Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Kallis hinta...  (Luettu 18623 kertaa)

maps

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Kallis hinta...
« Vastaus #15 : Huhtikuu 04, 2013, 09:32:19 »

Tuo olisikin hyvä idea. Olen käyttänyt kartat.hylly.org karttoja ( Peräisin MML) maastonavigaattorissani ja yllättävän hyviä ovat olleet. Tosin jos ajatellaan liiketoimintaa niin noiden käyttö ei välttämättä olisi kannattavaa jos periaatteena on sovelluksen kertamaksu. ( Ellei tehdä silleen että jos haluaa uusimman version Karttaselaimesta niin se maksaa jonkinverran). Tuo karttahomma olisi sikäli myös hyvä että koko suomen kartat saisi kerralla ladattua vaikkapa muistikortille. Näin karttoja ei tarvitse ladata "käsipelin" ja aikaa, vaivaa säästyy.

Näin itsekin ajattelin, että ohjelman hintaan sisältyisi karttaselain ohjelman päivityksiä mahdollisesti 1-2, kunnes tulisi ostaa taas, mikäli haluaa saada uusimman (teknistä estettä vanhan version käyttöön ei olisi, mutta parannuksia ei siihen toki saisi). Koko Suomen kartat olisivat kätevät monelle vaikkapa geokätköilyä harrastavalle. Ei tarvitsisi miettiä onk kätköpaikalla kenttää & saako karttaruutuja ladattua. Toki tuo edellyttäisi varmasti neuvotteluja myös kartat.hylly.org sivuston ylläpitäjän / karttadatan kasaajan kanssa. Toisaalta mitä tähän versioon muutoin tulee, niin monelle voisi tulla jopa halvemmaksi ostaa se parin kolmen kk mittainen käyttöoikeus vaikkapa kerran vuodessa. Tai mikäli pyöri yleensä samoilla alueilla, eli todellinen käyttö melko vähäistä, niin karttadatahan jää talteen pidemmäksikin aikaa.. Siksi tuo toinen vaihtoehto sopiikin mielestäni ennen kaikkea niille, jotka haluavat koko suomen offline kartat kerralla. Halvemmaksi se ei välttämättä tule. Niiltä osin tämä osittain onkin väärän topicin alla käytyä keskustelua. :)
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 683
 • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
  • Profiili
  • Karttaselain
Vs: Kallis hinta...
« Vastaus #16 : Huhtikuu 05, 2013, 16:30:00 »

Kiitos hyvästä keskustelusta ja kommenteista! Uskon, että itse sovelluksen päivitykset on parasta pitää kaikillle saatavilla, jotta virheenkorjaukset ja parannukset saadaan kaikille käyttäjille käyttöön. Se vähentää myös asiakaspalvelukuormaa, kun uudempiin versioihin korjatuista virheistä/parannuksista ei tulisi niin paljon kysymyksiä. Palvelinta kuormittavien ominaisuuksien käyttöä kyllä voidaan luonnollisesti rajoittaa ilmaisversioissa, kuten on jo osin tehtykin. Ihan perustason kartta-aineiston osalta (ei sisältäisi maksullisia / usein päivittyviä osia) voitaisiin tuoda eri hintakategorioita / ilmaisversiota. Tämä kehitystyö on meneillään, ja on hienoa, että keskustelua käydään aiheesta myös täällä foorumilla. Kiitos jo keskusteluun osallistuneille, ja tervetuloa mukaan kommentoimaan muutkin, jos aiheeseen liittyen tulee kommentoitavaa mieleen.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2013, 16:32:08 kirjoittanut Jukka »
Kirjattu