Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - pasip22

Sivuja: [1]
1
Karttaselain / Vs: Paikannin TKSTAR TK909
« : Joulukuu 17, 2019, 20:10:41 »
En tiedä puheen tarpeesta, mutta onhan tuossa prepaid-liittymässä tarvittaessa puheominaisuuskin, 0.066 eur/ min.
Kokeile tuolla aloituspakkauksella, ei siitä korkealta tipu.

2
Karttaselain / Vs: Paikannin TKSTAR TK909
« : Marraskuu 20, 2019, 19:32:16 »
Minä olen käyttänyt ihan prepaid-liittymiä, niin tässä TkStarissa kuin myös Ultrapointin tutkapannassa. Nämä ei dataa kuluta juuri lainkaan, ja normisti viestejä ei tarvitse kuin asetusten teossa. Käytännössä liittymän voimassaoloaika loppuu ennen saldoa. 4,90 eur aloituspakkaus riittää helposti koko voimassaoloajan.
https://www.telia.fi/kauppa/liittymat/prepaid

Tässä paikanninasiassa ei ole tapahtunut mitään edistystä 2,5 vuoteen. TkStar toimii yhtä huonosti yhä, mutta edelleen toimii. Sinänsä ihan hyvin 50 eur paikantimelle. Karttaselaimen puolelta aihe on ollut seis nyt 1,5 v. Metsästyskäyttöön hommasinkin Ultrapointin, sen kanssa ei ole tarvinnut leikkiä.

3
Karttaselain / Vs: Paikannin TKSTAR TK909
« : Kesäkuu 06, 2017, 23:29:28 »
Kolmisen kuukautta olen ko paikanninta testailut beaglen-pennun kaulassa. Erillisiä käyttökertoja useita kymmeniä (ehkä yli sata?), kestot kerralla yleensä pari kolme tuntia. Sama maasto (samat karttalehdet) muutaman km säteellä mökistä, sama puhelin (Huawei Y6 Pro). Seuraavat maallikon huomiot.

1. Käyttöönotossa paikannin ei meinnannut alkaa toimia gprs-tilassa millään. Syyksi paljastui lopulta, että liittymässä ei ollutkaan datayhteys oletuksena päällä (Saunalahti Norppa latausliittymä), vaan piti käydä erikseen omilta sivuilta laittamassa päälle. Muutoin onnistui Karttaselaimen ohjeen mukaan.

2. Laitteen ominaisuuksista/ erikoisuuksista:
- n. 45 eur tulleineen AliExpressiltä, vajaassa 2 viikossa tuli mutta tulliselvitys piti tehdä missä meni joku päivä lisää.
- Pannan käyttöönotto ja käskyt tekstiviesteillä, muutoin riittää tuo datayhteys, Käyttö edullista/ kk (4,94 eur +0,07 eur/viesti, viestejä ei alun jälkeen montaa tarvitse lähettää).
- Kolme tilaa: jatkuvasti päällä (Sleep123456 off), lepotilaan asetetun ajan (minuuteissa) jälkeen (Sleep123456 5) tai herää liikeestä lepotilasta (Sleep123456 shock). Itse olen pääasiassa käyttänyt tuota viimeistä, menee lepotilaan muutaman minuutin sisällä jos ei ole käytössä. Tämä tieto löytyi laitteen mukana tulleista ohjeista.
- Ei erillistä virtakytkintä, vain sim-kortin irroittamalla saa kokonaan sammuksiin. Tämä typerä ominaisuus. Päällä olevasta napista herää vain, jos käytössä ajastettu lepotila.
- Kun laitteen kytkee päälle uudestaan (sim-kortti paikoilleen), ei ohjeista poiketen tarvitse erikseen viestillä enää käynnistää. Laite toimii edellisten asetusten mukaan, ainakin löytää kartalle ja lepotila-asetus säilyy. Päivitystiheydestä en osaa sanoa, koska sen muuttaminen ei toimi (lisää tästä alempana).
- Akun kestosta ei vielä parempaa kokemusta, mutta arvelisin sen ainakin yhden "työpäivän" kestävän. Oma käyttö ollut aina pätkiä kerrallaan, joskin usempaankin otteeseen samana päivänä. Iltaisin olen aina ladannut, lataus onnistuu kätevästi puhelimen laturilla.
- Vesitiiveys on sitten roisketiiveys, ei yhtään enempää. Parin pulahduksen jälkeen on vettä selvästi ollut laitteen sisällä, joskin ei ole käyttöön ainakaan vielä vaikuttanut.
- Todella kätevän kokoinen pienellekin koiralle. Mukana tuleva pantakin ihan hyvä.
- Gps itsessään tuntuisi toimivan ihan luotettavasti. Ubloxin-sirua kai käytettään kalliimmissakin laitteissa?

3. Käytössä taas olen törmännyt seuraaviin ongelmiin/ ominaisuuksiin:
- Paikannin ei päivity kartalle kuin 60 s välein, laittoi asetuksissa ajan miksi tahansa. Testannut olen väleillä 5 - 120 s. Tästä olen ylläpitoon ollutkin yhteyksissä.
Mistään ohjeista en ole löytänyt (en myöskään laitteen mukana tulleissa) mikä tuo  sallittu aikaväli voisi olla. Ohjataan siis käskyllä Upload123456 60, missä luku 60 pitäisi olla päivitystiheys sekunneissa.
-  Ajoittain paikantimen päivitys kartalla jumittaa. Tämä saattaa kestää minuuteista tunteihin, mitään logiikkaa tähän en ole löytänyt. Paikantimen "ruudussa" kartalla näkyy vain tieto kuinka kauan on aikaa kulunut viimeisestä paikkatiedosta. Samoiten reitin tallennus pysähtyy myös.
Kuitenkin viestillä paikannin löytyy aina. Myös jos reitin tallennuksen laittaa uudestaan päälle, tallennuksen alkamispiste on sillä hetkellä oikealla kohti poikkeuksetta.
Samoiten kun paikannin taas päivittyy kartalle, yleensä tallennettu reitti tulee näkyville takautuvasti. Jotenkin viittaisi näytön päivitysongelmaan tms? Minusta tämä ongelma on ollut pahempi viime viikkoina, käytännössä jumi tulee joka kerta jossakin vaiheessa.

Kun tuon paikantimen päivittymisen kartalle saisi vain toimivaksi/ luotettavaksi. Paikannustiheyskään ei ole niin tärkeä, 60s kanssa pärjää kyllä, mutta varsinkin pentukoiran kulkua olisi mukava seurata ihan reaaliajassa. Kesälomalla aioin testata vielä toisella puhelimella, josko sillä saisi lisäinfoa onko vikaa kenties puhelimessa.
Hinta pannalle on sen verran edullinen, ettei korkealta tipu jos yhtään kiinnostaa.

Sivuja: [1]