Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - hapis

Sivuja: [1]
1
Palataan tähän kaatuilu ongelmaan. Aiemmin jo mainitsinkin, että kaatuilu on poistunut päivitysten myötä, eli sitä ei enää esiinny. Aiemmissa versioissa kaatuminen tapahtui heti ohjelman käynnistyessä kun ruutuun tulee teksti 'päivitetään tietoja'. Jos tässä kohtaa sormia poltteli niin kovasti että näyttöä piti mennä räpläämään, kaatuminen oli lähes varmaa. Juuri äsken kokeilin samaa hommaa eikä kaatumista enää tapahtunut. Tämäkin ongelma on poistunut näköjään päivitysten myötä ja hyvä niin.

Kuitenkin kaatuminen tapahtuu joka kerta kun yritän viedä nauhoitettuja reittejä talteen. Tähän saakka 100% kaatunut, taitaa olla kymmenkunta kertaa kun olen koittanut. Paikkatiedot menevät kyllä hienosti Karttaselain\mydata -kansioon talteen. Tällä hetkellä mulla on ilmeisesti sellainen tilanne etten saa tallennetuja reittejä ulos tabletista, jos se menee vaikka vaihtoon? Vai onko jossain syövereissä joku kansio josta nuot saisi talteen? Tallennettuja reittejä on 35kpl, laskin juuri äsken, ei noita kait vielä liikaa ole?  :-\


Laite on Samsung 10.1 Tab2, GT-P5100, 16GB.

Vielä tuohon eilen kirjoittamaani tekstiin palaan sen verran, että lisään toivelistaan paikkamerkkeihin erään jutun. Olisi kätevää jos paikkamerkkien ikoneja voisi vaihtaa erilaisiksi. Jälkikäteen tai ajon aikana. Esim nuppineula, ankkuri, hylky, kivi, pääkallo, yms. Muutama vaihtoehto ikoneille, tai vaikkapa erivärisiä palluroita.


2
Heh, joku olikin kaivanut tämän miun aloittaman vanhan ketjun, olin sitä itsekin aikeissa ottaa esille ja jatkaa. Hienoa että muutkin ovat huomanneet tuollaisen pikapainikkeen olemassaolon puutteen, sitä tosiaan kaivataan. Jossain toisessa viestiketjussa (admin) mainittiin, että nappuloita voisi itse valita näkymään laitteen näyttöön oman maun mukaan, olisi myös loistava ominaisuus. Itse tarvitsen uistellessa käytännössä kahta nappia, paikkamerkit ja reitit, olisi kätevää jos muut napit saisi piiloon. Vaikka toisaalta, mahtuuhan noita 10" tabletissa olemaan näkyvillä, mutta pienessä puhelimessa ei välttämättä.

JIK42 -nimimerkki mainitsi tuon nuppineula -mahdollisuuden, liputan itse myös tätä. Välillä kun pienellä alueella pyöritään (ja monina vuosina) tulee paikkamerkkejä useita, niin kaikki muu peittyy tekstien alta. Tätä voisi kehitellä eteenpäin...hmmm...jotenkin. Jos saisi niin että asetuksista käyttäjä voisi itse räätälöidä mitä informaatioa paikkamerkin kohdalla näytetään. Itselleni riitäisi pelkkä merkki. Ja jos haluan vuosien päästä katsella, että mitä tämän POI998 -merkin alla on, voisi lisätiedot kaivella esiin vaikkapa painamalla sitä nuppineulaa.

Toinen asia jota olen kaivannut (varmasti moni muukin) olisi kulkusuuntaan osoittava viiva. Siis viiva, esim. punainen (että erottuisi kartalta) joka näyttäisi kulkusuuntaan pitkälle kauas eteen, niin pitkälle kuin näyttöä riittää. Ameriikan poikien navionicsissa sellainen on ja olen huomannut se olevan kätevä. Jos sellaisen saisitte värkättyä joskus, niin aina vaan suomipoikien tekeleet pistäisivät kampoihin enemmän ja enemmän ulkolaisille. Voisin sitten heittää sen toisen ohjelman kokonaan pois tabletiltani, toistaiseksi ne täydentävät toisiaan  ;D

Sitten tuli mieleen että voisitteko kehittää ns. pilvi palvelun jonne tallentaa omat paikkamerkit ja reitit? Voisi olla kätevä ominaisuus vuosien varrella kun laitteet vaihtuu. Olisivat valmiiksi oikeassa formaatissa eikä tarvitsisi miettiä varmuuskopioita kortille yms. Voisiko tätä ajatusta kehittää? Vielä kylkeen semmone muuntotyökalu jolla muuntaa nämä mainitut tiedot apple:sta android yhteensopiviksi ja toisin päin? Vai ovatko edes eri formaatissa, en tiedä.

Myös aiemmin mainitut (ja ehkä muussakin ketjussa) ominaisuudet,
- näytön automaattinen palautuminen johonkin oletustilaan esim. 30sek käyttämättömyyden jälkeen.
- reitin viivan paksuus pienissä mittakaavoissa. Myös reittien värien vaihto voisi olla huippu juttu. Vanhemmat reitit näkyisivät eri värillä kuin reitti jota juuri ajetaan?
- reitin nauhoituksen pause -mahdollisuuttakin ollaan väläytelty, liputan myös tätä. Nämä ovat toiveita, eikä niistä pidä ottaa liikaa painetta  :P

Ruusuja tulee erittäin asiallisesta ohjelmistosta, käytän sitä nyt toista avovesikautta (+ viime talven pilkillä) ja olen tyytyväinen moniin seikkoihin, esim. näytön kiertoon, karttojen käyttöön offlinessa, reittien nauhoitukseen ja niiden tarkastelemiseen jälkikäteen (hyvää infoa), 'pinch zoomin' käyttö eli mittakaavan nopea vaihto, jne. Hyvä softa on, me like.

Risuja siitä, että on hiukan herkkä kaatuilemaan ja että kartat eivät aina pidä lähellekään paikkaansa. Tämä jälkimmäinen ei tietenkään ole teistä kiinni, vaan kartta-aineiston toimittajasta, ymmärrän sen. Eikä sellaista ohjelmistoa taida olla olemassakaan joka olisi täysin paikkansa pitävä. Pystyyköhän näitä aineistoja jollain tavalla päivittämään? Kaatuilut ovat vähentyneet huomattavasti päivitysten myötä, mutta edelleen sitä esiintyy ainakin kun yirtän viedä reittejä talteen. Joka kerta tilttaa. Ajossa/käytössä ei ole nykyään kaatunut ollenkaan, hyvä niin.

Tulipa nyt istuttua tölkin (tai parin) kanssa tässä koneella pidempään kuin aioin, mutta tulihan asiaakin. Toivottavasti joku saa tästä jotain irti  ;)

3
Karttaselain / Vs: Liikkuvan symbolin keulaviiva
« : Lokakuu 23, 2013, 21:22:51 »
Tämä menosuuntaa osoittava nuoli olisi AIVAN LOISTAVA ominaisuus myös uistelukäytössä.

4
Karttaselain / Vs: Kehitysehdotus
« : Lokakuu 23, 2013, 21:16:56 »
Hyvään ideaan jatkoa. Olen kaivannut (kalastus käytössä) helppoa tapaa merkata paikka. Tällä hetkellä paikkamerkki on turhan monimutkainen, toisaalta kyllä monipuolinen ja hyvä niin. Voisiko tuohon tehdä rinnalle toisen painikkeen, josta painamalla tulisi yhdellä painalluksella tallennettua merkki? Uistelukäytössä ku ei aina ole aikaa naputella konetta useaan kertaan, välillä voi tulla tiukkakin tilanne ja tuntuu ettei aikaa ole sekuntiakaan hukattavaksi mihinkään muuhun kuin itse tapahtumaan, oli se sitten kala- tai pohjatapahtuma tms. Plottereissa ja karttaohejmissa joita olen muissa veneissä käyttänyt, tulee yhden painalluksen takaa näytölle tallennettuna järjestyksessä merkkejä, esim. POI1, POI2, POI3, jne. Olisiko tällainen mahdollista, tai vastaava?

5
Karttaselain / Vs: Karttaselain Androidille
« : Heinäkuu 28, 2013, 13:51:38 »
Pari kysymystä Android-version käytöstä (olen lukenut myös käyttöohjeen). Android-versioni on 2.3.7, karttaselainversio 2.0.0. Kävin tänään metsässä ja reitin tallennus tuotti ongelmia. Nimittäin aina kun puhelimen näyttö on kiinni, myös GPS menee pois päältä, vaikka reitin tallennus on päällä. GPS kyllä lukittuu kun näyttö on päällä. Ohjelma myös kaatui pariin kertaan sanomatta mitään virhettä. Tiedän että Androidini on vanha, mutta tähän puhelimeen ei saa juurikaan uudempaa.

Toiseksi kulkusuunnan osoittava suuntanuoli ei juuri koskaan ilmestynyt paikkapisteeseen. Onko siinä kenties joku nopeus, joka pitää ylittää jotta vihreä nuoli ilmestyy? Nuoli saisi olla pisteessä koko ajan tai ainakin valittavissa näkymään jatkuvasti. Nyt oli erittäin hankalaa (mahdotonta) tietää mihin suuntaan pitäisi liikkua, jos haluaa kartassa edetä tiettyyn suuntaan. Kompassinäyttö on hieman epäkäytännöllinen tähän.

P.S. Toivottavasti tuo mainittu kartan kääntö menosuuntaan on tulossa pian.

Ensinnäkin kovasti kehuja ansaitsette kun saitte kulkusuuntaan kääntyvän kartan toimimaan. Hienosti pelittää, vaikka aluksi mulla oli ongelmia kunnes älysin tehdä kompassin kalibroinnin. Suositelen sen tekemistä, jos ongelmia esiintyy. Sen jälkeen sovelluksen käyttäminen on ollut mukavaa. Kehuja tulee myös reitin väristä eli näkymisestä ainakin vesillä, oranssi on oikein osuva väri tähän käyttöön.

Sellaista parannus ehdotusta lähdin tässä kuitenki kirjailemaan että voisiko kulkusuunnan näyttävä nuoli tai kolmio olla aina päällä? Itsekin olen sitä ihmetellyt että miksei se aina näy, vaan joskus ja jouluna. Tai voisiko sen saada valinnaiseksi? Jos joku haluaa sen päälle niin käypi laittamassa asetuksista päälle. Toinen tähän liittyvä ehdotus olisi kulkusuunnan osoittava viiva. Esim navionicsin vastaavassa ohjelmassa moinen on olemassa ja olen todennut sen erittäin käyttökelpoiseksi. Laitan kuvan kaappauksen liitteeksi jonka kävin juuri äsken pihalla kävelemässä.

Samsung galaxy tab2 10,1"

6
Karttaselain / Vs: Veneilyversio ja siihen tarvittavat ominaisuudet
« : Huhtikuu 27, 2013, 21:34:42 »
Kiitos vastauksesta, toivottavasti kaikki menee hyvin ja suunnitelmien mukaan.

7
Karttaselain / Vs: Veneilyversio ja siihen tarvittavat ominaisuudet
« : Huhtikuu 26, 2013, 22:07:30 »
Saattaa kuulostaa jankkaamiselta, mutta rohkenen kuitenkin kysyä, että onko missä vaiheessa tämä android version kehitys? Varsinkin tuota kääntyvää karttaa himoitteisin, kun täällä etelässä jäät on jo niin huonot ettei mee enää kuin viikko puoltoista kun pääsee veneellä vesille. Ja eka reissu yövedelle onkin jo puolentoista viikon päästä.

Onko mitään hajua, että milloin on lupa odotella uutta versiota?

- hapis -

8
Karttaselain / Vs: Kallis hinta...
« : Helmikuu 20, 2013, 19:39:55 »
Hmm...

Voisiko tuossa olla kehityksen paikka? Olisi eri hinnoittelu eri versioille. Eikä niitä tarvitsisi välttämättä olla kuin esim. kaksi eri versiota. Täydellinen jossa näkyisi kaikki ja ns, karvalakki olisi riisutumpi.

- hapis -

9
Karttaselain / Vs: Veneilyversio ja siihen tarvittavat ominaisuudet
« : Helmikuu 20, 2013, 19:31:34 »
Poks!

Hienoa että täällä avaa suutansa muutkin veneilijät/uistelijat. Olen samaa mieltä tron6 kanssa kohdasta 1, nämä kun saadaan ohjelmaan mukaan niin kyllähän meillä on hyvä ohjelma olemassa. Loistot, väylämerkit, kummelit, kardinaalimerkit, lateraalimerkit, yms. turvalliseen vesillä liikkumiseen tarvittavat merkit.

Myös kartan kääntymisestä kulkusuuntaan on ollut puhetta jo aiemmin ja tätä ominaisuutta olen minä ja varmasti moni muukin toivonut. Tätä odotellaan (toivottavasti) ennen kesää  ;) Tätä edellisten lisäksi...

Hyvä ominaisuus uusimpaan päivitysversioon oli, että näyttöön tuli painike josta saa pikaisesti tallennettua tärkeät paikat, esim. tärpit, saaliit ja karikot yms. Kiitos siitä.

10
Karttaselain / Vs: Kallis hinta...
« : Tammikuu 18, 2013, 22:16:35 »
Poks!

Voisiko hintaan miettiä jotain seuraavanlaista ratkaisua? Eka vuosi olisi vaikka tuon 40euroa ja jatko vuodet/lisenssiin ostetut jatkot jotain 5-10euron luokkaa? Silloin olemassa oleva käyttäjäkunta pysyisi ja tulisi varmasti uusiakin asiakkaita. Eihän karttaplotteriinkaan tarvitse ostaa kuin kerran kartta ja sitä voi käyttää iät ja ajat. Itse pidän myös nykyhintaa hiukan hintavana pitkän päälle siinä mielessä, että jos vaihtaa laitetta tai laite hajoaa juuri kun lisenssi on umpeutumassa, niin menettää jo lataamansa kartat. Vaikka voihan ne toki ottaa kortille talteen  ;) jos jaksaa.

- hapis -

11
Karttaselain / Vs: Ongelma ja parannus ehdotuksia karttaselaimeen
« : Tammikuu 18, 2013, 22:07:29 »
Jep, tulee sitä vesillä joka kesä vietettyä useampi sata tuntia. Soon elämää parhaimmillaan  ;D

Mutta asiaan. Tuohan on penax tosi hyvä idea, että näyttö alkaa automaattisesti palautuu liikkuvaan moodiin. Silloin siitä ei tartte erikseen huolehtia. Niinkus tiedät, niin uistellessa tulee välillä tilanteita ettei ehdi moneen minuuttiin katteleen mihinkään elektronilaitteisiin, niin sitten voi tulla ikäviä tilanteita jos kursori on vierinyt näytöltä pois. Mahtavuutta!

Sateelta ja roiskeilta suojaamisen oon ajatellut hoitaa niin että hankin siihen läpinäkyvän pussukan, toivottavasti sellaisia on. Tampereella Prismasta ja Gigantista vilkaisin kun muilla asioilla hyllyn ohi kävelin, mutta siellä ei ollut mitään sellaiseen viittaavaa. Etsintä jatkukoon.

- hapis -

EDIT

Katsoin pikaisesti netistä ja löysin parikin vaihtoehtoa vedeltä suojautumiseen.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/10643/dhcnf/Puro-Waterproof-Case-Tablet-10-1-vesitiivis-suojalaukku

http://www.jimms.fi/tuote/8033830041594

- hapis -

12
Karttaselain / Vs: Ongelma ja parannus ehdotuksia karttaselaimeen
« : Tammikuu 17, 2013, 21:52:54 »
Poks!

Laite on A-Link Pad 10 jossa sisäänrakennettu gps ja 3G. Kun laitoin jäljen päälle niin matkan se osaa mitata suunnilleen oikeen, ainakin noin 30km testimatka oli sama kuin auton mittarissa. Täytyy varmaan koittaa jotain toista sovellusta jossa on nopeusmittari että saan vertailua onko ongelma koneessa vai softassa.

Tarkoitin tuolla sijainnin seurannalla sitä että jos vaikka zoomaa karttaa (koskee näyttöön) niin sijainnin seuranta ei ole enää päällä. Kartta ei liiku vaikka kursori liikkuu. Olisiko mahdollista että sen saisi vaihtoehtoisesti asetuksista siten päälle, että se on aina automaattisesti päällä? Eli vaikka räpläisin näyttöä, niin kartta edelleen liikkuisi, jos minäkin liikun (tai auto/vene). Nythän sen joutuu aina kuittaamaan päälle oikean alanurkan nuolesta (Oma sijainti/SuperZoom -painike).

- hapis -

13
Karttaselain / Ongelma ja parannus ehdotuksia karttaselaimeen
« : Tammikuu 17, 2013, 12:47:19 »
Poks!

Sain viimein hankittua tabletin jossa android 4.0 käyttis. Latasin siihen karttaselaimen ja otin koe version näin aluksi kun ajattelin testata sitä. Tarkoituksena olisi käyttää sitä kesällä vetouistelussa karttaplotterin sijasta. Äkkiseltään ohjelma vaikuttaisi erittäin käyttökelpoiselta siihenkiin tarkoitukseen. Toki näytön kääntöä menosuuntaan kaipaan ja jos väylien merkit saisi ohjelmaan mukaan, niin onhan loistavaohjelma. Ja nämähän ovat ilmeisesti tulossa jossain kohtaa? Toivottavasti ennen kesää :-)

Mutta se ongelma. Olen pyörittänyt ohjelmaa testimielessä autolla ajellessa. Nopeusnäyttö näyttää nimittäin ihan päin honkia. Jos ajelen vaikka 80km/h niin ohjelma näyttää nopeudeksi jotain 160-180km/h! On väh'n turhan paljon eroavaisuutta. Onko tätä ongelmaa esiintynyt muilla? Ja onko tähän mitään vinkkiä antaa?

Sitten kehitysideaan. Veneily/kalastus käytössä olisi kätevää jos kalojen tärpit, kivet, yms voisi saada merkitty kartalle nopeasti, yhden painalluksen takaa. Voisiko tällaisen ominaisuuden saada? Näytössä olisi painike josta napauttamalla merkkaaminen kävisi kätevästi. Ja jos siihen vielä saisi juoksevan numeroinnin, esim POI1, POI2, POI3, jne.

Myös sellaisen olen huomannut että aina kun koskee näyttöön niin automaattinen kartan liikkuminen keskeytyy ja hetken päästä kursori karkaa näytöltä. Onko tuota mahdollista saada automaattiseksi?

Näillä aluksi,

- hapis -

Sivuja: [1]