Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Windows 8 -version välimuistin sijainti  (Luettu 7835 kertaa)

Birdman

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Windows 8 -version välimuistin sijainti
« : Tammikuu 28, 2013, 14:31:40 »

Terve!

Voiko Karttaselaimen Windows 8 -versiossa jotenkin valita karttavälimuistin tallennuspaikan?

Valitettavasti Karttaselain täyttää järjestelmälevyäni varsin tehokkaasti kartoillaan, vaikka toisella levyllä on moninkertaisesti tilaa. Minulla ja varmasti monella muullakin järjestelmälevynä on pieni SSD (tai pienehkö erillinen levyosio), ja suurten tietomäärien tallennukseen on erillinen suuri kiintolevy. Onko jotenkin mahdollista tallentaa kartat toiselle suuremmalle levylle niin, ettei ahdas järjestelmälevy turhaan täyty?

Karttavälimuistin ollessa järjestelmälevyllä en oikein voi käyttää Karttaselainta jatkuvasti, sillä joudun tyhjentelemään välimuistia tilan vapauttamiseksi ja lataamaan samoja karttoja tarvittaessa uudelleen aiheuttaen turhaa kuormitusta palvelimille. Kartat varmaankin latautuisivat riittävän nopeasti suuremmaltakin kovalevyltä, enkä haluaisi poistaa jotain tärkeitä ohjelmia SSD-levyltä tehdäkseni tilaa kartoille. Näin minun kannattaa varmaankin olla käyttämättä Karttaselainta ja ladata vain riittävästi ilmaisia kartta-aineistoja katseltavaksi suurelle levyosiolle. Karttaselain tosin olisi mukavampi tapa katsella karttoja lehtirajojen puuttuessa ja uusien paikkojen latautuessa helposti, kunhan vain välimuistin tallennuspaikan voisi valita sopivasti.

Toinen mukava ominaisuus olisi mahdollisuus kopioida karttavälimuistin sisältö saman käyttäjän eri laitteiden välillä ulkoisen kovalevyn tai muistitikun avulla. Itse haluaisin käyttää Karttaselainta kolmella eri tietokoneella, joista karttojen selailussa tärkein on pysyvästi mökillä huonon nettiyhteyden päässä. Välimuistin kopiointimahdollisuus sallisi tärkeimpien karttojen lataamisen paremmalla nettiyhteydellä niin, että huonolla nettiyhteydellä tarvitsisi ladata vain satunnaisia täydennyksiä toiselle koneelle. Tässä on minulle toinen syy suosia erikseen ladattavia ilmaisia kartta-aineistoja.
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 683
 • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
  • Profiili
  • Karttaselain
Vs: Windows 8 -version välimuistin sijainti
« Vastaus #1 : Tammikuu 28, 2013, 22:28:31 »

Hei,

Karttaselaimen Windows 8 -version välimuistin ei pitäisi kuluttaa kovinkaan paljon levytilaa, sen koko on rajoitettu noin 300 megatavuun, johon mahtuu jo hyvin suuri kartta-alue välimuistikäyttöä ajatellen. Karttaselaimen välimuisti on tosiaan tarkoitettu nimenomaan välimuistiksi, eikä siitä ole rakennettu karttojen pitkäaikaista säilytystilaa. Välimuistin tarkoitus on siis sujuvoittaa sovelluksen käyttöä ja mahdollistaa sovelluksen käyttö myös silloin, kun verkkoyhteyttä ei ole saatavilla (jolloin suunnitellun käyntialueen voi ladata muistiin vaikka edellisenä päivänä). Välimuistin rajoitettu tilankäyttö mahdollistaa myös sen, että kartta-aineisto päivittyy kuitenkin uudemmalla aineistolla säännöllisesti (vanhoja aineistoja ei säilötä ikuisesti). Voit tarkistaa välimuistin viemän levytilan selaamalla tiedostonhallinnassa polkuun (muuta tarvittavat kohdat polussa) "C:\Users\KÄYTTÄJÄNIMI\AppData\Local\Packages". Tuossa hakemistossa on hakemisto jonka nimessä on sana "Karttaselain". Selaa sen alta vielä hakemistoon LocalState ja klikkaa hiiren oikealla napilla (tai suorita vastaava toiminto kosketusnäytöllä) Maps-nimistä hakemistoa ja valitse "Ominaisuudet", jolloin näet hakemiston viemän tilan. Jos hakemisto vie enemmän tilaa niin ilmoitathan meille ja selvitämme asiaa. Tuo sijainti johon välimuisti tallennetaan, on Windows-kaupassa jaeltavien sovelluksen tietojen oletussijainti, joka on Microsoftin suositusten mukainen tallennussijainti. Voimme selvittää olisiko tallennus eri levylle mahdollista, mutta joka tapauksessa se aiheuttaisi tiettyjä ongelmia. Mutta tosiaan välimuistin viemä tila ei kyllä ole merkittävän suuri edes pienemmillä levyillä, joten näetkö asian ongelmana nämä tiedot huomioon ottaen?

Kiitos palautteestasi kartta-aineistojen siirtoa koskien. Selvitämme sen ominaisuuden toteuttamiskelpoisuutta.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 29, 2013, 00:07:32 kirjoittanut Jukka »
Kirjattu