Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Koirapaikannus Adroidille?  (Luettu 21458 kertaa)

hirvari

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 7
    • Profiili
    • Sähköposti
Koirapaikannus Adroidille?
« : Elokuu 18, 2011, 12:44:35 »

Nykyään luurina Samsung Galaxy S II. Karttaselain toimii hienosti. Aiemmissa Nokia luureissa koirapaikannusta tuli käytettyä useita kertoja viikossa. Onko tätä minulle tärkeää ominaisuutta tulossa Android-versioon ja jos on niin millä aikataululla? Jotenkin se koira pitää paikantaa - ja GM Latitude ei todellakaan toimi...     
Kirjattu

utelias

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #1 : Elokuu 18, 2011, 23:32:22 »

Koirapaikannus on ehdoton ominaisuus joka on kyllä saatava tähän versioon ! toivoisin kyllä tuotekehitteliöiltä pikaista asiaan tarttumista sillä jahtikausi alkaa joten muuten mahtava tuote jää kovin vähälle hyötykäytölle muuten tutuissa maastoissa liikkuessa.
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #2 : Elokuu 19, 2011, 11:51:42 »

Hei hirvari ja utelias,

Kiitos kiinnostuksesta koirapaikannusominaisuutta kohtaan! Se on meidän työlistalla tällä hetkellä ihan kärkipäässä ja jatkuvasti työn alla, ja on tulossa Androidiin ihan lähiaikoina (sanoisin, että syyskuun alkupuolella).
Kirjattu

utelias

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #3 : Elokuu 21, 2011, 22:28:50 »

Mahtavaa.. Kiinnostaisi vielä tietää että onko tästä tulossa erikseen ladattava maksullinen palvelu vai sisältyykö se esim. lisäkarttojen ostajille samaan lisenssiin ? ja jos sisältyy niin voiko jo ostetulla lisenssillä ladata tämän ominaisuuden veloituksetta ?
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #4 : Elokuu 22, 2011, 15:02:08 »

Tästä GPS-lähettimen seurannasta ei tule erillistä maksullista palvelua, vaan se sisältyy Kausi- ja Vuosi- lisensseihin. Se edellyttää kuitenkin voimassaolevaa lisenssiä (eli vaikka ladattuja karttoja voi selailla lisenssin päättymisenkin jälkeen, GPS-seuranta vaatii, että lisenssi on sillä hetkellä voimassa). Ominaisuus Android-versioon päivityksenä Android Marketin kautta.
Kirjattu

utelias

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #5 : Elokuu 22, 2011, 19:58:51 »

kiitoksia tiedosta. nyt malttamattomana odotan milloin pääsen lataamaan tämän päivityksen.
Kirjattu

samoilija

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 13
    • Profiili
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #6 : Elokuu 23, 2011, 12:31:13 »

Itselleni Karttaselain Tracker ominaisuus on vielä kokeilematta. Jos seurattava laite on toinen matkapuhelin, tuleeko siihen puhelimeen  datasiirtokuluja? Ilmeisesti sisällä pitää olla ainakin sim kortti ja tietysti gps? Vai siirtyykö tieto jotain muuta kautta omaan puhelimeen?

Saisi vanhalle Kumisaappaalle edes jotain käyttöä...

Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #7 : Elokuu 23, 2011, 22:38:41 »

Itselleni Karttaselain Tracker ominaisuus on vielä kokeilematta. Jos seurattava laite on toinen matkapuhelin, tuleeko siihen puhelimeen  datasiirtokuluja? Ilmeisesti sisällä pitää olla ainakin sim kortti ja tietysti gps? Vai siirtyykö tieto jotain muuta kautta omaan puhelimeen?

Saisi vanhalle Kumisaappaalle edes jotain käyttöä...

Puhelimeen jossa on Tracker tarvitaan tosiaan GPS sekä SIM-kortti jossa on datapaketti, jotta puhelin saa lähetettyä sijaintitietoa eteenpäin. Vaikkapa 20 Mb/kk -datapaketti riittää 1-2 reissuun viikossa. Lisätietoja tällä sivulla: http://www.karttaselain.fi/features/tracking
Kirjattu

hirvari

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 7
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #8 : Syyskuu 09, 2011, 16:37:01 »

Suurkiitokset: ) Hienosti toimii E52 ja Galaxy S 2 kotipihalla Erinomaisia uusia oinaisuuksia. Meni muutama minuutti ennekkuin tajusin, että ominaisuudet löytyvät paikantimen statusnäkymää tökkäämällä - ei ehkä kovin selkeä ratkaisu mutta kokeilemalla löytyi. Galaxy S 2 löytyi 2600 mA tehoakku +korotettu takakansi kohtuuhintaan BatteryUppgrade nettikaupasta. Uskallan lähteä tänään koiran kanssa metsään, toissa päivänä meni ääni puolituntia vuoren laella koiran perään karjuessa.
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #9 : Syyskuu 09, 2011, 19:55:23 »

Suurkiitokset: ) Hienosti toimii E52 ja Galaxy S 2 kotipihalla Erinomaisia uusia oinaisuuksia. Meni muutama minuutti ennekkuin tajusin, että ominaisuudet löytyvät paikantimen statusnäkymää tökkäämällä - ei ehkä kovin selkeä ratkaisu mutta kokeilemalla löytyi. Galaxy S 2 löytyi 2600 mA tehoakku +korotettu takakansi kohtuuhintaan BatteryUppgrade nettikaupasta. Uskallan lähteä tänään koiran kanssa metsään, toissa päivänä meni ääni puolituntia vuoren laella koiran perään karjuessa.

Kiitos kannustavasta palautteesta! :) Voisimme jotenkin yrittää selkeyttää tuota paikantimien valikon avaamista, sen avaaminen ei kieltämättä ole ihan ilmeinen. Ehkä jonkinlaisen ohjeen voisi valikkoon vaikkapa lisätä. Kuulostaa erittäin tehokkaalta tuo akku, laitapa akunkestosta kokemuksia palstalle jos viitsit!
Kirjattu

utelias

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #10 : Syyskuu 13, 2011, 01:54:36 »

latasin päivityksen ja uusia ominaisuuksia totisesti tullut, mutta se mikä minua tässä nyt piätä ruavituttaa on se että en löydä millään kohtaa mistä voisin lisätä paikannettavan laitteen vai onko tarkoituksena että paikannettavalla laitteella etsitään paikanninlaitetta eli karttaselain puhelinta mikä minusta kuulostaisi perin oudolta ? kun avaa tuon valikon missä on näitä "hae" "asetukset" ja jne ja silä se "lisää" valikon alla on "omat reitit" "paikantimet" "aineistot" "lisenssi" ja "tietoja" kohdat niin "paikantimet" kohtaa klikkaamalla tulee vain teksti "et ole lisännyt yhtään paikanninta voit lisätä paikantimen valikosta. mutta kysymys kuuluukiin mistä valikosta kun en kertakaikkiaan sellaista löydä. kiitoksia jo nyt jos tähän pienen pieneen pulmaani saan pikaisen asiantuntevan ja selkeän vastauksen.
Kirjattu

hirvari

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 7
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #11 : Syyskuu 13, 2011, 06:03:48 »

Omassa puhelimessani paikantimet valikossa painetaan pystyasennossa olevan näytön alla olevaa vasenta valikkopainiketta. Painikkeesta aukeaa ruudun alaosaan palkki jossa on + painike. Tätä painamalla pääset lisäämään paikantimen.
Kirjattu

utelias

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #12 : Syyskuu 13, 2011, 11:52:01 »

itse en saa millään moista valikkoa aukeamaan. ei tule kuin nuo jo edellä mainitut tai jos samaa näppäintä pitkää painaa niin normaali tekstinäppäimet näytölle muttei muuta. puhelimena on samsung galaxy 5
Kirjattu

Jukka - Karttaselain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 683
  • Toimitusjohtaja ja yksi sovelluksen kehittäjistä
    • Profiili
    • Karttaselain
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #13 : Syyskuu 13, 2011, 12:31:02 »

itse en saa millään moista valikkoa aukeamaan. ei tule kuin nuo jo edellä mainitut tai jos samaa näppäintä pitkää painaa niin normaali tekstinäppäimet näytölle muttei muuta. puhelimena on samsung galaxy 5

Hei utelias,

Pahoittelut ongelmista, valikon avaamista voisi näkymässä tosiaan jotenkin selkeyttää (näyttää ohjeen näytöllä, tms.). Käyttöohjeessa tämä onkin opastettu, mutta tunnetusti harvalla tulee käyttöohjetta luettua. :)

Asia on tosiaan kuten hirvari sanoi, eli paikantimen lisääminen onnistuu klikkaamalla Android-laitteen menu-painiketta oltaessa Paikantimet-näkymässä. Olitko kokeillut painaa menu-painiketta Karttaselaimen päänäkymässä? Tällöinhän tosiaan avautuu vain normaali valikko. Eli tässä vielä askeleittain:

1. Siirry Karttaselaimen karttanäkymään
2. Klikkaa Androidin menu-painiketta
3. Valitse valikosta "Paikantimet"
4. Klikkaa Androidin menu-painiketta
5. Valitse "Lisää paikannin"

Kuten käyttöohjeessa sanotaan, paikantimen lisäämiseksi sinun tulee ensin rekisteröidä paikannin käyttöön Oma Karttaselain -sivustolla (https://www.karttaselain.fi/myservice).

Ilmoittele jos ei vieläkään onnistu!
Kirjattu

utelias

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vs: Koirapaikannus Adroidille?
« Vastaus #14 : Syyskuu 14, 2011, 00:29:02 »

kiitoksia kovasti. oma moka kun en sisäistänyt ohjeita vaikka luin ne moneen kertaan. nyt kuitenkin sain "lisää paikannin" valikon auki. suraavaan ohjelmapäivitykseen voisi tehdä tuon hieman yksinkertaisemmaksi esim. tuon paikantimet kohdan alla olisi valittavissa "nykyiset paikantimet" ja "lisää uusi paikannin" selkeyttäisi hieman osaltaan valikkoa.

sitten seuraava kysymys. onko karttaselainta kokeiltu liittää ultrapointin paikantimeen tai muuhun ns. merkkituotteeseen jolla on omat valmiit sovelluksensa mitä myydään tuhottoman kalliiseen hintaan eräliikkeissä. lähinnä tämä uteliaisuus siksi että olis hyvä jos voisi sillä jahtiporukassa on muutama koiramies joilla on ko. laitteita niin voisi seurata koirien liikkeitä omasta karttaselaimesta eikä tarvitsisi sitä varten ostaa kyseisten valmistajien kalliita ohjelmia.
Kirjattu