Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Aiheet - Janne - Karttaselain

Sivuja: [1] 2
1
Testiryhmä on toistaiseksi täynnä! Kiitos kaikille mukaan ilmoittautuneille. Saatte vastauksen ja testiohjeet 1-2 viikon kuluessa.

Hyvät Karttaselaimen käyttäjät,

Karttaselaimen nykyinen Nokia/Symbian -versio on saamassa pian arvoisensa seuraajan kun Karttaselaimen uusi Qt-teknologiaan pohjautuva versiopäivitys vähitellen valmistuu. "Qt" on Nokian ylläpitämä ohjelmistoteknologia joka mahdollistaa edistyneiden sovellusten tekemisen lähinnä S60 3rd Edition, Symbian^1 (S60 5th Edition) ja Symbian^3 laitteille. Karttaselaimen osalta tämä tarkoittaa nopeampaa ja sujuvampaa kartan selausta ja näppärämpiä toimintoja edellä mainituissa laitteissa.

Ensimmäisessä vaiheessa Qt-versiomme tulee tarjolle sisäisellä GPS-ominaisuudella varustetuille Nokia S60 3rd Edition, Symbian^1 (S60 5th Edition) ja Symbian^3 -laitteille. Mahdolliset MeeGo- ja Maemo-versiot julkaistaan myöhemmin jos/kun Nokian työkalut antavat mahdollisuuden kääntää sovelluksen näille laitteille.

Olemme jo saaneet runsaasti ilmoittautumisia mukaan vanhoilta beta-testaajiltamme. Näiden lisäksi voimme ottaa mukaan 5-10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset voi lähettää suoraan minulle osoitteeseen "janne AT karttaselain.fi". Ilmoittautuminen testaukseen edellyttää että saamme laitteesi IMEI-koodin (koodin pitää olla täsmälleen oikein). Sisällytä siis laitteesi IMEI-koodi ilmoittautumissähköpostiisi. IMEI-koodin saa näkyviin näppäilemällä *#06#. Ilmoita myös sen puhelimen tyyppi jota aiot käyttää testaukseen.

Vastaamme mukaan valituille testaajille henkilökohtaisesti 1-2 viikon kuluessa ja kerromme tarkemmat osallistumisohjeet.

Kiitos mielenkiinnostasi ja tervetuloa mukaan testaamaan! :)

2
Karttaselain / Tuki TR-151 paikantimelle & alustavat ohjeet
« : Tammikuu 19, 2011, 21:35:47 »
Karttaselaimen ulkoisten paikantimien seuranta tukee nyt myös TR-151 GPS-paikanninta:
http://www.karttaselain.fi/blog/?p=382

Ohjeet TR-151:n käyttöönottoon Karttaselaimen kanssa tulevat möyhemmin Karttaselaimen käyttöohjeeseen. Sillä välin yksityiskohtaiset suomenkieliset yleisohjeet TR-151 paikantimen konfigurointiin löytyvät täältä:
http://www.riista.com/gps/

Kohdassa "GPRS Setup" kohtaan "Server address or Domain Name" tulee Karttaselaimen yhteyspalvelimen osoite ja portti:
Osoite (server IP address): 81.22.246.194
Portti (port): 9001
Operattorin nimipalvelimen (APN) valinnassa voi noudattaa Karttaselaimen käyttöohjeen TR-102 -paikantimen mukaisia ohjeita.

HUOM! TR-151 tulee asettaa paikannuksen ajaksi "GPRS / Periodic Report" -tilaan jotta sijaintipäivitykset Karttaselaimen paikannuspalveluun olisivat jatkuvia. Muutoin sijaintitieto ei välttämättä päivity kun paikannin liikkuu.

3
Karttaselain / Karttaselain 1.5 julkaistu (Nokia/S60)
« : Marraskuu 04, 2010, 22:40:48 »
HUOM! Ota nykyinen aktivointikoodisi aina talteen erillisiin muistiinpanoihin ennen uuden version asentamista/päivittämistä.

Tämä versiopäivitys koskee Nokia/S60 -versiota

Karttaselaimen versiopäivitys 1.5.4433 on nyt julkaistu ja se tuo mukanaan useita jännittäviä uudistuksia. Tässä versiossa olemme suunnanneet tuotekehitystämme entistä enemmän käyttäjien toivomien ominaisuuksien kehittämiseen ja niiden ominaisuuksien parantamiseen, joista olemme saaneet rakentavaa palautetta. Alla on listattu tärkeimmät uudet ominaisuudet versiossa 1.5.4433:

- Kiinteistörajat - Suomen ajantasaisimmat kiinteistö- ja tilanraja-aineistot. Kiinteistörajat saa käyttöön Aineistot-valikon kautta.
- Ulkoisen paikantimen seuranta - Karttaselaimessa voi nyt seurata kaverin tai vaikkapa koiran sijaintia tarkalla maastokarttapohjalla.
- Virtaa säästävä reitin taustanauhoitus (kokeellinen) - Karttaselaimessa voi nyt nauhoittaa reittejä puhelimen ollessa lukitustilassa.
- Paikkamerkin pikajättö - kartalle voi nyt jättää nopeasti oman paikkamerkin painamalla pitkään keskipainiketta tai kosketusnäyttöä.
- Mittakaava 1:8000 välimuistiin esiladattavaksi mittakaavaksi
- Lukuisia muita pieniä parannuksia ja korjauksia toimintoihin

Kaikista uusista ominaisuuksista löytyy tarkemmat tiedot Karttaselaimen päivitetystä käyttöohjeesta. Käyttöohjeessa on myös tarkka kuvaus siitä miten Karttaselaimen uusi ulkoisten paikantimien seuranta (ns. koira-GPS) toimii ja mitä laitteita on tuettu. Käyttöohjeen löydät osoitteesta:
http://d27w02hclu3fuy.cloudfront.net/Karttaselain_Manual_1.5.pdf

Tutustu myös Karttaselaimen seurantaominaisuuksia esittelevään teemasivuun osoitteessa:
http://www.karttaselain.fi/features/tracking

Suomen tarkimpia ja ajantasaisimpia kiinteistöraja-aineistoja pääsee lataamaan Karttaselaimen uuteen versioon kaikilla voimassa olevilla ja uusilla tilauksilla. Erillistä lisenssiä kiinteistörajoille ei tarvitse ostaa. Kiinteistörajat toimivat samalla tavalla kuin ilmakuvat eli yksi kiinteistörajoja sisältävän karttalehden lataus kuluttaa kaksi karttalatausoikeutta (yksi karttapohjasta ja yksi kiinteistörajoista). Kiinteistörajakarttoja voi ladata 1:16000, 1:8000 ja 1:1000 mittakaavoissa ja jopa taajamien/asutuskeskusten alueeelta. Maanmittauslaitoksen palvelurajoituksesta johtuen, uusia kiinteistörajoja voi ladata klo 06.00-22.00 välisenä aikana kaikkina päivinä.

Laajasta beta-testauksesta huolimatta Karttaselaimessa on varmasti edelleen parannettavaa ja kehitettävää. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysideoita myös jatkossa. Hyviä hetkiä Karttaselaimen parissa!

4
Hyvät Karttaselaimen käyttäjät,

Aloitamme Karttaselaimen seuraavan suuren versiopäivityksen beta-testauksen lähiaikoina. Uusi versio tulee samoihin aikoihin sekä iPhonelle että Nokia/Symbian-laitteille. Toivomme halukkailta beta-testaajilta ilmoittautumisia tulevaan testirupeamaan. Uudessa Karttaselain-versiossa on paljon uusia jännittäviä ominaisuuksia joita on nyt mahdollista päästä kokeilemaan etukäteen.

Otamme mukaan kymmenen iPhone-version testaajaa ja kymmenen Nokia/Symbian -version testaajaa. Ilmoittautua voi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen janne"at"karttaselain.fi tai asiakaspalvelumme yhteyslomakkeen kautta. Mainitse sähköpostissa että olet kiinnostunut Karttaselaimen beta-testauksesta ja sisällytä vastausviestiin puhelimesi IMEI-koodi (Nokia/Symbian testaajat) tai UDID-koodi (iPhone-testaajat). Ohjeet koodien löytämiseen on tämän sähköpostin lopussa. Valitsemme testaajat viestien saapumisjärjestyksen perusteella. Ilmoitamme 1-2 viikon kuluessa testaukseen valituille henkilöille testausohjeet.

Ilmoittaudu beta-testaukseen jos:
- Haluat tutustua Karttaselaimen uusimpiin ja jännittävimpiin ominaisuuksiin jo ennen niiden julkaisua
- Haluat osallistua Karttaselaimen tuotekehitykseen antamalla palautetta ja uusia ideoita
- Haluat hyötyä beta-testaajille annettavista ilmaisista karttalatausoikeuksista ja Karttaselaimen mielenkiintoisista uusista ominaisuuksista

Karttaselaimen beta-testaajille toimitetaan Karttaselaimen kehitysversion asennuspaketti joka asentuu nykyisen Karttaselain-asennuksen päälle. Beta-testattava versio saattaa sisältää virheitä ja se voi toimia epävakaasti. Älä siis ilmoittaudu beta-testaajaksi jos:
- Et halua Karttaselain-asennuksesi käyttäytyvän epävakaasti
- Et osaa käyttää Windowsin/Mac OS X:n tiedostonhallintaa ja asentaa sovelluksia käsin iTunesilla/PC Suitella/Ovi Suitella
- Et osaa varmuuskopioida omia karttalehtiäsi ennen beta-testausta

Mikäli olet halukas auttamaan meitä uuden tuoteversion valmistelussa ja osallistumaan testaukseen, lähetä vapaamuotoinen ilmoittautuminen ja sisällytä ilmoittautumisviestiin puhelimesi IMEI-koodi / UDID-koodi.
Nokia/Symbian-testaajat: IMEI-koodin saat näkyviin näppäilemällä *#06#
iPhone-testaajat: UDID-koodin saat näkyviin kun kytket puhelimesi iTunesiin ja klikkaat kerran Serial Number / Sarjanumero -kenttää puhelimen tietosivulla.
Varmistakaa että kopioitte ilmoittautumisviestiin IMEI/UDID-koodin täsmälleen oikein. Muuten testipaketti ei välttämättä asennu.

Ilmoitamme tässä viestiketjussa heti kun olemme saaneet täyteen riittävän määrän testaajia ja kun ilmoittautumisia ei enää tarvita. Kiitos tuestanne!

P.S. Version 1.5 beta-testaajilla on myös mahdollisuus koekäyttää Karttaselaimeen tulevia kiinteistöraja-aineistoja!5
Karttaselaimen tulevaan versiopäivitykseen on valmistumassa tuki edullisille ja suosituille GPS-paikantimille. Näitä samaan toimintaperiaatteeseen perustuvia paikantimia myydään useilla eri tuotemerkeillä (yleisin mallinimi on TK102) kotimaisissa ja ulkomaisissa verkkokaupoissa. Alla on yhden yhteensopivan paikanninmallin kuva:


Mikäli omistat tällaisen tai vastaavan paikantimen voit saada uuden Karttaselain-version koekäyttöön ilmoittautumalla mukaan paikannusominaisuutemme koekäyttöön ja testaukseen. Ohjeet paikantimen käyttöönottoon ja Karttaselaimen koekäyttöversion latauslinkin voi pyytää suoraan minulta osoitteesta janne"at"karttaselain.fi tai asiakaspalvelumme kautta. Koekäyttöön tarvitset voimassa olevan Karttaselain-lisenssin ja GPRS-yhteydellä varustetun TCP/IP tai HTTP-yhteyttä tukevan paikanninlaitteen jonka asetuksia sinun tulee voida muuttaa.

Lisätietoja voi kysellä vaikkapa vastaamalla tähän aiheeseen. Tämän aiheen kautta voi myös jakaa vinkkejä hyviksi havaituista paikanninlaitteista ja niiden käyttöönotosta. Tervetuloa mukaan!

6
Karttaselain / Karttaselain 1.2 julkaistu!
« : Helmikuu 08, 2010, 18:49:46 »
Karttaselaimen uusi versio (1.2) on nyt ladattavissa. Tässä versiossa olemme korjanneet käyttäjien raportoimia puutteita, parantaneet aikaisempaa toiminnallisuutta ja tuoneet Karttaselaimeen kokonaan uusia, jännittäviä ominaisuuksia. Alla on yhteenveto tässä versiossa toteutetuista muutoksista:
- Parempia aineistoja: Karttaselaimen mukana tulevia aineistotietoja on päivitetty. Lisäksi mukana on täysin uusi aineisto; koko suomen vaellusreitit.
- Ladattavat aineistot: Karttaselaimeen voi nyt helposti ladata uusia hyödyllisiä lisäaineistoja suoraan sovelluksen omista valikoista. Kaikki aineistot ovat täysin ilmaisia. Lisää tietoa Karttaselaimen verkkosivuilla ja käyttöohjeessa.
- Tuki GPX-pohjaiselle reitti- ja paikkatietojen tallennukselle: omat reitit ja paikkatiedot tallentuvat standardimuotoisiin GPX-tiedostoihin joita voi halutessaan siirtää myös muihin sovelluksiin tai tuoda muista sovelluksista.
- Automaattinen näytön käännön esto S60 5th Edition puhelimissa: puhelmen tahattoman näyttötilan käännön vaaka- ja pystynäytön välillä voi nyt estää Karttaselaimen omasta valikosta.
- Kevyttila vanhempia puhelimalleja varten: Karttaselaimen toimivuutta vanhemmissa puhelinmalleissa on parannettu muistia säästävällä kevyttilalla jonka saa päälle valikosta.
- Välimuistin esitäyttö myös 1:16000 mittakaavassa.
- Karttaselaimen käynnistysongelmia tietyissä Nokian E-sarjanpuhelimissa korjattu.
- Reittivalikot ovat saatavilla myös ilman GPS:n käynnistämistä (ohita-painikkeen painalluksen jälkeen).
- Lukuisia muita pieniä parannuksia ja virheenkorjauksia

Olemme kuunnelleet Karttaselaimen käyttäjäyhteisöltä saamaamme palautetta ja toteuttaneet niitä muutoksia joita on eniten toivottu. Erityisesti olemme panostaneet laadukkaisiin aineistoihin joita on jatkossa helppo ladata Karttaselaimeen muutamalla napin painalluksella. Keräämme ja julkaisemme uusia aineistoja jatkuvasti ja kuuntelemme mielellämme käyttäjien toiveita tässäkin asiassa.

Karttaselaimen aineistot varsin kattavia ja tästä syystä ne aiheuttavat vaatimuksia myös laitteistolle. Osa aineistoista ei siis välttämättä toimi tai näy täydellisesti vanhimmissa yhteensopivissa puhelimissa. GPS-Waypointsin aineistoja ei ole enää tämän päivityksen myötä suoraan ladattavissa mutta tuomme parhaita GPS-Waypointsin aineistoja myöhemmin Karttaselaimeen uusina ladattavina aineistoina. Alla on listattuna julkaisuhetkellä ladattavissa olevat aineistot:
-Hiihtoladut
-Moottorikelkkareitit
-Luontopolut
-Kesä- ja talviuimapaikat

Jos olet ostanut Karttaselaimeen käyttöaikaa suosittelemme että kopioit aktivointikoodin talteen ennen Karttaselaimen päivittämistä. Aktivointikoodisi löydät Lisenssi-valikon “Lisenssin tila” -toiminnon avulla. Aktivointikoodi on syytä säilyttää aina erillisissä muistiinpanoissa ongelmatilanteiden varalta. Koska Karttaselaimen reitintallennusjärjestelmä muuttuu, omat aikaisemmin tallennetut paikat ja reitit häviävät versiopäivityksen myötä. Jatkossa omat paikat ja reitit säilyvät myös versiopäivityksestä toiseen.

Kiitos teille kaikille jotka osallistuitte näiden ominaisuuksien kehittämiseen antamalla palautetta, testaamalla ja käyttämällä Karttaselainta! Tukenne on ollut ensiarvoisen tärkeää. Hyviä hetkiä Karttaselaimen parissa!

7
Karttaselain / Karttaselaimen versiopäivitys 1.1 julkaistu!
« : Lokakuu 24, 2009, 14:14:32 »
Karttaselaimen uusi versio (1.1) on nyt ladattavissa. Jos sinulla on aikaisempi Karttaselain-versio asennettuna, voit ladata uuden version Karttaselaimen Asetukset-valikon kautta.

Tässä päivityksessä olemme lisänneet uusia ominaisuuksia sekä korjanneet käyttäjien raportoimia puutteita. Alla on lueteltu tärkeimmät muutokset:
- Karttalehtien tallennus muistikortille: Karttaselain osaa nyt tallentaa ladatut Karttalehdet puhelimen muistikortille automaattisesti vaikka Karttaselain itse olisikin asennettu puhelimen muistiin. Lisää tietoa Karttaselaimen käyttöohjeessa.
- Virheenkäsittelyä parannettu: Karttaselain osaa nyt reagoida esimerkiksi verkkoyhteden katkeamiseen jolloin voidaan siirtyä helposti offline-tilaan tai yrittää keskeytynyttä latausta uudelleen.
- Korjattu käyttäjien raportoimia puutteita mm. aktivointiin, offline-tilaan ja välimuistin esitäyttöön liittyen.

8
Karttaselain / Uusi Karttaselain julkaistu!
« : Lokakuu 05, 2009, 09:52:22 »
Karttaselain on pitkän tauon jälkeen taas kaikkien halukkaiden ladattavissa osoitteessa: http://www.karttaselain.fi
Kiitos yhteistyöstä ja hyviä hetkiä uuden Karttaselaimen parissa!

9
Karttaselain / Uuden Karttaselaimen julkaisu häämöttää
« : Syyskuu 17, 2009, 14:12:17 »
Parhaat Karttaselaimen käyttäjät,

Ensinnäkin pahoitteluni että olen ehtinyt tiedottamaan Karttaselaimen uuden version kehityksestä rajoitetusti. Ymmärrän että kärsivällisyys on ollut useilla koetuksella mutta toivon että jokaisen odotus palkitaan kun uusi Karttaselain saadaan lopulta julkaistua. Tavoitteenamme on ollut että saisimme uuden Karttaselaimen julkaistua mahdollisimman nopeasti niin että jokainen halukas pääsisi lataamaan, kokeilemaan ja käyttämään uudenlaista maastonavigointisovellusta. Tästä syystä myös tiedottamiseen ja keskusteluihin jäänyt aika on ollut liiankin vähäistä.

Viimeisten viikkojen aikana on tapahtunut paljon: olemme tehneet sopimuksen Maanmittauslaitoksen kanssa uuden aineiston käytöstä, siirtäneet Karttaselaimen kehityksen sopivan yrityksen hallintaan ja rakentaneet oman karttapalvelimemme jakamaan aineistoja Karttaselaimen kännykkäsovellukselle. Olemme myös toteuttaneet kokonaan uudet verkkosivut, organisoineet testikierroksen Maanmittauslaitoksen ja vapaaehtoisten beta-testaajien kanssa sekä tietysti olemme myös parantaneet vanhaa Karttaselainta laadun, suorituskyvyn ja ominaisuuksien puolesta valtavasti.

Tällä hetkellä ajamme Karttaselaimelle viimeisiä Symbian Signed -testejä ja testaamme verkkosivujen ja uuden karttapalvelimen toimintakykyä. Uusi, kaikille vapaasti ladattava Karttaselain tulee saataville aivan lähiviikkoina.
Sitä ennen tarjoilemme teille kaikille hankkeesta kiinostuneille maistiasia uudesta Karttaselaimesta ruudunkaappausten muodossa, kiitos mielenkiinnostanne ja tähänastisesta arvokkaasta tuestanne yhteiselle hankkeelle!

10
Hyvät Karttaselaimen käyttäjät. Uusi, Maanmittauslaitoksen virallista WMS-karttapohjaa käyttävä Karttaselain valmistuu pian ensimmäiseen julkiseen Beta-testikierrokseen. Alussa otamme mukaan kuusi (6) vapaaehtoista Beta-testaajaa. Lisäksi mukana on kymmenen Maanmittauslaitoksen nimeämää testikäyttäjää.

Halukkaat voivat ilmoittautua lähettämällä minulle ykstyisviestin Karttaselaimen foorumilla. Otan mukaan kuusi (6) ensimmäistä viestin lähettänyttä. Beta-versioita aletaan toimittaa ilmoittautuneille arviolta 17.8.2009 mennessä.

Beta-version käyttö ja testaus on täysin ilmaista (lukuunottamatta mahdollisia omasta data-yhteyden käytöstä aiheutuvia normaaleja kuluja). Karttaselaimen WMS-versio on ulkoisesti lähes kaikilta osin vastaava kuin tähän saakka toimitettu Karttaselain. Koska uusi karttapohja-aineisto on paremmin sopivaa mobiilikäyttöön, karttalehdet ovat hieman tarkempia, latautuvat hieman nopeammin ja kuluttavat vähemmän mobiilidataliikennettä kuin aikaisemmissa Karttaselain-versioissa. Lisäksi mukana on muutamia toivottuja uusia ominaisuuksia kuten koordinaattihaku, muttakaavanäyttö ja kartan zoomaus suoraan kosketusnäytöltä.

Toivon että beta-testaajiksi ilmoittautuneet henkilöt varautuvat käyttämään Karttaselainta vähintään 1-3 tuntia toimitusta seuraavan kahden viikon kuluessa. Lisäksi toivoisin että saisin jokaiselta muutaman tekstirivin verran palautetta sovelluksen toimivuudesta ja kypsyydestä julkaisua ajatellen. Annan tarkemmat ohjeet niille jotka ilmoittautuvat mukaan.

Kiitos teille kaikille kiinnostuksesta ja osoittamastanne kärsivällisyydestä Karttaselainta kohtaan!

11
Karttaselain / Millaisen Karttaselaimen sinä haluat?
« : Kesäkuu 22, 2009, 14:57:16 »
Karttaselaimen oletuskarttapohja muuttuu Maanmittauslaitoksen pyynnöstä ja Karttaselain siirtyy käyttämään maksullista Maanmittauslaitoksen WMS-palvelua, mikäli sopimus asiasta syntyy.

Koska karttapohja-aineisto muuttuu maksulliseksi, on syytä pohtia myös Karttaselaimen toimintamallin kehittämistä jatkossa. Tulevan aineiston hinnoittelu on volyymipohjainen eli maksua kertyy ladattujen karttalehtien määrän mukaan.

Karttaselain voi edelleen jatkaa ilmaisena sovelluksena jos/kun toimintamalli takaa rahoituksen ostettavalle WMS-palvelulle. Ilmaisen vapaaehtoisiin lahjoituksiin perustuvat toimintamallin etuna on sen keveys: ei tarvita raskasta kirjanpitoa eikä yritystä pyörittämään liiketoimintaa koska varsinaista liiketoimintaa ei ole.

Lahjoitusmalli ei kuitenkaan ole välttämättä tasapuolisin ratkaisu koska (suurin) osa käyttäjistä ei koskaan vaivaudu osallistumaan yhteisesti synnytettyihin kustannuksiin. Tällöin yksi vaihtoehto on tehdä maksullinen materiaali (maastokarttapohja) myös käyttäjille maksulliseksi. Tällöin Karttaselaimesta voisi olla kaksi versiota: ilmainen jossa näytetään ilmaista karttapohjaa (esim. Google) ja maksullinen jossa näytetään maksullista karttapohjaa (Maanmittauslaitos). Maksullisen version hinta voisi olla esimerkiksi 2-4 euroa kuukaudessa tai vaihtoehtoisesti 15-20 euroa vuodessa. Maksutapana voisi olla vaikkapa tekstiviestimaksu joka on helppo, nopea ja kaikkien käytössä oleva maksutapa.

Keskustelu on auki uusille ehdotuksille ja kommenteille. Ota kantaa, millaisen Karttaselaimen sinä haluat?

12
Hyvät Karttaselaimen käyttäjät. Sain Maanmittauslaitokselta kirjeen 16.6.2009 jossa todetaan seuraavaa:

"Asiakkailtamme saadun ilmoituksen perusteella tietoomme on tullut, että
kehittämäänne karttaselainsovellusta jaetaan julkisesti osoitteessa www.
karttaselain.mobi. Tutustuttuamme ko. sivustoon ja itse sovellukseen olemme
todenneet sen toimivan tavalla, joka rikkoo Maanmittauslaitoksen tarjoaman
Kansalaisen karttapaikka nimisen verkkopalvelutuotteen käyttöehtoja.

Karttaselain ei ole verkkoselain, joka olisi tarkoitettu verkkosivuston
selaamiseen. Se on erillinen kartan katseluun tarkoitettu sovellus, joka
mahdollistaa kartan käytön taustakuvana esitettäville kohteille tai GPS
sijainnille.

Karttaselain-sovellus poimii Karttapaikka-palvelusta karttakuvan ja jättää
kaiken muun palvelun sisällön näyttämättä. Tällainen aineiston irrottaminen
palvelusta on käyttöehtojen vastaista."

Keskustelin asiasta Maanmittauslaitoksen kanssa ja he totesivat että "suomalainen koiratutkavalmistaja" oli pyytänyt heitä puuttumaan Karttaselaimen ilmaiseen karttalehtien näyttämiseen. Tästä syystä he kehottivat minua poistamaan Karttaselaimen nykyisen oletuspohjakartan (Kansalaisen Karttapaikan verkkosivun kartta-aineisto).

Itse olen käyttöehtojen tulkinnasta eri mieltä ja olen tuonut tämän näkökannan esille keskusteluissa Maanmittauslaitoksen kanssa.

Keskusteluissa päädyimme tulokseen että paras ratkaisu Karttaselaimen jatkon kannalta olisi siirtyä käyttämään Maanmittauslaitoksen WMS-rajapintaa joka tarjoaa periaatteessa saman pohjakartta-aineiston mutta Karttaselaimelle paremmin sopivassa ja muokattavammassa muodossa. WMS-rajapinta on maksullinen mutta neuvottelen parhaillaan rahoituksen ja lisenssiehtojen järjestämisestä Karttaselaimelle sopivaan muotoon. Uskon, että WMS-rajapinta voidaan liittää ja ottaa käyttöön Karttaselaimessa loppukesän aikana. WMS-rajapinnan myötä Karttaselaimesta tulee entistä nopeampi, toimintavarmempi ja laajemmin saatavilla oleva kuin koskaan ennen. Myös kaikilla toimivan allekirjoituksen hankkimisesta tulee huomattavasti helpompaa luotettavamman WMS-palvelun myötä.

Olen sopinut Maanmittauslaitoksen kanssa että poistan Karttaselaimesta nykyisenkaltaisen pohjakartan näytön kunnes sopimus WMS-rajapinnan käytöstä on saatu aikaan. Väliaikana Karttaselaimen oletuskartaksi tulee Googlen tuottama ilmainen maastokartta. Lisäksi Karttaselaimen aloitusnäyttö muuttuu siten että käyttäjä voi itse syöttää jonkin muunkin haluamansa karttapalvelun yhteysosoitteen. Tällöin karttaselaimella voi selata muitakin kuin Googlen pohjakartta-aineistoja mikäli ne ovat yhteensopivassa muodossa.

Edellä mainittuihin muutoksiin minulta menee arviolta 1-2 viikkoa aikaa joten sen ajan kuluessa asennuspaketteja ei voida toimittaa. Asennuspakettipyyntöjä voi edelleen jättää normaalisti, pyrin käsittelemään ne heti kun Karttaselaimeen vaaditut muutokset ovat valmiina.

Pyydän siis kärsivällisyyttä ja pahoittelen syvästi asiaa kaikille niille jotka joutuvat tämän takia odottamaan asennuspakettiaan tavallista pidempään.

13
Yleinen keskustelu / SIIRRETTY: HTC TOUCH HD
« : Helmikuu 24, 2009, 20:36:34 »
Tämä aihe on siirretty alueelle Karttaselain.

[liNKKI AIHEESEEN]

14
Karttaselain / Karttaselain Beta 4 (0.4.1) julkaistu
« : Tammikuu 14, 2009, 22:07:03 »
Huom! Metsähallituksen paikkatietopisteiden (laavut, autiotuvat, jne.) näyttäminen vaatii edelleen suhteellisen paljon vapaata käyttömuistia. Tästä syystä ominaisuus ei välttämättä toimi vanhemmissa S60 3rd Edition puhelimissa.

Alla lista muutoksista versiossa 0.4.1:
- Tuki Flash Lite 3.1 -versiolle (lähinnä Nokia 5800)
- "Puhelin ei ole tuettu" -varoitusviesti poistettu Nokia 5800 -mallista
- Kartan siirtoa nuolinäppäimistöllä nopeutettu

Merkittävimmät muutokset jotka siirtyvät seuraavaan versiopäivitykseen:
- GPS-korjauksia tietyille puhelinmalleille (esim. 6110 Classsic)
- Bugikorjauksia (esim. "musta näyttö usean kartanlatauksen jälkeen")
- Tuki kartan käännölle kulkusuunnan mukaan
- Paikan haku koordinaattien perusteella
- Metsähallituksen kesä- ja talvivaellusreittien näyttö Karttaselaimen karttapohjalla
- Muita pieniä korjauksia ja käyttäjäpalautteen pohjalta tehtäviä muutoksia

--------------------------------------------

Alla on lista merkittävimmistä muutoksista versiossa 0.4.0:
- Reittienhallinta uudistettu: voit nimetä ja luoda useita reittejä sekä poistaa jo luotuja reittejä
- Reittien piirtämiseen liittyneitä bugeja korjattu. Reitit piirtyvät tarkemmin myös eri resoluutioilla
- Metsähallituksen aineistotietokanta liitetty Karttaselaimen asennuspakettiin: mukana yli 6000 aineistopistettä (HUOM! Jos pisteitä on näkyvissä paljon, vaatii uudehkon puhelimen että muisti riittää)
- Alle 10 Km/h nopeudessa desimaalinäyttö mukana
- Resoluution hallintaan llittyviä bugeja korjattu käyttöliittymästä

Alla on lista muutoksista versiossa 0.3.3:
- Siirretty "Sulje" painike päänäytöstä valikkoon
- Parannettu valikkojen sopivuutta eri kokoisiin/mallisiin näyttöihin (nyt valikkojen tulisi sopia näytölle lähes kaikissa resoluutioissa)

Alla on lista muutoksista versiossa 0.3.2:
- Poistettu turha karttalehden lataus Karttaselainta käynnistettäessä

Alla on lista merkittävimmistä muutoksista versiossa 0.3.1:
- Välimuistitoiminnon nopeutta ja luotettavuutta parannettu
- Korjattu ongelmia näytön kääntöön liittyen
- Karttalehden sijoittelua Nokia 5800:ssa parannettu
- GPS-paikkamerkin kohta Nokia 5800:ssa korjattu
- Sallitaan Karttalehden liikkuminen ruudun reunan yli ennen uuden lehden latausta (vähemmän dataliikennettä)
- Muita pieniä bugikorjauksia

Alla on lista merkittävimmistä muutoksista versiossa 0.3.0:

- Karttalehtien lataus ja tallennus välimuistiin
- GPS-laitteen käynnistysongelmia korjattu
- Pikanäppäimet mittakaavan muuttamiselle (numeronäppäimet 1 ja 3)
- Tallennetun reitin tarkkuutta parannettu
- Valikon havainnollisuutta parannettu
- Reittiviivan tarkkuutta parannettu
- Muita pieniä korjauksia15
Yleinen keskustelu / Hyvää Joulua
« : Joulukuu 21, 2008, 16:45:00 »
Ensimmäset kuusi kuukautta Karttaselaimen kanssa ovat takana ja joulunajan jälkeen alkaa uusi vuosi. Karttaselaimen kehitys on lähtenyt käyntiin lupaavasti. Sivut ovat olleet auki neljä kuukautta jona aikana kävijöitä on ollut jatkuvasti kasvava määrä, keskimäärin tuhat kävijää kuukaudessa. Karttaselainta on ladattu lähes tuhat kertaa ja aktiivisia käyttäjiä on sadoittain. Palautetta on kertynyt paljon ja se on auttanut ideoimaan ja kehittämään Karttaselaimesta yhä parempaa.

Kiitos kaikille jotka kävitte kuluneiden kuukausien aikana tutustumassa Karttaselaimeen. Kiitos kaikille teille jotka latasitte asennuspaketin, kokeilitte ja annoitte kenties palautetta. Suuri kiitos kaikille teille jotka teitte lahjoituksen hankkeellemme ja jaoitte yhteisen vision uudenlaisesta harrastenavigaattorista.

Kiitos siitä että annoitte Karttaselaimelle tilaisuuden tehdä omasta puhelimestanne entistä paremman ja monikäyttöisemmän laitteen.
Uuden tuotteen kehitys ja testaus ei ole aina hauskaa eikä se ole aina helppoa, mutta se on tärkeää työtä jolla on merkitystä.

Kiitos, hyvää Joulua ja menestystä uudelle vuodelle!

Sivuja: [1] 2