Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Heppu

Sivuja: [1]
1
Ok. Ilmeisesti tämä appsi ei ole tarkoitettu omien reittien tallennukseen. Jännää kuitenkin ettei kehittäjä vastaa tällaiseen ihan asiallisen kysymykseen?

2
Aika monta lukijaa mutta ei vastausta? Eikö kukaan tallenna koskaan reittejään, vai...

Onko tämä toiminto jotenkin erilainen maksullisessa versiossa?

3
Android. Ilmaisversio jonka juuri latasin ja vasta kokeilen...   ;D

Näyttäisi siltä että jokainen tallennus tallentaa samalla nimellä export.gpx, eli uusi korvaa vanhan? Sehän pitäisi tietysti tallentaa sillä nimellä jonka olen aloittaessa antanut?

Vai enkö osaa?


4
Kartta- ja muut aineistot / Vs: Pisteiden ja reittien virheet
« : Maaliskuu 06, 2018, 12:26:29 »
Ok. Jos vielä yksi asia...  ::)

Ehkä tämä liittyy siihen että appsinne näyttää pätkiä... tai sitten ei.

Teidän apsiinne tuotu (oma) reitti näkyy monena eri reittinä jos se on koostettu useammasta pätkästä. Jos reitti on vähänkään pidempi näin todennäköisesti on, jo senkin takia ettei tiedostossa olisi turhaan joku osuus moneen kertaan (monia reittejä on mahdotonta kulkea menemättä jotain osuutta uudestaan kun on kaikennäköisiä kahdeksikkoja reitillä...). Epäilen ettei kukaan kulje esim. tuota kuhankuonon reitin 300 km kerralla?

Esim. tuo liitteenä oleva joutsijärvi näkyy kolmena, ja kuhankuono-reitti näkyy 42:na... (omaa tuotantoa, liitetty monesta eri retkestä kunnes sain sen koko reitin kerättyä oikein). Käytännössä siis aika käyttökelvoton sitten kun latailee sinne muutaman reitin lisää...

Kuhankuono_xxx.gpx olikin liian iso liitteksi, se löytyy Google Drivesta.

https://drive.google.com/file/d/190Ff8jv-iTraqpxgQNWHVNZv5Kg-Amd1/view?usp=sharing

--

Perinteinen tyyli apseissä on että reitti näkyy sillä nimellä joka on gps-tiedostolla, ei jollain sellaisella sanalla joka löytyy gpx-tiedoston sisältä. Tässä tapauksessa tiedoston (monta nimeä...) niminä näkyy "GpsPruneTrack" jolla olen osuuksia yhdistellyt.

Kokeilkaa ja käyttäkää vapaasti liitetiedostoja, ne on minun itse keräämiä ja kasaamia.

PS
Pikaisesti kokeiltuna tuo minun kuhankuono-reittikin näkyy ok jos valitsee kaikki ja klikkaa näytä kartalla. Tosin pitäisi olla keino poistaa näkyvistä ne poi-pisteen pallopääneulat jotka nyt näkyy ilmeisesti aina kun reitin uusi osuus alkaa tahi loppuu...


5
Kartta- ja muut aineistot / Vs: Pisteiden ja reittien virheet
« : Maaliskuu 04, 2018, 16:00:00 »
Android ja kaikki päivitetty jne.

Tältä näyttää Joutsijärven 30km lenkki. Tämä on yhtenäinen reitti, eli on outoa jos sen toimittaja (?) olisi laittanut vain tuollaisen pätkän?

Kuhankuonon (ja muiden pitkien) reitin suhteen ymmärrän hankaluuden, reitit muodostuu joskus jopa kymmenistä eri nimillä kulkevista reiteistä. Silti... reitin kokonaisuus pitäisi olla näkyvissä jotta siitä olisi mitään hupia sitä tuntemattomallle retkeilijälle.

Muutoin teidän appsi näyttää todella hyvältä. Koettakaa kestää kaltaisiani ruikuttajia...   ::)

6
Kartta- ja muut aineistot / Pisteiden ja reittien virheet
« : Helmikuu 22, 2018, 00:06:29 »
Heippa

Olen katsellut muutamia appsistä löytyviä virallisia reittejä, ja ne on jotakuinkin kaikki olleet aivan virheellisiä.

Pari esimerkkiä::
Kullaan Joutsijärven ympäri kiertävän reitin selostuksessa mainitaan että se kiertää järven, mutta viiva näyttää ihan pienen pätkän yhdeltä parkkipaikalta?

Kuhankuonon retkeilyreitti näkyy samalla lailla vain pienenä pätkänä, vaikka se olisi monta sataa kilometriä pitkä?

Kysymys:
Mistä nämä reittien tiedot tulee appsiin kun  ne on näin pahasti pielessä? Voiko käyttäjät auttaa teitä lähettämällä reittejä jotka on kokonaisia tms?

7
Kartta- ja muut aineistot / Vs: Norjan maastokartat Androidille
« : Helmikuu 21, 2018, 23:55:59 »
Heippa.

Olen harkitsemassa mitä apsiä alkaisin käyttämään. Esim. tämä ei anna kovin hyvää kuvaa Karttaselaimesta joka muuten olisi aika mahtavan tuntuinen pikaisesti kokeiltuna...

Kysymys:
Norjan ja Ruotsin kartat puuttuu edelleen vuoden jälkeen (julkaisuun 4-6 viikon sisällä...). Onko niitä joskus tulossa, ja miksi se on niin vaikeata? Muissa ilmaisissakin appseissä on noita karttoja.

Sivuja: [1]