Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Mikkok

Sivuja: [1] 2
1
Karttaselain / Paikannus ei ole toiminut viimeaikoina
« : Elokuu 12, 2016, 22:19:27 »
Paikantimen sijainti ei päivity Karttaselaimeen. Kokeiltu kahdella eri paikantimella. Paikanninlaitteeni toimivat varmasti, kokeilin toisen palvelun kautta ja sijainti päivittyy niin kuin pitää.

2
Karttaselain / Vs: Meitrack MT90 konfigurointiongelma
« : Syyskuu 16, 2014, 17:45:54 »
Lumiassa ei näytä nopeutta. Kokeilin myös Jolla-puhelimella, näytti aluksi 46,8 km/h vaikka paikannin on tuossa ikkunalaudalla paikallaan! ? :(

Vauhti näyttää vaihtelevan 28,8 - 46,8 km/h välillä kun hetken seurasin, vaikka kartalla paikannin ei juurikaan liiku... Tuleeko tuo nopeus paikantimesta vai lasketaanko se sovelluksessa?

3
Karttaselain / Vs: Meitrack MT90 konfigurointiongelma
« : Syyskuu 11, 2014, 19:09:41 »
Kirjoitan tämän tänne foorumille tiedoksi jos jollain sattuu olemaan samanlaisia ongelmia:

Meitrack MT90 toimi viime syksynä moitteettomasti, kunnes viimeisillä kerroilla paikannus hyppi ajoittain pari kilometriä väärään paikkaan. Ajattelin että on joku gps-häirintä menossa.

Nyt kun käytin tänä syksynä ensimmäistä kertaa ko paikanninta niin sijainti hyppi muutaman kilometrin sinne-tänne ja näytti suurimman osan ajasta väärään paikkaan. Vaikka paikantimeen oli määritelty sijainnin päivitysväliksi 90 sekuntia, tuli päivitykset puhelimeen noin 10 - 30 sekunnin välein.

Tänään tyhjensin Meitrack Manager -ohjelmalla "Flash data" -kohdasta Buffer -muistin (Clear Buffer). Tuo toimenpide auttoi ja paikannin toimii taas kuin uutena :)

4
Karttaselain / Vs: Paikantimen reitin nauhoitus android?
« : Marraskuu 22, 2013, 06:48:57 »
Tere.

Ostin koiralle selkään xcover 271 puhelimen ja itellä käytössä xcover 2. Pari kertaa olen yhdistelmää testaillu.

Ekana päivänä paikannin jämähti huonolla kentällä. Ohjelma kyllä haki paikkatiedon oikein, mutta vaikka olimme palanneet kentille, lähetetään teksti vain vilahti näytöllä, eikä paikkatietoa lähetetty. Paikantimen uudelleen käynnistäminen korjasi tilanteen.

Toisena päivänä verkkokatveiden jälkeen paikannin palautui tilanteesta ja lähetti sijaintia, mutta selain ei ottanut tietoja ilmeisesti vastaan, vaikka kentät olivat hyvät. Huomasin, että raplaamalla selaimen zoomia paikkatieto lävähti ruudulle. Kokeilin samaa uudestaan käymällä mutkan katveessa koiran kanssa, ja sama toistui, mutta tällä kertaa zoomailu edestakaisin ei auttanut, mutta paikkatieto tuli kun käytin muutaman kerran näyttöä pois päältä. Molemmolla kerroilla kentät vaikuttivat olevan riittävät, mutta vasta n. 5min raplaamisen jälkeen tuli sijainti. Voihan tämä olla pelkkää sattumaakin, mutta semmonen havainto kuitenkin.

Paikantimen reitin piirto tosiaan loppuu näytön sammuessa ja suora viiva heilahtaa näytölle kun sen aukaisee. Lisäksi puhelun saapuessa ilmeisesti selain sammui, ja reitti katkesi.

Systeemi näyttäisi olevan hyvä, parilla korjauksella siitä saisi loistavan! Paikantimen reitti voisi piirtyä myös mielestäni ohuemmalla viivalla.

Kiitos palautteesta ja pahoittelut noista paikanninongelmista. Vaikuttaa jonkinlaiselta sovellusvirheeltä joka liittyy heikkoihin verkkoyhteyksiin. Pyydän Android- ja paikanninkehittäjiämme tutkimaan asiaa. Oman reitin tallennus jatkuu Androidissa vaikka puhelin olisi lukittuna mutta paikantimen reitin nauhoitus katkeaa lukituksen ajaksi. Tämä johtuu näiden kahden toiminnon teknisistä eroista (toinen kuuntelee GPS-vastaanotinta, toinen verkkoyhteyttä). Lisään tämän perusteella työlistallemme toiveen siitä että paikantimen reitin nauhoitus jatkuisi myös lukitustilan aikana.

Voisiko paikantimen reitti tallentua teidän palvelimelle, samoin kuin kilpailevissa koirapaikanninsovelluksissa? Eli puhelin lataa reitin palvelimelta kun yhteys jatkuu lukitustilan jälkeen.

Olisiko mahdollista saada paikantimen reitin tallennus myös Windows puhelimiin?

5
Yleinen keskustelu / Vs: Paikannin ei löydy
« : Lokakuu 26, 2013, 19:36:13 »
Tänään 26.10.2013 kävi monta kertaa niin kuin tuossa edellisessä viestissä kerrotaan, lisäksi pyytää aktivointikoodia. Myös paikannin lakkaa näkymästä.

Sitten kun aikansa värkkäilee kirjautumisen, aktivointikoodin ja offlinetilan kanssa, alkaa taas toimimaan.

Johtuuko nämä siitä että puhelin kadottaa välillä yhteyden matkapuhelinverkkoon?

6
Karttaselain / Vs: tk 102
« : Lokakuu 23, 2013, 07:20:57 »
Tarkista onko imei-koodi varmasti oikein. ( https://www.karttaselain.fi/myservice  -> Paikantimet)
Vastaako tk 102 testiviesteihin? Onko GPRS laitettu päälle?

7
Karttaselain / Vs: GPS-paikannin Kiinasta
« : Lokakuu 21, 2013, 07:57:15 »
Yhden viikonlopun kokemuksella Meitrack MT90 vaikuttaa ihan toimivalta laitteelta. Akku kestää 40 sekunnin päivitysvälillä 9 tuntia. Jos vertaa Xexun TK102-2 paikantimeen niin akku kestää tässä MT-90:ssä pidempään, ja plussana tähän voi soittaa ja kuunnella haukkuuko koira.

8
Karttaselain / Vs: GPS-paikannin Kiinasta
« : Lokakuu 16, 2013, 18:39:29 »
Mistä muuten tilasit ja kuinka varmistat, että on aito?
ebay:n kautta tilasin, ihan varma aitoudesta ei voi olla kun kiinasta tilaa, mutta tämä on kyllä mielestäni aito tai sitten täydellinen kopio pakkausta ja oheismateriaaleja myöten. http://viewitem.eim.ebay.fi/Meitrack-Quad-Band-P/121178017157/item

Polkumyynti.com myy myös näitä (luultavasti aitoja?)

9
Karttaselain / Vs: GPS-paikannin Kiinasta
« : Lokakuu 16, 2013, 16:22:55 »
Missä vaiheessa tuki MT90 laitteelle on? Pitäisi saada toimimaan kyseinen laite karttaselaimen kautta ja ei tunnu onnistuvan sitten millään, elikkä luultavasti tuki kyseiselle laitteelle puuttuu?

Oletko kokeillut saada laitetta toimimaan aikaisemman kirjoittajan ohjeilla:
http://www.karttaselain.fi/forum/index.php?topic=837.msg2794#msg2794

Edellisen perusteella MT90:n pitäisi toimia Karttaselaimen kanssa jo nyt. Ilmoittele jos Haraldin ohjeet eivät sinun tapauksessasi toimi.

Paikantimien tukea kehitetään meillä muun tuotekehityksen ohella jatkuvasti. Maailmalla on kuitenkin paljon eri paikanninmalleja ja tästä johtuen tuen lisääminen joillekin laitteille viivästyy. Harkitsemme tuen lisäämisen kullekin laitteelle ottaen huomioon tuen lisäämisen työmäärän ja laitteen käyttäjämäärän. Toki teemme voitavamme ja kuuntelemme käyttäjien palautetta herkällä korvalla sen suhteen, mitä paikantimia sovelluksessa tulisi tukea!
Tänään tuli kiinasta aito Meitrack MT90. GPRS paikannus lähti toimimaan tosi helposti Meitrack Manager -ohjelmalla. Laitoin vain seuraavat GPRS asetukset: GPRS=TCP, IP/Domain=81.22.246.194, Port=9001, APN=Internet.saunalahti, ja GPRS TimeZone=120 minutes. Lisäksi laitoin automaattivastauksen päälle, voi soittaa ja kuunnella haukkuuko koira. Nyt vain testiä. Kiitos Karttaselaimen kehittäjille! Vielä kun saisi paikantimen jäljen piirrettyä Windows Phoneen niin alkaisi olla valmis paketti!

10
Karttaselain / Vs: Paikkari paikantimena
« : Syyskuu 30, 2013, 15:49:42 »
Hei!

Onko tämä Meitrack MT90 saatu toimimaan Karttaselaimessa? Tuo olisi aika edullinen ebayssä...

11
Karttaselain / Vs: Apua tarvitaan tk102 paikantimen kanssa
« : Elokuu 24, 2013, 21:35:23 »
Hei,

Onkos tästä TK102:n vastausongelmaan tullut keneltäkään ratkaisua? Tilasin itse purkin noin vuosi sitten ja aloin nyt vasta kokeilemaan laitetta(Virhe :D). Eihän tuo laite ota vastaan minkäänlaisia käskyjä. Alkaa epäilyttämään onko edes 123456 koodi softassa vai onko se jokin muu lukusarja. Semmoisia huomioita, että soitto laitteeseen onnistuu, kun vain tarpeeksi pitkään jaksaa odottaa. Taisi olla 10 tuuttausta, kunnes vastasi automaattisesti, sen jälkeen myös SOS-napista pystyi soittamaan takaisin. Tekstiviestienlähetys tuntuu olevan ongelma ainakin tässä minun laitteessani, kun viestit eivät jää minnekään kellumaan. Tosin eipä tuo GPRS:kään herännyt, vaikka kirjoittelin komennot muutaman kerran läpi ilman mitään vastauksia.  Mutta pitänee vielä leikkiä, jos jotain ratkaisuja löytyisi.
Kannattaa kokeilla tekstiviestikomentoja kahdella eri tavalla: salasana+komento esim. 123456begin tai komento+salasana esim begin123456

12
Karttaselain / Vs: GPS-paikannin Kiinasta
« : Helmikuu 20, 2013, 16:20:22 »
Mulla on ollut koiralla metsästykäytössä aito xexun tk-102 paikannin ja hyvin toimii. Aiemmin oli halpa kiinalainen kopio joka ei pystynyt paikantumaan tiheässä metsässä.

Tuo Xexun ei ole vesitiivis, mutta minigrip pussi on :)

13
Karttaselain / Vs: live seuranta
« : Joulukuu 19, 2012, 19:02:36 »
Mulla on tollainen xexun tk-102. Voi seurata livenä. Tekstiviesteillä asetetaan laitteen asetukset, sen jälkeen tekstiviestejä ei enää tarvita.

14
Karttaselain / Karttaselain ja Windows Phone 8
« : Joulukuu 11, 2012, 18:12:30 »
Onko WP8:lle pian tulossa paikantimen seuranta?

Vanha puhelin hajosi ja tuo olisi tärkeä ominaisuus, joka saattaa vaikuttaa uuden puhelimen ostopäätökseen.

t. Mikko K

15
Karttaselain / Vs: paikanninkymysys
« : Syyskuu 28, 2012, 19:19:07 »
Hei! Minulla on ylimääräisenä Samsung Wave S8500 -puhelin jossa Bada 2 käyttis.

Yritin käyttää sitä paikantimena, mutta paikkatieto tulee jotenkin väärin karttaselaimeen. Sijainti menee jonnekkin karttojen ulottumattomiin ja aikaleima on 1/1/0001 12:00:00 AM.

Paikanninsovelluksessa näkyy oikea päivämäärä ja kellonaika, myös koordinaatit näyttävät olevan oikein.

Olisiko tuohon mitään ratkaisua?

Lisäys: Ratkaisu löytyi, imei-koodi väärin Oma karttaselain - Paikantimet kohdassa :) Nyt toimii!

Sivuja: [1] 2