Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Janne - Karttaselain

Sivuja: [1] 2 3 ... 40
1
Karttaselain / Vs: Iphone 5S ongelmaa taustanauhoituksessa ym.
« : Lokakuu 24, 2017, 19:17:46 »
Hei, kiitos palautteesta! Selvitämme asiaa havaintojesi pohjalta. iOS-versioon on tulossa seuraava ylläpito- ja ominaisuuspäivitys lähiviikkoina, yritämme saada korjauksen mukaan siihen jos virhe saadaan toistettua omissa testeissämme.

2
Karttaselain / Vs: Pimenemisongelma iPhone 5s
« : Heinäkuu 01, 2017, 00:27:52 »
Hei, pahoittelut minunkin puolesta ongelmastasi Karttaselaimen kanssa. Varmistaisitko vielä että sinulla ei ole käytössä Karttaselaimen asetusvalikosta kytketyävä "Näytön sammutus" -toiminto. Kyseinen toiminto sammuttaa puhelimen näytön etäisyysanturin tietojen perusteella esin kun laite laitetaan taskuun tai koteloon. Jotkun näytönsuojakalvot tai kotelot saattavat aiheuttaa tuon toiminnon kanssa ruudun yllätyävän pimenemisen.

3
Karttaselain / Vs: Tallennusten muokkaaminen
« : Maaliskuu 12, 2017, 23:37:39 »
En osaa sanoa tuohon reitinnauhoitusongelmaan tarkempaa ohjetta tuntematta tapaustasi hieman tarkemmin. Jos voit täsmentää missä laitteessa ja millä iOS-versiolla reitinnauhoitusongelma toistuu ja toistuuko se vaikka valitset iOS:n asetusvalikosta sijaintipalveluiden alta Karttaselaimelle sijaintitiedot saataville "Aina" (huomaa, että asetuksen muuttamisen jälkeen kannattaa käynnistää Karttaselaimen sovellus ja mielellään myös iOS-laite uudestaan että asetus tulee varmasti voimaan)?

4
Karttaselain / Vs: Tallennusten muokkaaminen
« : Maaliskuu 12, 2017, 18:58:28 »
Hei Eetu,

Kiitos palautteesta! iOS-versiossa ei toistaiseksi ole nauhoitettujen reittien muokkaustoimintoa, sellaista on toki suunniteltu ja otamme palautteesi huomioon jatkokehityksessä!

Reitin nauhoituksen saa pysymään päällä lukitustilan aikana kun laitat Karttaselaimen asetuksista päälle asetuksen "Taustanauhoitus". Varmista lisäksi iPhonen omasta asetusvalikosta Yksityisyys->Sijaintipalvelut-alavalikon alta että Karttaselaimelle on sallittu GPS:n käyttö vaikka puhelin olisi lukittuna tai Karttaselain taustasovelluksena.

5
Karttaselain / Vs: Karttaselain paikannin - tarkkuus eri laitteissa
« : Tammikuu 12, 2016, 19:03:06 »
Käytän DNA-liittymiä, yksi tavallinen ja yksi prepaid. Korostan, että huonollakin säällä tulos on avomaastossa hyvä mutta metsässä
alkaa nakella.
Minuulla on ollut käsitys, että asetuksissa sijainnin määritys on rajattava vain satelliitti-vaihtoehtoon, matkapuhelinverkot pois.
Kai tämä on oikein?

Kyllä, tuo on aivan oikein! Matkapuhelinverkko on epätarkka sijainnin suhteen, etenkin maastossa. Paras tapa parantaa maastopaikannuksen tarkkuutta on sijoitaa paikanni seurattavan kohteen (esim. koiran) yläpuolelle / selkään. Tällöinkin mielellään niin että lähellä ei ole metallisia kappaleita kuten kaulapannan tai vetoketjun osia. Tämän lisäksi vaihtoehtona on oikeastaan enää tarkemman paikanninlaitteen valinta (laite jossa herkempi GPS-vastaanotin).

6
Karttaselain / Vs: Karttaselain ja Microsoft Surface 4 Pro
« : Tammikuu 12, 2016, 12:35:30 »
Hyvin tuo Surface näyttää BluetoothGPS-mokkulankin kanssa keskustelevan.
Insmat SiRF III (BT-338) tuottaa näköjään myös kelvollista GPS-dataa tälle tabletti-pc:lle.

Testailussa nyt tuo Win10-käyttiksen mukana tullut "Kartat-sovellus" eli Here-karttapalvelu.
Sekään ei tosin näytä oman sijainnin koordinaatteja ja ilmakuva on erittäin karkea Inkoon länsipuolella :(

Onkohan asiakaspalvelu oikeampi osoite kysellä tuota Karttaselaimen Windows 8 (10)-version koordinaattinäyttöä, vaikka en maksulliseen versioon toistaiseksi ole tohtinut siirtyäkään?

Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta! Kuten huomasitkin, Windows-versio Karttaselaimesta ei sisällä kaikkia samoja toimintoja kuin muut alustaversiot. Pyrimme toki kehittämään Windows-versioon samoja ominaisuuksia mutta toistaiseksi sen painoarvo ja prioriteetti on ollut muita alustoja matalampi johtuen pienemmistä käyttäjämääristä. Otamme palautteesi huomioon ja priorisoimme sen pohjalta ainakin tuota koordinaattien näytön tukea!

Jos sinulla on kiire saada laajemmat ominaisuudet Windows-laitteeseesi, voisit katsoa AMIDuOS-sovelluksen tarjoamaa mahdollisuutta ajaa Android-sovelluksia Windows 10 -tabletissasi:
http://amiduos.com/

Käsittääkseni tuota sovellusta pääsee kokeilemaan ilmaiseksi ja kuulisimme mielelämme saatko Karttaselaimen toimimaan siinä. Omaa kokemusta tuon käytöstä meillä ei valitettavasti vielä ole. Vastaavilla ratkaisuilla Karttaselain on saatu käyttäjien toimesta kuitenkin toimimaan esim. Jolla-laitteissa.

7
Karttaselain / Vs: Karttaselain Androidille
« : Syyskuu 06, 2015, 09:56:36 »
Jusse, pahoittelut vielä näin jälkikäteen minunkin puolestani että sinulla tuo kartan kääntöominaisuus toimii huonosti. Laitteiden sisäisissä kompasseissa on valtavia eroja ja joissakin laitteissa ne toimivat hyvin ja joissakin taas todella huonosti. Tämä heijastuu suoraan Karttaselaimen kartankääntötoiminnon käytettävyyteen. Entenkin Android-laitteiden kirjo ja laatutason vaihtelu on niin valtava että optimaalista käytettävyyttä kaikissa laitteissa on lähes mahdoton saada aikaan.

Aikaisemmin esillä ollut ehdotus GPS:n käytöstä kartan kääntöön on sinällään hyvä ja toimiva ehdotus. Joskin esimerkiksi maastossa kävellessä pelkkä GPS ei ole kovin hyvä suunnannäyttäjä kun liikkuminen on hidasta ja poukkoilevaa. Parhaaseen ratkaisuun tarvitaan siis jonkinlainen sensorifuusio eli erilaisten suuntatietoa tarjoavien palveluiden yhdistely.

Tämä uusi ominaisuus on meillä edelleen työlistalla joskin se on toistaiseksi jäänyt laajempien muutosten kuten viimeaikaisten aineistopäivitysten jalkoihin. Pyritään priorisoimaan tätä mahdollisuuksien mukaan!

8
Karttaselain / Vs: xcover 271: paikannus keskeytyy
« : Syyskuu 06, 2015, 09:46:54 »
Hyvä että näppäinlukko-ongelmaan löytyi joku ratkaisu! Peritaatteessa paikanninsovelluksen tyyppisten Java-sovellusten tausta-ajon pitäisi toimia juuri päin vastoin eli sovellus tulisi pitää aktiivisena jotta paikannus toimii myös lukitustilassa. Laitekohtaisia eroja Java-sovellusten tausta-ajossa kuitenkin on.

9
Karttaselain / Vs: Anywhere gps tracker
« : Syyskuu 06, 2015, 09:41:48 »
Netistä löytyvien ohjeiden mukaan tuon kyseisen paikantimen saattaa saada toimimaan Karttaselaimen paikannuspalvelun kanssa. Voit konfiguroida paikantimen sen oman käyttöohjeen mukaan ja käyttää IP-osoitteena ja yhteysporttina Karttaselaimen TK-102 tai TR-151 paikantimille tarkoitetuissa ohjeissa olevia tietoja. Kun olet tehnyt konfiguroinnin paikannin saattaa toimia sellaisenaan.

Jos konfiguroinnista huolimatta paikannin ei näy kartalla niin voit laittaa minulle sähköpostitse tiedon osoitteeseen janne"at"karttaselain.fi niin voin tutkia palvelinpäästä millaista protokollaa paikantimesi käyttää ja onko se mahdollista saada toimimaan paikannuspalvelumme kanssa. Mikäli ongelmia ilmenee niin ilmoita mahdollisimman pian yhteyskokeilusi jälkeen paikantimesi IMEI-koodi niin sen perusteella saattaa olla löydettävissä yhteyskokeiluusi liittyvät tiedot.

10
Nämä molemmat ominaisuudet ovat juuri työlistalla seuraavaan versiopäivitykseen, pahoittelen jos nämä puutteet ovat aiheuttaneet hämmennystä! Erityisesti pisteiden uudelleennimeämistä on kovasti toivottu joten se tulee varmasti seuraavassa versiopäivityksessä. Myös paikkamerkkien parempaan hallintaan ja ryhmittelyyn on tulossa uutta.

Seuraava versio julkaistaan kesän aikana.

11
Karttaselain / Vs: Karttaselain ios versio ja Norjan kartat
« : Kesäkuu 09, 2015, 22:38:15 »
Kiitos palautteesta! Voitko tarkentaa tarkoitatko liian pitkällä matkalla ruudulla näkyvän mittatikun näyttämää matkaa vaiko esim. nauhoitetun reitin pituutta? Tutkimme tämän ongelman joka tapauksessa ja korjaamme mittavirheen ensi tilassa.

12
Karttaselain / Vs: Kulkusuunnan näyttäminen
« : Kesäkuu 04, 2015, 11:35:48 »
Karttaselaimen WP-versiossa ei ole vielä kulkusuunnanosoitinta, työlistalla se kyllä jo on. WP-versiossa on kartan kääntötoiminto jolla saat koko karttapohjan kääntymään kulkusuunnan mukaan suhteessa kompassin pohjoissuuntaan. Kartan kääntö kytketään päälle napauttamalla sinistä oman sijainnin osoitinta ja valitsemalla toiminto valikosta. Lisäksi voit kytkeä päälle kohteeseen suunnistustoiminnon joka piirtää osoitinviivan nykyisestä sijainnistasi suunnistettavaan pisteeseen. Suunnistustoiminnon saat käyttöön asettamalla karttapohjalle paikkamerkin, napauttamalla sitä ja valitsemalla "Suunnista kohteeseen".

13
Kun valitsen omista paikoista ja reiteistä ja yritän jakaa sitä sähköpostilla, jotta voisin siirtää sen toiseen laitteeseni, samalla kun painan "jaa sähköpostilla"-nappia karttaselain sulkeutuu.

Laite iPhone  ja IOS 8.3

Hei NHessu ja pahoittelut viiveestä vastauksessa ongelmaasi ja kiitoksia tekemästäsi havainnosta!

Karttaselaimen paikkatietojen jako sähköpostilla toimii iOS 8.3:ssa mutta se edellyttää etä sinulla on laitteeseesi konfiguroituna toimiva sähköpostiosoite jolla voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostia. Paikkamerkkien sähköpostijako toimii siis iPhoneesi konfiguroitua sähköpostitiliä käyttäen. Voisiko sinun tapauksessasi olla niin että laitteeseesi ei ole konfiguroituna yhtään sähköpostitiliä?

Mikäli laitteessasi ei ole käytössä sähköpostia, voit halutessasi luoda itsellesi ilmaisen iCloud-tilin johon liittyy ilmainen sähköpostiosoite. iCloud-tilin voi luoda alla olevilla ohjeilla:
https://support.apple.com/fi-fi/HT201309

Jos taas sinulla on jo sähköpostiosoite mutta et ole konfiguroinut sitä käyttöön puhelimessasi, voit tehdä sen alla olevilla ohjeilla:
https://support.apple.com/fi-fi/HT201320

Jos laitteessasi on jo käytössä toimiva sähköpostitili mutta Karttaselain edelleenkin sammuu yrittäessäsi paikkamerkin/reitin lähettämistä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ([email protected]) niin käydään tarkasti läpi millaisella tiedostolla ja millaisella laitteella ongelma toistuu.

Karttaselaimen tulisi joka tapauksessa antaa tuossa kyseisessä tilanteessa ongelmaa kuvaava virheilmoitus ja opastaa käyttäjää ongelman ratkaisemsisessa. Kirjaan tästä siis joka tapauksessa korjauspyynnon järjestelmäämme ja paranamme tätä toimintoa seuraavassa versiopäivityksessä.

14
Karttaselain / Vs: karttaselain seuruekäytössä
« : Maaliskuu 28, 2015, 00:03:37 »
Milloin tämä ominaisuus mahtanee tulla käyttöön?

Hei, sijainnin jakaminen suoraan sovelluksesta muille käyttäjille pyritään tuomaan mukaan kesään mennessä. Pahoittelut toiminnon viivästymisestä!

15
Karttaselain / Vs: Karttojen talletuspaikka
« : Maaliskuu 28, 2015, 00:03:02 »
Hei, koska Andoroid-version isompi päivitys on vielä työn alla, päätimme nyt tehdä tuon muutoksen päivityksenä Karttaselaimen nykyiseen versioon. Tämä päivitys saadaan ulos näillä näkymin 2 viikon kuluessa. Isompi päivitys julkaistaan kevään aikana. Pahoittelut viivästyksestä!

Sivuja: [1] 2 3 ... 40