Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Ipad , 2.0.0 version jumiutuminen  (Luettu 10689 kertaa)

wille-2

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Ipad , 2.0.0 version jumiutuminen
« : Elokuu 05, 2013, 11:38:43 »

Terve,

Päivitin ipad karttaselaimeni uuteen 2.0.0 versioon ja otin käyttööni nyt saatavilla olevan merikarttapohjan. Ensimmäisenä päivänä vesillä sovellus jumiutui/sekosi kolme kertaa niin että vaati koko laitteen uudelleen käynnistymisen virtanapista. Muilla konsteilla (sovelluksen uudelleen käynnistys, karttapohjan vaihto, valikon asetusten vaihto,  yms...)  en saanut ohjelmaa enää toimimaan oikein. GPS keskitys heitti kauaksi paikannus pisteestä, kartan kääntö ei enää toiminut, ohjelma jumitti niin että valikko yms valinnoista ei enää lopulta tapahtunut mitään eikä kartan vieritys toiminut normaalisti jouhevasti vaan se jumitti. Itse paikannus piste oli oikeassa paikassa ja reittiviiva piirtyi oikein. Näytön reinoille tuli paljon mustaa reunusta (lopulta yhteensä puolet näytöstä) ylä ja alareunoihin. kuvittelisin että reunus tuli siitä että pysty / vaakataso tieto ei ollut ajantasalla sovelluksella.

Luulen että ongelma liittyy "kartan kääntö kulkusuuntaan" ominaisuuteen tai digitaalisen kompassin käyttöön, koska joka kerta kun ohjelma sekosi liikutin / kääntelin ipadiä (yritin saada kartan osoittamaan menosuuntaan, koska ei kääntynyt automaattisesti). Aikaisemmilla versioilla en ole törmännyt vastaaviin jumiutumisiin, käytössäni on ollut maastokartat.

Käytän Ipadiani veneessä vaakatasossa ja tässä 2.0.0 versiossa on ilmeisesti nyt ensimmäistä kertaa vaakatasossa toimiva "kartan kääntö menosuuntaan" ominaisuus jota testailin ja näihin jumiutumisiin heti törmäsin.

Ensikerralla teen kompassin kalibroinnin ennen "kartan kääntö menosuuntaan" päälle kytkemistä, josko se auttaisi ongelmaan, se jäi testaamatta siis... Riittääkö muuten digitaalisen kompassin kalibrointiin vertikaali suuntainen kahdeksikkoliike, vai täytyykö laitetta käännellä kahdeksikon aikana jotenkin ?  Missä vaiheessa kalibrointi olisi parasta tehdä ? ennen kääntö ominaisuuden päällekytkemistä varmaan ?

Oletteko muut törmänneet vastaavaan ongelmaan ?

   
Kirjattu

Janne - Karttaselain

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 599
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ipad , 2.0.0 version jumiutuminen
« Vastaus #1 : Elokuu 05, 2013, 12:46:38 »

Kiitos kommenteista ja palautteesta wille-2!

Emme ole havainneet kuvailemaasi jumiutumista ja muutoinkin kuulostaa erikoiselta että Karttaselain saisi iPadin niin jumiin että laite pitäisi uudelleenkäynnistää. Sovelluksia ajetaan ns. "hiekkalaatikossa" joilloin sovelluksen sammuttamisen alareunan sovelluslistasta (kotinäppäimen kaksoinaksautus) pitäisi pyyhkiä kaikki sovelluksen tiedot muistista. Tämän jälkeen sovelluksen pitäisi käynnistyä aivan samalla tavalla kuin laitteen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Testaisin havaintosi jälkeen Karttaselaimen toimintaa vaakanäytön tilassa kompassisuuntaisen kääntymisen ollessa kytkettynä päälle. Havaitsin että kuvaamallasi tavalla ruudun reunoille jää aika paljon mustaa tyhjää tilaa ja keskipisteen näyttö lakkaa toimimasta jos ruudun asentoa (vaakanäyttö-pystynäyttö) muutetaan kartan kompassikäännön ollessa päällä. Mustat reunat johtuvat siitä että karttapohjan piirtoalusta ei osaa muuttaa kokoaan vaakasuntaista näyttöä vastaavaksi. Virhe karttakeskipisteen karkaamisessa johtunee myös uudesta vaakanäytön tilan tuesta. Korjaamme nämä molemmat ilman muuta seuraavaan versiopäivitykseen. Uskoisin että seuraava versio tulee saataville 1-2 viikon kuluessa.

Tuota kuvaamaasi jumiutumista tai ongelmia valikon kanssa en saanut toistumaan missään tilanteessa. Minulla sovellus myös palautui aina normaaliksi jos sen sammuttaa tehtävälistalta ja käynnistää uudestaan. Jos saat jumiutumisen toistumaan säännöllisesti jonkin tietyn käyttötapauksen yhteydessä niin ilmoita siitä meille. Korjaamme mahdollisen virheen heti jos saamme riittävän selvät ohjeet sen paikallistamiseksi.

Ensiapuna ongelmiisi pitäisi riittää että et muuta vaakanäytön/pystynäytön kun kompassisuunnan mukainen kääntö on käytössä. Voit halutessasi myös lukita iPadin näytön toivomaasi asentoon iPadin asetuksista jolloin näyttö ei kääntyile mielivaltaisesti.

Kompassin kalibrointi karttaselainta varten tapahtuu kuten kaikille muillekin iOS-sovelluksille:
http://support.apple.com/kb/TS2767?viewlocale=fi_FI
Kirjattu

wille-2

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Ipad , 2.0.0 version jumiutuminen
« Vastaus #2 : Elokuu 06, 2013, 09:14:38 »

Testailin eilen vesillä ensiapuohjettasi,  näytön lukitseminen vaaka-asentoon (asetukset) näytti poistavan sekoamiset ja jumiutumisen. Kiitos tästä vinkistä.

Toistin myös muutamaan kertaan valikkojen ja koko sovelluksen jumiutumisen. Se toistuu helpohkosti niin että kääntelee aikansa vaaka-pysty asentoa kartan kääntö menosuuntaan ominaisuus päällä. Joskus näyttö jäi aivan mustaksi tai harmaaksi pysyvästi, eikä valikko / GPS keskitys napista tapahtunut painettaessa mitään.

Aikaisemmin tuli väärää tietoa, jumiutumisesta todellakin palaudutaan sovelluksen kokonaan sammuttamisella (kotinäppäimen kaksoispainallus ja sitäkautta sovelluksen kokonaan sulkemalla). Aikaisemmin en hoksannut tehdä näin.

En tiedä missä on vika vai olenko ymmärtänyt koko kartan kääntö ominaisuuden väärin, mutta edelleenkään en saa kääntö menosuuntaan ominaisuutta toimimaan vaakatasossa niin että menosuunta olisi näytön yläreunaan päin. Karttalehti kyllä kääntyy taustalla menosuunnan mukaan jollakin logiikalla, mutta se vaan lisää mustia kolmioita näyttö kulmissa, koska suunnikas karttapohja taustalla kääntyy suhteessa laitteeseen, eikä menosuunta itsessään muutu suhteessa laitteeseen niin että se olisi kokoajan näytön yläreunaan päin. Kalibroin moneen kertaan kompassini uudelleen ja toisella kompassi sovelluksella suunnan näyttäminen toimi moitteettomasti ja ilmansuunnat olivat oikein. Näyttökuvia ongelmasta saatavilla tarvittaessa.


Kirjattu

wille-2

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Ipad , 2.0.0 version jumiutuminen
« Vastaus #3 : Elokuu 07, 2013, 08:50:12 »

puhelimessani (Lumia 710 , karttaselain versio 1.8.4.0) kartankääntö menosuuntaan ominaisuus toimii hienosti sekä pysty että vaaka asennossa.
Kirjattu

Janne - Karttaselain

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 599
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ipad , 2.0.0 version jumiutuminen
« Vastaus #4 : Elokuu 11, 2013, 21:34:39 »

Näin todellakin on eli kartan kääntö ei osoita oikeaan kulkusuuntaan vaakanäytön tilassa, pahoittelut tästä. Ongelma on jo korjattu ja päivitys julkaistaan heti kun se on läpäissyt sisäisen testauksemme ja saanut Applen hyväksynnän. Uskoisin että korjauspäivitys on saatavilla n. viikon kuluessa.
Kirjattu

wille-2

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Ipad , 2.0.0 version jumiutuminen
« Vastaus #5 : Elokuu 12, 2013, 09:35:46 »


Toinen asia, mikä selkeästi sotki "kulku menosuuntaan" toimintaa on käytössäni oleva iPad nahkainen suojakotelo, jossa on voimakkaat magneetit kulmissa, millä kansi loksahtaa kiinni. Suojakotelossa ollessaan sisäinen kompassi ottaa selkeästi häiriötä, eikä toimi luotettavasti. Laitetta käännellessä tuli usein kalibrointi pyyntö.  Ilman suojakoteloa "kulku menosuuntaan" toimii huomattavasti paremmin kun ilmansuunnan näyttö on luotettavampi ja vakaampi, eikä uudelleen kalibrointi tarvetta ole. Oman kokemukseni mukaan kannattaa siis välttää suojakoteloita, joissa magneetit.

Kiitokset ripeästä toiminnasta uuden iPad version suhteen !! Olen väliaikasesti käyttänyt niin että lukitsen näytön pystyasentoon. 
Kirjattu