[...] SGS2 ja ohjelma online tilassa, niin latauksia meni sata, vaikka katsoin vain kotini ympäristön. Huomasin, että jos zoomailee online tilassa ihan samaa kohtaa sisään ja ulos, niin ohjelma laskuttaa joka zoomauksesta uudestaan. Kun taas laittaa offline tilaan, niin homma hoituu muistista, eikä tule noita turhia.latauksia. Tosi huono ominaisuus käyttäjän kannalta. Softan myyjille toki hyvä.
[...]
Tämän uudelleen "laskutuksen" eli saman näytöllä näkyvän kartta-alueen uudelleen latailun minäkin havaitsin.
Toki kartta-aineistossa on useita eri tarkkuuksia (1:5000 ylöspäin), ja epäilen että näyttöä sormin zoomaillessa karttahakuja saattaa käynnistyä jopa kaikilta eri tarkkuuksilta. En ole tutkinut tarkemmin lataako sovellus tosiaan
saman kartan uudelleen - jos lataa ja latauslaskuri käy, niin sitten peli ei ole reilu.
Joka tapauksessa koska 1000 latauksen lisenssi kului minulta tosi nopeasti loppuun, vain 6x määrällisesti suurempi Android-(vuosi)lisenssi on mielestäni käyttökelvoton eli ei ole realistisessa suhteessa kalenterivuoden käyttöaikaan, jolle sitä nyt näköjään markkinoidaan. Realistisella tarkoitan sekä mahdollisuutta saada halutut kartat käyttöön - tyypillisesti lataamalla ne ennakkoon ennen maastoon menemistä - sekä halutun kartta-aineiston hakemiseen tarvittavien lisenssien hintaa suhteessa vastaaviin tuotteisiin (digitaaliset ja painetut maastokartat Suomesta). En tosin aio juuri nyt ostaa Android-vuosilisenssiä ja todistaa väitettä käytännössä - ts. heittää suhteettomasti rahojani hukkaan
Olisi tosin hauska kuulla miten vuosilisenssi on käytössä kulunut muilla ison kosketusnäytön omaavilla laitteilla.
Tuossa aiemmin Karttaselaimen puolelta annettu vastaus ihmetyttää sekä asenteen että sisällön osalta; mitä ihmettä Android-laitteen käyttäjä tekee sovelluksen iOS-versiolla - riippumatta siitä onko iOSille saatavilla eri lisenssi vai ei? Toivottavasti Android-laitteidenkin käyttäjien tilannetta parannetaan, ellei firmalla sitten ole ensisijainen tavoite edistää juuri "iOS-version" myyntiä ...
Ja sovelluksen havaittua (normaalia) käyttäytymistähän ei muuta muuksi se, mitä käyttöohjeessa lukee - ei kai minun tarvitse laittaa videota youtubeen näyttääkseni Karttaselaimen väelle miten paljon karttalatauksia sovellus tekee, kai kehityspuoli testaa käyttöä Android-laitteilla itsekin? Ja jos latauksia kerran kuluu enemmän isolla näytöllä ja Android (kuten ilmeisesti myös iOS) on "ylivertaisen" käytettävä, niin mitenhän tuo karttalatauslisenssi kuluu 8,9 ja 10" tablet-näytöillä? Niissäkin Android-malleja.
Tässähän ei ole kyse "tehokäyttäjistä" vaan aivan tavallisista ihmisistä jotka asuvat ja liikkuvat Suomessa ja katsovat kartasta vaikkapa ulkoilu- retkeily ja metsästys- ja kalastusalueita.
Tehokäyttäjillä on vastaavat välineet kuin maanmittauslaitoksellakin, tai erityisalan sovellukset ja palvelut ammattimaiseen maa- ja metsätalouteen tai rakennusalalle, kuten kai Karttaselimenkin porukka hyvin tietää.
Vielä huomio tuosta hintakonsultaatiosta; Hintojen vertailulla on merkitystä vasta siinä vaiheessa, kun verrataan ominaisuuksiltaan vastaavia tuotteita.
Esimerkiksi vuoden kestävään käyttöön soveltumaton tuote ei muutu vuositasolla käytettäväksi olipa sen hinta mikä hyvänsä, jos tuotteen normaali käyttö voi loppua jo samana päivänä kun se on otettu käyttöön.
Kenties tilanne korjaantuu vasta jos/kun Androidille tulee samanlainen lisenssi kuin iOSillekin - arvaanpa että myös retinalla karttojen latauslaskuri vilisee sitä vauhtia että mikään vakiolisenssi ei riitä omena-ihmisillekään.
No, joka tapauksessa tilanne on selvin kun itse tuota kokeilee, siitä voi arvioida jatkosuunnitelmansa oman kokemuksen ja tarpeen mukaan.
Itse sovellus ja kartat vaikuttivat siis päteviltä, mutta jonkinlainen esituotantoversio tuo taitaa olla Androidin osalta vieläkin.
---
Toisinaan Vaeltava Aave poistuu viidakosta ja liikkuu Internetissä kuin kuka tahansa meistä,
- vvs