Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - mna

Sivuja: [1] 2
1

Kunhan se paikanninkomponentti pysyy sellaisena että toimii vanhassa 2.3 -sarjan Androidissa...?

Meinaan että vanha Samsung GT-S5690 on aika hyvä paikannuslähetin, ei heti hajoa ja käytettyjä on saatavilla edelleen.

Onhan se joo mutta noin vanhassa Android versiossa on vakavia tietoturva ongelmia joten en itse käyttäisi sellaista edes tähän tarkoitukseen..

Hä? Kun ottaa mms-vastaanoton pois päältä niin ei kai siihen itsekseen mitään tule siellä koiran selässä... toisin kuin 4.x -versioihin joissa on paljon enemmän rajapintoja joiden kautta tartuttaa.

Muistaakseni paikanninkomponentti ei tarvinnut edes Google Play -palveluita, vai olenko väärässä? Eli vaikka ei ollenkaan Google-tiliä kunhan .apk:n saa jotain kautta... vaikka toisesta puhelimesta...?

2
Karttaselain / Vs: Reitin tallennuksen keskeytyminen
« : Helmikuu 23, 2017, 19:18:32 »
Tarkoittaako että tallennus loppuu kokonaan vai vaan keskeytyy sen ajaksi kun näyttö on pois päältä?

Itselläni ollut jälkimmäistä. Jälki hyppää siitä kun on näyttö sammunut siihen missä näyttö taas meni päälle. Selvittäminen kesken. (Uusi puhelin ja... joo, on Android...)

Tämänhetkinen teoria että kun minulla on päällä se "älykäs virransäästö" (eri nimiä eri valmistajien suomennoksissa ainakin), sille pitäisi laittaa poikkeuksiksi kaikki mitä tuo tarvitsee paikannukseen, ainakin se "Yhdistetty sijainti" -palvelu ja mitä ikinä se taas tarvitseekaan... testaamatta viimeisten säätöjen jäljiltä vielä.

3
Karttaselain / Vs: Samsung Note4, Karttaselaimen poisto
« : Helmikuu 23, 2017, 19:12:22 »
Ilmeisesti virheellinen muistikortti on jotenkin sekoittanut koko käyttöjärjestelmän toimintaa.

Näin voi käydä... tulee mieleen parikin erilaista korkean käytettävyyden palvelinjärjestelmää (kaikki levyt peilattu ja "hotswap" vaihdettavissa ilman palvelukatkoa) ... joissa silti sopivalla tavalla väärin toimiva yksittäinen massamuistilaite aiheutti koko systeemin kaatumisen.

Kas kun jos se hajoaa jotenkin niin että vastaa puppua, sen sijaan että lakkaisi kokonaan vastaamasta... ja/tai jaetulla dataväylällä huutaa jonkun muun päälle tai...

4
Nopeusnäyttö ja etäisyys voitaisiin varmastikin lisätä yläreunaan, ehkä myös jäljellä oleva akun määrä paikantimessa olisi hyvä lisätä sinne, tai sitten muualle paikantimen tietoihin. Uskon, että näitä saadaan työn alle nyt ihan lähiaikoina. Värivaihtoehdot ovat myös hyvä parannusidea, ja tuontyyppistä onkin ollut kehityslistalla. Kiitos vielä kerran näistä palautteista, ja ilmoitamme, kun päivityksiä on saatavilla. Jos sinulla tai muilla on muitakin paikantamiseen liittyviä palautteita, niin laittakaa vaikka tähän ketjuun.

Kunhan se paikanninkomponentti pysyy sellaisena että toimii vanhassa 2.3 -sarjan Androidissa...?

Meinaan että vanha Samsung GT-S5690 on aika hyvä paikannuslähetin, ei heti hajoa ja käytettyjä on saatavilla edelleen.


Muuten kyllä olisi ihan reilusti hyötyä siitä että saisi useamman paikantimen reitit tallentumaan ja näkymään yhtä aikaa eri väreillä. Olisi ollut jo kesällä kun oltiin lasten kanssa Särkänniemessä ;) toivottavasti tulee hiihtolomaan mennessä edes...

Samaten tuo suunnista paikantimelle (aina viimeiseen sijaintiin) olisi paljon hyödyllisempi kuin että paikantimen johonkin tietyn hetken sijaintiin...


Toki sekin olisi hyödyllistä että voisi lähettää paikantimen hetkellisen sijaintitiedon (tai vaikka koko reitin) jollain konstilla eteenpäin, mutta sen käyttö... no... pitää vähän miettiä mikä olisi fiksu tapa. Sitten joskus kun osataan laittaa GPX:ään mukaan <TIME>, <COURSE>, <SPEED>, jne ja ... no... itse asiassa sopiva kuva on kyllä aika hyvä sikäli että tähän hommaan ei toistaiseksi oikein ole kovin yleisesti toimivaa standardia (GPX nyt lähinnä mutta se on lähinnä kotona rauhassa säädettävä silti useimmille, ei metsässä; toki meidänkin hirviporukassa kyllä on itseni lisäksi pari muutakin joilta onnistuu...) mutta karttakuvaa ihminen voi katsoa vaikka ihan sellaisenaan, ilman eri sovellusta.

Itse varmaan harkitsisin saman tien vaikka muutamaa erilaista jakotapaa - "jaa kuvana" (lähettää karttakuvan jossa on suuntanuoli yms.), "jaa tekstinä" (suunnilleen ihmisen luettava tekstinpätkä joka sisältää paikantimen nimen, ajan, koordinaatit ja suunta- ja nopeustiedon), "jaa GPX-tiedostona", "jaa MPTP-viestinä", ... tietysti koko reitti onnistuu lähinnä vain kuvana tai GPX:nä ja ... no lähes ainoat jotka tekstinä tulevista koordinaateista ymmärtävät maasto-olosuhteissa ovat reserviläiskavereita tykistöpuolelta tai muuten sotilaallisempaa väkeä, ja sitten pitäisi olla MGRS-muodossa nykyään...

5
Karttaselain / Vs: Paikkamerkkien käsittely
« : Marraskuu 02, 2016, 00:34:08 »
Paikkamerkin nimeen näyttämiseen "pysyvästi" pitää miettiä joku logiikka miten valitaan mitkä pysyvät näkyvissä. Jos on mielessä hyvä käyttöliittymälogiikan ehdotus, niin laita tähän ketjuun.
No ensi hätään vaikka kaikki tai ei mitään. Eli sellainen vipu asetuksiin että
0) nykyinen tila = vain aktiiviseksi valitun paikkamerkin nimi näkyy
1) kaikkien näkyvissä olevien paikkamerkkien nimet näkyvät (vaikka tyyliin v. 2.4.3 = korvaa symbolin, varsinkin kun symboleita ei vielä voine vaihtaa?)


Pidemmän päälle ehdottaisin joko symboliin tai avainsanaan kytkettyä valintaa, sitten kun saatte niitä ominaisuuksia käyttöön. (Nimet näkyvissä paikkamerkeille joiden symboli on xxx,yyy,... tai avainsanoihin sisältyy zzz,qqq,...)

6
Karttaselain / Vs: Paikkamerkkien käsittely
« : Marraskuu 01, 2016, 20:37:20 »
Tuota noin... löysinpä taas uuden yllärin...

Tämä viimeisin versio jostain syystä ei oikein tykkää paikkamerkeistä joiden nimi on liian lyhyt.

Meillä kun on pelkkiä passipaikan numeroita paikkamerkin nimenä, niissä harvemmin on enemmän kuin 2 merkkiä, ja nyt jos katson sellaisen paikkamerkin tietoja niin siitä ruudusta ei pääse pois muuttamatta nimeä pidemmäksi... tai tietysti sammuttamalla sovellus väkisin.

Tämä on sinänsä erikoinen vaatimus koska mm. GPX-standardi ei vaadi nimeä ollenkaan, eikä varsinkaan aseta nimelle mitään rajoitteita. Versiossa 2.4.3 yksimerkkiset nimet toimivat ihan hyvin.

Lainaus käyttäjältä: http://www.topografix.com/gpx_manual.asp#name
<name>

Optional in: <gpx> <wpt> <rte> <rtept> <trk> <trkpt>

<gpx>: <name>Five Hikes in the White Mountains</name>

<wpt>: <name>MTWASHINGT</name>

<rte>: <name>CRAW PATH</name>

<rtept>: <name>DAVISTRL</name>

In <gpx>: the name of the file.

In all other elements: the GPS name of the element. This field will be transferred to and from the GPS. GPX does not place restrictions on the length of this field or the characters contained in it. It is up to the receiving application to validate the field before sending it to the GPS.
Muuten nyt kun paikkamerkeillä on aikaleimat, saisiko nekin mukaan GPX-tuontiin/vientiin? Kun kerran standardissa on siihen ihan oma taginsa, <TIME> ... niin ja <DESC> helpottaisi myös kummasti, tätä useampikin kilpailija tukee jo.

Lisäksi voisi olla asetus paikkamerkkien nimen näyttämiseen karttaruudussa ilman että niitä tarvitsee tökkiä ensin.Joko täällä muuten pitäisi jossain olla yksittäisen paikkamerkin vienti tai muu lähetys vaikka viestinä (koordinaatit, GPX, vaikka Google Maps -linkki?) suoraan puhelimesta? Edes koordinaattien kopiointi leikepöydälle?

7
Karttaselain / Vs: Paikkamerkkien käsittely
« : Lokakuu 22, 2016, 01:37:26 »
Tuo näyttö/piilotus monivalintana on tosiaan erittäin hyödyllinen, ja tehdään pikapuoliin. Kiitos siitä hyvästä palautteesta!  :)

No, sitä odotellessa, taidanpa käyttää vanhaa 2.4.3 -versiota vielä vähän aikaa. Varsinkin kun siitä myös näkee yhtä aikaa sekä karttapohjan että tilarajat. (Pistäkää ihmeessä niille jokin viivanleveyssäätö edes!)

Tilanrajat ovat tosiaan vapautumassa vastaanvanlaiseksi avoimeksi aineistoksi kuin maastokartat vuonna 2012. Samoin kuten maastokarttojen tapauksessa, jatkuvasti ajantasaisia karttoja ei kuitenkaan ole ladattavissa maksutta, vaan ajantasaiset rajapinnat, joita Karttaselainkin käyttää, ovat maksullisia.

No ei se niin ajantasaisuuden päälle ole, kyllä viikon...kuukauden vanha yleensä on riittänyt näin harrastuspuolella, paperikarttojen aikaan ei päivittynyt edes joka vuosi eikä siitäkään niin kovin kauan ole. ( http://kartat.kapsi.fi/ sanoo päivittyvänsä kerran vuorokaudessa mutta MML ei taida ihan niin tiheästi päivittää tiedostojakoa.)

Tietomassan voi sinänsä ladata palvelusta vaikka omalle tietokoneelleen, jos tila riittää.
Tätä olen tehnyt mm. paikalliselle perinneseuralle että saatiin tehtyä vertailua nykytilanteen, 50-luvun ja 1800-luvun lopun kartoille...

8
Karttaselain / Vs: Paikkamerkkien käsittely
« : Lokakuu 20, 2016, 22:04:28 »
Lisäksi toteutamme mahdollisimman pian ns. "roskakori" -toiminnon, jossa poistetut paikkamerkit siirtyvät ensin roskakoriin, josta ne voi vielä palauttaa, kunnes roskakori on tyhjennetty. Isot pahoittelut tuosta ongelmasta!

No, onneksi minua ei niin haittaa, minulla tämä data on kuitenkin ensisijaisesti QGis-paikkatietojärjestelmässä  ;) joten kaikki on palautettavissa.

Enemmän haittaa se kun joka kerta kun ottaa uuden version paikkapistelistasta, joutuu käsin naputtelemaan ne näkymään kartalla...


(Tai siirrettävissä kilpailevaan järjestelmään. Muuten vuodenvaihteessahan teillä kilpailuasetelma vaikeutuu olennaisesti kun mm. OruxMaps:iin alkaa myös saada varmaan helposti tilarajat niidenkin muuttuessa avoimeksi aineistoksi...)

9
Karttaselain / Vs: Paikkamerkkien käsittely
« : Lokakuu 20, 2016, 14:41:38 »
Hei, paikkamerkkien tuonti vanhasta versiosta ja GPX-tuonti keskeytyivät joillakin Android 6.0 -laitteilla, ja tähän on nyt korjattu versio 2.5.0 (2) ladattavissa (lisätietoa blogissa). Uudella versiolla tuonnin voi jatkaa loppuun.

Voitko kokeilla liittyykö tämä sinulla esiintynyt tuontiongelma samaan, eli jos kokeilet tuoda uudelleen tuolla 2.5.0 (2) -versiolla?

Xperia Z3 -laitteessa on havaittu myös toinen ongelma, joka aiheuttaa sovelluksen kaatumista ajoittain (muilla laitteilla ei ole tätä virhettä havaittu). Se ongelma on nyt selvityksessä.

Versio päivitetty. Nyt tuo ja vie paikkoja ja reittejä myös K6000Pro:lla.

Edelleenkään ei näy asetusta jolla saisi vaihtaa tallennustilaa sisäisen ja muistikortin välillä.

Paikkojen ja reittien valinnassa ja valittujen käsittelyssä on muuten edelleen jotain pahasti pielessä - testatessa valitsin kaikki, poistin valinnan kahdesta (yksi reitti ja yksi paikka joka ei ole siinä isossa gpx-listassa), "poista valitut" poisti kyllä oikean määrän mutta jätti VÄÄRÄT 2 kohdetta.

Eli tuon kun vielä korjaatte ja laitatte sellaisen että valitut näkyviksi / piiloon niin sitten alkaa olla parempi kuin 2.4.3 oli... siitä huolimatta että tilarajaviivat ovat leventyneet ja harmillisesti peittävät enemmän karttainformaatiota...

Niin muuten tässä ei nähtävästi enää toimi se sqlite-konsti jolla sai kaikki paikkamerkit kerralla näkyviin. Eli ei EDES sillä... hohhoijaa.

10
Karttaselain / Vs: Paikkamerkkien käsittely
« : Lokakuu 20, 2016, 14:11:22 »
Jos sovellus kaatuu, niin voitko lähettää virheraportin meille (sovelluksen pitäisi kysyä sitä).
Valitsin sen "Ilmoita" sovelluksen kaatuessa, joo.

Laitteella Oukitel K6000Pro (eilen) ei tämän jälkeen tapahtunut mitään vaan palasi kotinäyttöön, Samsung Xcover 2:lla (tänään) kysyi syytä ja sitten palasi kotinäyttöön.


Xcover2:lla näkyi sellainen etenemisilmoitus jonka mukaan joku 150 paikkamerkkiä ennen kaatumistaan eli nyt niistä on osa siellä... ja nekin kaikki näkymättömissä ja pitäisi yksitellen naputella ne ilmeisesti näkyviin taas. Äh.

Oukitelilla ei tullut yhtään paikkamerkkiä listaan. Sitten oman tilin kautta tuli nuo Samsungilla ladatut...

Hö, no nyt niitä on siellä ainakin oikea määrä. Eli varmaan Xcover 2:ssa tuli joku muistinloppumishäiriö tai sellainen jossa se heitti niitä tilille ensin ja sitten sieltä takaisin laitteeseen tai jotain? Kuulostaisi ihan tyypilliseltä Xcover 2:lle.


Silti nekin mitkä on yhdellä laitteella naputeltu näkyviin ovat edelleen piilossa toisella. Auttaako tähän sama backup -> unpack -> sqlite3 userdata "UPDATE waypoints SET visible=1" -> pack -> restore kuin vanhassakin versiossa?Niin muuten näissä ei missään näy asetusta jolla säädettäisiin käytetäänkö laitteen sisäistä muistia vai sitä muistikorttipaikkaa...? Näyttää kuitenkin periytyneen vanhasta versiosta?

11
Karttaselain / Vs: Paikkamerkkien käsittely
« : Lokakuu 19, 2016, 23:41:50 »
No, uusi versio ei näköjään tuo eikä vie paikkamerkkejä ollenkaan nyt... kaatuu kun yritän tuoda, kaatui kun tein uuden paikkamerkin vaan jonnekin mutta merkki oli seuraavalla käynnistyskerralla olemassa, vienti ei onnistu. 

Mahtaisikohan toimia jos tungen ne pisteet suoraan sinne waypoints -tauluun...? No, sitä konstia en ainakaan ihan heti rupea neuvomaan muulle hirviporukalle vaikka itse viitsisinkin kokeilla ;)

12
Karttaselain / Vs: Paikkamerkkien käsittely
« : Lokakuu 18, 2016, 16:37:24 »
Tai no itse asiassa keksin jo miten tämä tehdään (siis tein jo ja se kyllä toimi) mutta oli aika... eksoottinen... proseduuri. Ehdottomasti myös nimenomaan Android-laitteille ainoastaan eikä niillekään kaikille.
Silti paljon nopeampi kuin käsityönä piste kerrallaan.

Voi olla että en ole ainoa joka tätä tarvitsee... kerronko miten, ja onko parempaa tai yleensä mitään virallista tapaa tähän?

13
Karttaselain / Paikkamerkkien käsittely
« : Lokakuu 18, 2016, 13:37:10 »
Tuli mieleen että tähän varmaan voisi olla helpompikin tapa...

Tässä kun nimittäin käsittelin paikkamerkkilistoja uusiksi (hirvipasseja on tehty uusia, poistettu, siirretty yms - mukaanlukien kannettu yksi torni kokonaisena eri paikkaan!) ja kun näitä merkkejä on yli 200, tein sen eri ohjelmalla... siis vienti, sitten käsittely muualla, tuonti -> sekä uudet että vanhat nyt ohjelmassa.

Onko tähän helpompaa konstia kuin että poistan ne vanhat yksitellen ja naputtelen uudet myös näkyville? (Kun tuotuja paikkamerkkejä ei ilmeisesti oletuksena näytetä kartalla?) Onko jossain sovelluksen data-alueella vaikka tiedosto jonka voin poistaa että se tyhjentää koko paikkamerkkilistan? (Hm. Vaiko "DELETE FROM waypoints;" ehkä? Androidissa kun on se sqlite yleensä...)

Hm... olisikohan nopeampaa tyhjentää sovelluksen data kokonaan ja säätää alusta uusiksi... (Android)

14
Karttaselain / Vs: tarkentavia kysymyksiä lisensseistä
« : Lokakuu 01, 2016, 13:24:52 »
Tuo fused location provider on juuri nyt pian julkaistavassa Android-versiossa käytössä, koska antaa tarkkaa sijaintia ja kuluttaa vähemmän virtaa, mutta selvitetään miten suhtautuu vaikkapa tuohon DOP-arvoon. Uusi versio vaatii Android 4.1 tai uudemman käyttöjärjestelmän, joka on Googlen mukaan käytössä 95.2% laitteista, jotka ovat Google Play -kauppaan rekisteröityneenä. Kiitos erittäin hyödyllisistä palautteista!

Juuri tällä kohderyhmällä kyllä olisi Android 4.0 ja 2.3.x -laitteita edelleen käytössä, muuten. (Monia hyviä sateenkestäviä laitteita julkaistiin aikanaan valmiiksi vanhentuneella käyttöjärjestelmällä.) Ja tapauksessa Samsung Xcover 2, vaikka onkin Android 4.1, se Google Play Services -päivitys voi myös olla ongelma. Ei kai vanha versio lakkaa toimimasta?

Sitä paitsi se fused location provider antaa joskus todella huonolaatuista sijaintitietoa, myös laitteella jossa muuten on ihan hyvä GPS-vastaanotin. (Ja joissain tapauksissa tyytyy siihen.) Satojen metrien virheitä usein, tietyissä paikoissa jopa kilometrien. Luulisin että se uskoo tietyissä olosuhteissa mieluummin tukiasematietoa kuin satelliitteja, ja... no, olihan se noiden muiden mielestä hauskaa napsia Pokemoneja sieltä puhelinfirman konttorin luota kotisohvalla istuen, parin viikon ajan kunnes tukiaseman sijaintitieto korjattiin.

Suosittelisin vähintään asetuksissa mahdollisuutta vaihtaa vanhaan systeemiin.

15
Karttaselain / Vs: tarkentavia kysymyksiä lisensseistä
« : Syyskuu 23, 2016, 23:33:23 »
Symbolit onkin hyvä idea, ja on ollutkin meillä kehityslistalla. Olisiko hyvä, jos symboli olisi valittavissa joukosta valmiita symboleita? Kuten esimerkiksi tämäntyyppinen lista symboleita.

Suosittelisin juuri joukkoa valmiita symboleita tuohon tyyliin, mutta sellaista joukkoa joka sisältäisi mm. suunnistajien tavalliset rasti-, lähtö- ja maalimerkit ja muita yksinkertaisia geometrisia symboleita ainakin, sitten lisäksi retkeily/metsästys/kalastus/marjastusaiheisia ja yleisiä mm. majoitus ... tuskin on kovasti tarvetta uskonnollisille symboleille tässä kohderyhmässä tai elokuvateattereille yms, Maki-icons:ssa on kaikenlaista mutta olennaisia puuttuu myös...

Ja mielellään niin että GPX-tiedoston SYM -kenttä toimisi järkevästi yhteen edes osittain jonkun muunkin tekemien kanssa. (Varsinaisen GPS-laitteen, kilpailevan sovelluksen tai...)


(GPX:n harmillisia piirteitähän on että SYM ei ole ollenkaan standardoitu. Lähimpänä vakiintunutta käytäntöä saattaa olla GPSBabel -sovelluksen Garmin-symbolilista, https://www.gpsbabel.org/htmldoc-development/GarminIcons.html ... tosin tuolla on kyllä paljon turhaakin - "Italian food", hä? Ja ne suunnistusmerkit puuttuvat...)


Ei sillä muuten mutta tässä hiljattain sorvannut GPX:iä eri yhdistyksille paikkapistelistoista ja ... no, muutenkin karttahommia.

Olisi hyödyllistä jos omasta sijainnista tallennetulle paikkamerkille ja aikanaan GPX-tiedostoon saisi myös GPS:n *DOP -arvot ja muuta vastaavaa metadataa talteen mutta tietysti noiden saaminen sovellukselle asti älypuhelimessa voi olla joskus hankalaa... (Androidin uusi Google Play Services fused location provider ei oikein sovellu siihen ainakaan, käsittääkseni. Toisaalta johonkin ensimmäisen sarjan Samsung Galaxy Xcover:iin ei varmaan edes saa mahtumaan uutta Google Play Services:iä enää...)

Sivuja: [1] 2