1
Kartta- ja muut aineistot / Merikortit
« : Tammikuu 18, 2012, 21:04:56 »
Olisiko mahdollista lisätä merikortit Selaimen aineistoihin?
No niin, kun olette noin ripeitä niin lähdin heti testaamaan. Toiseen taskuun Samsung Galaxy xcover Karttaselaimella, oletustarkkuus nauhoituksessa. Toiseen Nokia E75 Trekbuddylla. Kuvassa Karttaselain keltaisella viivalla, jossa taitepisteet merkitty, ja Trekbuddy punaisella. Trekbuddy tallensi 27 minuutin kävelylenkin aikana 48 pistettä ja 2,21 km , Karttaselain 239 pistettä ja 2,56 km.
http://dl.dropbox.com/u/7783030/Clipboard04.jpg
Hyvältä näyttää. Selaimen nauhoitustarkkuus riittää ilman muuta normaaliin reitin tallennukseen ja näyttää paremmin, missä todellisuudessa kävelin sekä arvioi kuljetun matkan pituuden paremmin. (Trekbuddy on säädetty liian harvalle tallennukselle, aikavälin pystyy määrittelemään suoraan sekunteina mutta en ole tehnyt sitä tässä luurissa.)
Hauskasti xcover lähti kuitenkin hoipertelemaan kiskoille reitin pohjoispäässä, mutta sehän ei liitty sovelluksen toimintaan.
Hyvä suoritus kehittäjiltä. Tässä voi nyt puhua ihan oikeasta asiakkaan kuuntelemisesta :-). Tsemppiä ja hyvää alkanutta vuotta.
Tuohan kuulostaa ihan hyvältä. "Tarkka" voisi olla oletuksena paikallisessa tallennuksessa, ellei se vaikuta kovin negatiivisesti akunkestoon tms.
Muut gpx-jälkeen tallennettavat muuttujat on tosiaan ihan kiva saada mukaan. (Itse asiassa yllämainitun kahden laitteen vertailun perimmäinen tarkoitus oli verrata Garminin barometrillä kalibroitua z-koordinaattia toisella (barometrittomalla) laitteella tallennettuun korkeushavaintoon. Barometrin käyttöön liittyy tietyä mystiikka, joa ei selviä käyttöohjeesta.)
Samaa mieltä Samsungin nimeämispolitiikasta. Omistan molemmat mainitut samsungit, enkä ilmaissut itseni ihan täsmällisesti aikaisemmin. Ymmärrän että menit sekaisin kun höpisin vielä koirasta. Koira oli siis ihan hihnan päässä.
Tuo ei-Android on muuten mainio *puhelin* sää- ym kestävyyden ja akunkeston vuoksi.
Barometrin käyttö liittyy yleensä siihen, että sen avulla on helppo blokata pois epätarkat koordinaatit (x,y), joiden z heittää yli asetetun raja-arvon. Satelliittigeometriasta johtuen sijaintitieto on heikoin z suunnassa, koska maapallon läpi ei tule satelliittien signaaleja. Z on yleisesti noin 2-2,5 kertaa huonompi kuin x ja y ja tästä johtuen barometri avusteisesti (kalibroitu z) on helppo poistaa nuo huonosta geometriasta tai peitteisyydestä aiheuttamasta huonosta geometriasta johtuvat huonot havainnot.