Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 : Marraskuu 05, 2018, 10:19:02 
Aloittaja jkpm - Uusin viesti kirjoittanut eesaari
Milloin tämä ominaisuus mahtanee tulla käyttöön?

Hei, sijainnin jakaminen suoraan sovelluksesta muille käyttäjille pyritään tuomaan mukaan kesään mennessä. Pahoittelut toiminnon viivästymisestä!

Hei, tämä oli kolme vuotta sitten. Haluaisin päivitystä tilanteeseen, koska toimintaa ei vielä Android sovelluksesta löydy. Vai enkö ole sitä sitten löytänyt.

Kiitos etukäteen!

 22 
 : Lokakuu 01, 2018, 16:07:30 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut Ida [Karttaselain]
Jos ongelma tuntuu ilmenevän uudelleen, kannattaa kokeilla ladata alueelta toinen offline-kartta ja testata toistuuko ongelma uudella offline-kartalla. Jos sijainti kartalta häviää, se saattaa selittyä heikolla gps-signaalilla, mutta jos kartta muuttuu harmaaksi ruudukoksi, se liittyy kartan latautumiseen sovellukseen. Palataan siis asiaan, jos ongelma toistuu vielä! :) Kannattaa myös ottaa yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme osoitteessa [email protected], jos ilmenee ongelmaa, sillä asiakaspalvelun kautta tulleisiin viesteihin vastataan tavallisesti nopeammin.

 23 
 : Lokakuu 01, 2018, 11:10:14 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut KarttaKuikka
Ongelman ratkaisuun mennee aikaa vajaa vuosi, tai siis siihen, että poistuiko se ongelma. Ja minulla on plus-lisenssi ja olen ladannut UKK-puiston alueen etukäteen, eli siinä mielessä tuo vaikuttanee hieman oudolta ettei se näytä aina sijaintia kartalla vaikka käytössä on vain se offline-kartta. Tosin karttalaukussa on perinteinen paperinen, tai taitaa olla muovinen, kartta ja kompassi, eli suurinpiirtein on "kartalla" missä vaeltaa.

 24 
 : Lokakuu 01, 2018, 09:41:39 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut Ida [Karttaselain]
Hyvä, jos ongelman syy selvisi! Jos käytössäsi on maksullinen plus-lisenssi, kannattaa kartat ladata etukäteen Offline-kartta -toiminnon avulla. Vaihtoehtoisesti aluetta kannattaa selailla etukäteen siinä mittakaavassa, jossa sitä haluaa käyttää.

Mukavaa syksyn jatkoa! :)

 25 
 : Syyskuu 28, 2018, 15:11:03 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut KarttaKuikka
"Jos siis olet etukäteen selaillut karttoja zoomattuna kauemmaksi, ne tallentuvat siinä mittakaavassa. Jos sitten sovellus laitetaan offline-tilaan ja zoomataan lähemmäs, ei kartat ole etukäteen latautuneet tässä mittakaavassa ja kartan tilalla näkyy harmaata ruudukkoa."

Kiitos vastauksesta, ongelmani oli juuri tuossa, eli olin etukäteen selaillut karttaa suuremmalla mittakaavalla. Palataan asiaan ensi kesän (2019) vaelluksen jälkeen ;-)

 26 
 : Syyskuu 28, 2018, 14:50:20 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut Ida [Karttaselain]
Hei ja pahoittelut ongelmasta Karttaselaimen kanssa! Kuulostaisi siltä, että kartta ei ollut latautunut valmiiksi offline-kartaksi tai sovelluksen välimuistiin, jos se näkyi paikoin harmaana. Jos näytöllä näkyi oma sijaintisi sinisenä pisteenä, on GPS todennäköisesti toiminut oikein. Olitko ladannut etukäteen karttoja offline-tilaan offline-työkalun avulla tai olitko tallentanut karttoja sovelluksen välimuistiin selailemalla niitä? Offline-tilassa Karttaselain ei siis käytä verkkoyhteyttä, eikä tämän vuoksi uusia karttaruutuja pystytä lataamaan. Offline-tilassa on mahdollista tarkastella joko etukäteen Offline-kartat työkalun avulla ladattuja tai välimuistiin selaimella tallennettuja karttaruutuja.

Offline-karttoja ladattaessa erillisen työkalun kautta kartat latautuvat kaikissa mittakaavoissa rajatulta alueelta. Offline-karttojen latauksissa ilmeni kesän aikana hitautta, mutta ne on korjattu uudessa päivityksessä, ja lataukset toimivat normaalisti. Selailemalla karttaruutuja käsin niitä ladataan ja tallennetaan välimuistiin, mutta ne tallentuvat vain siinä mittakaavassa, jossa niitä on selailtu. Jos siis olet etukäteen selaillut karttoja zoomattuna kauemmaksi, ne tallentuvat siinä mittakaavassa. Jos sitten sovellus laitetaan offline-tilaan ja zoomataan lähemmäs, ei kartat ole etukäteen latautuneet tässä mittakaavassa ja kartan tilalla näkyy harmaata ruudukkoa. Lisäksi jos lataus vaiheessa on valittuna vain tavallinen maastokartta, sovellus siirretään offline-tilaan ja valitaan käyttöön lisäksi esimerkiksi kiinteistöjen rajat, eivät ne ole tallentuneet aiemmin ja harmaa ruudukko ilmestyy taas. Olisiko siis mahdollista, että ongelma johtui mainituista asioista?

 27 
 : Syyskuu 27, 2018, 12:27:42 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut KarttaKuikka
Olen nyt pari kertaa kuluneen (taakse jääneen) kesän aikana vaellellut tuolla UKK-puistikossa, ja molemmilla kerroilla ilmeni sama ongelma. Offline-tilassa kartta ei pysynyt ajan tasalla, eli GPS kyllä näytti paikan missä ollaan mutta karttaa ei näkynyt vain harmaa tausta, ongelma poistui osittain kun zoomasi karttaa mahd. pieneksi, eli koko alueen kattavaksi kännykän näytölle. Olisiko mahdollisesti A-GPS:llä osuutta asiaan, vai onko vika jälleen siellä omien korvien välissä. Tuota A-GPS:ää epäilen siitä syystä, että ongelma tuntui poistuvan kun lähestyin Kiilopäätä, eli kännykkä sai yhteyden verkkoon.

Ai niin jäi pois puhelimen malli, eli kyseessä on Samsung Galaxy A5 (2016).

 28 
 : Syyskuu 24, 2018, 16:29:54 
Aloittaja metsäjussi - Uusin viesti kirjoittanut Jukka [Karttaselain]
Hei, valitettavasti tällä hetkellä ei vielä ole julkaistu tuota mutta ryhmätoiminto on edelleen työn alla ja korkealla prioriteettilistalla. Ilmoitan heti tähän ketjuun, kun julkaisuajankohta tarkentuu.

 29 
 : Syyskuu 24, 2018, 08:49:41 
Aloittaja metsäjussi - Uusin viesti kirjoittanut Onneton jahtaaja
Terve

Onko tähän tullut vielä päivitystä?
Voiko esimerkiksi porukka jakaa oman sijaintinsa puhelimesta siten että muut samassa ryhmässä näkevät toisensa?

 30 
 : Syyskuu 11, 2018, 07:52:38 
Aloittaja KJ - Uusin viesti kirjoittanut KJ
Hei!

Kiitos vastauksesta! Paperikartasta saa tiedoston maanmittauslaitoksen sivuilta. Kartat on 1957 ja 1980 -luvuilta. Vanhemmat kartat ovat lohkomiskarttoja v. 1931. (Ne vasta kauniita karttoja ovatkin)
Mutta tämä riittää minulle tiedoksi. Pitää suunnistella maastossa ja koettaa etsiä karttoja.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10