Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Paikkamerkkien käsittely  (Luettu 8873 kertaa)

mna

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 21
    • Profiili
    • Sähköposti
Paikkamerkkien käsittely
« : Lokakuu 18, 2016, 13:37:10 »

Tuli mieleen että tähän varmaan voisi olla helpompikin tapa...

Tässä kun nimittäin käsittelin paikkamerkkilistoja uusiksi (hirvipasseja on tehty uusia, poistettu, siirretty yms - mukaanlukien kannettu yksi torni kokonaisena eri paikkaan!) ja kun näitä merkkejä on yli 200, tein sen eri ohjelmalla... siis vienti, sitten käsittely muualla, tuonti -> sekä uudet että vanhat nyt ohjelmassa.

Onko tähän helpompaa konstia kuin että poistan ne vanhat yksitellen ja naputtelen uudet myös näkyville? (Kun tuotuja paikkamerkkejä ei ilmeisesti oletuksena näytetä kartalla?) Onko jossain sovelluksen data-alueella vaikka tiedosto jonka voin poistaa että se tyhjentää koko paikkamerkkilistan? (Hm. Vaiko "DELETE FROM waypoints;" ehkä? Androidissa kun on se sqlite yleensä...)

Hm... olisikohan nopeampaa tyhjentää sovelluksen data kokonaan ja säätää alusta uusiksi... (Android)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 18, 2016, 15:47:10 kirjoittanut mna »
Kirjattu

mna

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 21
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #1 : Lokakuu 18, 2016, 16:37:24 »

Tai no itse asiassa keksin jo miten tämä tehdään (siis tein jo ja se kyllä toimi) mutta oli aika... eksoottinen... proseduuri. Ehdottomasti myös nimenomaan Android-laitteille ainoastaan eikä niillekään kaikille.
Silti paljon nopeampi kuin käsityönä piste kerrallaan.

Voi olla että en ole ainoa joka tätä tarvitsee... kerronko miten, ja onko parempaa tai yleensä mitään virallista tapaa tähän?
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 682
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #2 : Lokakuu 18, 2016, 23:58:31 »

Hei, nykyisessä versiossa ei tosiaan paikkamerkkien käsittely isompana ryhmänä onnistu kovin kätevästi, mutta seuraavassa versiossa (julkaistaan näillä näkymin huomenna) tulee tähän jo parannusta, eli tulee tuollainen liitteenä olevan kuvan yläreunassa näkyvä "Valitse kaikki" -nappi, jolla voi valita ja poistaa kerralla kaikki merkinnät. Lisäksi tulee paikkamerkkien hallinnointi ja ryhmittely avainsanojen avulla. Tässä ensimmäisessä päivityksessä avainsanoilla hallinta on vielä perustasolla, mutta niiden kautta tuodaan jatkossa entistä monipuolisempia hallinnointitoimintoja. Lisäksi tuo näyttö/piilotus tuodaan myös ryhmätoiminnoksi tulevissa versioissa. Mieluummin tehdään toiminto "virallisesti" kuin vaikkapa tietokantaa muokkaamalla, koska siinä voi saada helposti koko sovelluksen sekaisin.  ;) Pahoittelut siitä, että ryhmätoimintojen kehitys on viivästynyt, parannusta on kuitenkin luvassa yllä kuvatulla tavalla.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 19, 2016, 00:01:29 kirjoittanut Jukka [Karttaselain] »
Kirjattu

mna

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 21
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #3 : Lokakuu 19, 2016, 23:41:50 »

No, uusi versio ei näköjään tuo eikä vie paikkamerkkejä ollenkaan nyt... kaatuu kun yritän tuoda, kaatui kun tein uuden paikkamerkin vaan jonnekin mutta merkki oli seuraavalla käynnistyskerralla olemassa, vienti ei onnistu. 

Mahtaisikohan toimia jos tungen ne pisteet suoraan sinne waypoints -tauluun...? No, sitä konstia en ainakaan ihan heti rupea neuvomaan muulle hirviporukalle vaikka itse viitsisinkin kokeilla ;)
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 682
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #4 : Lokakuu 20, 2016, 00:51:55 »

Hei, pahoittelut noista ongelmista! Toinen raportti on myös saatu GPX-tuonnin epäonnistumisesta uudella versiolla Sony Xperia Z3 -laitteella, onko sinulla mikä laite käytössä? Meillä testilaitteessa onnistui Z3:n kaataneen reitin tuonti, joten ongelma näyttää olevan laiteriippuvainen. Jos sovellus kaatuu, niin voitko lähettää virheraportin meille (sovelluksen pitäisi kysyä sitä).
Kirjattu

mna

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 21
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #5 : Lokakuu 20, 2016, 14:11:22 »

Jos sovellus kaatuu, niin voitko lähettää virheraportin meille (sovelluksen pitäisi kysyä sitä).
Valitsin sen "Ilmoita" sovelluksen kaatuessa, joo.

Laitteella Oukitel K6000Pro (eilen) ei tämän jälkeen tapahtunut mitään vaan palasi kotinäyttöön, Samsung Xcover 2:lla (tänään) kysyi syytä ja sitten palasi kotinäyttöön.


Xcover2:lla näkyi sellainen etenemisilmoitus jonka mukaan joku 150 paikkamerkkiä ennen kaatumistaan eli nyt niistä on osa siellä... ja nekin kaikki näkymättömissä ja pitäisi yksitellen naputella ne ilmeisesti näkyviin taas. Äh.

Oukitelilla ei tullut yhtään paikkamerkkiä listaan. Sitten oman tilin kautta tuli nuo Samsungilla ladatut...

Hö, no nyt niitä on siellä ainakin oikea määrä. Eli varmaan Xcover 2:ssa tuli joku muistinloppumishäiriö tai sellainen jossa se heitti niitä tilille ensin ja sitten sieltä takaisin laitteeseen tai jotain? Kuulostaisi ihan tyypilliseltä Xcover 2:lle.


Silti nekin mitkä on yhdellä laitteella naputeltu näkyviin ovat edelleen piilossa toisella. Auttaako tähän sama backup -> unpack -> sqlite3 userdata "UPDATE waypoints SET visible=1" -> pack -> restore kuin vanhassakin versiossa?



Niin muuten näissä ei missään näy asetusta jolla säädettäisiin käytetäänkö laitteen sisäistä muistia vai sitä muistikorttipaikkaa...? Näyttää kuitenkin periytyneen vanhasta versiosta?
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 20, 2016, 14:25:14 kirjoittanut mna »
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 682
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #6 : Lokakuu 20, 2016, 14:24:10 »

Hei, paikkamerkkien tuonti vanhasta versiosta ja GPX-tuonti keskeytyivät joillakin Android 6.0 -laitteilla, ja tähän on nyt korjattu versio 2.5.0 (2) ladattavissa (lisätietoa blogissa). Uudella versiolla tuonnin voi jatkaa loppuun.

Voitko kokeilla liittyykö tämä sinulla esiintynyt tuontiongelma samaan, eli jos kokeilet tuoda uudelleen tuolla 2.5.0 (2) -versiolla?

Xperia Z3 -laitteessa on havaittu myös toinen ongelma, joka aiheuttaa sovelluksen kaatumista ajoittain (muilla laitteilla ei ole tätä virhettä havaittu). Se ongelma on nyt selvityksessä.
Kirjattu

mna

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 21
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #7 : Lokakuu 20, 2016, 14:41:38 »

Hei, paikkamerkkien tuonti vanhasta versiosta ja GPX-tuonti keskeytyivät joillakin Android 6.0 -laitteilla, ja tähän on nyt korjattu versio 2.5.0 (2) ladattavissa (lisätietoa blogissa). Uudella versiolla tuonnin voi jatkaa loppuun.

Voitko kokeilla liittyykö tämä sinulla esiintynyt tuontiongelma samaan, eli jos kokeilet tuoda uudelleen tuolla 2.5.0 (2) -versiolla?

Xperia Z3 -laitteessa on havaittu myös toinen ongelma, joka aiheuttaa sovelluksen kaatumista ajoittain (muilla laitteilla ei ole tätä virhettä havaittu). Se ongelma on nyt selvityksessä.

Versio päivitetty. Nyt tuo ja vie paikkoja ja reittejä myös K6000Pro:lla.

Edelleenkään ei näy asetusta jolla saisi vaihtaa tallennustilaa sisäisen ja muistikortin välillä.

Paikkojen ja reittien valinnassa ja valittujen käsittelyssä on muuten edelleen jotain pahasti pielessä - testatessa valitsin kaikki, poistin valinnan kahdesta (yksi reitti ja yksi paikka joka ei ole siinä isossa gpx-listassa), "poista valitut" poisti kyllä oikean määrän mutta jätti VÄÄRÄT 2 kohdetta.

Eli tuon kun vielä korjaatte ja laitatte sellaisen että valitut näkyviksi / piiloon niin sitten alkaa olla parempi kuin 2.4.3 oli... siitä huolimatta että tilarajaviivat ovat leventyneet ja harmillisesti peittävät enemmän karttainformaatiota...

Niin muuten tässä ei nähtävästi enää toimi se sqlite-konsti jolla sai kaikki paikkamerkit kerralla näkyviin. Eli ei EDES sillä... hohhoijaa.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 20, 2016, 21:51:30 kirjoittanut mna »
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 682
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #8 : Lokakuu 20, 2016, 16:24:55 »

Hei, tuo on erittäin hyvä löytö, valitse kaikki -toiminto yhdistettynä valintojen poistoon näyttää todellakin sotkevan logiikan, joka on paha bugi! Virhe on nyt jo korjauksessa, ja korjaus tulee ladattavaksi vielä tänään. Kiitos todella tarkoista ja hyvistä huomioista, tuo virhe oli tullut erään toisen korjauksen yhteydessä. Lisäämme tuon näkyväksi/piiloon monivalinnan pian, se on helppo toteuttaa ja iso lisäarvo käytössä.
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 682
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #9 : Lokakuu 20, 2016, 19:49:15 »

Hei, tuo paikkamerkkien monivalinnan ja poiston virhe on nyt korjattu hetki sitten julkaistussa versiossa 2.5.0 (3). Nyt poistetaan valitse kaikki -toiminnon ja valintojen muutosten jälkeen oikeat paikkamerkit. Versio on ladattavissa Google Playsta noin tunnin kuluessa. Ryhdymme myös toimenpiteisiin, joilla vastaavat virheet vältettäisiin jatkossa. Lisäksi toteutamme mahdollisimman pian ns. "roskakori" -toiminnon, jossa poistetut paikkamerkit siirtyvät ensin roskakoriin, josta ne voi vielä palauttaa, kunnes roskakori on tyhjennetty. Isot pahoittelut tuosta ongelmasta!
Kirjattu

mna

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 21
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #10 : Lokakuu 20, 2016, 22:04:28 »

Lisäksi toteutamme mahdollisimman pian ns. "roskakori" -toiminnon, jossa poistetut paikkamerkit siirtyvät ensin roskakoriin, josta ne voi vielä palauttaa, kunnes roskakori on tyhjennetty. Isot pahoittelut tuosta ongelmasta!

No, onneksi minua ei niin haittaa, minulla tämä data on kuitenkin ensisijaisesti QGis-paikkatietojärjestelmässä  ;) joten kaikki on palautettavissa.

Enemmän haittaa se kun joka kerta kun ottaa uuden version paikkapistelistasta, joutuu käsin naputtelemaan ne näkymään kartalla...


(Tai siirrettävissä kilpailevaan järjestelmään. Muuten vuodenvaihteessahan teillä kilpailuasetelma vaikeutuu olennaisesti kun mm. OruxMaps:iin alkaa myös saada varmaan helposti tilarajat niidenkin muuttuessa avoimeksi aineistoksi...)
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 682
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #11 : Lokakuu 21, 2016, 09:12:54 »

Tuo näyttö/piilotus monivalintana on tosiaan erittäin hyödyllinen, ja tehdään pikapuoliin. Kiitos siitä hyvästä palautteesta!  :)

Tilanrajat ovat tosiaan vapautumassa vastaanvanlaiseksi avoimeksi aineistoksi kuin maastokartat vuonna 2012. Samoin kuten maastokarttojen tapauksessa, jatkuvasti ajantasaisia karttoja ei kuitenkaan ole ladattavissa maksutta, vaan ajantasaiset rajapinnat, joita Karttaselainkin käyttää, ovat maksullisia. Tietomassan voi sinänsä ladata palvelusta vaikka omalle tietokoneelleen, jos tila riittää. Myös ajantasaisimmat merikartat ja syvyystiedot ovat maksullisia aineistoja. Aineistojen vapautuminen avaa kuitenkin varmasti uudenlaisia tuote- ja hinnoittelumalleja, ja selvitämme miten niitä voisi hyödyntää käyttäjien eduksi. Karttaselaimen Android-versiossa on nyt uuden version julkaisun myötä jo laajasti maksutonta sisältöä, kuten karttoja ja toimintoja, vaikkapa paikkamerkkien ja reittien tallennus. Jatkossa maksuttomia ja maksullisia Plus-tilaukseen kuuluvia toimintoja tulee lisää, esimerkkinä vaikkapa erilaiset piirtotyökalut ja omien aineistojen julkaisu. Kaikenlaista mielenkiintoista on siis varmasti luvassa.  Erittäin mielellämme kuulemme palautetta myös hinnoittelumalleista, ja silläkin puolella tulee varmasti kehitystä.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 21, 2016, 09:57:38 kirjoittanut Jukka [Karttaselain] »
Kirjattu

mna

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 21
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #12 : Lokakuu 22, 2016, 01:37:26 »

Tuo näyttö/piilotus monivalintana on tosiaan erittäin hyödyllinen, ja tehdään pikapuoliin. Kiitos siitä hyvästä palautteesta!  :)

No, sitä odotellessa, taidanpa käyttää vanhaa 2.4.3 -versiota vielä vähän aikaa. Varsinkin kun siitä myös näkee yhtä aikaa sekä karttapohjan että tilarajat. (Pistäkää ihmeessä niille jokin viivanleveyssäätö edes!)

Tilanrajat ovat tosiaan vapautumassa vastaanvanlaiseksi avoimeksi aineistoksi kuin maastokartat vuonna 2012. Samoin kuten maastokarttojen tapauksessa, jatkuvasti ajantasaisia karttoja ei kuitenkaan ole ladattavissa maksutta, vaan ajantasaiset rajapinnat, joita Karttaselainkin käyttää, ovat maksullisia.

No ei se niin ajantasaisuuden päälle ole, kyllä viikon...kuukauden vanha yleensä on riittänyt näin harrastuspuolella, paperikarttojen aikaan ei päivittynyt edes joka vuosi eikä siitäkään niin kovin kauan ole. ( http://kartat.kapsi.fi/ sanoo päivittyvänsä kerran vuorokaudessa mutta MML ei taida ihan niin tiheästi päivittää tiedostojakoa.)

Tietomassan voi sinänsä ladata palvelusta vaikka omalle tietokoneelleen, jos tila riittää.
Tätä olen tehnyt mm. paikalliselle perinneseuralle että saatiin tehtyä vertailua nykytilanteen, 50-luvun ja 1800-luvun lopun kartoille...
Kirjattu

Jukka [Karttaselain]

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 682
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #13 : Lokakuu 28, 2016, 00:22:08 »

Tuo näyttö/piilotus monivalintana on tosiaan erittäin hyödyllinen, ja tehdään pikapuoliin. Kiitos siitä hyvästä palautteesta!  :)

No, sitä odotellessa, taidanpa käyttää vanhaa 2.4.3 -versiota vielä vähän aikaa. Varsinkin kun siitä myös näkee yhtä aikaa sekä karttapohjan että tilarajat. (Pistäkää ihmeessä niille jokin viivanleveyssäätö edes!)

Tilanrajat ovat tosiaan vapautumassa vastaanvanlaiseksi avoimeksi aineistoksi kuin maastokartat vuonna 2012. Samoin kuten maastokarttojen tapauksessa, jatkuvasti ajantasaisia karttoja ei kuitenkaan ole ladattavissa maksutta, vaan ajantasaiset rajapinnat, joita Karttaselainkin käyttää, ovat maksullisia.

No ei se niin ajantasaisuuden päälle ole, kyllä viikon...kuukauden vanha yleensä on riittänyt näin harrastuspuolella, paperikarttojen aikaan ei päivittynyt edes joka vuosi eikä siitäkään niin kovin kauan ole. ( http://kartat.kapsi.fi/ sanoo päivittyvänsä kerran vuorokaudessa mutta MML ei taida ihan niin tiheästi päivittää tiedostojakoa.)

Tietomassan voi sinänsä ladata palvelusta vaikka omalle tietokoneelleen, jos tila riittää.
Tätä olen tehnyt mm. paikalliselle perinneseuralle että saatiin tehtyä vertailua nykytilanteen, 50-luvun ja 1800-luvun lopun kartoille...

Hei, nyt on julkaistu versio 2.5.1, jossa on tehty näitä sinun mainitsemia parannuksia. Kiinteistötietojen viivat erottuvat selkeämmin, kun ottaa kartan suurennuksen pois uudesta versiosta löytyvällä asetuksella. Lisäksi paikkamerkkejä ja reittejä voi näyttää ja piilottaa monivalintana. Kiitos erittäin hyvistä palautteista! On totta että kaikkiin käyttötarkoituksiin ei tarvita ajantasaista aineistoa, ja tältäkin pohjalta voisimme miettiä jatkossa erityyppisiä tuote- ja hinnoittelumalleja.
Kirjattu

mna

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 21
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Paikkamerkkien käsittely
« Vastaus #14 : Marraskuu 01, 2016, 20:37:20 »

Tuota noin... löysinpä taas uuden yllärin...

Tämä viimeisin versio jostain syystä ei oikein tykkää paikkamerkeistä joiden nimi on liian lyhyt.

Meillä kun on pelkkiä passipaikan numeroita paikkamerkin nimenä, niissä harvemmin on enemmän kuin 2 merkkiä, ja nyt jos katson sellaisen paikkamerkin tietoja niin siitä ruudusta ei pääse pois muuttamatta nimeä pidemmäksi... tai tietysti sammuttamalla sovellus väkisin.

Tämä on sinänsä erikoinen vaatimus koska mm. GPX-standardi ei vaadi nimeä ollenkaan, eikä varsinkaan aseta nimelle mitään rajoitteita. Versiossa 2.4.3 yksimerkkiset nimet toimivat ihan hyvin.

Lainaus käyttäjältä: http://www.topografix.com/gpx_manual.asp#name
<name>

Optional in: <gpx> <wpt> <rte> <rtept> <trk> <trkpt>

<gpx>: <name>Five Hikes in the White Mountains</name>

<wpt>: <name>MTWASHINGT</name>

<rte>: <name>CRAW PATH</name>

<rtept>: <name>DAVISTRL</name>

In <gpx>: the name of the file.

In all other elements: the GPS name of the element. This field will be transferred to and from the GPS. GPX does not place restrictions on the length of this field or the characters contained in it. It is up to the receiving application to validate the field before sending it to the GPS.
Muuten nyt kun paikkamerkeillä on aikaleimat, saisiko nekin mukaan GPX-tuontiin/vientiin? Kun kerran standardissa on siihen ihan oma taginsa, <TIME> ... niin ja <DESC> helpottaisi myös kummasti, tätä useampikin kilpailija tukee jo.

Lisäksi voisi olla asetus paikkamerkkien nimen näyttämiseen karttaruudussa ilman että niitä tarvitsee tökkiä ensin.



Joko täällä muuten pitäisi jossain olla yksittäisen paikkamerkin vienti tai muu lähetys vaikka viestinä (koordinaatit, GPX, vaikka Google Maps -linkki?) suoraan puhelimesta? Edes koordinaattien kopiointi leikepöydälle?
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 01, 2016, 20:47:32 kirjoittanut mna »
Kirjattu