttöön...ulkoisen paikantimen vai oman nopeuden.Metsästyskäytössä tuolla oman nopeuden tiedolla ei ole mitään käyttöä,mutta jossain muussa käytössä varmasti on.

Valinta nopeusnäytölle on hyvä idea! Pohdimme josko tämän saisi mukaan monimutkaistamatta käyttöliittymää.
Kirjattu

Jarno

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 16
    • Profiili
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #10 : Joulukuu 08, 2011, 09:36:19 »

Uuden version päivityksen jälkeen näyttö jää joskus mustaksi vaikka alue on ladattu välimuistiin.
Tämä tapahtuu, kun näytöllä pitäisi näkyä vain jonkun karttaruudunreuna ja näytöllä lue edes ladataan....

Puhelin on Nokia C5-00.
Kirjattu

Janne - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 599
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #11 : Joulukuu 10, 2011, 11:31:42 »

Uuden version päivityksen jälkeen näyttö jää joskus mustaksi vaikka alue on ladattu välimuistiin.
Tämä tapahtuu, kun näytöllä pitäisi näkyä vain jonkun karttaruudunreuna ja näytöllä lue edes ladataan....

Puhelin on Nokia C5-00.

Kiitos palautteesta Jarmo. 1.6 -versiossa on tosiaan päivitetty karttalehtien latausta välimuistista ja "Ladataan" -tekstiä ei näytetä jos välimuistista ei löydy tämänhetkistä karttalehteä paremmin ruutuun sopivaa (aikaisemmin "Ladataan" -teksti näytettiin vaikka välimuistista olisi löytynyt vain sama karttalehti).

Ongelman paikallistamiseksi tarkennatko hieman ongelman kuvausta vastaamalla ao. kysymyksiin:
1. Ilmeneekö ongelma vain kevyttilassa vaiko myös Karttaselaimen normaalitilassa
2. Ilmeneekö ongelma myös alueilla joissa välimuistiin on ladattu karttalehtiä tiheämmin limittäin?
3. Lataako Karttaselain kartan näkyviin jos liikutat karttapohjaa lähemmäksi välimuistissa olevaa karttaruutua (siten että se peittäisi ruudusta laajemman osan)?

Kun saamme vastaukset näihin, voimme ehkä paikallistaa ongelman.
Kirjattu

Jarno

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 16
    • Profiili
Vs: S60 ja 1.6 versio - kartat hukassa?
« Vastaus #12 : Joulukuu 10, 2011, 17:24:33 »

1. Minulla on aina kevyttila päällä. Mutta voin testata normaalitilan jossain välissä
2. Alueelta on ladattu satunnaisia karttalehti ennen välimuistiin latausta.
3. Jos ymmärsin kysymyksen niin lataa. Eli jos hiemen liikauttaa johonkin suuntaan.

Voin yrittää ottaa vaikka kuvia tapahtumasta.
Kirjattu