Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Ida - Karttaselain

Sivuja: [1]
1
Karttaselain / Vs: Ongelmia offline tilan kanssa
« : Lokakuu 01, 2018, 16:07:30 »
Jos ongelma tuntuu ilmenevän uudelleen, kannattaa kokeilla ladata alueelta toinen offline-kartta ja testata toistuuko ongelma uudella offline-kartalla. Jos sijainti kartalta häviää, se saattaa selittyä heikolla gps-signaalilla, mutta jos kartta muuttuu harmaaksi ruudukoksi, se liittyy kartan latautumiseen sovellukseen. Palataan siis asiaan, jos ongelma toistuu vielä! :) Kannattaa myös ottaa yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme osoitteessa [email protected], jos ilmenee ongelmaa, sillä asiakaspalvelun kautta tulleisiin viesteihin vastataan tavallisesti nopeammin.

2
Karttaselain / Vs: Ongelmia offline tilan kanssa
« : Lokakuu 01, 2018, 09:41:39 »
Hyvä, jos ongelman syy selvisi! Jos käytössäsi on maksullinen plus-lisenssi, kannattaa kartat ladata etukäteen Offline-kartta -toiminnon avulla. Vaihtoehtoisesti aluetta kannattaa selailla etukäteen siinä mittakaavassa, jossa sitä haluaa käyttää.

Mukavaa syksyn jatkoa! :)

3
Karttaselain / Vs: Ongelmia offline tilan kanssa
« : Syyskuu 28, 2018, 14:50:20 »
Hei ja pahoittelut ongelmasta Karttaselaimen kanssa! Kuulostaisi siltä, että kartta ei ollut latautunut valmiiksi offline-kartaksi tai sovelluksen välimuistiin, jos se näkyi paikoin harmaana. Jos näytöllä näkyi oma sijaintisi sinisenä pisteenä, on GPS todennäköisesti toiminut oikein. Olitko ladannut etukäteen karttoja offline-tilaan offline-työkalun avulla tai olitko tallentanut karttoja sovelluksen välimuistiin selailemalla niitä? Offline-tilassa Karttaselain ei siis käytä verkkoyhteyttä, eikä tämän vuoksi uusia karttaruutuja pystytä lataamaan. Offline-tilassa on mahdollista tarkastella joko etukäteen Offline-kartat työkalun avulla ladattuja tai välimuistiin selaimella tallennettuja karttaruutuja.

Offline-karttoja ladattaessa erillisen työkalun kautta kartat latautuvat kaikissa mittakaavoissa rajatulta alueelta. Offline-karttojen latauksissa ilmeni kesän aikana hitautta, mutta ne on korjattu uudessa päivityksessä, ja lataukset toimivat normaalisti. Selailemalla karttaruutuja käsin niitä ladataan ja tallennetaan välimuistiin, mutta ne tallentuvat vain siinä mittakaavassa, jossa niitä on selailtu. Jos siis olet etukäteen selaillut karttoja zoomattuna kauemmaksi, ne tallentuvat siinä mittakaavassa. Jos sitten sovellus laitetaan offline-tilaan ja zoomataan lähemmäs, ei kartat ole etukäteen latautuneet tässä mittakaavassa ja kartan tilalla näkyy harmaata ruudukkoa. Lisäksi jos lataus vaiheessa on valittuna vain tavallinen maastokartta, sovellus siirretään offline-tilaan ja valitaan käyttöön lisäksi esimerkiksi kiinteistöjen rajat, eivät ne ole tallentuneet aiemmin ja harmaa ruudukko ilmestyy taas. Olisiko siis mahdollista, että ongelma johtui mainituista asioista?

4
Yleinen keskustelu / Vs: Minifinderin suomalainen edustus
« : Huhtikuu 03, 2018, 09:27:16 »
Hei Harri, Paikantimien testaus on valitettavasti vielä kesken, mutta jos haluat mukaan kokeilemaan paikanninta jo tässä testivaiheessa, niin laita viesti meille asiakaspalveluun (esim. sähköpostilla: [email protected]) ja viittaa tähän keskusteluun! :)

5
Karttaselain / Vs: Paikannin TKSTAR TK909
« : Maaliskuu 21, 2018, 16:53:54 »
Hei ja kiitos viestistä! Tutkimme asiaa tarkemmin, ja selvitämme, jos päivitystiheyttä olisi mahdollista säätää myös Karttaselaimessa alle 60 sekunnin. On mahdollista, että paikantimen tiheys on säädettävissä esimerkiksi vain palvelinkomennolla, eikä ongelma luultavasti liity käytettyyn porttiin. Palaamme asiaan heti, kun lisätietoa on saatavilla!

6
Kartta- ja muut aineistot / Vs: Pisteiden ja reittien virheet
« : Maaliskuu 05, 2018, 11:28:43 »
Hei ja kiitos viestistä sekä mukavasta palautteesta! Ymmärrän, että on hankalaa kun reitit ovat puutteellisia tai niitä on vaikea tulkita lyhyinä pätkinä. Jotkin Lipas-tietokannan reitit koostuvat useista pienemmistä pätkistä, jotka kauempaa tarkasteltuna näyttävät yhtenäiseltä reitiltä. Jos reittipätkien päät kohtaavat, ne on yhdistetty yhtenäiseksi reitiksi ennen Karttaselaimeen tuontia. Tällä hetkellä Karttaselaimessa on reittiaineistoja sekä Metsähallitukselta että Lipas-rekisteristä, johon aineistoja toimittavat kaupungit ja kunnat.  Lisäksi Karttaselaimeen on mahdollista tuoda omia reittejä gpx-muotoisina tiedostoina. Tarkistimme kyseisen Joutsijärven reitin ja näyttäisi todella siltä, että Lipas-tietokannasta löytyy vain tuo lyhyt pätkä. Selvitämme asiaa reitin lisääjältä ja toivottavasti he osaisivat kertoa, miksi tietokannasta löytyy vain lyhyt pätkä, vaikka reitin kuvauksessa pituus näyttäisi olevan kymmeniä kilometrejä. Pahoittelut vielä meidän puolestamme ja palaamme asiaan, kun olemme saaneet lisätietoa.


7
Yleinen keskustelu / Vs: Metsäselain?
« : Marraskuu 14, 2017, 14:59:48 »
Hei, Valitettavasti erillisen GPS-paikantimen paikannus ei vielä ole mahdollista Metsäselaimessa. Kyseisen ominaisuuden lisääminen on ollut keskusteluissa, mutta valitettavasti aikataulusta ei ole vielä tietoa. Seuraavaksi Metsäselaimeen ollaan lisäämässä mm. omien metsätietojen tarkkailua helpottavia ominaisuuksia, sekä lisää teemakarttoja, kuten hakkuu- ja hoitotöiden kiirellisyyksien teemoitusta.

Sivuja: [1]