Karttaselaimen foorumi

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
 31 
 : Syyskuu 28, 2018, 15:11:03 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut KarttaKuikka
"Jos siis olet etukäteen selaillut karttoja zoomattuna kauemmaksi, ne tallentuvat siinä mittakaavassa. Jos sitten sovellus laitetaan offline-tilaan ja zoomataan lähemmäs, ei kartat ole etukäteen latautuneet tässä mittakaavassa ja kartan tilalla näkyy harmaata ruudukkoa."

Kiitos vastauksesta, ongelmani oli juuri tuossa, eli olin etukäteen selaillut karttaa suuremmalla mittakaavalla. Palataan asiaan ensi kesän (2019) vaelluksen jälkeen ;-)

 32 
 : Syyskuu 28, 2018, 14:50:20 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut Ida - Karttaselain
Hei ja pahoittelut ongelmasta Karttaselaimen kanssa! Kuulostaisi siltä, että kartta ei ollut latautunut valmiiksi offline-kartaksi tai sovelluksen välimuistiin, jos se näkyi paikoin harmaana. Jos näytöllä näkyi oma sijaintisi sinisenä pisteenä, on GPS todennäköisesti toiminut oikein. Olitko ladannut etukäteen karttoja offline-tilaan offline-työkalun avulla tai olitko tallentanut karttoja sovelluksen välimuistiin selailemalla niitä? Offline-tilassa Karttaselain ei siis käytä verkkoyhteyttä, eikä tämän vuoksi uusia karttaruutuja pystytä lataamaan. Offline-tilassa on mahdollista tarkastella joko etukäteen Offline-kartat työkalun avulla ladattuja tai välimuistiin selaimella tallennettuja karttaruutuja.

Offline-karttoja ladattaessa erillisen työkalun kautta kartat latautuvat kaikissa mittakaavoissa rajatulta alueelta. Offline-karttojen latauksissa ilmeni kesän aikana hitautta, mutta ne on korjattu uudessa päivityksessä, ja lataukset toimivat normaalisti. Selailemalla karttaruutuja käsin niitä ladataan ja tallennetaan välimuistiin, mutta ne tallentuvat vain siinä mittakaavassa, jossa niitä on selailtu. Jos siis olet etukäteen selaillut karttoja zoomattuna kauemmaksi, ne tallentuvat siinä mittakaavassa. Jos sitten sovellus laitetaan offline-tilaan ja zoomataan lähemmäs, ei kartat ole etukäteen latautuneet tässä mittakaavassa ja kartan tilalla näkyy harmaata ruudukkoa. Lisäksi jos lataus vaiheessa on valittuna vain tavallinen maastokartta, sovellus siirretään offline-tilaan ja valitaan käyttöön lisäksi esimerkiksi kiinteistöjen rajat, eivät ne ole tallentuneet aiemmin ja harmaa ruudukko ilmestyy taas. Olisiko siis mahdollista, että ongelma johtui mainituista asioista?

 33 
 : Syyskuu 27, 2018, 12:27:42 
Aloittaja KarttaKuikka - Uusin viesti kirjoittanut KarttaKuikka
Olen nyt pari kertaa kuluneen (taakse jääneen) kesän aikana vaellellut tuolla UKK-puistikossa, ja molemmilla kerroilla ilmeni sama ongelma. Offline-tilassa kartta ei pysynyt ajan tasalla, eli GPS kyllä näytti paikan missä ollaan mutta karttaa ei näkynyt vain harmaa tausta, ongelma poistui osittain kun zoomasi karttaa mahd. pieneksi, eli koko alueen kattavaksi kännykän näytölle. Olisiko mahdollisesti A-GPS:llä osuutta asiaan, vai onko vika jälleen siellä omien korvien välissä. Tuota A-GPS:ää epäilen siitä syystä, että ongelma tuntui poistuvan kun lähestyin Kiilopäätä, eli kännykkä sai yhteyden verkkoon.

Ai niin jäi pois puhelimen malli, eli kyseessä on Samsung Galaxy A5 (2016).

 34 
 : Syyskuu 24, 2018, 16:29:54 
Aloittaja metsäjussi - Uusin viesti kirjoittanut Jukka - Karttaselain
Hei, valitettavasti tällä hetkellä ei vielä ole julkaistu tuota mutta ryhmätoiminto on edelleen työn alla ja korkealla prioriteettilistalla. Ilmoitan heti tähän ketjuun, kun julkaisuajankohta tarkentuu.

 35 
 : Syyskuu 24, 2018, 08:49:41 
Aloittaja metsäjussi - Uusin viesti kirjoittanut Onneton jahtaaja
Terve

Onko tähän tullut vielä päivitystä?
Voiko esimerkiksi porukka jakaa oman sijaintinsa puhelimesta siten että muut samassa ryhmässä näkevät toisensa?

 36 
 : Syyskuu 11, 2018, 07:52:38 
Aloittaja KJ - Uusin viesti kirjoittanut KJ
Hei!

Kiitos vastauksesta! Paperikartasta saa tiedoston maanmittauslaitoksen sivuilta. Kartat on 1957 ja 1980 -luvuilta. Vanhemmat kartat ovat lohkomiskarttoja v. 1931. (Ne vasta kauniita karttoja ovatkin)
Mutta tämä riittää minulle tiedoksi. Pitää suunnistella maastossa ja koettaa etsiä karttoja.

 37 
 : Syyskuu 09, 2018, 15:07:23 
Aloittaja KJ - Uusin viesti kirjoittanut Jukka - Karttaselain
Hei, ja kiitos kysymyksestä!  :) Vanha kartta oli sinulla siis paperikarttana? Tarkkojen GPS-koordinaattien määritys vanhasta paperikartasta ei varmastikaan suoraan onnistu, mutta paikkaa voisi varmasti hakea ihan suunnistamalla vaikka Karttaselaimen avulla? Onko vanhasta kartasta erotettavissa kohteita suunnistuksen avuksi vai miten tarkka kartta on kyseessä?

 38 
 : Syyskuu 09, 2018, 08:46:57 
Aloittaja KJ - Uusin viesti kirjoittanut KJ
Hei!

Olen täysin ummikko kartta-asioissa. Siksipä kysyn / pyydän apua ja neuvoa.

Ostimme pienen metsäpalsta mutta yhtään pyykkikiveä ei löytynyt. Palstasta on karttaote mihin rajat on merkitty. Nyt tilasin arkistosta ko. palstasta jäljennöksen -30 ja -50 -lukujen toimituksista. Palsta on mennyt aina kokonaisuutena uudelle omistajalle eikä rajoja ole muutettu. Vanhassa kartassa metsäpalstan kuvio näyttää erilaiselta kuin maanmittauslaitoksen karttaotteessa.

Kysymys: Miten vanhasta kartasta pystyy määrittäämään koordinaatit? Voiko sen tehdä itse? Voiko joku asiassa auttaa? Ei ole ajatusta teettää maanmittauslaitoksella uutta rajankäyntiä koska se on niin kallista. Todennäköisesti pyykkikivetkin löytyvät kun olisi oikeat koordinaatit.

 39 
 : Heinäkuu 28, 2018, 23:46:18 
Aloittaja meedio - Uusin viesti kirjoittanut Jukka - Karttaselain
Hei, ja pahoittelut vastauksen viivästymisestä sekä siitä että aikatauluarviota Metsäselaimen uusille ominaisuuksille ei ole vielä saatu! Kuten aiemmassa viestissä mainitsinkin, Metsäselaimen kehityksestä vastaa nykyään Metsänhoitoyhdistysten kumppanina Oy Silvadata Ab (osa Trimble Forestryä). Asiaa edistäisi parhaiten jos sinulla olisi mahdollisuus laittaa palaute suoraan Silvadatalle heidän palautesivullaan. Jos sinulla on mielessä jotain tiettyjä ominaisuuksia joita kaipaisit, niin kannattaa liittää ne palautteen mukaan.

 40 
 : Heinäkuu 07, 2018, 07:28:12 
Aloittaja meedio - Uusin viesti kirjoittanut LaakkoT
Hei,
Onko päivityksen aikataulusta vielä tietoa? Aika hitaasti näyttää Metsäselain päivittyvän ja on todella vähän ominaisuuksia verrattuna kilpailijoiden vastaaviin tai Karttaselaimeen.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10